Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

bir uyumuşum ki kızlar..valla dinlenmişim:9::9:

hadi hayırlısı olsun canımm..:nazar::nazar:

off nasıl yorucuyduuu... protokol oluncaaa :1::1::1:

süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.bayıldım bendemi yaptırsam bu rengin tam adı ne

15 tane köy yumurtası almış hediye olarak:9::9::9::9::9: akşam yedikkk:9::9::9:

cornimm şu bebiş ziyaretine bana soracak olursan aynısı benmde başıma geldi..3-4 ay geçti öylesi gittimm. hemen gitmedim.

Canım boyanın adı
7554 altın karamel-vital :27::27:

.

Arzu_54 diskalifiye edilmiş. paylaşım yetersizliği diyor . Ben kendi isteğiyle ayrıldı yazarlar sanıyordum .. Üzüldüm

Bu arada 3. lük sanırım bizde neyse derece aldık yinede

jujum öle kafalarına estıgı gıbı dıskalıfıye yazabılırler mi? sonucta üye kendı ısteği ile takımdan ayrıldı?

kızlaaaaar bugun tüm gün okul derss cok yorgunuuuuuuum menumu yazayım gecmısı okumaya calıscam sonrada

sabah: 1 dilim ekmek peynir domates biber sekersiz cay

ara: bir muz bir bardak süt

öğlen: bir tabak ton balıklı salata

ara: yarım paket etiform

akşam: bir kase çorba yarım dilim ekmek yeşillik turşu bide közlenmiş biberr

1 saat pilates ve sabah 7den beri sürekli bir koşturmaca haliii 2 -2 bucuga tamamlycam suyumu da

:46::46::46::46::46: büşracım hedef kilonu kontrol et ve son kararını söyle tatlım.......

sen önceden ankarada yaşıyodun dimi cnm ankaralımıısn yoksa

eşleri kutlayanların eşlerni bende kutluorm kutlamayanlarada merdaneyle uçuorm:37:
bnmde kutlanmadı henuz aslında hatırlatır cok pis üste cıkardmda 3 gun snra bnm dgum gunum şimdi onu hatırlatmak ıstemıorm bugun 8 mart desem bnm dgm gnumu hatırlar bırak hatrlamasınkı pazartesiii burnundan getiriym gecen yıl hatırlamamıştııııı 1 hafta surundu:1::1:
:9::9::9::9::9::9::9::9:

[

Bu arada 3. lük sanırım bizde neyse derece aldık yinede [/B][/FONT]

:46::46::46::46::46::46::46:

Son düzenleme:
Arzu_54 diskalifiye edilmiş. paylaşım yetersizliği diyor . Ben kendi isteğiyle ayrıldı yazarlar sanıyordum .. Üzüldüm

Bu arada 3. lük sanırım bizde neyse derece aldık yinede

onlar bana inadına yaptılar biliyorum kaptanım.olsun hiç önemli değil.ben sizlerle böylede mutluyum huzurluyum benım için yarışmak önemli değil önemli olan arkadaşlık dostlukdur.

5.Takım 299. Etap
*JUJU* 65,00 ------>64,00
aysunayy 60,00
dalin26 55,00------>55,00(hedef kilo aynı)
biricikoglumertug 65,00
ZES 64,00------>64,00(hedef kilo aynı)
garfield06 50,00------>55,00
birsen-deniz 60,00------>60,00(hedef kilo aynı)
cornella 65,00------>60,00
ukyo 65,00
Gamze_M 64,00------>60,00
busramnmn 59,00------>57,00
chentiq 57,00
rabyas 70,00------>68,00
toplight 65,00
Sevda_M 70,00------>65,00

Son düzenleme:
akıl almak istedim.....objektıf olamıyorum.......

