• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5 yasindaki Kaynim

Bence bu çok şımartılmaktan çok sosyopat potansiyeli olduğundan kaynaklanıyor..
Sosyopat çocuklukta kendini gösteren psikolojik bi rahatsızlık..(etrafındakı insanlara zarar verdiğini söyledin hemde yaralamak yani bu cok ciddi bir belirti bence)
Tabi doktor değilim sadece psikolojik kitaplar çok okurum be nedenle söyleme gereği duydum.
Bunu ailesine anlatmak gerek ama desen hasta sen olursun o ayrı...

Çocuklarda 7 yaşına kadar vicdan gelişmediğini okumuştum ben de. Verdiği zararın ne olduğunu tam olarak bilmiyor olabilir. Daha 5 yaşında.

Cocuk karnima tekme atmisti hamileyken eger iyice okuduysaniz davranislari normal bir cocuk degil. Abisine makas sapladi ve uyarilmasi gerekirken bu hareketi normal karsilandi resmen
4 yasindaki cocuklarin yaptiklarini yorumlayacak degilim maalesef, benim de var kuzenim 5 yasinda zaman zaman yapabiliyor o hareketleri fevri cocuklar.
Onlarin uyrarmamalari kabahat evet kabul, ama siz hemen kiskaniyor kaynim diyip gotmek isterseniz ben olsam ayni tepkiyi verir git derdim. 5 yasindaki cocugun kiskanmasindan ne olur allahaskina. Ve bebek gibi cocuga kaynim da demeyin bence ben o cocugun yerinde olsam bunalima girerim 10 yasina geldigimde.
Ha bu arada bir laf vardir bayilirim, neyi kinarsan basina gelir. O yuzden kimseyi kinama. Senin de cocugun var..

Çocuklarda 7 yaşına kadar vicdan gelişmediğini okumuştum ben de. Verdiği zararın ne olduğunu tam olarak bilmiyor olabilir. Daha 5 yaşında.
Birazda aile- yetişme kaynaklı bence..4 yşındakı kızım ıstemeden canımı acıttığında çok üzülür ağlar..benden öyle gördü çünkü..Daha konusmayı bilmezdi içli içli bakardı bana üzüldüğümde sarılırdı...
Bence es geçilmemesi gereken bir konudur bu ..Sonuçları cevresi ve ilerideki yasantısı için sıkıntı verıcı olabılır.

Tabi gözetim altında tutmanız şart. Acaba , bebeğinizin bakımına dahil etseniz çocuğu, benimser mi ?
Bezlerken , bez isteyebilir , elbisesini giydirirken yardımcı olmasını isteyebilirsiniz.
Sanki o olmasa o an onu yapamayacakmışsınız gibi.

Eşiniz ne diyor bu duruma ?

Birazda aile- yetişme kaynaklı bence..4 yşındakı kızım ıstemeden canımı acıttığında çok üzülür ağlar..benden öyle gördü çünkü..Daha konusmayı bilmezdi içli içli bakardı bana üzüldüğümde sarılırdı...
Bence es geçilmemesi gereken bir konudur bu ..Sonuçları cevresi ve ilerideki yasantısı için sıkıntı verıcı olabılır.

Evet öğretmekle de ilgisi var acıdığınıbunun kötü bişey olduğunu anlatmak lazım sanırım. yapma demektense neden yapmaması gerektiği işlenmeli.

Nasıl bizi cocuktan kim koruyacak. Hanımefendi ıyı mısınız sız.Cocuk daha o.
Sizin cocugunuz da o yasa gelecek. Yazık bır de anne olacaksınız. Cocugu durdurmasını da mı bilmiyorsunuz. Sessiz kalacağınıza yengenıze enıstenize söyleyın
Kucucuk cocuga dusmanlık beslıyorsunuz resmen.
Dogru okursaniz yenge hanima kac defa soyledigimide bilirsiniz

5 yaşındaki kaynınız :) Neyse konuya geçersek bir süre gitmeyin en azından aradaki olaylar biraz soğur. Bizim de karşı komşunun 3 oğlu vardı boy boy. En büyüğü evlendiginde aynı sizin gibi ufaktı en küçük oğlan. bebekleri oldu bu çocuk onu kardeşi falan sandı amca bilinci oturmamıştı çünkü kafasına. Sizin kaynınız da çok küçük o bebeğin kim oldugunu idrak edemiyor olabilir. Dikkat çekme çabası içinde şu an.

