• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

mutfağımı kapatmazsam tutamayacağım kendimi...

ah bu anneler (sanırım anne olduğumda anlayacağım) hem kilo verelim isterler hem de yedirmeden duramazlar... diyetimin 15.günü şerefine kalkmış 1 tencere yaprak sarma getirmiş.. ama yapılır mı bu bana :(

sabah:
uyanınca sirkeli karışım

1 galeta
1 yumurta ile yapılmış sebzeli omlet
1kk peynir
1/2 domates
1 acı biber

öğle:
lahana çorbası
5 ufak sarma+3 yk yoğurt
1 salatalık

ara:
1/2 elma
1 mandalina

akşam:
5 ufak sarma+ 3 yk yoğurt

3,5 litre su
akşama 1,5 saat yürüyüş

(aslında vicdan azabı çekmiyor değilim 15 gündür makarna, pirinç, bulgur, ekmek girmemişti vücuduma...sarmalar beni mutlu ederken üzdü de)

Ben de aynıyım valla:34: gıda okurken diyetisyen olmak istiyordum ama benim bölümden geçiş yok maalesef :50: Diyet beslenme konularındaki araştırmalarım 14-15 yıl öncesine dayanıyor aslında kilomu koruyordum da sonra okul bitince evde durunca önüne geçemedim bi de yeni çevreye girmiştim ve yediğim herşeye bir kulp buluyorlardı kilo vermek istiyorsan yediğinden kısacaksın falan diye... Ee tabii tam ergenlik dönemi insanların düşüncelerini fazla önemsediğim hassas bir yapım vardı o zaman ama kıstıkça kilo aldım ve bildiğiniz üzere sonuç ortada...:50: Aldığım eğitimle birlikte artık liste bile hazırlayacak kıvama geldim artık herşeyin istediğim gibi olacağına inanıyorum :16:

hastaysan yorma kendini hatta yapamacaksan bırak bugün ilk günün müydü?
lily cim hastayım ama açlık falan hissetmiyorum halsizlik var az önce bol limonlu 2 ıhlamur içtim biraz iyi gibi geldi bu arada bol bol da su içtim valla sanki şimdiden kilo vermişim gibi geliyor o yüzden bırakmaya pek niyetim yok zaten 2 günlük tü ilk günü bitti say akşama 2 kase kadar çorba bırakmıştım onu içip günü tamamlayacağım bi de evde içersem bol limonlu ıhlamurdan biraz iyi olur sanırım

ah bu anneler (sanırım anne olduğumda anlayacağım) hem kilo verelim isterler hem de yedirmeden duramazlar... diyetimin 15.günü şerefine kalkmış 1 tencere yaprak sarma getirmiş.. ama yapılır mı bu bana :(

sabah:
uyanınca sirkeli karışım

1 galeta
1kk peynir
1/2 domates
1 acı biber

öğle:
lahana çorbası
5 ufak sarma+3 yk yoğurt
1 salatalık

ara:
1/2 elma
1 mandalina

akşam:

3,5 litre su
akşama 1,5 saat yürüyüş

(aslında vicdan azabı çekmiyor değilim 15 gündür makarna, pirinç, bulgur, ekmek girmemişti vücuduma...sarmalar beni mutlu ederken üzdü de)

lucicim hiç çekme vicdan azabı nedir ki 5 sarma lütfen tadını çıkara çıkara ye bence gayet güzel menün hatta az bile sağlıklı beslenme durumuna geçtiğinde zaten çok daha fazla yemen gerekecek

bu arada lahana çorbasına sardım iyice haftasonu alıp yapacağım çok cazip geliyor yazılanları okuyunca 1 hafta tam düzenli yapamasam da elimden geldiğince dikkat etmeye çalışırım bakalım nasıl olacak

sabah:
uyanınca sirkeli karışım

1 galeta
1kk peynir
1/2 domates
1 acı biber

öğle:
lahana çorbası
5 ufak sarma+3 yk yoğurt
1 salatalık

ara:
1/2 elma
1 mandalina

akşam:

3,5 litre su
akşama 1,5 saat yürüyüş

Canım hiç pişmanlık çekme çok dengeli olmuş menün - hem diyetteyiz diye hiç pilav yenmeyecek mi? Doğru diyet herşeyden yiyerek yapılandır. Normal beslenme moduna girmen gerekiyordu zaten bence bundan sonra da şok diyet yerine normal bir beslenme tarzıyla devam etmelisin:34:

lucicim hiç çekme vicdan azabı nedir ki 5 sarma lütfen tadını çıkara çıkara ye bence gayet güzel menün hatta az bile sağlıklı beslenme durumuna geçtiğinde zaten çok daha fazla yemen gerekecek

bu arada lahana çorbasına sardım iyice haftasonu alıp yapacağım çok cazip geliyor yazılanları okuyunca 1 hafta tam düzenli yapamasam da elimden geldiğince dikkat etmeye çalışırım bakalım nasıl olacak

canım çok saol rahatlattı desteğin cumaya olumsuz yansımasın da, başka bir şey istemem... lahana çorbası yapacağında tarife dikkat et canım çok lezzetsiz de olabiliyor, çok lezzetli de :) istersen ben sana tekrar yazarım tarifi, benim dün yaptığım şahane olmuş, içmeye doyamadım.. hakikaten ödem söktürüyor ama 2 günden fazla içilmiyor çok zorlayıcı... sen de dikkat et lütfen kendine, biraz portakal, mandalina kivi gibi meyvelerden c vitamini al mutlaka

