5 yasindaki kızım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Nasil youtube videolarina bakiyorsun, bu ortaya çikiyor ilginç doğrusu! Yok subliminal diye abartilan şehir efsanesi bu. Simste bile böyle bişey yok, ama güya çizgi filminde blow job yapilip hamilemi kaliniyor? Ve reklamda çikiyor?

Ne ilgincki bulamiyorsun güya kendi gözün ile gördüğün reklami. Neyi reklam ediyordu? Paylaş ki şikayet edelim.

Çok süslü olması saçını boyatmak istemesi vs izlediklerinden dolayıdır. Size karşı sert söylemleri de ya babadan ya da babanın ailesinden duydukları kaynaklı. Bunlari söyleyince baba keyifleniyorsa çocuğu klasik koşullandirmis oluyor. Bu eğitim yöntemidir hatta çocuklarda ve hayvanlarda yani çok kompleks düşünemeyen canlılarda pozitif teşvik diye geçer.
Umarım çocuğu ciddiye almıyorsunuzdur. Babasının ilgisine açlıgından onun hoşuna giden şeyleri yapıyor olabilir veya siz lohusalik yeni doğan bakımı vs ile meşgul olduğunuz için de babaya daha çok yönelmiş olabilir.
Sorun çocuktan ziyade eşinizde. Zaten herkesin bildiği gibi çocuklar o yaşta aynadır. Düşünerek planlayarak konuşmazlar daha çok yansıtırlar. Yani boşanmayı keşke rafa kaldirmasaymissiniz

Konuyu okurken durup durup başlığa baktım 5 yasinda mi 15 yasinda mi diye. Pedagog degilim, uzman yorumlar yapamayacağım ama duymamasi gereken seyler duydugu belli. Pedagogu ne diyor durumuna? Size onerileri nedir?
Boşanmanın çok etkileyeceğini söyledi konuştuk bunu tamamen kaldırdık fikir ayrılıkları yaşadığınız anlatın dedi küs olmadığınızı, terapi önerdi daha katı olun dedi diger çizgi filmi izlemesini önerdi en azından kızım bana çok düşkün mutlu huzurlu bı çocuktu

Hizmetciniz yok, arayin bulun.
İyi forumlar.

Ailevi durumunuzdan bagimsiz olarak elektra kompleksi icinde de olabilir.

Biraz edep yazmak zorunda değilsiniz wcye gidecek vakti zor buluyorum anne olsaydınız bilirdiniz ordan bakınca nasıl görünüyor bilmiyorum ama hakka giriyosunuz kalp kırmayı geçtim.

Diledigim konuya yazarim. Oldu olacak “Anne olmayanlar ve kopekler giremez*” yazin konunuzun basligina.

* Tesbihtir.
Orijinali “Jews and dogs are not allowed”.

Tamamen kesin o zaman. Biz hep hic alisamaz diye düsünüyoruz, ama bir kere 2 hafta tamamen televizyonu kaldirdik ortadan cocuklar aramadi bile. Onun yerine ama tabi ki baska oyunlar felan yapiyordum veya kendileri güvenli bir sekilde tek baslarina oynayabilecek sekilde.

ilk bahsettiğiniz reklamı değil ama bu bahsettiğiniz oyun reklamı bende de hep çıkıyor görüyorum..

ben hala küçük çocukların elindeki telefona alışamayan insanlardanım. anne değilim henüz o yüzden anlamlandıramıyor da olabilirim. ama geçen 5 yaşındaki kuzenimin izlediği oyun videolarını gördüm. silahlar, vurulmalar.. şu meşhur squid game'in de reklamını yapmışlar kıpırdayan vuruluyor.. onu görünce söyledim, 10 yaşındaki kuzenim "abla bende de çıkıyor, çok korkuyorum onu görünce ve hatta arkadaşlarım izlemiş onu biliyor musun" dedi.. yemek yerken yesin diye telefon, iş varken dursun diye telefon.. böyle böyle çok sağlıklı kalmıyorlar gibi geliyor. yine de anneler daha iyi bilir.

saç boyatmak istemesi süsü püsü normal ama bu yaşta boşanmak nedir bilmesi çok normal değil. 5 yaşındaki kuzenimin babasından iki kardeşi var onların annesinin annesi olmadığını biliyor ama henüz onu bile kavrayamıyor. bence tekrar pedagogdan yardım alın. kardeşi de olunca, fazlaca ilgisiz kalmış anladığım.