şimdi bız bu eve yenı taşındık...burada maalesef öle komsuluk falan yok.....eski evımızde ki komsularım bana 1 ay sonra hosgeldıne gelmıslerdi.....alt komsum da adanalıydı.....eşi de apt nın altında market işletıyordu.......32 yasındaydı....
sıcak kanlı bır kadındı...neyse 1 yıl gectı ama hoşgeldın dıısnda gelme gıtme olmadı karsılıklı tabi.......benı her gördugunde derdı buyur gel falan dıye ama ben ne bılım yaşım 27 ama ruhum hala çocuk yanı evlilik psikolojısıne gırememiştim o zamanlar...öle ben günlere gıdeyım falan sevmem böyle seyler...neyse ben hastalandım ama çok kötu hastalandım 1 ay yattım ama 1 hafta hıc ayaga kalkamadım.....ben bu kadar kötuyken bu kadın aşagıdan bır kere olsun gecmiş olsuna yukarı cıkmadı.....hasta oldugumu da biliyorlardı yanı kapıdan 5 dk ugramadı....ne bılım ben olsam en azından 1 tabak yemek götururdum.....

bu sırada baska bır komsum geldı Allah razı olsun eşime yemek getırmıs ben kalkamadıgım için....kadın kaç gere geldı ....ama aşagıda ki samımı dediğim komsu gelmedi.....bu sırada hamıleydı....marketle ılgılı sorunları vardı işler iyi gıtmıyormus falan..ev sahıbı de kıraya zam yapmak ıstıyormus ..sonradan haberım oldu........ben ayaklandım yavas yavas asagıda benı gördu kusura bakma gelemedım dedi...bende yuz vermedım önemlı değil dedim....

bu kadın doğum yaptı aralık sonunda eşim bana sordu gıdecek mısın hayırlı olsuna dedi.....ben de hayır dedim o geldı mı 1 kere yukarı cıkıp kapıdan bıle bakmadı dedim...tmm dedi......ama yıne sordu gecenlerde bebek kıyafetı al hayırlı olsuna gidelim dedi...sesimi çıkarmadım......

sizce napsam....hatalı mı davranıyorum?(bir derdım var topiği gibi oldu):27: yanı bunca ay geçmiş ne bılım bız tasınalı nerdeyse 5 ay oldu o zamandan berı görmedım.tasınırken de hoşcakal falan da demedim.....tuhaf olmaz mı?

Canım... Bundan bahsetmen dahası bize sorman çok güzel olmuş. Ne yazıkki geç gördüm ve geç cevp veriyorum. Hatta gene gece paylaştığım için belki okunmayabilebilir. En iyisi başlık atayım.

Komşuluk hakkı çok önemli bir haktır. Hatta Cebrail, Peygamberimize komşuluk mevzusundan o kadar çok bahsetmiş ki, Peygamber Efendimiz bu husuta "Komşunun komşuya mirasçı kılınacağını düşündüm" demiş.

Bizler insan olarak malesef bazı tesirlerin etkisindeyiz. Bunlardan biri de ego. O bana yapmadı ben de ona yapmayım diye. Halbuki insan özünde iyidir. Ben adamına göre iyiyim diyen biri bence kendi iyi niyetinden şüphe etmelidir. Bence komşuna git. Belki nasıl davranması gerektiğini bilmiyordur. Belki eşi ile araları iyi değildir. Bak sen kendin dedin. Durumları bozuktu diye.

Malesef üzülmeye değmiyor. Yaptıklarına karşılık bulamıyorsun çoğu zaman. Verdiklerinle kalıyorsun. Ama veren el alan elden daima üstündür. Unutma karşıdaki için değil, o geldiği ya da gelmediği için değil, sen tuğba olduğun için yapacaksın bunu. Kendin için. Ki karşı tarafta kendisine bakıp, ben gitmedim ama ne vefalı komşuymuş o geldi desin ve aynı vefayı bir gün o da bir başka komşuya gösterebilsin. Örnek olmamız gerekiyor. Hem kendimize hem çevremize.

Canım... Bundan bahsetmen dahası bize sorman çok güzel olmuş. Ne yazıkki geç gördüm ve geç cevp veriyorum. Hatta gene gece paylaştığım için belki okunmayabilebilir. En iyisi başlık atayım.

