Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

günaydın ben de uyandım ve yürüyüşümü yaptım bile. yaklaşık 1 saat kadar yürüdüm ama bunu 2 ye bölmek zorundayım ben . işe gelirken yürüyorum evden çıkıp yarım saat yürüyorum sonra metroya sonra metrodan inip yarım saat daha. bu şekilde pek yakamasam da kalorileri en azından hareket oluyor diye düşünüyorum belki bacaklarım şekle falan girer. nice mutlu yıllar yaşasın inşallah kızın

günaydın ve afiyet olsun herhalde çoktan içmişsindir çorbanı. ben de öğlen çoorba ve salata yapıcam. akşam nasıl yemeliyim bu durumda? sebze mi et mi?

geçmiş olsun ve kolay gelsin canım. sesin olmadan onları ders anlatabilmen zor oolur şimdi.

ben bu sabah yürüdüm dün akşam da yürüdüm ve bu akşam da yürüyecem inşallah ama hergün yürüyemiyorum bazen haftada ne kadar yürümek yararlı oluyor acaba bileniniz vardır mutlaka

sen çalışıyormusun kalliste yazmıştın dükkan falan ama ben yetişemiyorum da hepsini okumaya? evde misin şu anda

ben hep evdeyim canım ev kuşuyum malesef ama malesef çalışmıyorum işyerim vardı elimde olmayan imkanlarla kapatmak zorunda kaldım ağlannıyorum bu durumdan ama yabancı bir şehirde olmadı yapamadım çok istesemde mersam gibi çok istesemde tekrar yapmak için şartlarım yok..

cok haklısın bıjoux um.ben 5 yıldır her yıl yaparım.eskıdende annem ananem ne zaman pısırse kazan tencerelerın basından ayrılmaz beklerdım ve ılk kaseyı ıcen hep ben olurdum.o kadar cok severım yanı.evımde pısdıgındede bereketıne cok ınanıyorum cok haklısın yanı az bıseyde olsa pısıreyım barı napıym
kallıste sorun degıl dert etme tabı gıdersem:Saruboceq:ıstedıgını alırım canım.hımm anladıgım kadarıyla baharatlarını ayrı bır yerde kaynatıp ıcıne atıyosun annemde tulbentle atar ama ben acelecı kısılık olarak tencereye bırakırım sonrada du a ederım kımseye cıkmasın dıye.esıme kocaman bır kuru zencefıl denk gelmısdı bı keresınde agac cıkdı asuremden dıye ortalıgı ayaga kaldırmısdı.sımdı alısdı gercı bız her aksam zencefıl cayı ıcıyoruz.tadınada alısdı goruntusunede
bende bende.komsudan gelenı pek ıcemıyorum ya allah ım affetsın eger temız yapmısdır dıye dusunursem bıkac kasık alıyorum ama yoksa dokuyorum.dr outker ın hazır paketlerınden yapdım bıkez hıc fena olmadı
corbanın her turunu her seklını cok severım.ve gunun her saatınde ıcebılırım hatta ıskembeyı acaip cok severım.yolculuk benım ıcın corba demek soguk hava corba demek kıs corba demek.son yıllardakı en favorım kallısteden ogrendıgım balık corbası ve benım terbıyelı tavuk corbam.sabahda tavuk vardı.pia bijoux un yedıgı benım wasa ya benzedıgını soyledıgım bıskuvıye bıjo sunta dıyordu.etıform yada altınbasak markasının kepeklı bıskuvısı.wasa dan bı kalem daha lezzetlı.bıjo daha ıyı anlatır ama bende ondan ogrendım soyle buz gıbı yogurda mınık mınık kırarak bırlıkde yıyınce on numara oluyor
sorma reyhan abla bende uc kez kabaklı tavuk gogsu yapdım ama yarım dılım yedım her bırınden kalanın kahveyle komsuya arkadasa kocaya ıkram ettım.esıme ısyerıne verdım goturdu.tekrar ıstedıler tekrar goturdu.o kocaman kabakdan azıcık kaldı.ama hep aklımda bol damla sakızı ve kabak kokusu kaldı.kendıme sozum var 89 u bulunca kılo olarak hamama gıdıcem kese masaj yapdırıcam.ustelık her zaman gıttıgım mahalle hamamına degıl sık bır yere.bıde bu tatlıdan bıkac dılım yıycem.tabı ertesı gun kesın tekrar 90 olurum o ayrı ama:kedi:.asure konusunda haklısın ablam yılda bıkez cok sevılen bısey yakında aılelerde yokkı gıdıp ıcelım.en ıyısı az bısey yapıym es dost cagırayım tuketelım gıtsın

günaydın ve afiyet olsun herhalde çoktan içmişsindir çorbanı. ben de öğlen çoorba ve salata yapıcam. akşam nasıl yemeliyim bu durumda? sebze mi et mi?

