• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5 yaş çocuğun söyledikleri normal midir acaba?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim oglum da 5,5 yasinda,kiz oyuncaklarina ve kiz arkadaslarina bayiliyor. Barbi bebeklerle oynamayi cok sever. Ben makyaj yaparken gelir sorar o ne bu ne nereye surulur diye. Anlatirim hep, hatta temizleme tonigimi cok sever,gelir bana far surmeyi sever mesela. Bir problem oldugunu dusunmedim hic. Bence siz de uzerinde durmayin,ustelemeyin derim

Bu lafin altinda baska bir anlam olabilir.
Kiz olsam bana kizmazlardi diyor demekki erkek diye ona sert davraniliyor?
Sen erkeksin aglama; erkekler korkmaz; erkekler sert olur vs vs diyen bir ebeveyn muhakkak vardir.
Ben buradan anladim eminim pedagog ilk seansta cozecektir.
Benim oglum da bazen ablasi snpachat efektleri uygularken yuzune, bana da uygula der.
Ablasi; kiz efekti bu makyaj yapiyor sana niye yapayim diyince; birak kizim yapsin bi bakalim tatli olacak mi? Derim. Gorur guler ve hevesi gecer.
Cocuk neyden korkutulur , mahrum birakilirsa ona yonelir.
Merakli giderilirse cocuk da huzur bulur.
Bence cocukta problem yok.
Aile yanlis.

Ben de küçükken erkek oyuncaklarına falan çok meraklıydım. Mesela Ben10 diye bir çizgi film vardı genellikle erkekler izlerdi ben de çok severdim hatta anneme çantasını aldırtmıştım. Okula gittiğimde herkes dalga geçmişti sırf çantam pembeli değil diye çok üzülmüştüm.

İlgi alanlarının veya en basitinden renklerin bile cinsiyetlere göre dağıtılmış olmasını doğru bulmuyorum. Yine de sınırları iyi çizmek gerek. Megan Fox bir röportajında erkek çocuğuna etek giydirerek okula gönderdiğini söylemişti sanırsam. Ben okuduğumda çok saçma buldum. Küçücük çocuğa kimlik karmaşası yaşatmaya da gerek yok yani.

5 yaşında erkek çocuğun son günlerde keşke kız olsaydım demesi normal midir? barbie bebek oynamak isterdim diyip kızların olduğu çizgi filmleri izlemesi ve makyaj malzemelerini kullanmaya çalışması? bir kere de kız olsam bana kızmazlardı dedi ben o yüzden normal olduğunu düşündüm. acaba onlara kızılmadığını düşündüğü için mi sadece
Benim oğlumd 5 yaşında ve aynı :)

5 yaşında erkek çocuğun son günlerde keşke kız olsaydım demesi normal midir? barbie bebek oynamak isterdim diyip kızların olduğu çizgi filmleri izlemesi ve makyaj malzemelerini kullanmaya çalışması? bir kere de kız olsam bana kızmazlardı dedi ben o yüzden normal olduğunu düşündüm. acaba onlara kızılmadığını düşündüğü için mi

Ben de küçükken erkek oyuncaklarına falan çok meraklıydım. Mesela Ben10 diye bir çizgi film vardı genellikle erkekler izlerdi ben de çok severdim hatta anneme çantasını aldırtmıştım. Okula gittiğimde herkes dalga geçmişti sırf çantam pembeli değil diye çok üzülmüştüm.

İlgi alanlarının veya en basitinden renklerin bile cinsiyetlere göre dağıtılmış olmasını doğru bulmuyorum. Yine de sınırları iyi çizmek gerek. Megan Fox bir röportajında erkek çocuğuna etek giydirerek okula gönderdiğini söylemişti sanırsam. Ben okuduğumda çok saçma buldum. Küçücük çocuğa kimlik karmaşası yaşatmaya da gerek yok yani.

Buna ben de katılıyorum. Çocuklara daha küçücükken renk oyuncak ayrımı yapmak cinsiyetini kafasına kazımak bana çok saçma geliyor. Daha şimdiden bebek için alışveriş yapıyorum. Her şey mavi ya da pembe. Beyaz almaya zorluyorum kendimi. Ama bazı noktada tıkanıyorum.

Yine de çocuğa tercih hakkının olduğunu gözüne sokup kafa karıştırmak da saçma. Dengeyi iyi kurmak lazım

Eğer çocuk hiç erkek çocukların ilgi alanları ve oyunlarıyla ilgilenmiyor, kızlarinkine daha çok meyilli ise bir psikolog görmeli. Ama hem arabalarla oynamayı seviyor hem bebeklerle de oynamak istiyorsa canlı renkleri pembe vs gibi daha güzel bulması normal bence çünkü daha çocuk.Kiz çocuklarının her şeyi daha Ağıllı cicili biçimli dediğim gibi erkeklerin ilgi alanlarına hiç heves yoksa o zaman destek alabilirsiniz

Cocuk cinsiyetinin farkında ama tanım boş kalmış
Veya
Bi konuda kız erkek ayırımcılığı yapılmış diye sezdim çünkü kızmak kelimesini kullanmış.

Ben çocukken abimin oyuncaklarıyla oynardım ve hep erkek olmak isterdim, o da benim barbie bebeklerimle oynardı falan ama heteroyuz. Oyuncaklar, renkler ya da bir cinsiyete tanınan ayrıcalıklara öykünmekle eşcinselliğin bir ilgisi yok. Barbie bebekler çok güzeldi gerçekten ve sadece abim değil tüm erkek kuzenlerim ve arkadaşlarım oynardı onlarla. Ben tıraş olurdum babam gibi, ama çoluk çocuk dolusunca annemin makyaj malzemelerine dadanırdık ki ailede o dönem tek kız çocuk bendim.
Bunlardan yola çıkıp bir yönlendirmeye girmeyin, akışına bırakın. Çocuk bu! Saçma bir korkuya kapılıp homofobik kelimeler ve tavırlardan uzak durun özellikle. Kız gibi, kız rengi, kız oyuncağı vs diye aklınızca ötekileştirip aşağılayıp, uzak tutmaya çalışmayın. Bunlar ilerde kadın düşmanı bir piç ortaya çıkartabilecek kadar tehlikeli öğretiler.

5 yaşında erkek çocuğun son günlerde keşke kız olsaydım demesi normal midir? barbie bebek oynamak isterdim diyip kızların olduğu çizgi filmleri izlemesi ve makyaj malzemelerini kullanmaya çalışması? bir kere de kız olsam bana kızmazlardı dedi ben o yüzden normal olduğunu düşündüm. acaba onlara kızılmadığını düşündüğü için mi sadece
ben cocuken hep arablarla oynardim, erkek kardesim bebeklere, ne var bunda? cocugu engelmeyin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X