Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

smdi dunku menumede ceza gelir kalan 70 puanimida ona sayalim lutfennn :KK70:
Ahahah evet bak nasıl da bildin ceza geliyordu neyse kalanı da ona sayalım sadece menünü puanlayayım
@Cikilatacanavari
Merak ettiğin için özellikle etiketledim. Arkadaşlar sizlerde okuyun mutlaka. Bugüne kadar intoleransım vardır zannettiğim glutene ve şekere intoleransım çıkmadı öncelikle. :olamaz: Beni tanıyanlar biliyor kaç aydır şekersiz-glutensiz besleniyordum. Tam tersi hemen hemen her gün yediğim ve bana dokunmadığını zannettiğim, bana kolay kilo verdireceğini zannettiğim yiyeceklere intoleransım varmış. Dolayısıyla bana kilo yapan yiyeceklerde bunlarmış. Bu kara listedekileri kesince bu teste göre daha kolay kilo verebileceğim ve egzamam en azından hafifleyecek beklentisi var.

İntoleransım olan gıdalar:
-Yumurta ve içinde yumurta bulunan herşey!
-Süt ve süt ürünleri (yoğurt-kefir hariç)!
-Her tür peynir yasak!
-Avokado!
-Brokoli
-Nohut
-Kurufasulye
-Çikolata
-Hurma!
-İncir
-Yer fıstığı
-Fındık
-Kavun

Yanlarına ünlem koyduğum gıdalar benim neredeyse her gün tükettiğim gıdalar. Belki de uzuuunnn duraklamalarımın sebebi bunlar. Şimdi beslenme düzenim tamamen değişecek. Deneyip göreceğiz bakalım....
Esracim test yaptırman çok iyi olmuş. Baksana bilmediğin nelere intoleransın varmış meğer... Umarım bunlara dikkat edince başta egzama problemin olmak üzere hepsinden kurtulursun.
Bugünkü menüm morordek morordek
Sahur
  • 2 yumurta ile yulaf kepekli omlet
  • 4 zeytin
  • Domates salatalik
  • Bitki çayı
  • 1 şişe maden suyu
İftar
  • 21 kase tarhana çorba
  • 4 kaşık yeşil mercimekli bulgur pilavı
  • Salata
  • Bitki çayı
2 lt su
21 kase tarhana çorbası mı :confused:

Güzel takımım Günaydın :KK68:

Kilo bildirimleriniz gayet güzel cumaya güzel eksiler göreceğiz sanırım. Menulerinizi de genel olarak beğendim. Biliyorum ramazan, insan tüm gün aç durunca iftarda kaçamak yapası geliyor ama inanın ki hiçbir faydası olmuyor bize. En azından sadece tadımlık olarak bırakabilirseniz super olur

Hayırlı ramazanlar..
Geçen hafta takıma gelmiştim ama bir iki gün sonra şehir dışına çıkmam gerekti. Hem evimde değildim hem de telefonumda bir sıkıntı oldu pek nete giremedim. Yazamadım bu sebeple. Kabul ederseniz sıfırdan yeniden başlayabilir miyim?
Bundan sonra düzenli katılırım diyorsan tabi ki başlayabilirsin. Güncel kilonda bi değişiklik var mı?

balpamuk balpamuk geçmiş olsun inşallah kilo vermenin yanında inşallah egzaman içinde sonuçlar iyi olur.. testi hangi doktor yapıyor ve ücretini de merak ettim.
morordek morordek pazartesi menü
Sahur
Yulaf ezmeli kuru meyveli tarçınlı sut yarim kase
Domates salatalik biber
Peynir
1 dilim ekmek
3 hurma
Iftar
Menemen
Yarım kase yayla corba
Cacik
2dilim ekmek
Kuruyemiş
Yarım muz
Su 1 buçuk litre
Spor yok.