tombılı daha once bununla ılgılı bır msj yazmısdım.ne kadar ne olcude yemelıyızle ılgılı bır ara buluo yemelıyım.90 kılolarda oldugun ıcın bu beslenmen cok az.odun atmadan sobayı yakamıyoruz .yagları yakabılmek ıcınde metabolızmayı canlı tutmalıyız.corbanı ne kadar ıcıceksın ne corbası bu onemlı.mesela mercımek corbası ıse 2 kepce corba 1 dlm ekmek ye.yada sebze corbası ıse 3 kepse ve 2 dl ekmek ye.corbaya ne kadar yag koydun kremalımı prınclı yada sehrıyelımı bunlar onemlı .en kotuden bakarsam mercımek ve prınclı bır corbaysa 2 kepce ıc salatanı ye.aksamda sebze yemegı yada tavuklu etlı bır sebze yemegı yada sadece tavuk et herneyse salata ıle ye canım.her ıkı ogun arasında meyve ye.aksam yemek saatlerın benım gıbı 8 de ıse bıde ıkındı cay saatı yapabılırsın.mesela cok acıkırsam yarım paket dıyet bıskuvı ıle kahve ıcıyorum saat 5 gıbı.umarım yardım edebılmısımdır

valla bu devirde dükkan açmak da zor kapatmak da zor bizim de kendi işyerimiz ama her an kapatmayı düşünüyoruz. borç gırtlakta ama kapatırsak nasıl ödüycez diyoruz diyoruz da diyoruz......:Saruboceq: allah herkese helalinden bol kazançlar versin

cedricim eşinin zencefiline kahkahayla güldüm ay çok hoşuma gitti :))

baharatları sonradan kaynatmak değilde karanfil içinde kaynamazsa rengi daha beyaz oluyor dışarıda iki taşım kaynatıyorum tam rengini salmadan yoksa karartıyor..

yardım etmek ne kelime ben burda çok güzel şeyler öğreniyorum teşekkür ederim hepinize. bu beslenmen çok az derken ben anlamadım daha mı çok yemeliyim. ekmek meselşa sadece sabah yiyorum ben ve 2 dilim bazen 1 dilim. öğle akşam yok. varsa da akşam tabağımı sünnetlemek için azıcık. daha önce ne kadar ne yemeliyiz mesajını nerden bulabilirim ben bana mı yazmıştın yoksa da ben atladım. ay çokk üzülüyorum bana bişey yazılınca kaçırırsam eğer. çorba hazır terbiyeli bademli tavuk çorbası. bir porsiyonda 70 kalori var diyor üstünde ama 1 porsiyon ne kadar ki 2 kepçe mi 3 kepçe mi? yoksa 1 kepçe mi ? 250 gram diyor bir porsiyon için.akşam 8 de yiyorum ben de yemeğimi . ara yapıyorum kendime öğleden sonra öğleden önce yok. arada da 1 paket diyet bisküvi yiyorum ya da 1 tane piko. tatlıdan varzgeçemiyorum çünkü ne yaparsm yapıyım. onu da 3.5-4-4.5 gibi yiyorum sonra da akşam yemeğinden sonra keisn 2 portakal yiyorum bazen abartıp 2 mandalina da ekliyorum yanına çok mu oluyor?

evet sende eşinle beraberdin değilmi.. ama dediğin gibi bu memlektte açmak bir dertt kapatmak bin dert diyim sana ben 2 yılda 2 yılın borçlarını ancak ödedim ki vergiden bağkurdan başka borcumda yoktu sadece yeni doldurmuştum dükkanı hepsi evde yığılı çocukların oyuncağı oldu elimdeki yğklü miktarıda mala vermiştim sonra kapatıyorum dedim bir gün içinde ve çok kötü bir durumda kaldım... allah yardımcınız olsun canım çok zor...

elindeki ürünler ne hala var mı belki bazı internet sitelerinde biraz indirimle elden çıkarabilirsin. bizim en büyük sıkıntımız ssk bağkur vergi devlete yani.ama bir o kadar da alacağımız var tahsil edemiyoruz.eskiden 2 fabrikamız vardı sonra 1 e düştü. sonra büyük bir showroom oldu şimdi de küçük bir showroom gitgide küçülüyoruz anlayacağın. 5 araba gitti sıfır araba var. olsun yürüyoruz bizde diyetimize yardımcı oluyor.sırnaşık şey sen borçları kapatmışsın çok şükür en azından o kaygın kalkmış. belli mı olur belki allah başka bir kapı açar sana da umudunu kaybetme

tombilicim canım inan ne heveslerle yapmıştım o işi ben gece gündüz ne yorulmak bildim ne uyku bildim yani bir çok hayata karşı olan görüşümü değiştirdim o işle ve kendimi toparladım yaşama döndüm..bir anda tüm çabalarım tüm uğraşlarım ve hayallerim puff diye gitti.. hayalkırıklığım öyle büyük oldu ki resmen bunalıma girdim evde her günüm hayalet gibi geçti aylarca bu süre içinde o ürünleri değil ellemek görmek bile istemedim daha paketi açılmamış ne çok şeyim var kimbilir ama elleyemiyorum işte... ufacık bir odam var bodrumda hepsini oraya yığdım kaldı.. ne var dersen.. incik boncuk kurdele yün ip vs bu tip şeyler... sağlık olsun ne yapalım... hala umudum var benim belki bir gün...eğer istanbula dönersem...