Komşuluk hakkı çok önemli bir haktır. Hatta Cebrail, Peygamberimize komşuluk mevzusundan o kadar çok bahsetmiş ki, Peygamber Efendimiz bu husuta "Komşunun komşuya mirasçı kılınacağını düşündüm" demiş.

Bizler insan olarak malesef bazı tesirlerin etkisindeyiz. Bunlardan biri de ego. O bana yapmadı ben de ona yapmayım diye. Halbuki insan özünde iyidir. Ben adamına göre iyiyim diyen biri bence kendi iyi niyetinden şüphe etmelidir. Bence komşuna git. Belki nasıl davranması gerektiğini bilmiyordur. Belki eşi ile araları iyi değildir. Bak sen kendin dedin. Durumları bozuktu diye.

Malesef üzülmeye değmiyor. Yaptıklarına karşılık bulamıyorsun çoğu zaman. Verdiklerinle kalıyorsun. Ama veren el alan elden daima üstündür. Unutma karşıdaki için değil, o geldiği ya da gelmediği için değil, sen tuğba olduğun için yapacaksın bunu. Kendin için. Ki karşı tarafta kendisine bakıp, ben gitmedim ama ne vefalı komşuymuş o geldi desin ve aynı vefayı bir gün o da bir başka komşuya gösterebilsin. Örnek olmamız gerekiyor. Hem kendimize hem çevremize.
Cornella bende centiğe katılıyorum benim aslında içimden geçen çentiğin dediği gibi ama işte bazen bazı düşünceleri aklımızdan geçirmemiz bizi iyi niyetten alıkoyabiliyor kısasa kısas olarak düşünmeyelim. 3 günlük dünyada bir şeye değmiyor...

:46::46::46::46::46: büşracım hedef kilonu kontrol et ve son kararını söyle tatlım.......

hedef kilomu 57 olarak belırlıyorummmm son kararımm :1:[/QUOTE]

büşracım senin boyun kaçtı? hedefim konusunda ikilemdeyim. hem uçuk olduğunu düşünüyorum, hem de yükseltip mezun olmak istemiyorum...

Cornellacım, sana ne kadar teşekkür etsem azdır. bu soruları sorduğun için pek çok şeye vesile olacaksın belkide. Bak sorduğun soruları ben de google amcaya sordum şimdi. Bulduklarımı paylaşayım;

