• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Berivancım, Sinemcim cevaplarınız için çok teşekkürler.

Ben de sizinle aynı fikirdeyim, zaten fikri ortaya atan benim ve yazdıklarımdan da anlaşılıyor.

Dediğim gibi kararı mantık ile alacağız, oyla değil. "Evet" diyenler daha mantıklı ve geçerli sebepler ortaya sunuyorsa "evet" olacak. "hayır" diyenler daha mantıklı ve geçerli sebepler ortaya sunuyorsa "hayır" olacak.

Ama umarım mesaj sayısı 10'a çıkınca da yine son dakika atışları yapılmaz. Ya da var olan bir kuralımızın dönüşümlü olarak takibini yapacağız o da şöyle:

5 mesaj yazıldı, bitti, tamam. Ama kişi o mesajları neye yazdı? Mesela o gün konuşulan bir konu vardı, buna yorum yapmış mı? Bir soru soran biri vardı, ona cevap vermiş mi? Yoksa sadece şöyle mi yazmış:

"M1 - Kızlar nerdesiniz?"

"M2 - Hadi menümü yazmayım bari"

"M3 - Menüm"

"M4 - Niye hala kimse yok?"

"M5- Aaa, Ayşe gelmiş, merhaba Ayşe, nasılsın?"

"--- Çok geçti oldu, ben artık yatayım."

Aslında grup takibine de gerek yok, ben yaparım bunun takibini... Ama kırılan olmuş olmamış, umursamamam lazım. Çünkü kaçakları tespit ettiğim zaman takımdan ayırmam gerekecek.

Mesela bir örnek; ben geçen birinin menüsüne yorum yaptım, üstelik soru falan da sordum o menü için... Cevap gelmedi, o kişi kimdi gerçekten hatırlamıyorum. Dönüp de aramadım kimdi diye... Ama sözünü ettiğim kaçak davranışlar bu gibi davranışlar.

Şöyle bir profillere bakınca yine herkesin iyi kötü konuşmalara dahil olduğunu görüyorum. Kafam çok karıştı gerçekten. Sadece gece girenleri ayıklayacak olsak, ya gerçekten gündüz işi varsa?

Gerçi ben her zaman için ne kadar iş olursa olsun, el altında bilgisayar varken birkaç mesaj yazılabilir diye düşünüyorum.

Şu an açık açık "suçlu" diyebileceğimiz kimse yok. Ama genel katılımın çok altında kalanlar var. Ya da herkesin haftalık katılımını da hesap edip, takım ortalamasının çok altında kalanları atacağız.

Bilemiyorum. Kimsenin bu şansını elinden almak istemiyorum. Herkesin artık daha katılımcı olacağına ve sorunun kendi kendine çözüleceğine inanmak istiyorum.

Fundacım inşallah takımın düzenini oturturuz tatlım geçen hafta her cuma biri yardım edecek demiştin canım kim olacak o kişi

Şeyda gönüllü olmuştu canım. O yapacak herhalde... Ben bugün- yarın ona mesajla neler yapacağını anlatacağım. Zaten ben her zaman kontrol edeceğim. Ama sizden liste bir çıksın, ondan sonra... :34:

Kızlar ben bıraz dısarı cıkıcam.
berişim sen bırazdan cıkarsın zaten canım optum senı yarın gorusuruz. :54:

bir kaç saate gelırım aksam 5.takım+suluman eslıgınde gorusuruz :))))
fundacım dun pek konusamadık aksam kaynatalım azcık :)

Kızlar ben bıraz dısarı cıkıcam.
berişim sen bırazdan cıkarsın zaten canım optum senı yarın gorusuruz. :54:

bir kaç saate gelırım aksam 5.takım+suluman eslıgınde gorusuruz :))))
fundacım dun pek konusamadık aksam kaynatalım azcık :)

Kaynatalım Sinemcim. :) Gözüm mailde, seni bekliyor olacağım. :34:

Peki fundacım şeyda yapsın canım bir dahaki haftaya da biz yaparız artık:34:
Sinemimmmmmmmmm canımcım hoşcakal yarın görüşürüz canımmmmmm çokk öpüyorummmm :38::38::38::38:
Iyiki varsınız canlarım :54:

Bu listeyi halimizi görelim diye yazıyorum kızlar. Henüz hesaplamalara başlamadım, yani sonunuda ne göreceğimizi ben de bilmiyorum. Ufak tefek sapmalar olabilir.

10-17 Ekim (iki gün de dahil olmak üzere) takıma yazılan mesajlar...

