5 yasindaki kızım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çocuk kimin yumusakligini görürse ona kayar, burdaki en büyük problem eşiniz. Anne-baba fikir ayrılığı yaşasa dahi bunu çocuk önünde konuşmamalı. İnanılmaz bir beyinleri var onların,her davranışı,her sözü kayıt altına alıyorlar. Süse düşkünlüğü normal benimkide 3 yaşında elbise giyip prensesim ben diye geziniyor etrafta :) Ama yanlış yapıp zivanadan çıktığında eşim ve yanımızda kim varsa beni destekleyen tutum sergiler,yoksa tabi çocuk anneyi düşman görür

Sizin önceliğiniz bosanmayacaksaniz eşinizle konuşup,ortak karar almak ve çocuğunuzu bir uzmana götürmek. Sizinki biraz sınırları aşmış, şimdi böyle ise ilerde ergenlikte anne- kız ilişkiniz daha da sarsilabilir. En yakın zamanda çözüm bulmanız dileğiyle 🙏

cocuk neler goruyor duyuyor da nereden bılıyor tum bunları ?

benım kızım 6 yasında nanik yapmak ne yenı ogrendı(okulda bırınden ogrenmıs ) kufur bıle bılmez bosanma kelımesı ne bılmez

süse püse duskun olabılır kendı kendıne evcılık oynar kendı kendıne kuaforculuk oynar bırgun danscı olur bırgun popstar olur
ama
hakaretler, hakaretlere gulmek gıbı seyler gorup duyup ogrendıgı seyler sız nereden ogrendıgını nasıl bılemıyorsunuz ona hayret edıyorum.cocugunuz kımlerle muhattap oluyor annesı sızsınız bır yere gıder gelır bır kelıme ogrenır eve onu getırır oradan yıne bılırsınız kım ogretıyor dıye

kesınlıkle bır uzmana gıdın cok acıl

Biz burdan ne yazsak boş. Acilen bir pedagogtan yardım almanız lazım. Kızınızın söylediklerinin sizi kırması çok normal ama o daha bir çocuk. Yetişkin olan sizsiniz üstelik annesisiniz. Onun için en doğru olanı siz bilirsiniz. Belli ki kızınız size karşı çok tepkili. Muhtemelen kardeş kıskançlığı var. Babada da ciddi sıkıntı var gibi. Bunların hepsini ancak bir uzman yardımı ile çözebilirsiniz.

Çok mu ciddiye alıyorsunuz acaba sözlerini...
Oğlum da babası varsa benimle yatmaz, babasına aşırı düşkün, aramız zaman zaman çok kötü oluyor ve babasına başka anne bulalım teklifi yapmışlığı var.
Yolunda gitmeyen şeyler var ama çözümü de var.
Birebir oyun süresini arttırınca iyileşiyor ilişkimiz, babaya düşkünlük ayrı, ibre bana dönmez.

Babasının tavrı önemli, ordan yürümeye çalışın.
Arada kopukluk olunca insanın canı yanıyor ama 5 yaş çocuğuyla ara düzeltmek zor değil.

Ailede boşanan birisi var pedagogta bunu anlatmış resmetmiş! Linç etmek istediğiniz ilgisiz anne baba profili arıyorsunuz sanırım.

bence aramıyor, babanın ilgisizliği zaten belli. kendi yazdığınız şeyi başkası ima edince zor mu geldi anlamadım ?
baba kendisi yemek yiyip çocuğuna vermiyor daha nesine ilgili diyelim ?

Çok mu ciddiye alıyorsunuz acaba sözlerini...
Oğlum da babası varsa benimle yatmaz, babasına aşırı düşkün, aramız zaman zaman çok kötü oluyor ve babasına başka anne bulalım teklifi yapmışlığı var.
Yolunda gitmeyen şeyler var ama çözümü de var.
Birebir oyun süresini arttırınca iyileşiyor ilişkimiz, babaya düşkünlük ayrı, ibre bana dönmez.

Babasının tavrı önemli, ordan yürümeye çalışın.
Arada kopukluk olunca insanın canı yanıyor ama 5 yaş çocuğuyla ara düzeltmek zor değil.
Uyumlu sarildigimiz canım annem sevgi sözleride var tabiki ama bı anda kızınca bunları diyor ister istemez telefona maruz kaldı ben bebekle ilgilenirken onları kesmem zaman aldı yeni yeni vakit buluyoruz ama karşılıklı olmayınca çok zor oluyor

5 yasindaki cocugun eline ha silah vermissiniz ha telefon!

Bir kac ay evvel eltimin sirf rahat etmesi icin eline telefon verdigi 4 yasindaki kizinin seyrettigi videolari ve araya giren reklamlari gordugumde sok olmustum!

Aile korumasi yok, cinsellik, siddet iceren ve yasina uygun olmayan videolardan (ki 4 yas bana gore hala 3T’den uzak tutulmasi gereken bir yas) hic bir sey ogrenmemisse siddet, hakaret ve kufur ogretmis.