Bence konunun çözüm yeri asla burası değil. Fikir almak istemişsiniz ama durum sandığınızdan ciddi görünüyor. Geç olmadan bir uzman desteğinize ihtiyacınız var. Kızınızda sosyapatik davranışlar var çok riskli bir süreçte olabilir

ağzım kaldı yazlıklarınızı okuduktan sonra.. Youtube kids te de böyle reklamlar çıkıyor mu? Acıkcası pek yabancı gelmedi defalarca rastladığım bir olay. Özellikle burda bahsettiğiniz şey, bir oyunun reklamında çıkan konusmalar. oyunda size 3-4 ayrı secenek veriyor ve konusmalar bundan ibaret. cinsellikten tutun her turlu konusma da geciyor içinde +16 yas ibaresi olan bir oyun olmasına ragmen her yaşa uygun çocuk oyunlarının içindeki reklamlarda bolca mevcut malesef. Önceden çok arastırmıstım engellemenın bir yolu varmı diye özellikle yazmak istedim herkes bilinclensin, çok pislik içerik var malesef.

Çocuğun vücudunu göstermeye çalışması bir tek bana mı garip geldi? Elbette elbise giymek ister, oje sürer ama çıplak gezmek istemesi kendini o şekilde güzel bulması yanında uygun olmayan davranışlar olabileceğini aklıma getirdi ya da uygunsuz içerikler izliyor ya da istismar bile olabilir.
Ayrıca 5 yaşındaki bir çocuk bu cümleleri kuramaz, kızım 4,5 yaşında daha karı koca olmayı ayırt edemediginden eminim. Size düşmanlık yapması da çok abartı. Kesinlikle size içten içe kızgın ve hıncını bu sözleri ile alıyor ama kırgınlığı kardeşten dolayı olmayabilir iyi araştırın belki de gözünüzün önünde ama görmediğiniz şeyler var...

Bu soyledigi cumleler asla
Yasinin soyletecegi seyler degil. Ya evde duydu ya da yasina uygun olmayan seyler izlendi. Bencede pedagog iyi fikir

Bence bu nefretin kaynağı sevgisi, sevgisine karşılık göremediğini hissedip saldırganlaşatak sizinle diyalog kurmaya çalışıyor.
Bebeğiniz çok küçük değil, 7 aylık olmuş. Haftada birkaç saat küçüğü birine emanet edip büyükle birebir vakit geçirebilirsiniz. Birlikte oje sürebilir, etkinlik ya da kek kurabiye yapabilirsiniz. Anne-kız kafeye kurabiye yemeğe gidebilirsiniz. Yani ona özel vakit ayırın. Ona özel olduğunu hissettirin. Sizin için kıymetli olduğunu görsün.
Boşverin babasını, youtubeu. Önce kendiniz yapabileceklerinizi yapın. Youtubeu kesince size bağlanmayacak ki. Sizin çocukla bağ kurmaya ihtiyacınız var.
Youtube yerine netfliksi koyabilirsiniz, en azından çocuk içeriklerine reklamsız ulaşmış olur. Hem neyfliksin çok güzel çok eğitici serileri var. Benim kızım da 5 yaşında. Oradan etkinlik izliyor, sonra heyecanla bana anlatıyor, birlikte izleyip biz de yapıyoruz aynı etkinlikten.

