5 Yaşındaki Kızımın Bitmeyen Soruları:)

Ben cevap verdim. Bir zatı muhterem cinsel organa lakap takılmamalı Penis diye soylenmeli falan dedi. Gerçi 4 yaşında pipim yerine penisim diyen çocuk da kulağa garip geliyor.

Anne bu şişlikler ne dedi aynı şekilde. Yumurtalık dedim. Yediğimiz den mi dedi.

Yok yediğimiz yumurta bu yumurtalık dedim. İçinde yumurta mı var yediğimizden mi diyor. Yok oğlum adı benziyor sadece dedi. Baktım devam ediyor uyu artık iyi geceler demek zorunda kaldım. Nerdeyse konu canlılarda üreme ye geliyordu

Ben anne,baba demem.kayınpeder ve kayınvalide derim.onlara siz vs diye hitap ederim...

Benim oglum da babasına kocacim diyor

O çocuğu istiyorum :)

Bazen çizgi filmlere haksızlık yapıyorlar gibime geliyor. Oğlum daha küçüktü. 3 yaşında falan anne sutün icinde kalsiyum var ve kalsiyum kemiklerimize iyi gelir. Portakal da c vitamini var derken markette her gördüğü Sebzenin içindeki vitamini sormaya başladı. Kimi zaman açtım neti orda söyledim kimi zaman yeter rahat bırak alışveriş yapayım dedim.

4 yaşında telefon çalıyor anne xx teyze arıyor babam anneannem arıyor diyor isimleri ezberlemis

Şu anda dinazorlarla ilgili araştırmalar yapıyor. Okumayı da öğrendi biraz rahatladık..
Çok tatlı yaa:) hayallerimin çocuğu :) benim cadı meraklıdır ama evcilik cazip geliyor ona :) bu sabah fotokopi mak. Nedir? Ne işe yarar gibi sorular vardı,okulda etkinlikleri fotokopi yaptıklarını duydu galiba :) öğretmenin bu çocuk evde ne izliyor sorusuna bittim

Benim kardeşim bu konuda iyice azıtmıştı ya.

-Abla bu ne?
+Tır.
-Abla bu ne?
+Tır dedim ya.
-Abla bu ne?
+Ya tır işte tır...
-Neden?

Mesele kimin ne dediği değil ama. Çocuğa verilebilecek cevaplar
Yani şunu diyorum ki toplumun anne baba demelisin dayatmasının nasıl anlamsız ve gereksiz olduğu bir çocuk tarafından bile görülüyor.bizimkinin o soruyu pas geçmesini sağladık:)))

Konuşmanın devamının aynen bu şekilde olacağını bildiğimden cevap veremedim. Ama uygun bir şey bulmak lazım tekrar sorabilirler.

"Ben nasıl oldum?" u sordu mu? En merak ettiğim soru, çocuk sorsa ne derim bilmiyorum

Eltimin oglu 4 yaşında bize geliyor hergun öğlen 12ye kadar bakıyorum.

Benim 7 aylik kizima taktı. Kizim altini her pislettiginde başıma dikiliyor kizlarin pipisi yok nerden isiyor diyor. Kizimin saci olmadığı icin o erkek diyor kiz degil kiz olsa saci olurdu o zaman pipisi var diyor. Cevaplayamiyorum tabi gecistiriyorum. Cinsel kimliğini ogrenmeye baslayinca zor oluyor :)

Ben bu gerçekle geçiştirme çelişkisine ilk kez babamı kaybedip mezarlığa gidip gelme döneminde başladım. Yani kızım 4 yaşında falandı. İlk başlarda onu sokmadım mezarlığa ama dedesinin öldüğü gerçeği vardı ve bir şekilde buna dahil olmak zorundaydı. Her an başımıza gelebilecek bir şey Allah korusun. Ben bunu çok doğal yoldan acitasyon yapmadan anlattım ona.
Önce kafasına çok soru takıldı. Mesela "toprağın altında nasıl nefes alıyor dedem?"
"ölürken nasıl nefes alır insanlar"
"cennet nerede"
Hiç çekinmedim. Bir kere eşim şehir dışına çıkmıştı. Olayı trajik hale getirmemek için kızımla parka gittim. Kızım dedi ki "anne o tarafa gitmeyelim babamı hatırlıyorum"
çok burkuldum. Dedim ki "peki Başakcım benim yerimde olsan ne yapardın, bak benim babam öldü biliyorsun onu hiç göremeyeceğim"
"Anne özlüyor musun dedemi?"
"tabi özlüyorum ama aklıma gelince düşünmemeye çalışıyorum, senin baban gelecek nasıl olsa üzülmeye gerek var mı?"
Bu açıklama çok mantılı geldi ona ve evet haklısın dedi. Sonra ölüm olayını kafasında normalleştirmek için dedim ki: bakalım mı dedenin resimlerine?
Bana dedi ki: ama hastanedeki resimlerine bakmayalım üzülüyorum.
Yani iç dünyaları o kadar derin ki yetişkin gibi sohbet edebiliyorlar. Kızım bu konuşma zamanı 5 yaşındaydı. yani bu yaz.

üstün zekalı olmasın???

Bende tam dicektimki kiziniza soyleyin onlarin yanindada bi deyiversin kiiii soylemis zaten..aferin ona..

hahahhahahahahahah koptummmm
babanı zoru yüzünden yavrum

Bir kere ciddi ve onun için önemli olduğunu düşündüğün şeyler için zaman ayır ve ortam yap.
Mesela bizim evimizde toplantı masamız var. Salondaki masa eşim, ben ve kızımın önemli konuları konuştuğumuz bir masa. Yani aslında sıradan yemek masası ama uzlaşamadığımız şeylerde toplantı masasına gidiyoruz. Ya da çocuğun sıkıntılı olduğunu düşündüğün konularda odasına gidin, kapısını kapat ve konuşun.
Bunlar son derece önemli, çocuğun iç dünyasını ve geleceğini etkileyen şeyler.
İyi gözlem yapması lazım anne babaların.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…