Fiskobirliğin şekersiz fıstık ezmesini yemekte ne gibi bir sakınca var
parkbyull
? Şekerli falan değil gayet diyette yenilebilir içerikli bir ürün. He tabii ev yapımı fıstık ezmesinin yerini hiçbir şey tutmaz ama fıstık ezmesi konusunda master yapmış biri olarak söylüyorum ki; hazır alırken bakmanız gereken şey; şekesiz olması, içindeki fıstık oranı ve ekstra katkı maddeleri. Bu arada yiyebileceğin en temiz içeriklerden biri; FitNut fıstık ezmesi Didem’cim. Fiskobirliğinkini de aldım o da güzeldi ancak fıstık oranını hatıtlamıyorum. Genelde fıstık oranına dikkat ederek aldığım için de %80’in altında olduğunu sanmıyorum fıstık oranının.
@azaydidem
şöyle söyleyeyim canım benim büyük iddiam yok ama fiskonun fıstık ezmesini birincisi görmedim şekerli şekersiz fındık ezmesi üzerinden gidersem birinde direkt şeker var diğerinde aroma verici var o aromada da şeker mevcut veyahut kıvam arttırıcılar sizlerin şeker yok sandığınız dünya üründe muhteşem oranda şeker mevcut..misal 4 yemek kaşığı bildiğin etli nohut yemeği bu nohut konserve veyahut paketlenmiş nohut ..hiç şeker yok değil mi 4 yemek kaşığı etli nohut diyince oysaki 1,5 kaşığa tekabül edecek şeker var..
akçaağaç şurubu - altın şeker - altın şurubu
amazake - arpa maltı - bal - dekstran - dekstroz
diastatik - diatase - esmer şeker - etil maltol
fruktoz - galaktoz - glasaj şekeri - glikoz
glikoz şurubu - ham şeker - invert şeker
karamel - katı glikoz - katı mısır şurubu
keçiboynuzu pekmezi - laktoz - malt şurubu
maltodekstrin - maltoz - mannitol - melas
meyve suyu - meyve suyu konsantresi
mısır şurubu - muscovado - nişasta bazlı sıvı şeker
pancar şekeri - panocha - pirinç şurubu - pudra şekeri
sakaroz - sarı şeker - sorbitol - sorgum şurubu
şeker şurubu - şeker kamışı - şeker kamışı suyu kristalleri
şeker pekmezi - tereyağ şurubu - turbinado şekeri
üzüm şekeri - dextrose - xylitol
bunlar sadece isimlerini bulabildiğimiz isimsiz şekerler bunlardan binlerce var ve form değiştirerek revizyona uğramaya devam ediyorlar.
bu arada ilgili bir işteyim.