1. “Vallahi mü’min olamaz! Vallahi mü’min olamaz! Vallahi mü’min olamaz!” Ashap: “Kim ya Rasûlellah?” dediler, Peygamberimiz de: “Komşusu kötülüklerinden emin olmayan, olamayan herkes” buyurdu. (Riyazu’s-Salihin, C. 1, S. 341)
2. “ Ashab-ı kiram (r.anhüm) Peygamberimize (s.a.v.) dediler ki: “Falanca kadın gündüzleri hep oruçlu, geceleri ise sabaha kadar hep ibadet eder. Fakat komşularına da eziyet etmekten geri kalmaz.”
Peygamberimiz: “O cehennemliktir” buyurdu. Sonra da: “Komşuluk hakları nedir bilir misiniz?” dedi ve şunları saydı:
- Eğer komşun senden yardım isterse, ona yardım edeceksin.
- Eğer destek isterse, onu destekleyeceksin (meşru yerde tabii).
- Eğer borç para isterse (imkânın varsa) vereceksin.
- Eğer fakir düşerse, elinden tutacaksın.
- Eğer hastalanırsa, ziyaret edeceksin.
- Eğer ölürse, cenazesine gideceksin.
- Eğer ona bir hayır isabet ederse, onu tebrik edeceksin.
- Eğer ona bir musibet isabet ederse, taziyede bulunacaksın.
- Eğer önünde bina yapıyorsan, çok yükseltip onun rüzgarını-güneşini kesmeyeceksin. Ona eziyet vermeyeceksin.
- Eğer evine meyve alırsan, ona da vereceksin. Eğer vermeyeceksen, göstermeyeceksin.
- Eğer çocuğun varsa, onun çocuğunu dövmesine izin vermeyeceksin.”
Bundan sonra da Rasûlümüz: “Öğrendiniz mi? Neymiş komşu hakları?” buyurmuşlar ve sonra da, “Varlığım kudret elinde olan Allah’a yemin ederim ki, Allah’ın rahmet ettiği kimseler hariç, kimse komşu haklarını hakkıyla ödeyemez (ki o ödeyenler de) çok azdır” buyurmuşlardır.
3. “Kim Allah’a ve ahiret gününe iman etmiş ise, komşusuna sakın eziyet etmesin. Kim Allah’a ve ahiret gününe iman etmiş ise, misfarine izzet ve ikramda bulunsun. Kim Allah’a ve ahiret gününe iman etmiş ise, ya hayır söylesin yahut sussun!” (Riyazu’s-Salihin, S. 245)
4. “Komşusunun aç yattığını bile bile bir insan tok karınla yatabiliyorsa, demek ki o kimse, bana iman etmemiştir.” (Muhtaru’l-Ehadis, Harf-i Ma)
Hz. Ebu Zerri’l- Gıfari (r.a.) anlatıyor ve buyuruyor ki:
Benim dostum ve habibim Muhammed (s.a.v.) bana üç şeyi vasiyet etti:
1) “Başındaki amir, burnu kesik bir köle bile olsa, onun emrini dinle ve ona itaat et.
2) Çorba yaptığın zaman, suyunu bol koy, çok olsun. Sonra da evinin etrafındaki komşularından kimler muhtaç ise, onlara ikram et.
3) Namazlarını, vaktinde kıl.”
Yine Peygamberimiz buyuruyorlar ki: “Dünyada şu üç şey mü’minin seadetindendir. Birincisi: İyi bir komşu. İkincisi: Geniş bir ev veya işyeri. Üçüncüsü: İyi bir binek/vasıta.” (Muhtaru’l-Ehadis, Harf-i Se)

Ve bu da benim bahsettiğim kısım:

Peygamber Efendimiz komşulukla ilgili, en sahih meşhurlar arasında yer alan hadislerinden birinde şöyle buyurmuştur: “Cebrail bana komşuya iyilik etmeyi durmaksızın tavsiye edip durdu. Öyle ki komşuyu komşuya mirasçı kılacak zannettim.” (Buhârî, Edeb 28; Müslim, Birr 140,141.) Bu hadis-i şerif, komşuluğun ve komşuluk hukukunun önemini ve önceliğini apaçık ortaya koymaktadır. Komşularımız kendi ev halkımızdan sonra yüzlerini en çok gördüğümüz ve bize en yakın olan insanlardır. Fizikî anlamda uzakta olan akrabalarımızdan bile daha yakın ve önceliklidir komşular. Onların iyi insanlar olmaları arzu edilir. Fakat onları seçmek elimizde olmadığı için kötü huylu olmaları veya gayrimüslim komşulara sahip olmamız mümkündür. Hangi çeşit olursa olsun, durumun böyle olması bize komşuluk haklarına riayet etmeme hakkı tanımaz. Onlara karşı da örnek davranışlar içinde olmamız ve ilişkilerimizi insani ve ahlaki ölçüler içinde sürdürmemiz, hatta onların ıslahı açısından belki daha çok gayret gösterip daha sabırlı olmamız icap eder. Çünkü aynen hastalıklar gibi huyların, iyilikler ve kötülüklerin de bulaşıcı olduğu ifade edilir. Bizlerin iyi oluşumuz umulur ki başkalarını da etkiler. “Komşu komşudan huy kapar ayranına su katar” atasözümüz bu gerçeğin en güzel ifadelerinden biridir.

hedef kilomu 57 olarak belırlıyorummmm son kararımm :1:

büşracım senin boyun kaçtı? hedefim konusunda ikilemdeyim. hem uçuk olduğunu düşünüyorum, hem de yükseltip mezun olmak istemiyorum...