Canım hiç pişmanlık çekme çok dengeli olmuş menün - hem diyetteyiz diye hiç pilav yenmeyecek mi? Doğru diyet herşeyden yiyerek yapılandır. Normal beslenme moduna girmen gerekiyordu zaten bence bundan sonra da şok diyet yerine normal bir beslenme tarzıyla devam etmelisin:34:

lilycim çok teşekkürler tatlım yaa, sen ve toplight rahatlattınız içimi... 15 gündür yok denecek kadar az beslendiğim için sanki bir anda çok yemişim gibi geldi bana

sabah:
uyanınca sirkeli karışım

1 galeta
1kk peynir
1/2 domates
1 acı biber

öğle:
lahana çorbası
5 ufak sarma+3 yk yoğurt
1 salatalık

ara:
1/2 elma
1 mandalina

akşam:

3,5 litre su
akşama 1,5 saat yürüyüş

lily cim hastayım ama açlık falan hissetmiyorum halsizlik var az önce bol limonlu 2 ıhlamur içtim biraz iyi gibi geldi bu arada bol bol da su içtim valla sanki şimdiden kilo vermişim gibi geliyor o yüzden bırakmaya pek niyetim yok zaten 2 günlük tü ilk günü bitti say akşama 2 kase kadar çorba bırakmıştım onu içip günü tamamlayacağım bi de evde içersem bol limonlu ıhlamurdan biraz iyi olur sanırım

Ayyy tatlım yaaaaa, kıyamam ben sanaaaa.. Nasılda sadık diyetine ve takımına yaa :16::16::16::16: evet diğer arkadaşlarıma o kadar katılıyorum ki, zaten söylenecek herşeyi söylemişler..hahahahah biz sevdayla bir keresinde 11 yemiştik ve buraya yazdığımızda topa tutlmuştuk taa nedeninin anlayamamıştım :27: şimdi anladım :27: hahahahhahahaha

Ayyy tatlım yaaaaa, kıyamam ben sanaaaa.. Nasılda sadık diyetine ve takımına yaa :16::16::16::16: evet diğer arkadaşlarıma o kadar katılıyorum ki, zaten söylenecek herşeyi söylemişler..hahahahah biz sevdayla bir keresinde 11 yemiştik ve buraya yazdığımızda topa tutlmuştuk taa nedeninin anlayamamıştım :27: şimdi anladım :27: hahahahhahahaha

:))) canım yaa kıyamam, 11 de pek çokmuş canım :)

canım çok saol rahatlattı desteğin cumaya olumsuz yansımasın da, başka bir şey istemem... lahana çorbası yapacağında tarife dikkat et canım çok lezzetsiz de olabiliyor, çok lezzetli de :) istersen ben sana tekrar yazarım tarifi, benim dün yaptığım şahane olmuş, içmeye doyamadım.. hakikaten ödem söktürüyor ama 2 günden fazla içilmiyor çok zorlayıcı... sen de dikkat et lütfen kendine, biraz portakal, mandalina kivi gibi meyvelerden c vitamini al mutlaka

canım o zaman sen tarifi yazsana ben ona göre yapayım bu arada çıkma zamanı geldi görüşmek üzereeee

canım o zaman sen tarifi yazsana ben ona göre yapayım bu arada çıkma zamanı geldi görüşmek üzereeee

toplightcım ben şöyle yaptım 1/4 lahana, 2 adet kuru soğan orta boy, 1 domates, 2 sivri acı biber, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı isot, 1 çay kaşığı kimyon(kokusunu alıyor, gaz yapmasını engelliyor) 1/4 maydanoz ufak ufak doğranacak, 1 adet tavuk bulyon ya da tavuk suyu... düdüklü tencereye tüm malzemeyi koy, yarısını geçmeyecek kadar su olsun içinde (tarifte üstünü örtecek kadar diyor, çok sulu cıvık bir şey oluyor, içilmiyor) düdüklü fışırdadıktan sonra 10-15 dakika kadar daha kaynattıktan sonra ben blenderdan geçiriyorum çorba gibi olması için kimileri geçirmiyormuş. kaseye alınca boool nane ve isot kyup içiyorum ezogelin gibi oldu vallahi... bazıları baştan tüm lahana ile yapıyorlarmış ama çorba kaldıkça lahana liflerine ayrılıyor ve 2.günden sonra o lifler ince ince ağzına geliyor insanın hoş olmuyor... afiyet olsun canım benim

sabah:
uyanınca sirkeli karışım

1 galeta
1kk peynir
1/2 domates
1 acı biber

öğle:
lahana çorbası
5 ufak sarma+3 yk yoğurt
1 salatalık

ara:
1/2 elma
1 mandalina

akşam:

3,5 litre su
akşama 1,5 saat yürüyüş

ara sıra hepimiz kaçamak yapıyoruz canım üzülme :) Afiyet olsun listen harika. sarmalar da çk değil aslında.

