- Konu Sahibi baloncuk13
5 yasindaki cocuk evde bunalir
Anaokuluna gitmesi lazim
Anaokuluna gitmesi lazim
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ayni ayni ayni durumda benim sabir tasi olsa catlar ne cektigini cok iyi anlıyorum bende oturup defalarca agladigimi bilirim bnmkide 5 yasnda krese gidiyor 5 aylikta bebek var o olduktan snra boyle oldu. Psikolojik destek almayi dusunuyorum ikimzde tek cozum bu olsa gerek baska cozumu yok.Kreşi yazmayı unuttum kızlar evet yarım gün kreşe başlattık. 2 ay oldu değişen bişey yok bir bebeğim daha var 6 aylık ona da zarar veriyor. Eşim çok ilgileniyor çocuklarla ama şımartmadık oğlum doğduğu günden beri çok ağlak huzursuz bir bebek ve Çocuk oldu inanın 5 yıldır hiçbir dönemini sorunsuz atlatmadık. Ve gerçekten tükendim beni en çok düzelmeyecek psikolojisi çökertti çünkü zaman geçtikçe zorlaşıyor
5 yaşındaymış oğlunuz ben 5 yaşında kızımı Anaokuluna 6 yaşında ilkokul 1 e başladı .. çok daha öncesi hep evdeydi herşeye küsen.. inatlaşan herşeyi isteyen bir yapıya sahipti.anaokulu ve okul çok iyi geldi. derslerinde sınıf birincisi ve sınıf başkanı ayrıca çok sosyal her akşam haber izleyen merak eden bir çocuk oluverdi..Kızlar Merhaba 5 yaşında oğlum var ve inanın hiçbir saniyemiz sorunsuz geçmiyor. Yemeğini kendi yemiyor ben yedirsem bile bağrış çağrış zorla. Tuvalete gitse çıkışta tuvalet terliğiyle bütün evi koşuyor yakalayana kadar heryer berbat oluyor. Kendi kendine bir saniye bile oynamıyor ben biraz oynuyorum sonra senin kendi kendine oynama vaktin geldi benim iş yapmam lazım diyorum bağırıyor vuruyor oynayacaksın diye evi birbirine katıyor. Eline ne geçse sürekli atıyor oyuncaklar tencere kapağı vs. Biri Naber falan dese kötü kötü cevap veriyor bi sus ya konuşma gibi. Yapma denileni ısrarla daha çok yapıyor. Kendime inanın 5 dk vakit ayıramıyorum tükendim allahım affetsin bazen bende çileden çıkıyorum atıyorum bir tokat sonra oturup Ağlıyorum . Iyi davranıyorum olmuyor kötü davranıyorum olmuyor herşey git gide daha da zorlaşıyor. Nolur birşey söyleyin düzelir mi ilerde böyle çocuğu olan varmı iyi bişey duymaya ihtiyacım var
Bu arada Allah`ım sabrımı arttırsın dememek lazımmış. Size sabretmeniz gereken daha bir sürü durum yaratabileceği için. Sabrımı arttır diye değil de Rabbim şu şu sorunum var hayırlısıyla şu sorunumu su su sekilde çöz derseniz daha iyi olacaktır. Kusura bakmayın amacım sizi tenkit değil. Böyle duydum ve bana mantıklı geldiği için paylaşmak istedim. Sorununuza gelecek olursam bence de sizin (siz ve eşinizin) çocuğa karşı tutumuzunda illaki bir hata olmalıki çocuk farklı ortamlarda farklı davranıyor. Bunu bir uzmanla çözebilirsiniz. Ve evet sizin sinirle attıgınız bir tokat ömür boyu unutulmuyor malesef. Sürekli sinirli kendisine kızan bir ennenin attığı bir tokat hele hiç unutulmaz!!İşte ben bunun farkındayım o treni kaçırmak istemiyorum ama ne yapacağımı da bilmiyorum . Pedagoga gidecem eşimi ikna edemesem de tek gidecem . Ama annelerden tavsiye de duymak istiyorum. Ne kadar iyi yetiştirmeye uğraştım biz iyiydik bu niye böyle kötü oldu desem de belli ki bir yerlerde bir hata yaptık. Bu saatten sonra toparlayamıyorum gün geçtikçe içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Tokat konusuna gelince sonuna kadar haklısınız hiçbir gerekçesi olamaz biliyorum allahım sabrımı artırsın
Öncelikle vurmak çözüm değil. Onu acilen bırakın.Kreşi yazmayı unuttum kızlar evet yarım gün kreşe başlattık. 2 ay oldu değişen bişey yok bir bebeğim daha var 6 aylık ona da zarar veriyor. Eşim çok ilgileniyor çocuklarla ama şımartmadık oğlum doğduğu günden beri çok ağlak huzursuz bir bebek ve Çocuk oldu inanın 5 yıldır hiçbir dönemini sorunsuz atlatmadık. Ve gerçekten tükendim beni en çok düzelmeyecek psikolojisi çökertti çünkü zaman geçtikçe zorlaşıyor
Evet çok anormal.Konuştum canım öğretmen ben bunca yıllık öğretmenim böyle iyi yetişmiş bir çocuk görmedim sakin laftan anlayan kurallara uyan düzenli bi çocuk dedi inanamadım. Ev halini anlattım şaşırdı burda öyle değil diyor bence bu durum da normal değil iki yerde farklı davranması