Funda08:............ 364
Buffy26:............. 230
Berivannnn26:.... 110
UmutCan:........... 88
areser:............... 68
nehirim38:.......... 48
(6 gündür aramızda, 6 günlük sayımı 36... 8 güne oranlayınca 48 ediyor.)
Mucizem77:........ 45
Raa:................... 45
brave_:.............. 40

Takım ortalaması: 115.3
Hadi ben kaptanım, illaki yazacağım, size göre çok fazlayım diyelim. Kendimi çıkarttığım zaman ortalama: 84.25

Şimdi hali hazırda paylaşımsızlıktan şikayet ettiğimizi ve bu 8 gün içinde 8 tane mesaj çarpısı atıldığını da düşünürsek, demekki minimum paylaşım 100 olmalı. Yani bana öyle gibi geliyor. Bu arada bu 8 çarpının 7'si listedeki son 4 kişiye atıldı. Yani son 4 kişinin her birinin en az bir çarpısı var. Yani sonuçlar aslında şaşırtıcı değil. Diğer çarpı da Hande'ye atıldı, izin almadan bir gün öncesine... Yani gördüğünüz gibi imkansızlıktan çarpı almış ve buraya yetişemeyeceğini anlayınca da izin almış.

Yani bu durumda takımın aslında 3 kişi olması gerekiyor. :60:
Hadi Pelin kıyısından kurtarsa 4 kişi... :60: (Bensiz ortalamanın üzerinde)

Sıralama tam benim beklediğim şekilde aslında... Açıkcası şu an hiçbir yorumum yok bu konuda... Herkes baksın, kendine yorumunu kendisi yapsın. Ama size şunu söyleyeceğim. Bir ara yine böyle bir kontrol yapacağım. Belki 3 gün sonra, belki 10 gün sonra... O zaman da ortalamanın altında kalanları diskalifiye edeceğim sanırım.

Bakın yanlış anlaşılmasın. Şu anda kimseyi tehdit etmiyorum. Ama aynı sayımda performansı yine kötü olanları diskalifiye edeceğimi söylüyorum. Herkes yüksek mesaj yazarsa, oh ne ala... Kimseye bir şey olmaz. Ama şu anda listenin son 4'ü ciddi şekilde tehlikede... Üstelik Ayşegül daha deneme süresinde...

İşte böyle kızlar. Kimseye sataşmadım. Sadece durumu söyledim.

Bu arada Berivan iş yerinden yazıyor, hafta sonları yazamıyor. Ve ne kadar meşgul olduğunu çalıştığı ortamın fotoğrafında aşığı yukarı gördük. Neden bilmem, belirteyim istedim. :) Sanırım olası bahanelere örnek olması için...

Son düzenleme:
ben geldimmmmmmmmmm fundaaaaaa :))))))

şu bahsettiğim kuafore gıttım. ordan markete, ordan esime ugradım eve gelır gelmez yemegımı yedım :)

kuaforle sozlestık yarın ıcın :) manyak bır rakam verdı ama sacım çöpe donmesin de ne yapayım. yıllardır vermedıgım paralara sayarım artık :9:

yarın 12 de evden kumral cıkıp aksam sarısın donucem hadı hayırlısı dıyım heyecan yaptım :) heralde 3-4 sene oldu sarı sac kullanmayalı :)

donuste esime ugradım dedım ya :))) rakamı duyunca dudagı ucukladı :9::9::9::9: zaten 2 gundur limonum ona ohhh olsun eşege :)))))))

mesaj sayılarını gorunce yufff oldum kendıme. hesapta son haftalarda cok gırmıyordum bana gore. dedim ya bazen bos bulunca gırmıyorum dıye.
kalabalık olsa nasıl olucak acaba mesajlarım :9::9::9:

ben geldimmmmmmmmmm fundaaaaaa :))))))

şu bahsettiğim kuafore gıttım. ordan markete, ordan esime ugradım eve gelır gelmez yemegımı yedım :)

kuaforle sozlestık yarın ıcın :) manyak bır rakam verdı ama sacım çöpe donmesin de ne yapayım. yıllardır vermedıgım paralara sayarım artık :9:

yarın 12 de evden kumral cıkıp aksam sarısın donucem hadı hayırlısı dıyım heyecan yaptım :) heralde 3-4 sene oldu sarı sac kullanmayalı :)

donuste esime ugradım dedım ya :))) rakamı duyunca dudagı ucukladı :9::9::9::9: zaten 2 gundur limonum ona ohhh olsun eşege :)))))))