İşte benim Menüm :56:

Sabah
1 kk ya yakın peynir
2 zeytin
1 yumurta beyazı

Ara: minik bir mandalina

Öğle
1 kase mercimek çorbası
3 kaşık bulgur pilavı
3 kaşık yoğurt

Ara: 30 gr. karışık çerez (140 kalori)

Akşam
1 kase çorba
1 porsiyon yoğurtlu ıspanak (yağsız haşlanmış ıspanakla yapıldı)
1 küçük dilim kuru ekmek

Su: içiyorum
Spor 45 dk. yürüyüş
14:00'dan beri ev işi (yoğun tempoda)

Mutfak kapanmıştır :27::27::27:

İşte benim Menüm :56:

Mutfak kapanmıştır :27::27::27:

hadi hayırlı olsun :) canım menün çok güzel ama sanki sabah biraz daha yemelisin, domates, salatalık vb. hem daha dinç güne başlamanı sağlar, hem de kahvaltı önemlidir, daha çok tok tutar

hadi hayırlı olsun :) canım menün çok güzel ama sanki sabah biraz daha yemelisin, domates, salatalık vb. hem daha dinç güne başlamanı sağlar, hem de kahvaltı önemlidir, daha çok tok tutar

Çok haklısın canım ama kahvaltılarımı işyerimde yapıyorum :26: biraz menümüz sınırlı oluyor :26: ama şu tatilde dediklerinin hepsini uygulayacağım söz arkadaşım :54:

valla bu elektronik aletler şans işi bende sinbo nun mikrodalgası vardı çok iyi çıkmıştı ama işin doğrusu tartıda tefal vs daha iyi benim evdekini de media maketten almıştım iyi çıktı

canım hurmayı ben çok severim de başlayınca 5 te duramam öyle bir sıkıntı var benim fıstık manyaklığımda var yerfıstığında da gözüm dönüyo sende öyle bir durum yoksa yola devam :27::27::27:
şimdilik kendimi frenliyorum ama ilerisi için ne olur bilinmez

Herkese günaydınlarrr kızlar ancak girebildim :3:

Benim buzlukta hazır haşlanmış var annem sağolsun haşlayıp buzluğa attı - aslında çok az görünüyordu ama ben tabak tabak değil de kaşıkla ölçüp yiyince bana epey gidecek gibi bu hafta menümde nohutu bol bol göreceksiniz yani:1:
şu ayran detoksunu yapamadım ya içimde kaldı bakalım sendeki etkilerini de çok merak ediyorum gerçekten faydası olacak mı ?

Canım akşam yatmadan 3 saat önce 1 meyve yesen zarar vermez bana çok erken gibi geldi ama şu da var akşam 6dan önce akşam yemeğinin yenmesi metabolizma için iyi olan birşeymiş tabii sonrasında 1 meyve yenebiliyor:34:bu arada lahanayı 2 günle sınırlamana sevindim

Canım hakkında hayırlısı olsun inşallah bulursun bir iş ki sen avukatsın ben bulacağına inanıyorum:34:
bu arada yediklerin bana 600kcal'den daha az gibi geldi 1 dolma o kadar kalori etmez ya...:19:

Menün zaten diyetisyen menüsü ona göre dengeliyorsundur sanırım tek gözüme fazlalık gibi görünen şey ilk ara öğündeki fındık...:34: evet o fazladan dı gözündende birşey kaçmıyor maşallah

[

merhaba herkese. ben aranıza yeni katıldım. swettdimple davetin için teşekkür ederim.
hoş geldin burası hepimize iyi geldiği gibi sana daha da iyi gelecek kolay gelsin

kızlar ne kadar yazmışsınız oku oku bitmiyor işlerde kaldı kim yapacak he söyleyin yardım istiyorum
menuler gayet güzel teker teker yorum yapmak için bir farklılık göremedim süpersiniz yola devam şimdide benim menum geliyor birazdan bekleyin

eriğim seni gördüm ne yapıyorsun iyimisin ben tekrar geri geldim ya sen nerelerde takılıyorsun keşke gelsen buraya

Son düzenleme:
Çok haklısın canım ama kahvaltılarımı işyerimde yapıyorum :26: biraz menümüz sınırlı oluyor :26: ama şu tatilde dediklerinin hepsini uygulayacağım söz arkadaşım :54:

:)) salatalık hem bir mucize gibi hem %90 ı su hem de acayip tok tutuyor, iyi ki var :)

Back
X