Allahim kinamaktan sana siginirim ama ben parcalarm onu!!!! Evime almam o veledi. Kaynana tek geliosa gelsn derm sorun çıkarsa da şöle m sndan dolayi gelmesni istemiyorum diye!!! Evlerine de gitmem. Anasi adam edicek onu agac yaşken egilir kmse kusura bakmasn smdiden egttn egttn yoksa ilerde bi cacik olmaz

Kv kisa bi konusma yaptik dün. Sınır bilmiyor cok simartilmis dedim. Bana ne yapmasi gerektigini herzamanki gibi birdaha sordu. Bende ben nerden biliyim diyince sen bilirsin ben bilmiyorum dedi.

4 tane dogurdun asil senin bilmen gerek cocuguna bu saatten sonra ne yapman gerektigini dedim. Hemen bi bahane buldu öbür cocuklarim boyle degildi dedi. Kv aninda yalan soyledi halbuki herkes bilir esimin ve ortanca kardesinin ufakken ne kadar yaramaz oldugunu ve bizede defalarca anlatmistir eskileri.

Bende bisey demedim ondan sonra baktim kadin inadina bilerek bosverio.

Ufacik 5 yasindaki cocuk inanin herseyi ama herseyi biliyor sanki 5 degil 15. Daha öncede kötü vidyo bakarken yakaladigimda karnima tekme atmisti. onceki konularimdan birinde bahsetmistim bu yaptigi hareketi. Evde resmen cocugun dokunulmazligi var anneye babaya küfürler fln görümcemin karsidan gülümsemeleri. Kalkipta 1 kisi kulagindan tutmuyor cocugu. Yapacak bisey yok ben eskisi gibi gorusmicem kv. Yoksa cocuguma bigun bisey olucak

Kv kisa bi konusma yaptik dün. Sınır bilmiyor cok simartilmis dedim. Bana ne yapmasi gerektigini herzamanki gibi birdaha sordu. Bende ben nerden biliyim diyince sen bilirsin ben bilmiyorum dedi.

4 tane dogurdun asil senin bilmen gerek cocuguna bu saatten sonra ne yapman gerektigini dedim. Hemen bi bahane buldu öbür cocuklarim boyle degildi dedi. Kv aninda yalan soyledi halbuki herkes bilir esimin ve ortanca kardesinin ufakken ne kadar yaramaz oldugunu ve bizede defalarca anlatmistir eskileri.

Bende bisey demedim ondan sonra baktim kadin inadina bilerek bosverio.

Ufacik 5 yasindaki cocuk inanin herseyi ama herseyi biliyor sanki 5 degil 15. Daha öncede kötü vidyo bakarken yakaladigimda karnima tekme atmisti. onceki konularimdan birinde bahsetmistim bu yaptigi hareketi. Evde resmen cocugun dokunulmazligi var anneye babaya küfürler fln görümcemin karsidan gülümsemeleri. Kalkipta 1 kisi kulagindan tutmuyor cocugu. Yapacak bisey yok ben eskisi gibi gorusmicem kv. Yoksa cocuguma bigun bisey olucak
Kizlar nolur beni elestirmeyin ama bencede haklisin serce baslarina bela olur mazallah buyuyunce de is işten gecma olur ozaman aman sen elini etegini cek kendileri dusunsn napiolarsa esine de sole hakli sebeplerini snradan neden bole yaptn olmasn

Benimki herseyi biliyor bi cok seyede sahit oldu zaten. Dövmeye kalktiginda ben tuttum onu cunku bize dusmez bu saaten sonra cocuga terbiye vermek. Dedigin gibi anasi babasi dusuncek artik. Ben cocuga suc bulmuyorum
Kizlar nolur beni elestirmeyin ama bencede haklisin serce baslarina bela olur mazallah buyuyunce de is işten gecma olur ozaman aman sen elini etegini cek kendileri dusunsn napiolarsa esine de sole hakli sebeplerini snradan neden bole yaptn olmasn

Back
X