Hoşgeldiiiiiiiiin. :)
Ay Sinemcim... Sormaya korkuyorum fiyatı, ağzımı hiç açmayacağım o yüzden. :D
Umarım güzel olur... :)

Hoşgeldiiiiiiiiin. :)
Ay Sinemcim... Sormaya korkuyorum fiyatı, ağzımı hiç açmayacağım o yüzden. :D
Umarım güzel olur... :)

valla az once hesap ettım. eşimin 30 kere sac trası parası :9::9::9::9:
inşallah zaten heycanım ondan Fundacım yeri gordum yuzyuze gorustum profosyonel geldı bana ama bakalım. yarın eskı resımlerımı goturucem kesim modelı ıcın. en buyuk korkum kısa sacta oglan cocuguna donmek :26: yarın kuaforun basının etını yerım heralde :)))

Evet son günlerde az yazdığın çok oldu. Onlar da zaten olmasa beni geçeceksin. :60:

evet elim varmıyor Fundacım bu konuyu bugun actın ama hakıkaten ben son zamanlarda gırıp kendı kendıme konusunca sogumaya basladım. dun bıle gırdım baktım bekledım kımse yok menumu yazdım cıktım.
halbukı gece 1 de falan yattım. ama ınsanın havası kacıyor yaz yaz kendı kendıne. :(

valla az once hesap ettım. eşimin 30 kere sac trası parası :9::9::9::9:
inşallah zaten heycanım ondan Fundacım yeri gordum yuzyuze gorustum profosyonel geldı bana ama bakalım. yarın eskı resımlerımı goturucem kesim modelı ıcın. en buyuk korkum kısa sacta oglan cocuguna donmek :26: yarın kuaforun basının etını yerım heralde :)))

Deneyip göreceksin maalesef... :) Ya da önceden oturup kuaföre girip çıkan 3-5 kadının sonucunu izleyeceksin. Tabi ona da kaç kuaför izin verir o ayrı... :60:

Bu arada unutmadan söyleyeyim canım. Bugün ya da yarın senin rejim yazısı paylaşma sırandı. Gerçi Raa izin aldı. Onun şikayeti üzerine böyle bir karar almıştık. Ama sen devam edelim dersen, devam ederiz. Ben uyarım sana. :34:

Deneyip göreceksin maalesef... :) Ya da önceden oturup kuaföre girip çıkan 3-5 kadının sonucunu izleyeceksin. Tabi ona da kaç kuaför izin verir o ayrı... :60:

Bu arada unutmadan söyleyeyim canım. Bugün ya da yarın senin rejim yazısı paylaşma sırandı. Gerçi Raa izin aldı. Onun şikayeti üzerine böyle bir karar almıştık. Ama sen devam edelim dersen, devam ederiz. Ben uyarım sana. :34:

aaa dogru aklımdaydı ama hangı gundu bılmıyordum ben onu. benımkını çarşamba yapalım ozaman ben her carsamba paylasırım. bırkac bıseyım vardı sıkkullanılanlarda oraya bakayımda guzellerınden atayım :)

evet elim varmıyor Fundacım bu konuyu bugun actın ama hakıkaten ben son zamanlarda gırıp kendı kendıme konusunca sogumaya basladım. dun bıle gırdım baktım bekledım kımse yok menumu yazdım cıktım.
halbukı gece 1 de falan yattım. ama ınsanın havası kacıyor yaz yaz kendı kendıne. :(

Sinemcim ben herkese iyi niyetle yaklaştım. Kimse de yazacaklarıma bozulmasın, hiç kimseyi suçlamıyorum. "Takımla kaynaştıkça mesajlar düzelir, üye olsun daha sıkı sarılır." dedim ama pek bir şeyin değişmediğini gördüm.

Herkesi düşünüyorum ama bu takıma aylarını vermiş olanları daha çok düşünüyorum. Çünkü uzun bir yol; demek ki üye burdan fayda görmüş, burayla kilo vermiş diyorum. Bu takımla motive olmayanın burda çok işi olmaması lazım bence... Çünkü ona boşa zahmet olur. Gerçi belki herkes de gayet güzel motive oluyordur ama öyle olsa mesajlar daha çok olurdu diye düşünüyorum.

Bugün başka yarışmacılara ve kaptanlara da danıştım. Ve onların dediğine nazaran daha insaflı bir karar verdim gibime geliyor. Herkesi uyardım. Üstelik o mesajı herkes okuyana kadar da alıntılayıp durmayı düşünüyorum.