Cornellacım, sana ne kadar teşekkür etsem azdır. bu soruları sorduğun için pek çok şeye vesile olacaksın belkide. Bak sorduğun soruları ben de google amcaya sordum şimdi. Bulduklarımı paylaşayım;

1. “Vallahi mü’min olamaz! Vallahi mü’min olamaz! Vallahi mü’min olamaz!” Ashap: “Kim ya Rasûlellah?” dediler, Peygamberimiz de: “Komşusu kötülüklerinden emin olmayan, olamayan herkes” buyurdu. (Riyazu’s-Salihin, C. 1, S. 341)
2. “ Ashab-ı kiram (r.anhüm) Peygamberimize (s.a.v.) dediler ki: “Falanca kadın gündüzleri hep oruçlu, geceleri ise sabaha kadar hep ibadet eder. Fakat komşularına da eziyet etmekten geri kalmaz.”
Peygamberimiz: “O cehennemliktir” buyurdu. Sonra da: “Komşuluk hakları nedir bilir misiniz?” dedi ve şunları saydı:
- Eğer önünde bina yapıyorsan, çok yükseltip onun rüzgarını-güneşini kesmeyeceksin. Ona eziyet vermeyeceksin.
- Eğer evine meyve alırsan, ona da vereceksin. Eğer vermeyeceksen, göstermeyeceksin.
Bundan sonra da Rasûlümüz: “Öğrendiniz mi? Neymiş komşu hakları?” buyurmuşlar ve sonra da, “Varlığım kudret elinde olan Allah’a yemin ederim ki, Allah’ın rahmet ettiği kimseler hariç, kimse komşu haklarını hakkıyla ödeyemez (ki o ödeyenler de) çok azdır” buyurmuşlardır.
3. “Kim Allah’a ve ahiret gününe iman etmiş ise, komşusuna sakın eziyet etmesin. Kim Allah’a ve ahiret gününe iman etmiş ise, misfarine izzet ve ikramda bulunsun. Kim Allah’a ve ahiret gününe iman etmiş ise, ya hayır söylesin yahut sussun!” (Riyazu’s-Salihin, S. 245)
4. “Komşusunun aç yattığını bile bile bir insan tok karınla yatabiliyorsa, demek ki o kimse, bana iman etmemiştir.” (Muhtaru’l-Ehadis, Harf-i Ma)
1) “Başındaki amir, burnu kesik bir köle bile olsa, onun emrini dinle ve ona itaat et.
2) Çorba yaptığın zaman, suyunu bol koy, çok olsun. Sonra da evinin etrafındaki komşularından kimler muhtaç ise, onlara ikram et.
Yine Peygamberimiz buyuruyorlar ki: “Dünyada şu üç şey mü’minin seadetindendir. Birincisi: İyi bir komşu. İkincisi: Geniş bir ev veya işyeri. Üçüncüsü: İyi bir binek/vasıta.” (Muhtaru’l-Ehadis, Harf-i Se)

Peygamber Efendimiz komşulukla ilgili, en sahih meşhurlar arasında yer alan hadislerinden birinde şöyle buyurmuştur: “Cebrail bana komşuya iyilik etmeyi durmaksızın tavsiye edip durdu. Öyle ki komşuyu komşuya mirasçı kılacak zannettim.” (Buhârî, Edeb 28; Müslim, Birr 140,141.) Bu hadis-i şerif, komşuluğun ve komşuluk hukukunun önemini ve önceliğini apaçık ortaya koymaktadır. Komşularımız kendi ev halkımızdan sonra yüzlerini en çok gördüğümüz ve bize en yakın olan insanlardır. Fizikî anlamda uzakta olan akrabalarımızdan bile daha yakın ve önceliklidir komşular. Onların iyi insanlar olmaları arzu edilir. Fakat onları seçmek elimizde olmadığı için kötü huylu olmaları veya gayrimüslim komşulara sahip olmamız mümkündür. Hangi çeşit olursa olsun, durumun böyle olması bize komşuluk haklarına riayet etmeme hakkı tanımaz. Onlara karşı da örnek davranışlar içinde olmamız ve ilişkilerimizi insani ve ahlaki ölçüler içinde sürdürmemiz, hatta onların ıslahı açısından belki daha çok gayret gösterip daha sabırlı olmamız icap eder. Çünkü aynen hastalıklar gibi huyların, iyilikler ve kötülüklerin de bulaşıcı olduğu ifade edilir. Bizlerin iyi oluşumuz umulur ki başkalarını da etkiler. “Komşu komşudan huy kapar ayranına su katar” atasözümüz bu gerçeğin en güzel ifadelerinden biridir.[/QUOTE]