Siz vurdukca dayak arsızı edersınız cocugu bır daha sakın vurmayın. O cocuk ne bılsın ne yaptıgını.Bi sus falan diyormus siz ona demişsiniz o da öğrenmiş. Vuruyor diyorsunuz siz ona vurmussunuz o da ogrenmiş.Yapmayın etmeyin sakin olun. İnadına gıdıp ıyıce hırcınlastırmayın cocugu.Psikıloga goturun krese verın parka goturun ama ne yapıyorsanız vurmadan yapınKızlar Merhaba 5 yaşında oğlum var ve inanın hiçbir saniyemiz sorunsuz geçmiyor. Yemeğini kendi yemiyor ben yedirsem bile bağrış çağrış zorla. Tuvalete gitse çıkışta tuvalet terliğiyle bütün evi koşuyor yakalayana kadar heryer berbat oluyor. Kendi kendine bir saniye bile oynamıyor ben biraz oynuyorum sonra senin kendi kendine oynama vaktin geldi benim iş yapmam lazım diyorum bağırıyor vuruyor oynayacaksın diye evi birbirine katıyor. Eline ne geçse sürekli atıyor oyuncaklar tencere kapağı vs. Biri Naber falan dese kötü kötü cevap veriyor bi sus ya konuşma gibi. Yapma denileni ısrarla daha çok yapıyor. Kendime inanın 5 dk vakit ayıramıyorum tükendim allahım affetsin bazen bende çileden çıkıyorum atıyorum bir tokat sonra oturup Ağlıyorum . Iyi davranıyorum olmuyor kötü davranıyorum olmuyor herşey git gide daha da zorlaşıyor. Nolur birşey söyleyin düzelir mi ilerde böyle çocuğu olan varmı iyi bişey duymaya ihtiyacım var
Çocuk sizin ona verdiğiniz sevgiye ve ilgiye inanmıyordur muhtemelen. O yüzden de beraber geçirdiğiniz vakti yeterli görmüyordur. Yeterli sarılıyor öpüyor musunuz çocuğunuzu? O konuşurken gözünün içine bakarak dinliyor musunuz? İş yaparken yanınıza geldiğinde işinizi mi ön plana koyuyorsunuz çocuğunuzu mu? Yatarken onunla yatakta sohbet ediyor musunuz? Çocuklar oyun oynarken iç dünyalarında ne olup bittiğine dair ciddi örnekler verirler, bunları gözlemliyor musunuz? Anlattığınız şeyler bana çocuğun yeterince ilgi görmediği çağrışımını yaptı. Niyetim suçlamak değil, sadece bedensel olarak mı çocuğun yanındasınız yoksa çocuğunuz ona değer verdiğinizi hissediyor mu bunu anlamak.Kızlar Merhaba 5 yaşında oğlum var ve inanın hiçbir saniyemiz sorunsuz geçmiyor. Yemeğini kendi yemiyor ben yedirsem bile bağrış çağrış zorla. Tuvalete gitse çıkışta tuvalet terliğiyle bütün evi koşuyor yakalayana kadar heryer berbat oluyor. Kendi kendine bir saniye bile oynamıyor ben biraz oynuyorum sonra senin kendi kendine oynama vaktin geldi benim iş yapmam lazım diyorum bağırıyor vuruyor oynayacaksın diye evi birbirine katıyor. Eline ne geçse sürekli atıyor oyuncaklar tencere kapağı vs. Biri Naber falan dese kötü kötü cevap veriyor bi sus ya konuşma gibi. Yapma denileni ısrarla daha çok yapıyor. Kendime inanın 5 dk vakit ayıramıyorum tükendim allahım affetsin bazen bende çileden çıkıyorum atıyorum bir tokat sonra oturup Ağlıyorum . Iyi davranıyorum olmuyor kötü davranıyorum olmuyor herşey git gide daha da zorlaşıyor. Nolur birşey söyleyin düzelir mi ilerde böyle çocuğu olan varmı iyi bişey duymaya ihtiyacım var
Bir iyi bir kötü davranırsanız çocuk da olumsuz davranış pekişir. Çocuğa atana kadar kendinize bir gelin ben nerede hata yapıyorum diye sakinleştikten sonra çocuğu kafaya takarsınız.Kızlar Merhaba 5 yaşında oğlum var ve inanın hiçbir saniyemiz sorunsuz geçmiyor. Yemeğini kendi yemiyor ben yedirsem bile bağrış çağrış zorla. Tuvalete gitse çıkışta tuvalet terliğiyle bütün evi koşuyor yakalayana kadar heryer berbat oluyor. Kendi kendine bir saniye bile oynamıyor ben biraz oynuyorum sonra senin kendi kendine oynama vaktin geldi benim iş yapmam lazım diyorum bağırıyor vuruyor oynayacaksın diye evi birbirine katıyor. Eline ne geçse sürekli atıyor oyuncaklar tencere kapağı vs. Biri Naber falan dese kötü kötü cevap veriyor bi sus ya konuşma gibi. Yapma denileni ısrarla daha çok yapıyor. Kendime inanın 5 dk vakit ayıramıyorum tükendim allahım affetsin bazen bende çileden çıkıyorum atıyorum bir tokat sonra oturup Ağlıyorum . Iyi davranıyorum olmuyor kötü davranıyorum olmuyor herşey git gide daha da zorlaşıyor. Nolur birşey söyleyin düzelir mi ilerde böyle çocuğu olan varmı iyi bişey duymaya ihtiyacım var