Hadi babasi veriyor telefonu siz niye almiyorsunuz? Yeni bir bebek daha yapmak icin mi?

Merhaba arkadaşlar fikir istiyorum beş yaşındaki kızım. Kardeşi olduktan sıra çok değişti toparlayamiyor bir dönem telefon elinden düşmüyordu evde ki herkes umursamayinca tek başıma bir şey yapamadım benden nefret eder oldu pedagog a gittik. Yeme sorunu var bana kullandığı kelimeler çok ağır artık zoruma gidiyor ve süse çok düşkün kaç yıl tek başıma büyüttüm benimle uyumak bile istemiyor babasini istiyor bir donem boşanma mevzusu vardı kızım için rafa kaldırdım. Babası umursamaz aman çocuk diyen engel koymayan doğruyu anlatmaya eline tel veriyim rahat edeyim havasında olan biri oyunlarda oynuyor ama benimle ilgili kötü şeyler söylediğinde hoşuna gidip gülüyor. Çok kötü bı durum evde kuralcı kim varsa onu sevmiyor çocuğum, baba kendi karnını doyurur çocuğun aç olduğu aklına gelmez, yavrumda hiç aç durur yemez zaten

Bana hava atma beni kıskanıyosun senle yaşamak istemiyorum babasına bu anneyle niye evlendin boşan başka birisini bul en ufak bi seyde küçük bahanelerle ağlamak saçımı boyat kısa kola atlet çıplak evde gezmeler ( hasta oluyor ) normal mi acaba bazı sözleri çok çok ağır ve ebeveyn olarak babası laftan anlamıyor ki oturup çözüm bulalim bı taraf hep patlak verince uygulanmıyor maalesef.
O yaş grubu kız çocuklar anneyi, erkek çocuklar babayı rakip görüyor. Gelişiminin doğal sonucu. Ama ben boşanmayı düşünüp de kızınız için boşanmadiginiz adamdan niye ikinci çocuğu yaptığınızı anlayamadım. Birinciye zaten bakmıyormuş ki yazdığınıza göre.

Bir kac ay evvel eltimin sirf rahat etmesi icin eline telefon verdigi 4 yasindaki kizinin seyrettigi videolari ve araya giren reklamlari gordugumde sok olmustum!

Aile korumasi yok, cinsellik, siddet iceren ve yasina uygun olmayan videolardan (ki 4 yas bana gore hala 3T’den uzak tutulmasi gereken bir yas) hic bir sey ogrenmemisse siddet, hakaret ve kufur ogretmis.

Hadi babasi veriyor telefonu siz niye almiyorsunuz? Yeni bir bebek daha yapmak icin mi?

Millet telefonu ellerine veriyorsa Youtube un cocuk uygulamasini indirip versin. Yas grububu ayarliyorsun sadece ona göre videolar cikiyor. Ayarlamayi sadece ebeveyn degistirebiliyor. Aslinda hic vermemek lazim, ama madem veriyoruz izlenenlere dikkat etmek sart

Ailede boşanan birisi var pedagogta bunu anlatmış resmetmiş! Linç etmek istediğiniz ilgisiz anne baba profili arıyorsunuz sanırım.

Ben kendim boşanmama rağmen, neredeyse 5 yaşindaki kizim o kelimeyi bilmez. Ayri kalmak, beraber kalmamayi bilir. Boşanmayi kelime olarak bilmez. Hatta evlenmek-çocuk yapip boşanmanin arasindaki baği hiç bilmez. Yani çocuk bunu bariz babasindan öğrendi. Yoksa pedagog öyle "aa söyle bakiim akrablarinsa ne oldu" diye sormaz. O konu bile işlenmez pedagogta.

Nerden tutulsa elde kaliyor. Hadi evllilik iyi değil, baba ilgisiz. Hadi ailede boşanmak yok, korktun.Neden ikinci çocuk? Eminim korunurken olmuştur!

Baba faktörü ellenmez, ve kiza çok büyük bir etkisi var. Istersen en iyi pedagoga göster çocuğu, onun tüm olumsuz davranişlarina gülen, gerçekten birebir zaman harcamayan babasi olduğu sürecinde, o kiz çok zorlanir.

O yaş grubu kız çocuklar anneyi, erkek çocuklar babayı rakip görüyor. Gelişiminin doğal sonucu. Ama ben boşanmayı düşünüp de kızınız için boşanmadiginiz adamdan niye ikinci çocuğu yaptığınızı anlayamadım. Birinciye zaten bakmıyormuş ki yazdığınıza göre.
Eşim asker ondan dolayı ayriliklar oldu aramız böyle hiç değildi yani o aşamada olmadı doğumdan sonra.. ilgisiz bir baba diyemem tavizleri çok ben zaten ona kırgın ve kızgınım ben bebeğe bakıyordum o kızımla oyun oynuyor yatırıyor masal okuyor ödevlerini yaptırıyor ama tavizleri oluyor yeme konusu uğraşmıyor kızım bir iki saatte dil dökerek anca yer bu konularda ciddiye alıp konuşmuyor

Keske! Gozlere ayri, beyin hucrelerine ayri, gelisimine ayri yazik...

