5 yasindaki kızım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Wings06

mirim
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2020
4.029
4.400
83
Merhaba arkadaşlar fikir istiyorum beş yaşındaki kızım. Kardeşi olduktan sıra çok değişti toparlayamiyor bir dönem telefon elinden düşmüyordu evde ki herkes umursamayinca tek başıma bir şey yapamadım benden nefret eder oldu pedagog a gittik. Yeme sorunu var bana kullandığı kelimeler çok ağır artık zoruma gidiyor ve süse çok düşkün kaç yıl tek başıma büyüttüm benimle uyumak bile istemiyor babasini istiyor bir donem boşanma mevzusu vardı kızım için rafa kaldırdım. Babası umursamaz aman çocuk diyen engel koymayan doğruyu anlatmaya eline tel veriyim rahat edeyim havasında olan biri oyunlarda oynuyor ama benimle ilgili kötü şeyler söylediğinde hoşuna gidip gülüyor. Çok kötü bı durum evde kuralcı kim varsa onu sevmiyor çocuğum kendi karnını doyurur çocuğun aç olduğu aklıma gelmez, yavrumda hiç aç durur yemez zaten

Bana hava atma beni kıskanıyosun senle yaşamak istemiyorum babasına bu anneyle niye evlendin boşan başka birisini bul en ufak bi seyde küçük bahanelerle ağlamak saçımı boyat kısa kola atlet çıplak evde gezmeler ( hasta oluyor ) normal mi acaba bazı sözleri çok çok ağır ve ebeveyn olarak babası laftan anlamıyor ki oturup çözüm bulalim bı taraf hep patlak verince uygulanmıyor maalesef.

Boşanmayı düşünüp kötü bir baba olduğunu anlattığınız adamdan bir çocuk daha yaptığınıza göre o kadar da kötü bir baba değilmiş demek ki.

Anne kız çatışması doğal yaşadığı dönem itibariyle. Baba da destek çıkınca sizinki dozunu kaçırmış biraz.

Tabii normal değil bu davranışları.
Evet kardeşi olduktan sonra kıskanma olabilir bu normal.
Ama size karşı kötü söz söyleyip mutlu olması hiç iyi değil.
Babaya karşı tavrı normal sayılabilir bu durumda.
Bunun çözümü eşinizle sizin bir olmanizdan geçer.
Ayrıca pedagog yardımı da alın.
Size karşı babasından duyduğu ağır laflar var mı onları örnek alıyor olabilir.
Ağır laf söylemese sadece kıskançlık ve babaya karşı bu tutumu olsa aslında ben abartılacak bişey demezdim.

Anne ve baba arasında denge olmadıgı sürece kızınız işine geldiği gibi davranan tarafa yakın olacak. Kızınız boşanma aşamasındayken kavgalarınıza şahit olduysa bunun üstüne de kardeşi olup ilgisiz bir baba varken bebekle ugrasan bir anneyle karşılaştıysa, yeteri kadar ilgiyi göremediyse normal.
Kızınızla özel vakit geçiriyor musunuz bilmiyorum ama sadece ona özel ayırdıgınız zaman da olmalı.

Çocuklar için benim çabamla aşmaya çalışıyoruz her şey bi anda ters düz olmuştu Biraz daha ciddi bakabilse sanki mutlu oluyor bana öyle deyince laf olsun diye öyle denmez diyor

İşe başladım eve geliyorum akşam kreşten geliyor içeri girmek bile istemiyor yarım saatte ancak sonra hep yanına gidiyorum sürekli ayrı zaman geçirmesini istemiyorum bebek varken çok vakit bulamıyorum bu donem hiç hatta babasına bırakıp zaman geçirmeye çalışayım

Yanlış mı anladım? Tüm bunları 5 (beş) yaşındaki bir çocuk mu yapıyor?

Ailede boşanan birisi var pedagogta bunu anlatmış resmetmiş! Linç etmek istediğiniz ilgisiz anne baba profili arıyorsunuz sanırım.
Çocuk bilmediği bir şeyi diyemez diye sorduğumda bu cevabı verseniz daha iyi olurdu. Tartışmadık, hiç böyle konuşmadık dediniz. Dediği laflar beylik laflar bu kadını boşa, başkasıyla evlen, çocuk bu cümlelere maruz kalmış anlatabiliyor muyum? Tek demek istediğim buydu.

Bu anneyle neden evlendın ? Benı kıskanıyorsun? 5 yasındakı cocuk gercekten bunları beynınde somutlastırarak mı konusuyor yoksa dısarıdan bırı hadı gıt sımdı annene böyle böyle de diyor da çocuk aslında söyledıgı seyın ne oldugunu tam bılmeden mı soyluyor? Ben bu sozlerı dısardan duyup sıze soyledıgını dusunuyorum..Başka bırınden yanı...
Kardeş gelmıs onunla sizi ılgılenırken cok goruyor vs.ama sız her ne olursa olsun ona sert yapmayın.. Siz ona sarılın,öpün koklayalın ve ona sürekli onu çok sevdiğinizi söyleyin ve elınızden geldıgınce ılgı gostermeye calısın..Mesela oyunlarına dahıl olmaya calısın az bır zaman dahı olsa..

Allah'ım ciddi misin şaka olmalı bunlar bı çocuk annesiyle nasil böyle konuşur bırak onu baba buna nasıl müdahale etmez

Baba ile orta yolu bulmanız lazım. Yoksa ileride daha fazla sıkıntı yaşarsıniz.

Cocugun sagliksiz bir aile ortaminda oldugu o kadar belli oluyor ki. Nerden tutsak elde kalir. Bunun tek kardesi olmasi ile de alakasi yok. Aile terapisi öneririm acilen, ortada "cocuklar icin" sürüdürülen bir evlilik var madem o zaman anne baba olarak gerekeni yapmaniz lazim artik

Kesinlikle normal değil bu yaştaki cocuk nasil boyle cümleler kurabiliyor babasına baska birini bul vs.
Nasil bi ortamda kimlerden duyuyor bu lafları cocuklar bi nevi aynadır aslında benim de yaşıt cocuklarim var kardes kıskançlığını bizde yaşadık bi donem ama bu tarz asla degildi
En kısa zamanda yardim alin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…