• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5 yaşındaki kuzenim ve şeker bağımlılığı?

resurrection93

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2018
660
382
23
31
Merhaba sevgili KK hanımları. Benim 5 yaşında ikiz erkek kuzenim var. İkisini de çok seviyorum, zaten bu yüzden soruyorum bu soruyu. Kuzenlerimden biri aşırı şeker düşkünü, öyle böyle değil bir kavanoz şekeri alıyor önüne basbaya hepsini yiyor neredeyse. Engel olamıyoruz. Engel olamamamızın asıl nedeni tabii ki ailesi, ailede bitiyor olay. Annesi de babası da (yani dayım) sorsanız okumuş kimseler ama çocuğuna bir dur yapma, yeme demiyorlar. Ben ya da annem babam da yeme vs dese bile dinlemiyor haliyle, hatta babamdan korkuyor biraz babam odada diye geçen gün şekerleri cebine doldurup balkonda yedi şekerleri. Çocukların ailesi de Her konuda her istediklerini yapıyorlar çocuklarının bu zaten ayrı bir mevzu. Benim öğrenmek istediğim, annesi ve babasını konudan muaf tutarak, çocukla bir şekilde konuşarak şeker yemeyi bıraktırabilir miyim ya da en azından azaltmasını sağlayabilir miyim? Çocuk bir de yapma etme dedikçe inadına yapan bir tip. Mesela yaprakları koparma dedim geçen gün inadına koparıyor. Ama merhametli de bir çocuk. Neyse konuyu dağıtmayayım, çocukla etkili bir şekilde konuşup şeker yemesini azaltmak için ne yapabilirim ve nasıl konuşmalıyım onunla? Çünkü bu gidişle Allah korusun diyabet olacak... :KK43:

Aile eğitimliyse özellikle anne bir kavanoz şekeri nasıl yediriyor ya da eve sokuyor? onlarla konuştunuz mu? yapacak pek birşey yok onlar verdikçe yer çocuk zarardan anlamaz ki evlerine alınana da müdahale edemezsiniz malesef

Merhaba sevgili KK hanımları. Benim 5 yaşında ikiz erkek kuzenim var. İkisini de çok seviyorum, zaten bu yüzden soruyorum bu soruyu. Kuzenlerimden biri aşırı şeker düşkünü, öyle böyle değil bir kavanoz şekeri alıyor önüne basbaya hepsini yiyor neredeyse. Engel olamıyoruz. Engel olamamamızın asıl nedeni tabii ki ailesi, ailede bitiyor olay. Annesi de babası da (yani dayım) sorsanız okumuş kimseler ama çocuğuna bir dur yapma, yeme demiyorlar. Ben ya da annem babam da yeme vs dese bile dinlemiyor haliyle, hatta babamdan korkuyor biraz babam odada diye geçen gün şekerleri cebine doldurup balkonda yedi şekerleri. Çocukların ailesi de Her konuda her istediklerini yapıyorlar çocuklarının bu zaten ayrı bir mevzu. Benim öğrenmek istediğim, annesi ve babasını konudan muaf tutarak, çocukla bir şekilde konuşarak şeker yemeyi bıraktırabilir miyim ya da en azından azaltmasını sağlayabilir miyim? Çocuk bir de yapma etme dedikçe inadına yapan bir tip. Mesela yaprakları koparma dedim geçen gün inadına koparıyor. Ama merhametli de bir çocuk. Neyse konuyu dağıtmayayım, çocukla etkili bir şekilde konuşup şeker yemesini azaltmak için ne yapabilirim ve nasıl konuşmalıyım onunla? Çünkü bu gidişle Allah korusun diyabet olacak... :KK43:

Ya büyük konuşmak istemiyorum da ben böyle ebeveynleri anlamıyorum cidden. Benimde vardı çevremde, uyardığımızda bozuluyordu, sanki esirgiyormuşuz gibi bir tavır takınıyordu annesi, oysa yüksek mühendis bir kadın yani bilinçli olması beklenen bir tip. Velhasıl sonunda çocuk şu anda hem obez hem de şeker hastası.

Aile eğitimliyse özellikle anne bir kavanoz şekeri nasıl yediriyor ya da eve sokuyor? onlarla konuştunuz mu? yapacak pek birşey yok onlar verdikçe yer çocuk zarardan anlamaz ki evlerine alınana da müdahale edemezsiniz malesef
Aile zaten garip bir aile, özellikle çocuğun anne tarafı çok garip bir görseniz ruh gibiler. Okumuş etmiş ama hastalıkların hocayla falan çözülebileceğine inanıyorlar, o derece garipler yani siz anlayın artık. Ruh ve sinir yapıları çok sağlam değil. Evlerinin bir dolabı sırf abur çukur doludur her zaman. O yüzden aile ile konuşsam bile bir işe yaramaz, içimi acıtan şey el kadar çocuk göz göre göre diyabet olma yolunda ilerliyor. :(

Ya büyük konuşmak istemiyorum da ben böyle ebeveynleri anlamıyorum cidden. Benimde vardı çevremde, uyardığımızda bozuluyordu, sanki esirgiyormuşuz gibi bir tavır takınıyordu annesi, oysa yüksek mühendis bir kadın yani bilinçli olması beklenen bir tip. Velhasıl sonunda çocuk şu anda hem obez hem de şeker hastası.
Of Allah korusun ya... Kuzenim şişman değil aksine zayıf sayılır ama işte yemek az yer gider midesini şekerle doldurur mesela. Sırf şeker yediği için bile kilo alamıyor olabilir.

eger yapma sansınız varsa daha saglıklı yiyeceklerle yer değiştirmesini deneyebılrsınız..
ornegın bol kuru meyveli şekersız kek yapın hatta kakaolu falan,onu tuketsın..hertürlü şekerden iyidir..
anne babanın tutumu cok önemli bunda çokk

eger yapma sansınız varsa daha saglıklı yiyeceklerle yer değiştirmesini deneyebılrsınız..
ornegın bol kuru meyveli şekersız kek yapın hatta kakaolu falan,onu tuketsın..hertürlü şekerden iyidir..
anne babanın tutumu cok önemli bunda çokk
Aynen öyle, çok haklısınız. İnternete girince bir dünya şekersiz tarif çıkıyor. Zaten hepsini söylemiştim annesine. Ama bir kulağından giriyor, bir kulağından çıkıyor.

