Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Canim ben bunu cok deneyimledim, ne zamanki boyle 2-3 hafta kendimi tutup tatli yemiyorum; sonrasinda tatli yemeye calistigimda tadi guzel gelmiyor.
Ama ne zamanki dikkat etmeden her gun ya da 2 gune bir yiyorum(malum yesen her dakika yersin, surekli bir ikram, bir dogumgunu, bir ziyaret insanlar hep tatli modunda) o zaman tatlisiz duramiyorum.
Bence bu isin sirri 3 hafta dayanabilmek. Beyin zaten 21 gunde her seye alisiyormus, eski aliskanliklardan kurtaran tek sey 21 gun onsuz durabilmek.

Dogru diyorsun canim. Benim en buyuk zaafim tatlilar. Sizden boyle destek gormek cok guzel. Ben de pazartesiden itibaren 21 gun seker orucu yapayim bakalim. Arastirayim. Anca boyle kurtulurum. Odulumu de 78 kilo ya koydum. Haftada 1 fazla dimi zayiflamak istiyorsak tutmaliyiz kendimizi.

bende kursa gidiyorum canım hafta içi her gün ne güzel bende okullar kapanınca kızımı hem kursa göndericem hemde evde kendimde öğretirim camimiz 2 bina ilerde çok yakın:)

Bizimkisi subyan mektbine gidiyor. Mayista 5 yasini dolduracak.aralikta basladi. Elhamdülillah hemencik öğrendi. Insaallah devamli olur kuzularimiza

Bizimkisi subyan mektbine gidiyor. Mayista 5 yasini dolduracak.aralikta basladi. Elhamdülillah hemencik öğrendi. Insaallah devamli olur kuzularimiza
ay ne güzel aferin küçük çekirgeye :) ben yollamadım küçük diye şimdi 1. sınıfa gidiyor yazın göndericem nasip olursa:)

ya siz cok agir diyetler yapiyorsunuz ben takip ediyorum da, ben de gecen sene oyle yapmistim. Sonrasinda sok diyetler denemistim onlarla kilo verememistim o derece dusurmusum ki metabolizmayi ise yaramiyordu artik ac kalmak.
Bu sene hastaliktan kurtulamadim.
Bakin dunya saglik orgutu'ne gore de gunde en az 1000 kalori almamiz gerekiyormus, yoksa vucut kendini korumaya aliyor ve metabolizmayi olduruyor resmen.
Kalorini al ama sporunu artir mesela bence cok dogru degil 1000 kalori alti yasamak, bir sekilde 1000 civari tutmaya calis kalorini derim ben. Saglik bu cunku, sakasi olmaz.

Ben mesela bu diyette de 1000'i gecmeyen gunlerde yesil elma, salatalik vs yiyerek onu 1000'e getirmeye calisacagim:)

Bence sen devam et, ben universitedeyken yaptigimda da 2. hafta cogu kilomu vermistim; ilk hafta vucut bi direniyor nedense. Kararli olmak lazim :)

Evet canim, ben de aynen boyle dusunuyorum. Gecen yil sok diyet yapmadan, saglikli ve az yiyerek, spor ve yuruyus yaparak 10-11 kg verdim ama o halde bile kan degerlerim dustu. Gecen aya kadar halsizlik vs. nilsub nilsub canim sana da bunun icin sordum kac kg verdigini. Sagligin nasil, diye soracaktim

Diyetlerde onemli olan bence (ki ben tecrubeliyim cidden bu konuda spor-diyet olsun hem cok okuyorum, hem de cok yaptim yapiyorum) surdurulebilir olmasi yani hayat tarzin haline getirebilecegi sekilde insan diyetini yapmali yoksa sonu kesin fos yani. Ya ben 1 ay sunu yapiyim diyip sonrasinda eski yeme duzenine donersen o kilolar gani gani geliyor geri.

Bir de en onemlisi saglik, ben hicbir zaman cok kilolu olmadim; diyetlerim de hep normalden zayif olmak icin ama kendimi cok yormusum onu fark ediyorum, 2 gunde kilo vermek istemisim. Kilo vermek dedigin is sabir isiymis yani bir de hayat tarzi haline getirmek onemli ve zaten sagliklisi da bu yani. O yuzden dilegim herkes kilosunu saglikli versin, korusun, yasam tarzini oturtsun.

Hele ki gercekten idealden fazla kilosu olan insanlar kesinlikle bunyeyi cok zorlamamali bence aksine metabolizmanin avantajini kullanmalilar. Yavas yavas azaltarak devame etmeliler diye dusunuyorum.

Kızlarrrr pazar sabahı diye görümcelerle eşimin kuzenleri kahvaltıya geldi gittim ekstra pizzada aldım ama 1 dilim yedim diyet yaptığımı çakmasınlar diye kimselere söylemiyorum:KK53:
Sabah
1 ince dilim pizza
1 domates 1 salatalık
Küçk dilim peynir 3-4 zeytin
Öğle
Meyve salatası 200 kalorilik:KK50:
Akşam
Köfte
Domates
Marul
1 dilimekmek:KK12:yemesem ölmem ama duramıyorum bugün son haftaya yemiyecem:confused:
4 litre su 2 bardak bitki çayı evi dip köşe temizledim salonun cilaları ortayaçıkdı o derece ovdum tüm duvar yer koltuk altları heryeri:KK69:sonra
deniz kenarına gittim sahilde yüremeye bakdım bazı yerlerde kimsecikler yok diye bağıra bağıra şarkı söyledim takiii alkışları duyunca ahanda böyle oldum:KK57::oops:sonra ara ara yürüyen çoğunlukla sırtımda taşıdığım cimcimemle eve geldim 45 dk yürüdüm su gibi terledim koca danayı sırtımda taşırken:KK53:bugünlük bu kadar:KK68:

Dogru diyorsun canim. Benim en buyuk zaafim tatlilar. Sizden boyle destek gormek cok guzel. Ben de pazartesiden itibaren 21 gun seker orucu yapayim bakalim. Arastirayim. Anca boyle kurtulurum. Odulumu de 78 kilo ya koydum. Haftada 1 fazla dimi zayiflamak istiyorsak tutmaliyiz kendimizi.
HArika bi karar almışsın canım.Tebrik ederimm. İnşallah hayatımızdan tatlıları şekeri çıkarırız.

betüş midende bir aslan kükremesi olmadı mı kız o menüye :KK70:
ben çok acıktım demin sade Türk kahvesi içtim itiraf ediyim tıkasın diye ..
o da yetmedi 1 çay kaşığı lor hüplettim tövbe bidaha o kadar erken kapamam günü gözüm döndü..:confused::confused:
Limonlu ılık su iç kuzum anında geçer acıkman yeşil çay iç yada 3-4 tane zeytin at ağzına çok fena hissedersen yok bunlar olmaz dersen salAtalık ye kaloriside düşük yağda yapmaz:KK66:

Evet canim, ben de aynen boyle dusunuyorum. Gecen yil sok diyet yapmadan, saglikli ve az yiyerek, spor ve yuruyus yaparak 10-11 kg verdim ama o halde bile kan degerlerim dustu. Gecen aya kadar halsizlik vs. nilsub nilsub canim sana da bunun icin sordum kac kg verdigini. Sagligin nasil, diye soracaktim
O çok çok organik takıldığı için hatunun değerlerinin düşeceğini sanmıyorumm. :p
Kıskandım mı ne :p

buldum buldum :)

bostan patlıcanını halka halka dilimledim sadece bir halka yani bir dilimcik patlıcan....
Kız betül bizim buraların bi patlıcanı var anacım tek bir tanesi rahat 1 kilo gelir babamın ayakkabısı kadar var hatta eşim şaka olsun diye kızdırma beni bak patlıcanı attımmı Ölürsün diyordu markette:-)o derece büyükler tatsızda birşey almıyorum ben :KK66:ahhh nerde o mis gibi türkiye sebzeleri özledim herşeyini vatanımınEn Büyük TÜRKİYE

Canim hizli mi yurudun?
Hızlı yürüdüm bide arabayı başka tren istasyonuna park ettim aaaa burası neresi orası neresi derken anammmm çoook uzağa gitmişim :eek:bide tekrar tren istasyonuna geri geldim canım çıkdı git git yol bitmiyor bide karanlık bastı iyice korkmayım diye son gaz gittim:KK20:

yazdım canım ne kadar verdiğimi gördünmü ben öyle çok fazla kilo vermedim şok diyet yapmadım çünkü hiç :)

Kızlarrrr pazar sabahı diye görümcelerle eşimin kuzenleri kahvaltıya geldi gittim ekstra pizzada aldım ama 1 dilim yedim diyet yaptığımı çakmasınlar diye kimselere söylemiyorum:KK53:
Sabah
1 ince dilim pizza
1 domates 1 salatalık
Küçk dilim peynir 3-4 zeytin
Öğle
Meyve salatası 200 kalorilik:KK50:
Akşam
Köfte
Domates
Marul
1 dilimekmek:KK12:yemesem ölmem ama duramıyorum bugün son haftaya yemiyecem:confused:
4 litre su 2 bardak bitki çayı evi dip köşe temizledim salonun cilaları ortayaçıkdı o derece ovdum tüm duvar yer koltuk altları heryeri:KK69:sonra
deniz kenarına gittim sahilde yüremeye bakdım bazı yerlerde kimsecikler yok diye bağıra bağıra şarkı söyledim takiii alkışları duyunca ahanda böyle oldum:KK57::oops:sonra ara ara yürüyen çoğunlukla sırtımda taşıdığım cimcimemle eve geldim 45 dk yürüdüm su gibi terledim koca danayı sırtımda taşırken:KK53:bugünlük bu kadar:KK68:
Çok güzel canım.Tabi akşam ekmek yemesen ve sabah pizza olmasa daha iyi :) ama sen zaten biliyorsun.Bundan sonra daha dikkat edersin. Temizlikle eritmişsindir zaten :)

Back
X