Açıkcası yeni başlamış olmanın rahatlığıyla konuşuyo diyebilirsiniz ama ben yerken mutlu olduğumdan bu haldeyim azıcık da üşengeçlik var spor yapılmıyo haliyle alıp yürüyo.
Şunu belirtmek isterim niyet ettiysek yapmamamız lazım gerçekten de..bi parça simit 2kaşık pilav dememek lazım.oruç gibi düşünün o zaman nasış yemiyoruz.hepsini tadını biliyoruz nasılsa sadece bi süre dokunmamalıyz.
Yiyecekleri temel olarak protein,karbonhidrat ve yağ olarak görmeliyiz bunların hepsi vücutta başka çalışıyo. 100kal protein yağ karbonhidrat aynı dönmüyo bize.
1 gram karbonhidrat 4 kal
1gram protein 9kal
1gram yağ 9kal
Vücudun bunları yakması için harcaması gereken
100 kal karbonhidrat için 12 kal
100kal protein için 30 kal
100 kal yağ için 7kal dır
Yani küçük bi matematikle biz bu 100 kaloriyi farklı gruplardan alınca
Karbonhidrattan 88 kal
Proteinden 70 kal
Yağdan 93 kal harcanmalı ki bu enerji yağ olarak depolanmasın.. Yapısal olarak sürekli yapı incelemesinde olduğum için verdiğim değerler güncel,kabul edilen ve yayınlanan makalelere dayalıdır.Ne boş konuştun demeyin sonra

Kişisel olarak ben diyet menümü karbonhidratla doldurmak yerine proteinle bu yüzden zenginleştiriyorum. Hem daha tok tutuyo hem daha zor yıkılıyo hem harcamak için kalan enerji daha az..yapılan sporda doğrudan depo yağlara saldırıyo
Ben eleştirileri doğru buluyorum açıkçası herkesin bi üslubu var ama bünyem böyle deyip işin içinden çıkmamalıyız. Sonuçta herşey kendimiz için. Mesela girip buraya bakmasam sporu sallarım ben kendimi biliyorum sırf fırça yemiym diye teşvik oluyo üşensem de kalkıyorum. Düzenim disiplinim böyle oturacak inş.
Not: Bu kadar konuşup yaramazlık yaparsam ağzıma ağzıma kürekle vurun
muska77
morordek
kollontai