Ne kadar çok seviyoruz eleştirmeyi ve hemen saldırır tarzda yorumlar yapmayı bende buna hayret ettim. Kadın üzgün ki burada çare arıyor ne anneler var hiç umursamıyor bile yaşadıkları olumsuzlukları.
Özellikle burada bazı üyeler var benim çocuğum söyle böyle bla bla yapan tamam en iyi sizsiniz!!!
İkinci çocuk gerçekten tüm dengeleri bozabiliyor hele ki destek almadan büyütmek zorundaysak
Burada es kişisine çok görev düşüyor siz bebekle ilgilenirken büyük çocukla onun kaliteli zaman geçirmesi lazım ama zaten sorun da burada başlamış.
Eşinizle konuşmalısınız öncelikle o düzelmeli sonrada çocuğunuz sevgiyle yeterli ilgi ve alakayla illa ki gelişim gösterecek eğer maddi durumunuz yeterliyse bu süreçte uzman desteği almak işinizi kolaylaştıracaktır ama lütfen akışına bırakmayın yoksa ergenliginde etkisiyle iliskiniz iyice içinden çıkılmaz bir hal alabilir.

Hadi şurdan, yolla bakalim linki. Hiç inandirici gelmiyor bu yazdiğin. Ne için öyle reklam,çizgi filmi olsun?

Buraya yapiştir linki görelim.
kızıma youtube da uygun vıdeolar ararken oncesınde ızlıyorum . cok kez denk geldım vıdeonun ortasında reklama gırdı ya fılmlerde seks sahnelerınden kesıt, ya prezervatıfın verdıgı hazzı anlatan reklam mutlaka cıktı. bazı erotık oyunların da reklamları cıktı

bırgun arya sorarsa kanıt olarak gostermek ıcın lınkı saklayalım dıye dusunemedıgımız ıcın ozur dılerız.

aynen cıkıyor
ben 6 yasındakı kızımın yasına uygun (ogretmen cekmıs) alfabe -kucuk harf buyuk harf- kelıme heceleme falan nedır onu arastırıyordum bunun ıcın vıdeolara bakıyordum
10 vıdeo baktıysam en az 3 tanesınde bu sekılde cocuga uygun olmayan ıcerıkler reklamlar falan cıktı .

Çocuklar için benim çabamla aşmaya çalışıyoruz her şey bi anda ters düz olmuştu Biraz daha ciddi bakabilse sanki mutlu oluyor bana öyle deyince laf olsun diye öyle denmez diyor
Çocuklar için mi ? İşte benim anlamadığım nokta , madem boşanacak kadar kötü oldunuz, neden 2. yaptınız? Asıl sorun çocuk değil adamın sana saygısız olması.

Çocuklar için mi ? İşte benim anlamadığım nokta , madem boşanacak kadar kötü oldunuz, neden 2. yaptınız? Asıl sorun çocuk değil adamın sana saygısız olması.
ıkıncı cocugu da ılk cocuk yalnız kalmasın oyun arkadası olsun dıye yapıyor cogu ınsan

Niye bu kadar inat ettin yine? Senin yaşadığın ülkede çıkmıyordur o reklam. Youtube’da çocuk içerikleri izlemediğim için bu tip oyun reklamları çıkmıyor, link veremem. Ama oynadığım oyunda bire bir arkadaşın anlattığı reklam çıkıyor. Hatta hamile karısını aldatıp terkeden ya da karısını başka bir adamla aldatan adam versiyonları da var.

Diledigim konuya yazarim. Oldu olacak “Anne olmayanlar ve kopekler giremez*” yazin konunuzun basligina.

* Tesbihtir.
Orijinali “Jews and dogs are not allowed”.
İnsanca yazdığınız sürece niye olmasın daha kotu hissettirmek için yazıyor sizin gibiler. Her insanı duyguyu taşıyan insanda etkileniyor dün uykumdan boldum sabah kaza yaptim neyin nereye varacagini hesaplamadan konuşuyor herkesi kendi gibi sanıyorsunuz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…