Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Kızlar menümü yazayım
Screenshot_20181121-191022.webp

Screenshot_20181121-185106.webp

Su 3 lt

Galiba fazlasıyla doğru bir bilgi.
Ben bunu hemen hemen her yerden okudum.
Geçen ay yabancı bir youtuber izliyordum.
Kadın avakadonun göğüs buyuttugunden bahsediyordu.
Ben de çok şaşırdım.
Demek ki var böyle bir durum.
Oh no hemen bırakayım o zaman daha ne kadar büyüyecek :olamaz:

bugunku menumu yazayim da yeme fasli kapansin:
S: 1 buyuk muz, 1 avuc ceviz, 1 avuc badem, 2 kuru erik, 1 bardak sutlu kahve
O: 1 tabak (5-6 yk) salata (domates, marul, salatalik, kirmizi biber, firinda pismis somon, zeytinyag, tuz)
A: 3yk zeytinyagli patlican yemegi, 5 kofte, 2 yk ev salcasi, 1 dilim ekmek, 100gram yogurt

oglen biraz hafif olmus, ara da yapmayinca aksam fazla yedim. yarin salatanin yanina ekmek filan birseyler eklerim.

Büyük kızımda ben de bu yöntemi denedim. Ama çok ağlıyor. Kucağına alıp sakinleştiriyorsun alarm gibi koyunca anında başlıyo. 1 hafta sabır gösterdim uykuya dalma süreleri her geçen gün kısaldı. En son 5 dakikada mırıdanırken uyuduğunu biliyorum. Ha başardım dedim benimki de hasta oldu diş çıkardı derken bende de hal kalmadı... Ben beceremedim. Ördeğim benim yaşadıklarımı anlattın resmen. Zaten senin Umutla benim Cemre aynı.
Ya zaten bence illa ki bozuluyor uyku düzenleri. Atak, diş mahvediyor her şeyi. Hele bir de hasta falan olurlarsa aman Allahım. Benim bir arkadaşım daha uygulamıştı bu Tracy Hogg'u. 2 yaşına doğru 45 dakikada anca uyuttum diyordu bize bi geldiğinde. Nerde kaldı uyku eğitimi diyor insan ister istemez. Çocuk dediğinin bi şeyi çıkıyor illa ki :)
Oh no hemen bırakayım o zaman daha ne kadar büyüyecek :olamaz:
Ahahaha ya çok güldüm :KK70:
bugunku menumu yazayim da yeme fasli kapansin:
S: 1 buyuk muz, 1 avuc ceviz, 1 avuc badem, 2 kuru erik, 1 bardak sutlu kahve
O: 1 tabak (5-6 yk) salata (domates, marul, salatalik, kirmizi biber, firinda pismis somon, zeytinyag, tuz)
A: 3yk zeytinyagli patlican yemegi, 5 kofte, 2 yk ev salcasi, 1 dilim ekmek, 100gram yogurt

oglen biraz hafif olmus, ara da yapmayinca aksam fazla yedim. yarin salatanin yanina ekmek filan birseyler eklerim.
Güzel olmuş menün :)
Sabah 2 yumurta yarım salatalık 1 çubuk peynir
Ara türk kahvesi
Öğlen 5 yemek kaşığı kabak 2 yemek kaşığı yoğurt turşu
Ara nescafe xpress (soğuk içecek)
Akşam 2 kase tavuklı salata
Spor olarak ev temizliği yapıldı
3 lt su.
19.00 itibari ile kapanış
Nescafe express'te çok şeker vaaaarrr yapma :) onun dışında iyi menün

Eveeet ben de yazayım menümü:
Sabah:Çeyrek pireden karışık tost.
Yemez olaydım.Tum gün midemi yaktı.
Ogle:1 kase çorba ve 5-6 kasik kuşburnu marmelati.
C vitamini olsun diye yedim.
Öyle çok tatlı birşey değildi
Aksam:kıymalı pattis yemeği 1 tabak.
Spor:1 saat tempolu yürüyüş ve 20 dk eliptik bisiklet
Su:3 litre
Aralarda bolca yesil cay içtim.
Biraz da marmelattan kasikladim:110:

Dünkü menümü yazmadım çok hastaydım pek bisey yiyemedim.Sadece öğlen birazcık kısır yedim salatayla.Spor-su falan yok.