büşrammmmın büyuda 171

hedef kilomu 57 olarak belırlıyorummmm son kararımm :1:

Peygamber Efendimiz komşulukla ilgili, en sahih meşhurlar arasında yer alan hadislerinden birinde şöyle buyurmuştur: “Cebrail bana komşuya iyilik etmeyi durmaksızın tavsiye edip durdu. Öyle ki komşuyu komşuya mirasçı kılacak zannettim.” (Buhârî, Edeb 28; Müslim, Birr 140,141.) Bu hadis-i şerif, komşuluğun ve komşuluk hukukunun önemini ve önceliğini apaçık ortaya koymaktadır. Komşularımız kendi ev halkımızdan sonra yüzlerini en çok gördüğümüz ve bize en yakın olan insanlardır. Fizikî anlamda uzakta olan akrabalarımızdan bile daha yakın ve önceliklidir komşular. Onların iyi insanlar olmaları arzu edilir. Fakat onları seçmek elimizde olmadığı için kötü huylu olmaları veya gayrimüslim komşulara sahip olmamız mümkündür. Hangi çeşit olursa olsun, durumun böyle olması bize komşuluk haklarına riayet etmeme hakkı tanımaz. Onlara karşı da örnek davranışlar içinde olmamız ve ilişkilerimizi insani ve ahlaki ölçüler içinde sürdürmemiz, hatta onların ıslahı açısından belki daha çok gayret gösterip daha sabırlı olmamız icap eder. Çünkü aynen hastalıklar gibi huyların, iyilikler ve kötülüklerin de bulaşıcı olduğu ifade edilir. Bizlerin iyi oluşumuz umulur ki başkalarını da etkiler. “Komşu komşudan huy kapar ayranına su katar” atasözümüz bu gerçeğin en güzel ifadelerinden biridir.[/QUOTE]büşrammmın boyuda 171 çentikcim yanlış hatırlamıyorsam:44:

çentikcim ay!... bi yazamadım büşrammm' ın boyuda 171 di yanlış hatırlamıyorsam:44:

ben de bununla ilgili mesaj attım sana.. sistem bir hoş olmuş. alıntıları tam alamıyor..
tamam jujum büşra ve zes ne derse ben de o diyorum kilom için..

menü:
sabah:
2-3 tk kaymak ve bal... Kaymak %99 oranında süttü.. sonra haftaya hatun kaymaklarla besleniyor nası kilo veriyor demeyin.
5 zeytin
azıcık peynir
1 haşlanmış yumurta
1,5 dilim tahıllı ekmek

ara:
1 kupa sütlü nesakafe
4 adet elmalı form bisküvi

akşam:
soda
4 yk madımak
2-3 lokma haşlanmış et
1 kase ıspanak çorbası
1 tabak yoğurt

su ve spor yok :43::43::43::43::43:

Önemli not: kızlar ben aslında bu 1,5 kiloyu bu hafta vermedim. daha önceden vermişimdir. hep diyordum ya kendimi şiş hissediyorum diye.. bir de bugün malum günlere geçiş yaptım. yani belki de daha düşüğümdür :52::52:

Back
X