Bir sonraki kontrolde problem kalmazsa zaten büyük ihtimal yeni arkadaşlar takımla daha kaynaşmış olurlar. Bu kontrolleri de bundan sonra ara sıra yapacağım; sadece 2 kereyle sınırlı olmayacak. Eğer kaynaşma olursa, problem kalkar. Çünkü kişi gelip kendisi yazmak ister, mesajı doldurmak için değil.

Hee bu arada belirteyim mesajlarınızın kalitesi de çok önemli... Birbirimizle konuşarak kaynaşıyoruz burda... "Sinem" deyince aklımda canlanan biri var, "Berivan" denince, "Pelin" denince biri var... Neden? Çünkü o canlandırmayı yaratacak kadar ikili muhabbetlere girmişiz, birbirimizi tanımışız. Dilerim herkesle böyle oluruz...

REJIMDE DURAKLAMA DONEMI

Beslenme listenizi aynı titizlikle uygulamaya devam etmenize, egzersizi sürdürmenize rağmen, tartının ibresi bir türlü yerinden oynamak bilmez. Kilo vermenizin duraklama dönemine girmesinden olabildiğince kaçınmak istiyorsanız ;

Su içmeye devam edin: Evet, bunu bin kere duydunuz ama iş duraklama dönemine gelince, su içmek özellikle önem kazanıyor. Bunun sebebi, suyun metabolizmayı işler tutması. Günde en az 1-1,5 litre su tüketin.

MEZURAYLA VÜCUDUNUZU ÖLÇÜN
Ölçün: Bazen tartı, kaydettiğiniz gelişmenin en iyi ölçütü olmayabilir. Eğer kilonuzda bir farklılık görünmüyorsa, bir mezura yardımıyla vücudunuzu ölçün. Eğer düzenli egzersiz yapıyorsanız, kilo kaybı olmasa bile, santim olarak inceliyor olabilirsiniz. Bunun sebebi, kasın yağdan ağır oluşudur. Kaslarınızı güçlendirdikçe, vücudunuz sıkılaşır ve incelir ama kilonuzda bir düşüş olmayabilir.

Egzersizlerinizde değişiklik yapın: Eğer bir süredir aynı tarz çalışma yapıyorsanız, vücudunuz buna alışmış olabilir. Bu durumda egzersizin etkisi azalır. Her gün 5-10 dakika daha fazla yürüyerek kalorileri yakmaya devam edebilir veya yaptığınız egzersizin temposunu arttırabilirsiniz.

Porsiyonları küçültün: Yedikleriniz sağlıklı besinler bile olsa, fazla miktarlarda tüketmek kilo verme hızınızı düşürebilir. Bu sebeple porsiyonları küçültmek iyi olabilir.

Beslenme günlüğü tutun: Her yediğinizi ve içtiğinizi saat saat mutlaka yazın. Eğer kilo vermeniz yavaşladıysa, bu günlükleri kontrol edip, bu dönemde yediklerinizi tekrar gözden geçirin. Yememeniz gereken besinler yediyseniz ya da fazla miktarda yemek yediyseniz, bunu değiştirin.

Bekleyin: Kadınların kilo vermesindeki yavaşlama hormonlarla da bağlantılı olabilir. Özellikle adet öncesinde ve başlarında vücut su tutabilir. Bu durumda diyeti bırakmak yerine sabredip, diyet programınıza devam edin. Kısa süre sonra bu şişkinlikten kurtulacaksınız.

KALORİ AZALTIN
Aldığınız kalorileri bir miktar azaltın: Hedeflediğiniz kiloya yaklaştıkça kilo vermeniz yavaşlar. Çünkü vücudun ideal kilosunu korumak için alması gereken miktarda kaloriye yakın kalori alıyorsunuzdur. Bu durumda, aldığınız kalorileri aşırıya kaçmadan bir parça azaltmak, kilo vermenizi hızlandırabilir.

Metabolizmanızı hızlandırın: Metabolizmayı hızlandırmanın en bilinen ve ispatlanmış yolu, vücudunuzdaki kas kütlesini arttırmaktır. Bunun sebebi, kasın, dinlenme anında yağdan daha fazla kalori yakmasıdır. Haftada iki-üç kez yapacağınız bir ağırlık çalışması istediğiniz sonucu sağlar.