Şeyma’cım 2 haftadır ömrüm yollarda geçiyor. Sabah kızımı okula bırakmak için çıkıyorum bir daha akşam dönüyorum eve. İnanılmaz yorgunum. Hep bir şeyler var. Kv-kp vardı bir süredir. Onlar gitti babam geldi. Babam gün aşırı gidip geliyor bende kalıyor ve sürekli bir aksiyon var bizde dolayısıyla. Uzun zamandır görüşmediğim arkadaşlarım üst üste aradılar hep ve bir gün işim yoksa bile bi evde oturamadım. Sanırım bu haftam da böyle geçecek. Arkadaşlarıma vakit ayırmaya çalışıyorum.

Bu arada yarın diyetisyene başlıyorum. Bugün tahlillerimi yaptırdım. Yarın diyet başlıyor. Bundan sonra daha düzenli menü paylaşacağım.
koşuşturmalı hafta olmuş senine benimde eşim izinliydi daha bugün başladı,işe

Bu arada kızlar eşim gene yurtdışına gitti akşam çocuklarla uğraşıyorum pek giremem haber vereyim dedim
Allah kavutursun canım hangi ülkeye gitti

Çok geçmiş olsun ablacığım . Ben bugün aranıza katıldım . Genel olarak kuralları okudum. Benim okulum olduğu için cuma günleri 12 ye kadar atmam zor perşembe akşamı atsam olur mu ?
hpşgeldiniz aramıza
bu arada grupta nerdeyse herkes hasta galiba. gecmis olsun.
hiç sorma benim evdeki bebelerde hasta
Tabii . Adım Naz . Diş hekimliği veya inşaat mühendisiliği düşünüyorum ama ailem mühendisliğe pek sıcak bakmıyor . Hayatımda dönem dönem kilo yüzünden kötü hissettiğim zamanlar oldu . Polikistik over hastalığına sahibim ,kilo vermem çok sıkıntılı ve kilo aldıkça da adet göremiyorum .Çok stresli bir insanım . Özgüvenim hiç yok çünkü kendimi hiç beğenmiyorum :KK43: Hem sağlık hem de görünüş açısından kilo vermeye çok ihtiyacım var :)
gönlünden ne geciyor canım meslak olarak
Sordugun icin sagol kaptan. Benimki apse olmustu igneyle iltihabi bosalttilar, neyseki igneyle mudale sonrasi pansuman vesaire ile iyilesti, tekrar cerrahi mudahale olmadi. Simdi yeni sut dugumleri var, onlar mastite donmesin diye ugrasiyorum, masaj filan yaparak. Haftaya ebe gelecek, emzirmede yanlis yaptigim birsey var mi diye bakmaya.

Bu arada bebegi buyumus olanlara sorayim, uyku egitimi verdiniz mi? Bu aralar bu konuyu arastiriyorum, Tracy hogg'un kitabini okuyorum.
benim bebeler memede uyuyordu sadece
hepsini alintila kısmını göremiyorum nere gidiyorsa yukardaki simgede buldum alıntı diye ama alıntı çıkmadı neyse artık

Buarada tekrar teşekkürler çözdüm bu alintilama işini inşallah denemesi sonraki sefer Deniz ve Kum Deniz ve Kum
belkide ben tam anlatamamış olabilirim canım çok becerikli değilim bu konularda

Sene iki sefer canim döndüm sükür eski moduma geri döndüm cok yoruldum bu sabah tekrar basladim iki dilim baklava bir trilice yedim tatli olarak baskada birsey yemedim
Ekmek az birsey yedim
hoşgeldin gurbetimmm faceboktan baktım sana çocuklar kocaman olmuş
Düşünsene ben spor salonun da cıbıldak tartılırmışım:KK30:
Hayır benim için sorun yok diğer hatunlar işte.. :KK70:
Cuma günü 63 kilo hayalinin özgüveni bu:cool:
yine güldürdün beni
Sabah Nesfitt+süt
Ara Türk kahvesi
Öğle mantar sote yoğurt turşu(1 tane biber)
Ara 1 avuç yer fıstığı
Akşam taze fasülye yoğurt
Bugünü kaçamaksız kapattım
Oğlum ateşlendi doktora götürdüm
10 dakika zumba yapapildim.
An itibati ile yeme içme olayı bitti 19.00 dam sonra yememeyi planlıyorum.
Bu arada şimdiye kadar 2 lt su içtim yatana kadar da 3 e tamamlıycam.
Her gün 3 lt içmeyi planlıyorum