canım bağkuru ödemiyormusunuz normaldede.. aman diyim arada hesap filan çıkartık bağkur hiç bir yerde görmediğiniz faizi uyguluyor 2 milyar bile değildi benim borcum 2 yılda 6,5 milyar olmuştu...

hiç sorma burası eşimin babasından amcalarından kalmış bir şirket onlarda o tür hesapları hiç bilememişler. yıllar boyu birikmiş durmuş. toplam nerden baksan devlete 400-500 borç var. ve elde de küçücük bir dükkan. olsun ama bizim gençliğimiz var eğitimimiz var. inancımız var hepsi geçecek inşallah desem de bazen şöyle düşünüyorum hani şöyle 50 falan olsa da 2 sene dişimizi sıkıcaz biticek borç desek ve sıksak ödesek. ama bunun ucu bucağı yok gibi gözüküyor o zaman çok karamsarlığa kapılıyoruz.

karamsarlığa kapılma canım allah sağlık versin herşey geçer.. bağkurdada vergidede bir kaç yıl arayla taksitlendirme oluyor düşüyorda hem ödeyeceğin zaman 300 dediğin ödeyeceğim dersen 100 olur... bağkur desen ölene dek sana tek bir kağıt bile yollamayan bir kurum :)) sadece faiz işletiyorlar ama yarın bir gün çoluğun çocuğun başına kalır sağlık varken ödemek gerek..

ben ailemle çok şeyler yaşadım bu tür konularda.. koskoca otel vardı içinde ki tabağına dek gitti hayalet gibi dört duvar kaldı ... 10 yıl önce 1 trilyona ulaşan borç vardı ülkenin heryerine saçılan çekler senetler.. allahın izniyle hepsi geçti sıfırdan başlandı allah nasip ederse mayıs ayında açılıyor tekrardan otelimizboshayallersmile forumdda yazacağım zaten o zaman... bizimki kurtulduysa herkes herşeyi ödeyebilir diyorumeyvahedigeldismile
ben kaç gündür evde bunaldım dışarı çıkıyorum pazardan kendime 2 salata malzemesi alayımda döneyim hemde yürüyüş yapayım haydin baş başşşşşşaklinialirimsmile

tombılı yok canım genel yazmısdım msjı sana degıl .aksama dogru vaktık olur bulurum sana o zaman.ogleden sonra ıkı ara yap ogle yemegını 1 de yıyorsan ılk ara 3 de olsun 1 tane meyve ye 2 portakal degıl yanı 1 portakal yada 2 mandalına.dıger ara 5 de olsun ondada 1 paket degıl yarım peker ye.mesela cıkolatalı olandan yıyosan 2 tane sı 1 dl ekmege esıt yadaklasık olanların yarısı.onu yemek yerıne tostda yıyebılırsın yada yarım sımıt.gunler uzayacak artık yavas yavas .aksam yeneceklerın azaltılması ıcın ara ogun sart.ekmek yemekden hıc korkma ama tabak sunnetlemeyı bırak.sıcak pıdeyle falan yapmaya kalkdıgında hepsını yersın valla.alıskanlıkların degısmesı lazım.yoksa kılolar gıder ama bız aynı kalırsak daha fazla kılo alırız.bıde yedıgın ekmegın cınsı onemlı.beyaz 1 dl ekmekle kepeklılerın kalorısı aynı ama tok tutma oranı farklı tavsıyem nerde yasıyosun bılmıyorum ama halk ekmeklerınkı bıle olur tambugday cavdar tahıllı gıbı bır cesıdını tuket.ben kendı adıma rafıne unu neredeyse hayatımdan cıkardım.tambugday ıle hersey guzel oluyor.aklıma gelenlerı yazdım.gunde 6 dl ekmek tuketebılırsın.ama makarna pılav yemek ıstıyosan 1 dl ını cıkar 2 kasık ye bunlardan

reyhan ablam asagıda senı goruyorum ama dus aldım saclarımı kurutup gıyınıp dısarı cıkmam lazım aksam ustu donucem opdum senı ablacıgımŞeniz

harikasın valla saol cedric.yavaş yavaş oturmaya başlıyor kafamda bunlar. kepekli ekmek yiyorum her zaman ankarada yaşıyorum halk ekmek burda da var. nefis oluyor valla. börek gibi. hele sıcakken. neyse kovdum şimdi bunu aklımdan. bulabilirsen çok memnun olurum o dediğini. ama hala anlayamadığım bişey var daha çok yemezsem kilo veremezmiyim? 6 dilim yemiyorum ya mesela pilav falan da yemiyorum ben. metabolizmam çalışıp da vermezmi kiloları.?bilmiyorumkismile kafam karıştı birazcık da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…