- 24 Nisan 2018
- 660
- 382
- 23
- 31
- Konu Sahibi resurrection93
Merhaba sevgili KK hanımları. Benim 5 yaşında ikiz erkek kuzenim var. İkisini de çok seviyorum, zaten bu yüzden soruyorum bu soruyu. Kuzenlerimden biri aşırı şeker düşkünü, öyle böyle değil bir kavanoz şekeri alıyor önüne basbaya hepsini yiyor neredeyse. Engel olamıyoruz. Engel olamamamızın asıl nedeni tabii ki ailesi, ailede bitiyor olay. Annesi de babası da (yani dayım) sorsanız okumuş kimseler ama çocuğuna bir dur yapma, yeme demiyorlar. Ben ya da annem babam da yeme vs dese bile dinlemiyor haliyle, hatta babamdan korkuyor biraz babam odada diye geçen gün şekerleri cebine doldurup balkonda yedi şekerleri. Çocukların ailesi de Her konuda her istediklerini yapıyorlar çocuklarının bu zaten ayrı bir mevzu. Benim öğrenmek istediğim, annesi ve babasını konudan muaf tutarak, çocukla bir şekilde konuşarak şeker yemeyi bıraktırabilir miyim ya da en azından azaltmasını sağlayabilir miyim? Çocuk bir de yapma etme dedikçe inadına yapan bir tip. Mesela yaprakları koparma dedim geçen gün inadına koparıyor. Ama merhametli de bir çocuk. Neyse konuyu dağıtmayayım, çocukla etkili bir şekilde konuşup şeker yemesini azaltmak için ne yapabilirim ve nasıl konuşmalıyım onunla? Çünkü bu gidişle Allah korusun diyabet olacak...