Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Anladım, hamilelikte şekere baya dikkat ediyorlar. Dilerim diyetle halledebilirsin ama insülin kullanmak zorunda kalırsan da her şey bebişin iyiliği için sonucta :)

Fazla titizler bence ama öyle diyorlarsa öyle olsun. Diyet yapıyorum zAten ama enteresan olan 100 gr bile vermedim. Hiç mi ödem yoktu o da mı gitmedi :)

Hanımlar özür diliyorum foruma hiç giremedim tatildeyken İnternet paketim bitti eve geldik internetiniz yok eşimin de paketi bitti üstüne telefonlarımız çekmiyor çok lanet Bi hafta yaşadık şuan evde hala internetiniz yok ama telefonlarımıza ek paket yaptık ve hatlaırmız çekiyor durumda o yüzden foruma da giremedim. Eve geldiğimden beri evi temizliyorım aynı zamanda çalışırken eve hiç bakmamıştım onu anladım felaket pismiş evim 🙈 tatildeyken tartılmıştım 75.4tüm şimdi annemlerdeyim tartıldım gerçi aç karnına değilim ama 72.3 çıktım başlangıç kilomu bu olarak not alabilir miyiz

Fazla titizler bence ama öyle diyorlarsa öyle olsun. Diyet yapıyorum zAten ama enteresan olan 100 gr bile vermedim. Hiç mi ödem yoktu o da mı gitmedi :)
Hamilelikte vücut biraz garip çalışıyor bence ödeme bile ihtiyacı olduğunu düşünüp vermemiş olabilir :))

Günaydın kızlar ;
Dün yazamadım menümü.. bugün planladığım ile paylaşayım..

Dünkü menüm;

Sabah; 1 porsiyon kavun, 2 dilim ekmek, 2 kk peynir 5 zeytin

Ara ; 1 bardak süt 2 ceviz

Öğlen : fırında pirzola, 120 gr makarna, salata

Ara ; sütlü kahve, 2 kare çikolata

Akşam ; közlenmiş patlıcan, yoğurt, 2 dilim ekmek

Ara ; 1 bardak süt

2,5 tl su

Bugünkü menüm ;

Sabah; 2 haşlanmış yumurta 5 zeytin domates salata 1 dilim ekmek

Ara; 2 avuç kabak çekirdeği

Öğlen;ciğer dürüm, bol salata

Ara ; 1 bardak süt

Ara; 2 top dondurma

Akşam ; 8 kaşık taze fasulye, 1 kase yoğurt 2 dilim ekmek

Ara; 1 bardak süt

3 litre su

Hamilelikte vücut biraz garip çalışıyor bence ödeme bile ihtiyacı olduğunu düşünüp vermemiş olabilir :))
Evet biraz da yapısal belki.. benim kilo alma eğilimim de tartışılmaz yani hızlı alabiliyorum sonuçta. benim bir kuzenim var, hamile olduğunu öğrendi, ilk hafta 2 kg almıştı. O şikayet ederdi o zamanlar, bir haftada ne yemiş olabilirim diye :) zAten hamileliği de 30 kg alarak tamamladı.hala der sonradan çok yedim ama o ilk hafta yememiştim diye :)

Günaydın herkese ❤ biz yine erkenciyiz tabi ki :) bu çocuklar kaç yaşında geç kalkmaya başlıyor Allah aşkına? 😄
Günaydın canım
Ben normalde çok geç kalkan birisi değilim. Sabah 8 de ilaç içiyorum tedavi başından beri ve alarm kurulu. Ama sanırım 3 haftadır 6;30 da uyanıyorum ve bir daha uyku yok. Akşam da film izlerken sızıyorum o başka tabii :)

Günaydın canım
İştah mı açıyor, ondan mı kilo alınıyor? Aman almışım alacağımı mümkün olsa da versem ama bu istek de pek gerçekçi değil.
Annem yıllardır şeker hastası benim.
Senelerce ilac kullandı kilosu hiç değişmedi. İnsüline başlamak zorunda kaldı. Ondan sonra aşırı kilo aldı. İnsülin olunca çok uzun süre aç kalma ardından yemeğini ye. Sanırım insülin bi anda kandaki şekeri düşürüyor çok aç kalınca da annem elim ayağım boşalıyo derdi. Yemek yerken doyduğumu anlamıyorum diyordu. İlaç kullanırken hep 70 kilo olan annem şimdi 100 e dayandı.