Cikan bir reklam ornegi vereyim:

İngilizce bir reklam, eltim dil bilmedigi icin anlamiyor, ekrana bakmadigi icin zaten gormuyor. Sozum ona cizgi karakterler; kiz cocuk erkek cocugun cinsel organini elliyor. Erkek cocuk “Opersen bebegimiz olur” diyor. Kiz opuyor, karni sisiyor ve bebegini emziriyor.

Ekrani gordugumde annesine soyledim. Orali olmadi. Belki de inanmadi. Ta ki gelip ayni reklamdaki gibi esime dokunup “Buradakini biliyorum.” Deyince guldu “Aaa” diyerek... Telefona yine mudahale etmedi. Hayret makaminda kaliverdim.

Millet telefonu ellerine veriyorsa Youtube un cocuk uygulamasini indirip versin. Yas grububu ayarliyorsun sadece ona göre videolar cikiyor. Ayarlamayi sadece ebeveyn degistirebiliyor. Aslinda hic vermemek lazim, ama madem veriyoruz izlenenlere dikkat etmek sart

Konuyu okurken durup durup başlığa baktım 5 yasinda mi 15 yasinda mi diye. Pedagog degilim, uzman yorumlar yapamayacağım ama duymamasi gereken seyler duydugu belli. Pedagogu ne diyor durumuna? Size onerileri nedir?

Keske! Gozlere ayri, beyin hucrelerine ayri, gelisimine ayri yazik...

Cikan bir reklam ornegi vereyim:

İngilizce bir reklam, eltim dil bilmedigi icin anlamiyor, ekrana bakmadigi icin zaten gormuyor. Sozum ona cizgi karakterler; kiz cocuk erkek cocugun cinsel organini elliyor. Erkek cocuk “Opersen bebegimiz olur” diyor. Kiz opuyor, karni sisiyor ve bebegini emziriyor.

Ekrani gordugumde annesine soyledim. Orali olmadi. Belki de inanmadi. Ta ki gelip ayni reklamdaki gibi esime dokunup “Buradakini biliyorum.” Deyince guldu “Aaa” diyerek... Telefona yine mudahale etmedi. Hayret makaminda kaliverdim.

Hadi şurdan, yolla bakalim linki. Hiç inandirici gelmiyor bu yazdiğin. Ne için öyle reklam,çizgi filmi olsun?

Buraya yapiştir linki görelim.

Böyle bir durum yok ya bunlar çok gerilerde kalmış modern psikolojide sayginligi olmayan argümanlar

YouTube kids yükledik en son anladı izleyecekken soruyor yinede tamamen kesmek istiyorum orada yalnız yine su malesef yotutuber annelerin çocuklarıyla konuları yok makyaj videosu yok oyuncak açılımı hoş olmayan konuşmalar var onları çıkaramıyoruz sanırım komple kesin dedi bu konuda gittiğimiz uzman

Yanlış mı anladım? Tüm bunları 5 (beş) yaşındaki bir çocuk mu yapıyor? :KK57:

Acaba on beş mi demek istedi diye tekrar tekrar baktım.
5 yaşındaki çocuğun elinden telefon düşmüyormuş bir de 🙄

Size boşanmayı düşündüren adamla 2. çocuğu yapmışsınız ama kızınızın durumunun sebebini kardeşe mi bağlıyorsunuz?
O çocuk nelere şahit oldu ya da hissetti hiç düşündünüz mü?
"Çocuğum için boşanmıyorum" cümlesinin bahaneden başka bir şey olmadığını kızınızda görmüşsünüzdür umarım.
Eşiniz ve siz de aile terapisine gitseniz kızınız için daha iyi olur bence. Eşiniz sorumluluklarının farkına varır belki.

Hadi şurdan, yolla bakalim linki. Hiç inandirici gelmiyor bu yazdiğin. Ne için öyle reklam,çizgi filmi olsun?

Buraya yapiştir linki görelim.

Hanimefendi cumleleriniz duzgun secin oncelikle.

Seyrettigi oyun videosunun bile ne oldugunu bilmiyorum ki Youtube’dan cikan reklamin linkini aklimda tutayim! Anlasilan kendiniz seyrederken cikan opsiyonlu oyun reklamlarina da denk gelmediniz? (Gelinlik altina jartiyer mi giyeyim, dantelli mi, damadin arkadasiyla mi seviseyim, nikahta evet mi diyeyim? Vb).

Biraz edep yazmak zorunda değilsiniz wcye gidecek vakti zor buluyorum anne olsaydınız bilirdiniz ordan bakınca nasıl görünüyor bilmiyorum ama hakka giriyosunuz kalp kırmayı geçtim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X