sabah --malesef yok
öğle-- 1 tavuklu 1 peynirli börek

2çatal kıbrıs tatlısı

ara 1 armut yarım yağsız pogaça
akşam-- 1 galeta 1 kk yağsız peynir 5 kuru kayısı 10 badem
NE DERSENİZ HAKLISINIZ

:) :) Haklıyız tabiki... :)
Öncelikle şunu söyleyeyim; günde 3, hadi çok sıkıştın 2 ara öğün mutlaka yapman lazım. Ama senin aralar hep 1 öğünlük oluyor Raa'cım. :) Kıbrıs tatlısını ilk defa duydum ve internet onu başa şöyle anlattı:
Şerbetli kek ve üstüne muhallebi veya krem şanti... Bu tatlının en büyük özelliği galeta unu ile ve bol hindistan cevizi kullanılarak yapılmasıdır... Eyvah eyvah

Ama 2 çatal, bu cezayı azaltacak tabiki... :)
"Hadi öğleyi affedeyim, sabah yok" dedim, tatlı var. :)
Ara öğünde poğaça var...
Yeni aldığımız menüyü genel değerlendirme kararımızı da göz önende bulunduruyorum. Böreklerden birini affediyorum, diğerinin içindeki protein olduğu için onun da içini affediyorum. Geriye kaldı 1 börek hamuru, 1/2 poğaça (ki ne kadar yağsız olabilir) ve 2 çatal tatlı...
Tatlının durumu ciddi, hiçbir tarafından kurtarmıyor... Ona hadi 50 kalori diyelim, 2 çatalmış. Böreği yufka gibi değerlendirip ona da 70 kalori diyelim. Poğaçaya hadi senin hatrına sadece 1 tatlı kaşığı yağ diyeyim; o da hamuruyla 150 etsin.
Rakamlarımın hepsi minimalist.

270 kalori eder. :) Son zamanlardaki gerilimli halimizi de düşünerek fazladan bir de "kafayı sıyırtmama" indirimi yapayım ve 200 kalori çıksın. :) Ama tabi herkesin yorumuna açık. Üyelerimizin çoğunluğu affederse, cezaya gerek yok. Ama affedilmezse veya sen "Ben vicdanımı rahat ettireyim" dersen, buyrunuz:
EGZERSİZ LİSTESİ
..
.(Kalori miktarları 1 saat içindir)
Dans Etmek...........................210
Bisiklete Binmek......................200
Bowling Oynamak...................160
Bahçe İşleri...........................270
Yüzmek................................290
Voleybol...............................260
Yürüyüş...............................200
Rampalı yürüyüş....................550
Step/Aerobik.........................400
Koşmak................................550
Merdiven Çıkmak....................400
Paten yapmak........................120
Alışveriş................................150
Eliptik bisiklet yürüyüşü............400
Aslında bugünün yanlışı kalori fazlası değil ama bir öğüne yığmak ve karbonhidrat ve yağ ağırlıklı tercihlerde bulunmak olmuş. Benim yeni kararım şu: Yorumumu yaparım, kaloriyi hesaplar, listeyi yazarım, ceza takım inisiyatifine kalır. :) Sonra her şey karışıyor, ne kaçamaktı ne değildi. :)