- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #18.281
off ya sayfalarım açılmıyor uyuz oldum sinir oldum öylece bekliyorum bir alıntı bile yapamadım..
aşure buğdayını akşamdan ıslatıyorum..saatle pişirmedim hiç ama iyice şişip patlamış gibi olacak şişince anlarsın zaten...
yeşil olmak sitede görevli olmak demek editör yani..konuların temizliği düzeni vs ile uğraşmak demek :))
arkadaslar yenı gelen uc tane arkadasımız oldugundan bıde hatırlatmamın faydası oldugunu dusundugumden sıze porsıyon olculerını yazmak ıstedım.cokbılmıslık gbı algılamayın lutfen zaman zaman hepımız neyden ne kadar yememız gerekdıgını bılemıyebılıyoruz.ozellıkle cok dıyet yapmamıs sanslı ınsanlar varsa aramızda bılgı olur dıye dusundum
dıyet yaparken besın gruplarını
ekmek gurubu
et gurubu
yag gurubu
sut gurubu
meyve gurubu
sebze gurubu
olarak 6 kategorıye ayırıyoruz
ekmek gurubu; 1 dl ekmek, 1/4 sokak simidi,1/4 yufka ,2 yemek kasıgı makarna ,pilav,4 yk baklagıller, 1 patates, 3 kestane, 1 cay bardagı leblebi,1 su bardagı yagsız patlamıs mısır
et gurubu;3 kofte kadar et tavuk balık ,1 yumurta,1 kıbrıt kutusu beyaz peynır,3/4 kıbrıt kutusu kasar peynırı
yag gurubu;1 tatlı kasıgı sıvıyaglar, 4 zeytın ,1 cevız,4 badem,5 fındık
sut gurubu;1 bardak süt.abardak yogurt,2 bardak ayran
meyve gurubu;mevsım ıtıbarıyle;2 mandalına,1/2 nar,1 portakal,1 elma, 1 kuru incir ,2 kuru kayısı
sebze gurubu;cig sebzeler serbest,4 yk pısmıs sebze yemeklerı
1 er porsıyon.sımdı bunlardan nasıl yıyoruz kısmına gelırsek 1400 kal lıl bır dıyet yapan bırısı 6 por ekmek,3 por et,2 por yag,2 por sut,3 por meyve, 4 por sebze seklınde yemelı
.hıc ekmek yememek dıyet ıcın dogru yaklasım degıl.sobayı yakabılmek ıcın mutlaka oduna ıhtıyac duyuyorsak ekmek gurubuda yag yakımı ıcın gereklı ama kabuklu tahıllardan sececegımız ekmek makarna bızlerı daha tok tutacak kan sekerımızı dengeleyecek.yoksa kalorı acısından farkı yok.
evde pısen her sebze yemegını yıyebılırız ancak pısırme prensıbımız her 1 kılo sebze ıcın 2 yk sıvıyag,etlı pısen sebzeler ıcınse 1 yk olmalı.yemeklerın suyunu cok yercıh etmemelıyız.meyveyı olculu tuketmelı meyve sekerının de bır karbonhıdrat oldugunu unutmamalıyız.
umarım hatalı bır yerı olmamısdır sorusu olan arkadaslara her honuda yardımcı olurum.ayrıca tecrubelı arkadaslarım eksıklerı ve yanlıslıkları soylerse duzeltırım ve daha dogrusunu ogrenırız.umarım faydalı olur
aa ben yeşil olmuşum :uhm: kallis naptın banaaaa çabuk söyle :roflol:
çok deyatlı anlatmışsın sağolasın.. Bende kuru meyvesi çok olanını seviyorum ve portakal kabuğunu hatırlattığın iyi oldu çok güzel bir aroma veriyor aşureye.. haşlanmış fasulyem nohutum var çünkü her aldığım paketin tamamını yarı haşlayıp buzluğa atıyorum yeri geldiğinde şip şak yemek çıkıyor ortaya..serzenish güzelim islat bugdayini ben bir kilo aliyorum nohutu fasulyeyi bolca kullanacaksan yarim kilo yeter. bugdayini iyice birkac kez yika suyu beyaz olana kadar sonra bolca su doldur tencerene ve bir tasim kaynat en fazla birkac dakika fazla kaynatma sonra kapat ocagini ve tencerenin kapagini sabahleyin oldukca sismis oldugunu görürsün. nerdeyse pismis kadar olmustur sonra yine en büyük tencerende su ilave edip kaynatmaya basla suyunu süzme öylece kaynat ve diger malzemelerini at sirayla.. fasulye nohutta bir önceki aksamdan hazirlanmis olursa cok iyi olur.. ben bu yil dut pekmezi kattim asureme dehset bisi oldu.. cok degil bir su bardagi kadar. kuru meyveyi cok koydum en cok bunu severim cünkü :)) rendelenmis portakal kabugunu unutma.
bu arada bakınız : rütbem :)))
tombılı bahsettıgım msj bu
ayy tenk yuu reyhan ablacım kaydirigubbakcemile3amanda aman yesillerde ne yakismis bijoma hayirli olsun bijom tebriklerolumunekankayizsmile
haha sen de mi, ben de ünide yurtta kalırken keşfetmiştim bunu.. sonra bütün oda alıştı yemekleri beğenmeyince hemen altınbaşak+yoğurt alırdık..ay ben buna takmıştım üni1. sınıftayken. akşamları yurtta yemek çıkmıyordu ben de bunu yiyordum sadece acayip kilo vermiştim ama ne kadar sağlıklı olmuştu onu bilmem
ayy bir kaç hafta sonra üffff deme de çikolatım, o kadar kolay değil kızz evde oturmak :hulya:ben de yemekteyizi izliyorum,ay tam ev hanımı oldum :))
kallis ablam sağolsun :dilcikar::dilcikar:wayy bijom diyet anasayfayada gelince aşağı kayıyor gözüm ne afilli duruyon öylebayanssulusmile
benim toca yüzde 80 izin vermez ama bir denerim, olmadı bir günlüğüne buraya gelirsiniz yaaa nolcak yarım saat :çok üzgünüm:eskişehir işinide şu soğuk geçsin hemen yapalım derim şöyyleeee porsuk kenarında oturur sohbetin gözüne okurus ay ne güzel olurolumunekankayizsmile
sağol canım yerimsenibenTebrikler,Hayırlı olsun yeni görevin :))
mersa mekikmi çekiyorsun yoksa kaydirigubbakcemile3saate bak nerede kaldın...ohaoldumsmile.sabah 7 :30da aşağıda buluşalım yürüyüşe gelmeyenler ceza olarak 500 mekik çekecek okey......
ama olmaz ki ne pastası bu şimdi.. pstayla börekle ancak iki ileri iki geri yapıp bizim yaptığımız hataya düşersin yerinde sayarsın... lütfen topla kendini ..ay ben yediklerimi yazmıyım yoksa kesin tekmeyi yerim :)) aslında fazla birşey yemedim gün içinde ve akşam yemeğinde deeee extra bir dilim pasta yedim :S sanıırm bu hafta "etkisiz eleman" görevi göreceğim grupta ...
öfff çocuk uyudu ama ben uyuyamıyorum bu sefer de... gidip oyalanacak birşeyler bulayım.. herkese tatlı rüyalar.renkli gecelerrr
bijom sayayım saymasınada bir an önce mezun edelim seni :gitme: takımda bana yer kalmamış ohaoldumsmile paylaşıma yazdım ama kimse cevap bile yazmıyor:gitme:
herkese günaydın,
kocişe kahvaltı hazırlayıp geliyorum, bugün dr işlerim var yine tahlil sonucu falan.. kallisim beni birkaç hafta izinli yazar mısın aşırı ödem yapmışım çok karışık durumlar oldu :bbo:
ABLAM SÜPERMİŞSİN DÜN VALLAHİ TEBRİK EDERİM ÇOK BEĞENDİMbayanssulusmileolumunekankayizsmileben raporumu vereyim. sabah iki dilim ekmek iki cay bir dilim ince peynir 4 zeytin bir domates
arada bir portakal bir mandalin
yine bir ara 150 gr meyvali yogurt
gec kalktigim icin öglen kaynadi saat 4 gibi bir tabak karnibahar yemegi ekmeksiz. az öncede sütlü kahvemi ictim günü kapadim.
kosu bandinda 40 dakika saatte 5km süratle yürüdüm 5200adim230kalori
yarin okula gidiyorum yine tatil bitti
Piacım seninkinide beğendim canım senide tebrik ederim olumunekankayizsmile aperim aperimaklinialirimsmileben geldimm
reyhan abla harika basladin buyrunnnnnnnnn tebrik ederim
bijoux canim onun bir adi vardi..degisik birsey söylemistiniz? o takildi aklima simdi.. bu arada görevinde basarilar, kolay gelsin a.s.
bende gunu söyliyim
sabah kahvaltidan önce 1saat yürüdüm 5 km
kahvaltida disardaydim bir dilim ekmek ve azar azar kahvaltiliklardan yedim
öglen önce bir elma sonra cok az sebzeli makarna
arada yine yesil elma
arada malesef cocuklar yuzunden dondurma kacti.. ama cok seye hayir dedim bugun
oyuzden aksam yemeginde 2 kasiktaze fasulye
bir elma daha yiycem 3 liycem elmayi
ve yesil cay
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?