Cherry Mom
kaptanim,
U
UmutluBen
ortim,
redsonja87
tecrubeli herkesten fikir danisayim.
Neredeyse bir haftadir filan uyku sorunu cekiyorum, uykum var, yorgunum ama uyuyamiyorum pek. Uyursam da hafif uyku, nedeni de hafif bir tasikardi, aksamlari az yemeye calisiyorum, cok yersem de mutlaka uzun yuruyuse cikiyordum. Yani aksam 9-10 civari genelde ac oluyorum, yataga da ac giriyorum. Sabah da cok ac uyaniyorum.
dun sabah ve ogle guzel yiyince aksam sadece 1 bardak sut icecektim, ama tabi aksam yemegi civari bir aclik duygusu vardi. Esim israrla aksam da diyete uygun ama doyurucu sekilde ye, bir deneyelim acliktan mi uyuyamiyorsun dedi. Ve iste dun aksam yediklerimi yedim, 11 civari kendiligimden uyudum (uzun zamandir da boyle guzel uyumamistim), aksam boyu hic aclik yoktu tabi ki. Sabah uyandigimda da normal hersey.
Acaba kafeinden mi uyuyamiyorum diye dusunuyordum ben (cunku bir kere uyumayinca kahve iciyorum, kahve icince de uykum kacip donguye mi girdim diye) ama dun de kahve icmistim, gece uyuyabildim.
sabah tabiki ilk is tarildim cunku 1 gunde ortalama yediklerimden fazla yemistim, sonuc -> +600.
redsonja87
neyi yanlis yapiyorum, bu uyku sorunu sende de oluyor mu?
Sabah kahvaltimi daha gec mi yapmaliyim? Aksam hafif yemek kesinlikle iyi oluyor, sadece bu yataga ac girme kismini cozmek icin yatmadan birsey mi yesem, bu seferde aksam hafif yemenin avantajini (uzun sure aclik -> yag yakimini hizlandirmasi) mi kaybederim?...
Kilo vermek icin bu sekilde 1-2 ay dayandim idare ettim diyelim, uzun vadede surduremem bence. Bir de boyle az yesem de, yuruyus yapmazsam kilo veremiyorum yani kilo korumada bu kadar yemem lazim demek bu. Bir de kilo verme surecinde sporu artirmak gerek gibi. Bu kadar yemeye vucudum alisir mi bir sure sonra, yoksa kalori artirip sporu da mi artirmaliyim... hic bilmiyorum kafamda deli sorular