menünn güzel canım
Sabah Nesfitt+süt
Ara Türk kahvesi
Öğle mantar sote yoğurt turşu(1 tane biber)
Ara 1 avuç yer fıstığı
Akşam taze fasülye yoğurt
Bugünü kaçamaksız kapattım
Oğlum ateşlendi doktora götürdüm
10 dakika zumba yapapildim.
An itibati ile yeme içme olayı bitti 19.00 dam sonra yememeyi planlıyorum.
Bu arada şimdiye kadar 2 lt su içtim yatana kadar da 3 e tamamlıycam.
Her gün 3 lt içmeyi planlıyorum
iki defa alıntılamışım

Ya zaten bence illa ki bozuluyor uyku düzenleri. Atak, diş mahvediyor her şeyi. Hele bir de hasta falan olurlarsa aman Allahım. Benim bir arkadaşım daha uygulamıştı bu Tracy Hogg'u. 2 yaşına doğru 45 dakikada anca uyuttum diyordu bize bi geldiğinde. Nerde kaldı uyku eğitimi diyor insan ister istemez. Çocuk dediğinin bi şeyi çıkıyor illa ki :)

Ahahaha ya çok güldüm :KK70:

Güzel olmuş menün :)

Nescafe express'te çok şeker vaaaarrr yapma :) onun dışında iyi menün

Ay farkındayım amma velakin markete gittim baş ağrım gitsin die orda bi sürü cısss vsrdı ya onlardan yiyecektim ya da bunu içecektim. hayırlısı artık cumaya az kaldı bakalım

ayvacicegi dedi:
Sordugun icin sagol kaptan. Benimki apse olmustu igneyle iltihabi bosalttilar, neyseki igneyle mudale sonrasi pansuman vesaire ile iyilesti, tekrar cerrahi mudahale olmadi. Simdi yeni sut dugumleri var, onlar mastite donmesin diye ugrasiyorum, masaj filan yaparak. Haftaya ebe gelecek, emzirmede yanlis yaptigim birsey var mi diye bakmaya.

Bu arada bebegi buyumus olanlara sorayim, uyku egitimi verdiniz mi? Bu aralar bu konuyu arastiriyorum, Tracy hogg'un kitabini okuyorum.

ayvacicegi ayvacicegi
Ben uyku eğitimini denedim. Özellikle eşim uyku eğitimi konusunda çok katıydı, bana göre daha disiplinlidir. Ancak çocuk o kadar çok ağladı ki, içim sabretmedi artık. Resmen ağlamaktan kusacak kıvama geldi. Ben kaldıramadığım için daha fazla devam etmedim çünkü benim çocuğum uyku eğitimini kabul etmedi. Ancak bir arkadaşım kendi çovuğuna verdi, çocuk ağladı falan ama benim kızım gibi zor olmadı çocuk kabullendi durumu. Anlayacağın biraz çocuğunun yapısına da bağlı. Ancak şu da var ki uyku eğitiminden bir kaç ay sonra bir kaç gün için anneannede kaldı arkadaşım. O arada uyku düzeni bozuldu çocuğun. Orada sekteye uğrayınca bir daha geri dönmedi çocuk eski düzene. Yani sen uzun süre bu düzeni sürdüremeyeceksen o eziyeti çocuğa çektirmeye değmez bence... Herşey senin şartların ve çocuğunun kabul edip etmemesine bağlı anlayacağın...

hpşgeldiniz aramıza

yine güldürdün beni

menünn güzel canım

iki defa alıntılamışım
Sagol canim

evet, kesinlikle ben de bebegi odaya birakip cikmaktan, karanlikta aglatmaktan filan yana degilim. gunduz uykularini da ayni seyleri ayni saatlerde duzenli yaptigim icin ogrendi galiba. gece ise banyo, sarilma, emzirme seklinde yapiyordum ve genelde doyunca uykuya daliyordu ve 3-4 saat uyuyordu. oyleyken de hic egitim vermek gibi bir derdim yoktu :KK70:. ama son bir aydir duzeni bozuldu. bu yontemde bebek doyunca uyursa ne ala, ama yatirdiktan 15-20 dakika sonra uyaninca isler karisiyor. uyutabilmek icin tekrar tekrar emzirdim, oyle olunca hem fazla beslendigi icin surekli sut cikarmaya basladi (rahatsiz gorunmuyor ama surekli kiyafet degistir vb, gazi oluyor, daha cok alt degistiriyoruz, bir de artik ona tosun demeye basladik) hem de surekli uyardigi icin sutum artti, sonraki gun az icince bu sefer sut dugumlenmeleri vb. oluyor. Emzik almiyor. En kotusu uykusunu alamiyor. Ertesi gun tum gun uykulu, cansiz bir bebek oluyor, goz temasindan filan kaciniyor. Uykusunu aldigindaysa neseli, konuskan, gulucukler sacan halini gorunce diyorsun ki bir sekilde iyi uyumasini saglamam lazim.

tracy hogg soyle bir yontem onermis: uykusu gelince once rutini uygulayip en son bebegi yataga koyup yaninda duruyorsun, aglarsa kucagina alip sakinlestiriyorsun. sakinlesince tekrar koyup, uyuman lazim, sss, filan diyorsun uykuya dalmasini bekliyorsun. Uykuya dalana kadar ilk gunler defalarca yatirip kaldirabilirsin ama hep yanindasin ve daha aglamadan hep kucagina aldigin icin ve seni gordugu, sesini duydugu icin varligini biliyor (guven sorunu olmaz bu durumda diye dusunuyorum). yani bak senin yanindayim ama senin de uyuman lazim demek gibi. bana kagit ustunde mantikli geldi ama ne kadar uygulanabilir, bebegime uyar mi bilmiyorum. biraz daha arastirma yapip, on hazirliklardan sonra deneyebilirim. kritik olan su ki bunu uyuyana kadar surdurmek gerek ve ilk gece 1-2 saat veya daha fazla surebilir diyor, once biraz guc toplamam lazim.

biraz uzun olmus - grubun amaci kilo vermek, o nedenle burada keseyim.

Şu yazıyı okuyunca o günlere geri döndüm ve koptum :))))) Emzik almıyor demişsin ya. Ben daha doğmadan karar vermiştim emzik vermemeye. Sağlıklı birşey olmadığı söylenir ya hep. Emzik vermedim alışmadı sonra 4. Aydan sonra uyku düzeni bozulupta ben zombi gibi gezmeye başlayınca dayadım emziği ama çocuk atıyor! :))))) kauçuk aldım, silikon aldım, ucu ezik olandan aldım, damla şeklinde aldım, heeeerrrrr markadan emzik aldım! :)))))) yok yok yokkk... asla almadı yaa... yeter ki alsın diye yalvaracak duruma düştüm resmen ama çocuk almadı almadı. :)))) morordek morordek sen emzik verdin mi? Emzik alanlar daha rahat uyuyor kesinlikle. Benimki beni emzik yapmıştı. Aynen memede uyuyordu.

Ben bugün diyetisyene gittim arkadaşlar. Regl falan derken 65’i gördüm. Kilom 65 çıktı diyetisyende de. Diyet listeme yarın başlıyorum.

Bugün yediklerim:

Sabah:
-3/4 simit
-Ayran

Akşam:
-Izgara balık
-Salata
-2 çatal da yoğurtlu meze yedim

Spor: 5 mile leslie yaptım.
Sularımı yazmıyorum çünkü zaten normalde de 3-4 lt su içen insanım. Suyla ilgili problemim yok.

hpşgeldiniz aramıza

yine güldürdün beni

menünn güzel canım

iki defa alıntılamışım
Canım Kuveyt oradan iş almaya çalışıyor çalıştığı şirket için 2 haftada bir neredeyse gidiyor

Back
X