Annem yıllardır şeker hastası benim.
Senelerce ilac kullandı kilosu hiç değişmedi. İnsüline başlamak zorunda kaldı. Ondan sonra aşırı kilo aldı. İnsülin olunca çok uzun süre aç kalma ardından yemeğini ye. Sanırım insülin bi anda kandaki şekeri düşürüyor çok aç kalınca da annem elim ayağım boşalıyo derdi. Yemek yerken doyduğumu anlamıyorum diyordu. İlaç kullanırken hep 70 kilo olan annem şimdi 100 e dayandı.
Çok zor olmalı onun için. Biliyor musun annenin anlattığı bu şey bende insülin direnci tespit edilirken vardı. Ne yersem doymazdım, yemeğimi bitirdikten sonra sıfırdan hiç yememiş gibi başlayabilirdim. Yıllar içinde şekerimin dengesizleştiğini anlama yöntemim de bu aslında. Doktora derdim ki, ben yine yanımdakilerin tabağına bakmaya başladım, masadaki her şeyi ben yemek istiyorum :) ne zaman böyle hissetsem şeker dengesinde sorun olurdu.
Sonuçta takip altındadır insüline geçtikten sonra oluşan bu durum için doktor ne diyor peki? Gerçekten zor bir şey yemeyi durduramamak ya da doymamak.
Bir de insülin yemek yemeden hemen önce vurulmuyor mu zAten. Ana öğünlerde iğneyi vurup yemeğe başlaman gerekiyor diye biliyorum. Annen daha sık mı kullanıyor gün içinde

Çok zor olmalı onun için. Biliyor musun annenin anlattığı bu şey bende insülin direnci tespit edilirken vardı. Ne yersem doymazdım, yemeğimi bitirdikten sonra sıfırdan hiç yememiş gibi başlayabilirdim. Yıllar içinde şekerimin dengesizleştiğini anlama yöntemim de bu aslında. Doktora derdim ki, ben yine yanımdakilerin tabağına bakmaya başladım, masadaki her şeyi ben yemek istiyorum :) ne zaman böyle hissetsem şeker dengesinde sorun olurdu.
Sonuçta takip altındadır insüline geçtikten sonra oluşan bu durum için doktor ne diyor peki? Gerçekten zor bir şey yemeyi durduramamak ya da doymamak.
Bir de insülin yemek yemeden hemen önce vurulmuyor mu zAten. Ana öğünlerde iğneyi vurup yemeğe başlaman gerekiyor diye biliyorum. Annen daha sık mı kullanıyor gün içinde
Evet canım annem günde 4 kez aldığı dönemler oldu. Annem vurup ardından hemen yemediği olurdu. Canım bişey istemiyor derdi. Sonrası kötü oluyo tabi. Annem yerinde duramayanlardan, kendini çok yorar yemesine de özen göstermez. Kaç kez krize girdi bu yüzden. Velhasıl annem zamanla düzene soktu insülin olayını alıştı ama kilolar da kaldı.
Tabi seninki daha hafif olur böyle olmaz diye umuyorum. Küçük dozlarda olur.

Kizlarr vücudum yemeye öyle odaklanmış ki sürekli acıkıyorum kafayı yicem ilk defa zorlanıyorum detoks yapmakta 🙄😩önerisi olan

Günaydın canım.
Sanırım hiç bi zaman 😂
:skandal::skandal::skandal:
Büyük kızından umut ışığı alırım belki diyordum ama öyle de değilmiş herhalde, off :olamaz:
Günaydın canım
Ben normalde çok geç kalkan birisi değilim. Sabah 8 de ilaç içiyorum tedavi başından beri ve alarm kurulu. Ama sanırım 3 haftadır 6;30 da uyanıyorum ve bir daha uyku yok. Akşam da film izlerken sızıyorum o başka tabii :)
Hamileliğin ilk dönemlerinde akşam 8'de uyuyakaldığım olurdu benim, nasıl tatlı tatlı uykusu geliyor insanın anlatamam :) Sabah da erken kalkmazdım hiç. Bak bence fırsatın varken geç kalk, sonra zaten istesen de olmayacak :)) Her gün 6:30-7'de ayaktayım, ki eskiden asla kalkmazdım bu saatlerde :)
Ufff valla sorma 7 den beri o koltuktan bu koltuğa kendimi atıyorum böyle güne başlamak çok kötü bütün gün o mod kalıyor üstümde ayılamıyorum:rolleyes:
Kesinlikle aynı durumdayım emniscim :)) Bir gün ya bir gün de şöyle uzuuun uzuuun uyusak ne olurdu :uykucu:

dennisgo dennisgo canım gözünü korkutmuş olmayayım. Sen zaten insülin direnci problemi yaşıyorsun diyabetin ilk safhası gibi bişey o da. Ama inan dengeli beslenip düzenli egzersiz yaparsan hepsinin üstesinden geleceksin. Hayırlısıyla bebeğini kucağına al da..
Benim de 2. hamileliğimde hamilelik şekeri çıktı. Diyetle kontrol altına almıştım ama yine de stres yapmıştım. Stresini çok iyi anlıyorum tatlım.

Back
X