Of Allah korusun ya... Kuzenim şişman değil aksine zayıf sayılır ama işte yemek az yer gider midesini şekerle doldurur mesela. Sırf şeker yediği için bile kilo alamıyor olabilir.

Bu dediğim çocuğu da ben 5 yaşından beri tanıyorum, o zaman zayıftı o da, gitgide bu hale geldi.

başlığınız çok uygun olmuş, bu resmen bağımlılık, ve bu şekilde devam ederse tedavisiz bırakması mümkün olmayacak.
çok üzücü gerçekten.

o yaş çocuğa belki diş sağlığı konusunda korkutarak şeker yememesini söyleyebilirsiniz. mesela diş sağlığı kötü biri (özellikle dilkeri dökülmüş yaşlılardan korkabiliyorlar) örnek gösterilip çok şeker yiyordu o da çocukken gibi konuşabilirsiniz. Sayıyla yemesini, daha fazla yerse dişlerinin çürüyeceğini, veya kaşınacağını sivilce çıkacağını falan söyleyebilirsiniz.

başlığınız çok uygun olmuş, bu resmen bağımlılık, ve bu şekilde devam ederse tedavisiz bırakması mümkün olmayacak.
çok üzücü gerçekten.

o yaş çocuğa belki diş sağlığı konusunda korkutarak şeker yememesini söyleyebilirsiniz. mesela diş sağlığı kötü biri (özellikle dilkeri dökülmüş yaşlılardan korkabiliyorlar) örnek gösterilip çok şeker yiyordu o da çocukken gibi konuşabilirsiniz. Sayıyla yemesini, daha fazla yerse dişlerinin çürüyeceğini, veya kaşınacağını sivilce çıkacağını falan söyleyebilirsiniz.
Çok güzel bir örnek oldu gerçekten, fikir için çok teşekkür ederim. İlk fırsatta yapacağım bunu, umarım kurtarabilirim. :/

Siz tatli dille anlatin tabii ama 24 saat yaninda olan siz degil ana babasi olduguna gore cok etkili olmaz uzun vadede bence

Ana babasi dusunsun.

Aynen öyle, çok haklısınız. İnternete girince bir dünya şekersiz tarif çıkıyor. Zaten hepsini söylemiştim annesine. Ama bir kulağından giriyor, bir kulağından çıkıyor.

benım bu mevzuyla ilgili bi konum bile var.çok zor bu bilgisiz anne babalara şahit olupta birşey yapamamak..
kızım 4 yaşına girmek üzere ilk defa bu yaz tanıştı tatlı ile..çok az dondurma yada bayramda 1 veya 2 badem şekeri gibi

Çocuklara yapma etme diye ne kadar çok söylenirse inadına o kadar azıtıyorlar. Ben oğlumla baş edemediğim zaman tamam yap oğlum hatta al bunları da ye dişlerin çürüsün diyorum hemen elinden fırlatıyor yemeyeceğim işte sen ye senin dişlerin çürüsün diye ağzıma sokmaya çalışıyor :D İş anne baba da bitiyor ne yazık ki.. Bir sene evveline kadar oğlum sürekli abur cubur yer , meyve suyu içerdi... Babası olacak kendi de öyleydi ve alma verme dedikçe veriyordu. Neyse ki o evden gitti biz meyve suyu yerine şekersiz katkısız sadece doğal soğuk sütü , abur cubur yerine taze ve kuru meyveyi koymayı başardık. Dondurma serbest , arada çikolata serbest sadece eve almıyorum çok isterse bir şey bir tane almasına izin veriyorum o da her gün değil :D

Çocuklara yapma etme diye ne kadar çok söylenirse inadına o kadar azıtıyorlar. Ben oğlumla baş edemediğim zaman tamam yap oğlum hatta al bunları da ye dişlerin çürüsün diyorum hemen elinden fırlatıyor yemeyeceğim işte sen ye senin dişlerin çürüsün diye ağzıma sokmaya çalışıyor :KK70: İş anne baba da bitiyor ne yazık ki.. Bir sene evveline kadar oğlum sürekli abur cubur yer , meyve suyu içerdi... Babası olacak kendi de öyleydi ve alma verme dedikçe veriyordu. Neyse ki o evden gitti biz meyve suyu yerine şekersiz katkısız sadece doğal soğuk sütü , abur cubur yerine taze ve kuru meyveyi koymayı başardık. Dondurma serbest , arada çikolata serbest sadece eve almıyorum çok isterse bir şey bir tane almasına izin veriyorum o da her gün değil :KK70:
Ayy aynı yöntemi bende uyguluyorum:KK70:Dişlerin çürür karnın ağrısın ye de diyorum. Ama dişsiz kalırım diyor. Ne yapalım oğlum yemek istiyorsan dişsiz kalırsın diyorum. Sen ye sen dişsiz kal diyor ve yemiyor:-)

Back
X