- Konu Sahibi Cherry Mom
- #18.581
reyhan ablacım eşim hiçbişey söylemiyor onlara. ama şöyle bir olay geçmiş. bana nişanlandıktan sonra eşim sordu düğününün nasıl olmasını istersen öyle olsun dedi. ben nefret ederim. davullu zurnalı düğün salonlarından. dedim ki nikah olsun şık sade. ardından bi kokteyl olabilir bence şart değil ama ailenin şehir dışından misafirleri çok. biraz daha iyi ağırlamış oluruz dedim. o da onlara böyle söylemiş. onlarda olmaz düğün salonu olacak demişler. eşim de nişanlımın isteği olacak diye tutturunca babası evlatlaıktan reddetmeye vardırmış işi. annesi hastanelik olmuş benim hiç haberim yok. benim ailem de düğün erkek evinindir bırak muratlarını alsınlar dedi ben sustum. sonra ben babamın evinden değil de kayınvalidemin evinden çıkacakmışım gelinlikle bana çok saçma geldi. hem de almanyadan abim gelecekti o gün ve hemen ertesi gün gidecekti. hayır dedim onu bile göremem. bütün sebep bunlar. benim hep alay ettiğim tarzda bir düğünüm oldu 4 yıl oldu daha kasetini fotoğraflarını bile görmedim. ama önemli değil dedim.onlar hala unutamıyorlarmış. bi de ben çocuğuma çok özenliyim. yemesine içmesine. uyku düzenine. o salondayken izlenecek tv programlarına. hergün ayrı pişirirdim değişik lezzetleri tanısın diye. ama mesela kayınvalidem neden kavrulmuş una şeker ekleyip mama yedirmiyorum diye takmıştı kafasına çok yararlıymış bunun nesi yararlı abla kof et olur o. gece 12 de bunu yedirip uyutmalıymışım midesine oturacak çocuğumun. ama hiçbişey demiyorum gerçekten diyecek kadar bile samimiyetim yok kayınvalidemle. yok anne yaptım sevmedi yemiyo diyorum geçiştiriyorum. susuyorum o nasıl biliyorsa öyle yapıyor genellikle çocuğumu güzel eğitmeye çalışıyorum her dediğine evet demiyorum gülmüyorum. yeri geldi mi yaptığının yanlış olduğunu cok ciddi anlatıyorum. onlar herşeye gülüyor . kayınbabama vurdu geçen babam güldü . ben de aldım karşıma sakın ha dedim dedelere böyle davranılmaz dedim anlattım baba lütfen gülmeyin siz yüz vermeyin. ben oğlumun dedesini babannesiini saymasını istiyorum dedim. hala aynı hala aynı.
eşim daha önceki olaylarda ben üzülmeyim diye onların çok üstüne gitmiş onlarda benden zannedip bana tavır alıyor. halbuki benim hiçbirinden haberim yoktu ki. şimdi de şunu de bunu de diyorum demiyor. 60 yaındaki adama karıma güzel davran mı diyim diyor. oğlumla ilgili şeylerde de bu da onların yetiştirme tarzı benden memnun değilmisin diyor. allah razı olsun çok memnunum eşimden ama yıllar geçmiş üstünden neden daha iyi bir çocuk yetiştirmeyelim. ben kendimi geliştiriyorum okuyorum araştırıyorum herşeyi. mesela oğlum ek gıdaya başlarken beslenme uzmanına gittim napalım nasıl yol izleyelim diye. şimdi çok sağlıklı besleniyor oğlum tabi kayınvalidem ne kadar dikkat ederse.onar bildikleirnden şaşmıyorlar benim bu çok bilmişliğimden problem oluyor herhalde. görümcemin oğlu bilgisayar hastası. dersler de kötü bu nedenden. diyor ki hep bilgisayarın yüzünden abla cansız varlığın ne suçu var ki oğlun nasıl kullanmasını bilecek dedim kızdı. oğlunun suçu yokmuş. ben de sustum artık herşeye susuyorum ama bazende koyunlaştığımı hissediyorum
Allah büyük yardımcın olsun bazı şeylere sabretmek gerçekten çok zor. anladığım kadarıyla eşinde seni tutuyor biraz.ama oda arada kalıyor Allah onunda yardımcısı olsun. bende kayınvalidemle alt üst oturuyorum çocuğun beslenme konusunda bazen benide delirecek hale getiriyorlar... herşeyi eski zamana göre uydurmaya çalışıyorlar.şimdide tamamen diyete mahkum kaldık...ama yinede benden gizli birşeyler yedirdiğini farkediyorum ama çok şükür biz başka konularda çok iyi anlaşıyoruz... inşallah değişirler kıymetini anlarlar. :Saruboceq: