5 yil dayandım ama cok sogudum

Hata bende mi bilmiyorum. 5 yıllık evliyim 4 yaşındaysa oglum var. 5 yok nasil gecti hep hakaret küfür eleştiri kendimi değersiz görmemle gecti. Eşimin hic sevgisini hossetmedim. Sülalesi bile benden önemliyidi. Hiçbirşeyi baja danışmaz ev araba yüklü mallar alırken bile benim tapusu alındıktan sonra haberim okur kendi ailesiyle hallederdi. Herkesin yanında beni tersler dalga geçerdi. Gidecek yerim yok oglum zor büyüdü konusma terapileri falan aldi ya sabır dedim baktim ailemdende destek hic yok oglum icin dayandım. Zaten kocam eve gelmek nedir bilmez gece 12 1 lere kadar disarda . Ya çalışır yada arkadaslariyla takılır. Zaman zaman sehir dislarina gider. Ben ve oglum icin zamanı olmayan adam bizle yürüyüşe bile gelmeyen zaman bulamaya yorgun olan adam arkadaslariyla termal otellere başka şehirlerdeki maçlara gider. Kimsenin düğününe bile bizi almaz. Doğum günüm disinda ozel gunler onun icin saçmadır.evlilik yildinumumuzde hep hastadır. Hicbirseyde onun icin hayat arkadaşı eş değildim yani anlayacağınız. Evli arkadaslari bize gelcek diye ödüm kopar cunlu beni rezil eder . Onlar eşlerine sevgilerinden kârı koca olmaktan bahsederken benim kocam parayı beb kazanıyorum onane falan diye beni yerin dibine sokar. Cocugun annesi dediklerinde herkes benden hamile kalırdı o zaman der. Simdi gelmiş benden 2. Cocugu istiyor ki beni sadece karı koca ilişkisi icin önemser. Bense ondan bir daha cocugum olsun istemiyorum ve senelerdir hap kullaniyorum. Ama artık ben kocama o anlamada cok sogugum kendimi kullanılmış hissediyorum. 26 yaşındayım eşimle hic guzel animiz yok. Şuraya gidelim yok başbaşa birseyler yapalim yok . Ama o beni soğuk olmakla suçluyor evet sogugum icimden gelmiyor isvesiz cilvesizmişim evet asla aklima gelmiyor bile cunlu yapsam bile beni karisi yerine koymuyor ben hep gezmek istiyormuşum en son ne zaman bir yere gittik senle diyorum 2 bucuk sene once arkadaşlarının davetiyle gittigimiz sakarya gezisini soyledi düşünün. Benim amacım gezmek degil esim dedigim adamla birseyler yasamak ama hic istemiyor. Bir yürüyüş yapalim hadi bir dondurma almaya gidelim bir yerde cay içelim ben bunları 5 yıldır hic duymadım. Söylesem de yaomaz hoş bişr-i geçtim gecenin 3 unde rota virüsünden hastanelik oldum onda bile bir basima yuruyerek caddedeki kliniğe gittim uykusu varmis çok ne zirliyormusum oğlundan bana gecmisti oglumun ilacini verdim ateşine baktim serumunu yedim geldim sormadı bile aramadı bile :) oyle bir adam anlayacağınız simdi suclu benmiyim ben sadece oglumla mutluyum.yaninda beni geçirmeyen kocama soğumam hatamı sizce :KK43: istemiyorum yakin olmak istemiyorum onunla bana bulasmasin beni yaninda istemedigi gibi ondada eş olarak gorsun istemiyorum. Giyinip süslemiyormuşum giyinmeyi suslenmeyo unuttum ki ben gonlunu yaomak icin suslenmek icimdende gelmiyor. Hep evliliğimi düzeltmek istedim ama artik vazgeçtim sanirim
Allah yardımcın olsun.Adam adam deil öküz

Ailemde sorunlar cok ayrı bir kavga gürültüce orda var ve beni bariz istemiyorlar bunu acik acik söylüyorlar bende oglumla bir hayat kurdum kendime ama kocamın bana sıcak.ol 2.cocuk isteklerine artik tahammülüm yok napcam bilmiyorum şehir dışına gittiğinde seviniyorum oglumla barbarayız rahatız diye
Ayrılmayı düşünüyo musunuz?

Oturduğunuz eve aile konutu şerhi koydursanız davayı açmadan bir gün önce?

Bu dünyada kişi önce kendi güçlü olmalı ki çevresine de faydası olsun. İçinizdeki gücü canlandırmanız gerekli. İki seçeneğiniz var ya kendi hayatınızı kurup güçlü bir anne olarak oğlunuzla mutlu bir hayat süreceksiniz ya da böyle ezikleri, mazlumu oynayarak kendinizi eritmeye devam edeceksiniz ve oğlunuza bile bir faydanız olmayacak. Hayatta yapılan en büyük hatalardan biri birilerinin sizi içerisinde bulunduğunuz durumdan kurtarmasını beklemektir bana göre. Siz size yetmelisiniz. Siz annesiniz.

Bin tane sorun var evliliğinizde, eşiniz size psikolojik şiddet uyguluyor sizin derdiniz birlikte çay içememek, dondurma yememek mi? Çok bile geç kalmışsınız hele ki sizin gibi eğitimli bir kadının bu hayatı kendine reva görmesine hayret ettim. Çocuğunuz artık küçük değil. Çoğu çocuk iki buçuk yaşında başlıyor yuvaya. Madem iş deneyiminiz de var işe girin açın boşanma davasını. Hiç kimsenin desteğine ihtiyacınız yok kendi başınıza her şeyin üstesinden gelebilirsiniz

Anladığım kadarıyla kocanizin kendi üzerine malları var doğru mudur? Kocam malları ailesinin üzerine aktarır demişsiniz, bosanacaginizi söylemeden gerekli delilleri vs toplayıp, boşanma dilekçesini verdiğiniz gün mallara tedbir koyduramaz misiniz? Bı avukata danışın isterseniz. Şiddet eğilimi varsa uzaklastirma da cikarttirirsiniz. En azından kira taşınma derdiniz olmaz. Ailenize kulak tikarsiniz gorusmessiniz o süreçte. Zorda mı kaldınız? Gidersiniz ailenizin yanına bosandiktan sonra ne yapabilirler ki? Sizin kendi bütçenizi bilmiyorum ama biraz para biriktirin isterseniz

Birak sen de o yokmus gibi davran. Öküzlük yapip senden isve cilve bekleyemez

Ya boşanacaksınız ya da bu adamı kendinize çekmenin bir yolunun bulacaksınız. Siz ailesisiniz sadece çocuk doğuracak bi kadın değil

E esmacannn yerinde olsam bi iş bulurum oglumuda krese veririm o adam sizden calismanizi istiyo gibi geldi bana bide öyle dene parani kazan ama ona verme baktin duzelmiyor biriktirdigin parayla kendine yeni bir hayat kurarsin sizin güçlü olmaniz gerekiyor bence karsisinda güçlü kadin gormek istiyor

Bence sen hata yapiyosun al oglunu git kadin siginma evine ailenmi istemiyo gitme kendi ayaklarinin ustunde durmaya calis kendini duzene sok evini herseyi biz anneler okadar gucluyuz ki herseye ragmen dik duruyoruz durmaliyiz

merhaba, 5 yıl sabretmişsiniz. Bence 1 yıl daha sabredin. Gizlice birikim yapın sürekli bir şey uydurup para alın. Bu bir yıl içinde iş arayın mesela, kpss'ye hazırlanın yani bu 1 yıllı kendiniz için kurtuluş olarak görün. Vazgeçmeyin, pes etmeyin en önemlisi kurban rolünden çıkın.

Aileye gelince, siz düzeninizi sağladığınız an maddi olarak özgürleştiğiniz an o sahip çıkmayan aile bile destekçiniz olur. Siz kendinizi sevmediğiniz sürece, değer vermediğiniz sürece inanın kimse sizi sevmeyecek ve değer vermeyecektir. Sevmek nedir : Kötü davranan birine hayır diyebilmektir. Değer vermek nedir : Kötü koşullara razı olmamak daha iyisine ulaşmak için mücadele etmek demektir. Her şey sizde bitiyor.

Oturduğunuz yerde sızlandıkça değişen bir şey olmayacaktır. Diziniz kanaya kanaya ayağıya kaldıkça pes etmedikçe tüm hayatınız değişecek bundan emin olun. Acele ile hareket etmeyin sabırla istikrarlı bir şekilde. En önemlisi eşinize bu süreçte hiç bir şey söylemeyin. Kendinizi garantiye aldığınız anda salın ipini gitsin. Size üzülmeyeceğim çünkü şu girdaptan çıkacağınıza inanıyorum.

Bir cesarete ihtiyacim var o kadar yorgunumki bundan tam bir bucuk sene once resti cektim aileme kocama bisancam dönüşü yok dedim ailem karşı cikti tabi atılmalar bayılmalar. Sonra suan bile hatırladıkca gözlerim doluyor oglumun konuşmasinim cok geciktigini farkettim yaşıtlarından ilgisizlik bazi şeyler doktora gittik otizm belirtisi olabilir dendi kres onun ardndan oyun ve konusma terapisti kendimi unuttum o zaman seçilmeyen bırakılmadı bana o ve ailesi benim yuzumden olduğuna dair kulağımı kapadım. Aile kesinlikle gelmiceksin dedi. Zaten benim zorumla bu dersleri aldi. Esim asla kabul etmiyordu ve her odemede bağırış çağırış doktor geçici dedi. 1 yıl boyunca uğraştık sadece gecikmis konusma cikti suan masallah bicir bicir oglum. Ama herkes suan mutluyum sanıyor derdim büyüktü kocayimi taktım ki o zaman. Çalışsam ogluma bakab lazim yok eşim malları anında ailesine aktarır. Zate kendi asgari ücretle gösteriyor. Yani anlayacağınız hiçbirşekilde yardım etmez aile desen onlardan da destek olmaz. Oglumu kendim icin maceraya atmaya bile bir cesaretim olsa.
Cesaret için kimseyi beklemenize gerek yok. Avukata danışın hemen. İzin almayın kimseden. Ya şimdi cesaret edeceksiniz yada daha önce sözü atamamissiniz o zamana tekrar tekrar tekrar döneceksiniz. Sizden başka kimseye birsey olmaz kimse ölmez merak etmeyin

Alan yardimcin olsun yasin daha 26 .. Okadar üzüldümki keşke ailen sahip çıksaymis sana.. terbiyesiz herif böyle zihniyetlerden Allah korusun.
Çocuk istememekte haklısın insalah bi çözüm bulunur ve kurtulursun. . Er ya da geç kurulacağına eminim kim sonsuza kadar cekmis ki birgün bitecek sıkıntıların ..

Hata bende mi bilmiyorum. 5 yıllık evliyim 4 yaşındaysa oglum var. 5 yok nasil gecti hep hakaret küfür eleştiri kendimi değersiz görmemle gecti. Eşimin hic sevgisini hossetmedim. Sülalesi bile benden önemliyidi. Hiçbirşeyi baja danışmaz ev araba yüklü mallar alırken bile benim tapusu alındıktan sonra haberim okur kendi ailesiyle hallederdi. Herkesin yanında beni tersler dalga geçerdi. Gidecek yerim yok oglum zor büyüdü konusma terapileri falan aldi ya sabır dedim baktim ailemdende destek hic yok oglum icin dayandım. Zaten kocam eve gelmek nedir bilmez gece 12 1 lere kadar disarda . Ya çalışır yada arkadaslariyla takılır. Zaman zaman sehir dislarina gider. Ben ve oglum icin zamanı olmayan adam bizle yürüyüşe bile gelmeyen zaman bulamaya yorgun olan adam arkadaslariyla termal otellere başka şehirlerdeki maçlara gider. Kimsenin düğününe bile bizi almaz. Doğum günüm disinda ozel gunler onun icin saçmadır.evlilik yildinumumuzde hep hastadır. Hicbirseyde onun icin hayat arkadaşı eş değildim yani anlayacağınız. Evli arkadaslari bize gelcek diye ödüm kopar cunlu beni rezil eder . Onlar eşlerine sevgilerinden kârı koca olmaktan bahsederken benim kocam parayı beb kazanıyorum onane falan diye beni yerin dibine sokar. Cocugun annesi dediklerinde herkes benden hamile kalırdı o zaman der. Simdi gelmiş benden 2. Cocugu istiyor ki beni sadece karı koca ilişkisi icin önemser. Bense ondan bir daha cocugum olsun istemiyorum ve senelerdir hap kullaniyorum. Ama artık ben kocama o anlamada cok sogugum kendimi kullanılmış hissediyorum. 26 yaşındayım eşimle hic guzel animiz yok. Şuraya gidelim yok başbaşa birseyler yapalim yok . Ama o beni soğuk olmakla suçluyor evet sogugum icimden gelmiyor isvesiz cilvesizmişim evet asla aklima gelmiyor bile cunlu yapsam bile beni karisi yerine koymuyor ben hep gezmek istiyormuşum en son ne zaman bir yere gittik senle diyorum 2 bucuk sene once arkadaşlarının davetiyle gittigimiz sakarya gezisini soyledi düşünün. Benim amacım gezmek degil esim dedigim adamla birseyler yasamak ama hic istemiyor. Bir yürüyüş yapalim hadi bir dondurma almaya gidelim bir yerde cay içelim ben bunları 5 yıldır hic duymadım. Söylesem de yaomaz hoş bişr-i geçtim gecenin 3 unde rota virüsünden hastanelik oldum onda bile bir basima yuruyerek caddedeki kliniğe gittim uykusu varmis çok ne zirliyormusum oğlundan bana gecmisti oglumun ilacini verdim ateşine baktim serumunu yedim geldim sormadı bile aramadı bile :) oyle bir adam anlayacağınız simdi suclu benmiyim ben sadece oglumla mutluyum.yaninda beni geçirmeyen kocama soğumam hatamı sizce :( istemiyorum yakin olmak istemiyorum onunla bana bulasmasin beni yaninda istemedigi gibi ondada eş olarak gorsun istemiyorum. Giyinip süslemiyormuşum giyinmeyi suslenmeyo unuttum ki ben gonlunu yaomak icin suslenmek icimdende gelmiyor. Hep evliliğimi düzeltmek istedim ama artik vazgeçtim sanirim
Allah yardımcınız olsun...
Bende sizin gibi çıkmazdayım ama siz benden çok daha avantajlı durumda sınız .
Yaşınız çok genç, 1 çoçuğunuz var, eğitimlisiniz
Büyük ihtimalle eşinizin sizi kaybetme korkusu kalmamış ailenizden dolayı...
Eğer ki fiziksel şiddet aldatma yoksa evliliğinizi bieaz daha götürün. Aile terapisi düşünebilirsiniz hem o arada kpss düşünebilirsiniz kendi hayatını iyileştirin
Ve asla ve asla çocuk düşünmeyin çocuk hiçbir şeyi iyileştirmiyor daha da zorlaştırıyor

Burda okuduklarımdan sonra eski konularına da baktım hep bile bile lades demişsin çok aceleci davranmışsın.bence artık gözünü karart oğlunla kendine daha huzurlu bi hayat yaşat.bu şartlarda o da mutlu olamaz emin ol.

2 üniversite bitirdim aslinda şirketlerde iş deneyimimde var
Yapmayin allah aşkına ya sizin sonunuz olacak bu adam ya oğlunuz ona benzeyecek sizi daha çok yaralayacak. İş bulun psikolojik destek alın ailenizi de o adamı da çıkarın hayatınızdan ne kaybedeceksiniz

Bence biraz daha sabret. Bu süreçte de birikim yap ve kpss ye hazırlan. Garanti bi işin olsun. Sonra bi avukatla konuş, eşimin üzerine hangi mallar var öğrenmemiz mümkün mü diye sor, benden habersiz mal mülk satın alıyor beni dışlıyor diye anlat durumunu. Eğer onun üzerineyse şerh koydur olası bi bosanma durumunda baskasinin üstüne geçiremesin ki boşanırken yarısını alabilesin. Eşin çok uyanık geçiniyo sen daha uyanık ol.

Bu süreçte de sana sıcak ol dediği zaman neden olmadığını otur anlat. Burda bize anlattığın gibi anlat. Benle düğüne davete gitmiyosun beni dışlıyosun bize zaman ayirmiyosun ama arkadaslarinla gezmeye vaktin oluyo vs hepsini anlat. Sen ne zaman bunlari duzeltirsen ben sana sicak olurum beni sen soguttun de. Ikinci cocugu da yine yapma gizli gizli korun.

Arkadaslarinin yaninda o bisey dedigi zaman sen de onlarin yaninda gulumseyerek lafını ver. Sen calisip kazaniyo olabilirsin ama ben de evimize emek veriyorum sen alıp getiriyorsan ben de pisirip önüne koyuyorum, karı koca arasinda senin paran benim param lafi olmaz, biz seninle bi bütünüz sen ben diye bisey yok biz diye bisey var de. Ben calisip kazaniyo olsaydim da bu sadece benim param degil bizim paramiz olacakti de. Evlilik senin kafandaki gibi bisey degil benim soyledigim gibi bisey de. Arkadaslarinin yaninda o lafi eden adama sen de onlarin yaninda bu laflari soyle. Arkadaslari da tabiki seni desteklerler kendisi bozulur kalir.

Esma Hanım,
Yaşadıklarınızı hayal dahi edemiyorum. Ayrılmayı düşünüyorsanız sabırlı ve kararlı bir şekilde plan yapın. Para biriktirin, iş bulmaya çalışın, avukata danışın.
Eğer devam etmeyi düşünüyorsanız önce kendinize değer verin. Öncelikle kendinize kendiniz için bakın. Giyinin, süslenin, saçlarınızı yaptırın. Her işinizi kendiniz halledip asla en küçük şey için bile talepte bulunmayın. Onu yok sayın. Başkalarıyla bir araya gelmekten çekinmeyin hatta ortam yaratmaya çalışın. Onların yanında söylediklerine gururlu ve başı dik bir şekilde sessizlikle cevap verin. Rezil olan siz değil o oluyor. İnsanlar kimin ne olduğunu görür zaten. Zamanla belki utanmaya başlar.
Naçizane tavsiyem korunmayı devam ettirin.
Arkadaş edinin.Sizinle dışarı çıkmıyorsa arkadaşlarınızla sosyallerin. Ona ihtiyacınız olmadığını hissettirin. Ne olursa olun kararlı ve inançlı olun. Kendinize inanın. Yavaş yavaş ve sabırla, taviz vermeden uygulayın. Sizi karısı gibi görmüyorsa sizde onu koca olarak görmediğinizi hissettirin.
Her şey ama her şey sizde bitiyor inanın. Eğitimli bir insansınız gerekirse yardım ve destek alın. Yaşınız çok genç. İlerde geriye dönüp pişmanlık içerisinde gençliğim heba oldu diye üzülmek istemiyorsanız bir adım atmalısınız.

İlk başlığınızdan beri hepsini okudum. Hala boşanmadınız sanırım, boşanacağını sanmıyorum. Tüm yazdıklarınız gençler için bir ders niteliğinde. Bu tip aksaklıklar varsa düzelir diye beklemeyeceksiz. Dü zel meez! Bile bile ateşlere yürümüşsünüz. Siz bu kişiyle sözlüyken de ayrılabilirdiniz. Kaç kişi burada ayrılın diye belirtmiş. Kaale almamışsınız. İlişkisinde sorun olup evlenmeyi düşünenler sizin yazdıklarınızı okumalılar.

Back
X