Intervalli antrenman yapın: Pek çok çalıştırıcı, kilo vermedeki duraklamayı kırmanın en iyi yollarından birinin, intervalli çalışmayı egzersiz planınıza eklemekten geçtiğini iddia ediyor. Bu çalışmada, yoğun ve az yoğun aktiviteler bir arada uygulanıyor. Örneğin hep aynı hızda pedal çevirmek yerine, çalışmayı belli hız aralıklarına bölüp, çok hızlı, yavaş, orta hızda çalışmaya devam edebilirsiniz. Ya da yürüyüş ve koşuyla böyle bir çalışma yapabilirsiniz. Bu tür çalışmalarda önerilen yöntemse, yavaş yaptığınız egzersizi, hızlıdan 3 kat daha uzun uygulamak. Örneğin 5 dakika koşuyorsanız, 15 dakika yürüyün. Bunu en az 30 dakika boyunca tekrarlayın.

Değişiklik yapın: Bunun geçerliliğine dair bilimsel delil bulunmamakla birlikte, diyet uygulayan bazı kişiler beslenme planlarında yaptıkları değişiklikler sayesinde bu duraklama dönemini atlatabiliyorlar. Mesela yediğiniz tavuğu balıkla değiştirmek veya tavuk salatası yerine yumurtalı salata yemek gibi basit değişiklikler sizin üzerinizde de işe yarayabilir.

aaa dogru aklımdaydı ama hangı gundu bılmıyordum ben onu. benımkını çarşamba yapalım ozaman ben her carsamba paylasırım. bırkac bıseyım vardı sıkkullanılanlarda oraya bakayımda guzellerınden atayım :)

Benim de arşiv yapmam lazım senin gibi... :) Buldukça almak atmak lazım, sonra farklı şeyler bulması zor oluyor. :)

-----

Pelincim hoşgeldin bu arada... Arayı uzattın sanırım, okuman bitmedi daha... :)

Sinemcim ben herkese iyi niyetle yaklaştım. Kimse de yazacaklarıma bozulmasın, hiç kimseyi suçlamıyorum. "Takımla kaynaştıkça mesajlar düzelir, üye olsun daha sıkı sarılır." dedim ama pek bir şeyin değişmediğini gördüm.

Herkesi düşünüyorum ama bu takıma aylarını vermiş olanları daha çok düşünüyorum. Çünkü uzun bir yol; demek ki üye burdan fayda görmüş, burayla kilo vermiş diyorum. Bu takımla motive olmayanın burda çok işi olmaması lazım bence... Çünkü ona boşa zahmet olur. Gerçi belki herkes de gayet güzel motive oluyordur ama öyle olsa mesajlar daha çok olurdu diye düşünüyorum.

Bugün başka yarışmacılara ve kaptanlara da danıştım. Ve onların dediğine nazaran daha insaflı bir karar verdim gibime geliyor. Herkesi uyardım. Üstelik o mesajı herkes okuyana kadar da alıntılayıp durmayı düşünüyorum.

Bir sonraki kontrolde problem kalmazsa zaten büyük ihtimal yeni arkadaşlar takımla daha kaynaşmış olurlar. Bu kontrolleri de bundan sonra ara sıra yapacağım; sadece 2 kereyle sınırlı olmayacak. Eğer kaynaşma olursa, problem kalkar. Çünkü kişi gelip kendisi yazmak ister, mesajı doldurmak için değil.

Hee bu arada belirteyim mesajlarınızın kalitesi de çok önemli... Birbirimizle konuşarak kaynaşıyoruz burda... "Sinem" deyince aklımda canlanan biri var, "Berivan" denince, "Pelin" denince biri var... Neden? Çünkü o canlandırmayı yaratacak kadar ikili muhabbetlere girmişiz, birbirimizi tanımışız. Dilerim herkesle böyle oluruz...

Aynen Fundacım, şu resim muhabbetını bıle ondan soyledım. her gecen gun bırbırımızı daha ıyı tanıdıkca daha sıkı ve guzel bır bag oluyor cunku. bırde burda aynı amaç için buluştuk ama bırbırımızı tanımadıkca samımıyet olmuyor.Heralde 5 ay falan olucak ben takıma gırelı. Bu 2.grup ama. ilk geldiğim zamandan kalan tuni ve beriş var ben daha oncekı gruba tam alıstım herkesın adını sanını ogrendım herkes dagıldı :)

sonra tekrar toplandık ve harıka bır ortam oldu ılk zamanlar yıne tanısmada zorlandık belkı ama cabucak kaynastıgımıza ınanıyorum ben. ozellıkle suan sohpetımız olsa cok tatlı bır kıvama geldık aslında. cunku ısımden fazlası olduk bırbırımıze. ama ortam zayıf :( inşallah ilk zamanlarımıza donerız dıyorum..

Back
X