Çok teşekkür ederim Sibel. Testin adı Pinner Test. Valla fiyatını söylemeye utanıyorum... Ancak bu egzamam yüzünden varımı yoğumu doktorlara, kremlere dökmüş biri olarak teste verdiğim paraya hiç acımadım. Yeter ki şifa bulayım artık... Testin fiyatı 1500 TL.

balpamuk balpamuk geçmiş olsun inşallah kilo vermenin yanında inşallah egzaman içinde sonuçlar iyi olur.. testi hangi doktor yapıyor ve ücretini de merak ettim.
morordek morordek pazartesi menü
Sahur
Yulaf ezmeli kuru meyveli tarçınlı sut yarim kase
Domates salatalik biber
Peynir
1 dilim ekmek
3 hurma
Iftar
Menemen
Yarım kase yayla corba
Cacik
2dilim ekmek
Kuruyemiş
Yarım muz
Su 1 buçuk litre
Spor yok.

Doktor vermiyor testi, ABD’den gelen bir test. Özel yerler var satın alınca sana bir kit gönderiyorlar sen kendin hazırlayıp gönderince o merkezler ABD’ye yolluyorlar testini değerlendirilmesi için. Türkiye’de bakılmıyordu daha önce sonuçlara ancak Biruni Laboratuarları yeni yeni kendileri değerlendirmeye başlamış ve Biruni’de çok köklü olduğu için güvendim oraya gidip kan verdim. 1 haftada çıktı. Yurt dılına gidince en az 2 haftada geliyor sonuç.

Bu arada ben 1500 TL’ye yaptırdım ama birçok diyetisyen bu testle çalışıyor ve diyetisyenlik hizmeti de içinde kampanyalar oluyor bu testte. 900 TL okudum bir diyetisyenin kendi sayfasında mesela. Bu test sonuçlarına göre beslenme programı yapıyorlar sonrasında sana. Yani diyetisyen hizmeti de alıyorsun. Ankara’da, İzmir’de birkaç yer var özellikle.

Ahahah evet bak nasıl da bildin ceza geliyordu neyse kalanı da ona sayalım sadece menünü puanlayayım

Esracim test yaptırman çok iyi olmuş. Baksana bilmediğin nelere intoleransın varmış meğer... Umarım bunlara dikkat edince başta egzama problemin olmak üzere hepsinden kurtulursun.

21 kase tarhana çorbası mı :confused:

Çok teşekkürederim Şeyma’cım. Ah inşallah yaa... Ne çektim ve size de çektirdim! :))))):KK48: Umarım hep birlikte kurtuluruz artık benim bu egzama yakınmalarımdan. :))))))

Ama ne yapayım, sürekli yazma amacım da nir yerde ben şifa bulursam bu dersi çekenler de şifa bulsun diye. Umarım bir çözüm bulurum artık...herşeyi deniyorum....

Çok teşekkür ederim Sibel. Testin adı Pinner Test. Valla fiyatını söylemeye utanıyorum... Ancak bu egzamam yüzünden varımı yoğumu doktorlara, kremlere dökmüş biri olarak teste verdiğim paraya hiç acımadım. Yeter ki şifa bulayım artık... Testin fiyatı 1500 TL.
Geçmiş olsun canım inşallah en kısa zamanda faydasını görürsün ve emeğinin karşılığını alırsın.Uzun zamandır çabalıyorsun hem egzaman için hem kilo vermek için.inşallah bu sefer son olur.:KK36:

Geçmiş olsun canım inşallah en kısa zamanda faydasını görürsün ve emeğinin karşılığını alırsın.Uzun zamandır çabalıyorsun hem egzaman için hem kilo vermek için.inşallah bu sefer son olur.:KK36:

Çok teşekkürler Özlem, özlemişim sizi :) Bu egzamanın bende yarttığı stres yüzünden ne foruma ne başka şeylere adapte olamadım ki bir türlü. Ellerim sürekli acı içinde. Neyseki eskisine göre yine iyiyim çok şükür... Acıya alıştım resmen bu süreçte! Mütemadiyen acı... :)))

Bu sabah kilom 62.7 çıktı bu arada. 62.4’le izne ayrılmıştım. Bıraktım sanmayın! :))) Normalde sıkı diyet yaptığımda bile 1-2 kg arası dalgalanmalar oluyordu. İzindeki biri için 62.7 gayet normaldir herhalde... :olamaz: :)))
Normal değil süper süper.:nazar::KK9:

günaydınlarrr

Bence de ayrılma sakın karabibercim. Ben uzun süredir diyet yapıyorsum ve çok uzun takılmalarım oldu. O çok yormuştu beni. Birde sorumluluk var sonuçta, takımı aşağı çekmekte istemiyorum. :)) Ancak şu anda da geri dönmek için sabırsızlanıyorum... En iyisi kopmadan ve hiç kaçamak yapmadan istikrarlı devam etmek... çünkü en ufak kaçamak aüreyi uzatıyor ve can sıkıyor. Ben pek kaçamak yapmamıştım gerçi ama benim başka sorunum varmış meğer.... Ne yapsam kilo veremiyorum belli noktalarda 2 ay takılıyorum diyordum. Bugün yaptırdığım “gıda intoleransı testi” nin sonuçlarını aldığımda şok oldum. Meğer kilo yapmayacağını düşünerek yediğim ve hatta en çok severek yediğim şeyler hiç yememem gereken şeylermiş. Meğer bu yüzden kilo veremiyormuşum. Şimdi başka bir hayat başlıyor benim için.... intoleransım olan şeyleri en az 1 yıl hayatımdan çıkarmam gerekiyormuş. Bu hem egzamamın düzelmesi için hem de kolaylıkla kilo vermem için şart... Bende merak ediyorum neler olacağını... Zamanla paylaşacağım sizinle sonuçları.

@Cikilatacanavari
Merak ettiğin için özellikle etiketledim. Arkadaşlar sizlerde okuyun mutlaka. Bugüne kadar intoleransım vardır zannettiğim glutene ve şekere intoleransım çıkmadı öncelikle. :olamaz: Beni tanıyanlar biliyor kaç aydır şekersiz-glutensiz besleniyordum. Tam tersi hemen hemen her gün yediğim ve bana dokunmadığını zannettiğim, bana kolay kilo verdireceğini zannettiğim yiyeceklere intoleransım varmış. Dolayısıyla bana kilo yapan yiyeceklerde bunlarmış. Bu kara listedekileri kesince bu teste göre daha kolay kilo verebileceğim ve egzamam en azından hafifleyecek beklentisi var.

-Her tür peynir yasak!
-Avokado!
-Brokoli
-Nohut
-Kurufasulye
-Çikolata
-Hurma!
-İncir
-Yer fıstığı
-Fındık
-Kavun

Yanlarına ünlem koyduğum gıdalar benim neredeyse her gün tükettiğim gıdalar. Belki de uzuuunnn duraklamalarımın sebebi bunlar. Şimdi beslenme düzenim tamamen değişecek. Deneyip göreceğiz bakalım....
canım çok geçmiş olsunn
nelere varmiş senin öyle toleransın yaaa

@Cikilatacanavari

-Her tür peynir yasak!
-Avokado!
-Brokoli
-Nohut
-Kurufasulye
-Çikolata
-Hurma!
-İncir
-Yer fıstığı
-Fındık
-Kavun

Omcelikle cok cok gecmis olsun. Gida intoleransi testi malesef o kadar guvenilir degil. Soyle ki gluten ve sekerin negatif cikmasi bu yiyecekleri bir suredir yemedigin icin olabilir. Bazi yiyeceklerin pozitif cikmasida her gun veya sıklıkla vucuduna girmeleriyle alakali olabilir. alerjilerde onemli olan tepkilerdir. Bu yiyecekleri tek tek deneyerek neye alerjin oldugunu bulabilirsin. Sen bilirsin tabi. Ben doktor degilim ama oglumdan dolayi gida alerjisiyle cok ugrastik. Doktor doktor dolastik. Bana denilenler bu sekilde.

Bu sabah kilom 62.7 çıktı bu arada. 62.4’le izne ayrılmıştım. Bıraktım sanmayın! :))) Normalde sıkı diyet yaptığımda bile 1-2 kg arası dalgalanmalar oluyordu. İzindeki biri için 62.7 gayet normaldir herhalde... :olamaz: :)))
Bence de canım izine göre hiç de öyle çık almamışsın günlük bile bazen oluyor o kadar oynamalar, hoşgeldin aramıza :) ben de geçen ay iki haft izine ayrıldım hala dönemedim listeye

Back
X