• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

50-59 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

canim benim dikkat et kendine ben de bugun tam 2 saat temizlik yaptim ama dun spor sifirdi ve de dedigin gibi haftasonu kacamagi gibi oldu bugunde aksam yemegi coktu neyse insallah bugun itibariyle toparlarim videolarimi yaptim mekikte cektim yatma vakti :)) bu arada her videonun sonunda 24 saat sonra gorusuruz diyor aciklama da her gun yapmak gerekir diyo ben anlamadim valla her gun yapsam mi diyorum acaba CADIARZU insallah dunku ve bugunkuler yanmistir canim ama nedense bu carsambadan hic umutlu degilim ya cok istiyorum tartiya yansisin diye ama :gitme:

Canım o videolar her gün farklı şekilde 8'er dakilalık veriliyor. Benim bildiğim 5 tane. Her sabah bir tane yapıyorsun sadece. Sırayla.;)

canim benim dikkat et kendine ben de bugun tam 2 saat temizlik yaptim ama dun spor sifirdi ve de dedigin gibi haftasonu kacamagi gibi oldu bugunde aksam yemegi coktu neyse insallah bugun itibariyle toparlarim videolarimi yaptim mekikte cektim yatma vakti :)) bu arada her videonun sonunda 24 saat sonra gorusuruz diyor aciklama da her gun yapmak gerekir diyo ben anlamadim valla her gun yapsam mi diyorum acaba CADIARZU insallah dunku ve bugunkuler yanmistir canim ama nedense bu carsambadan hic umutlu degilim ya cok istiyorum tartiya yansisin diye ama :gitme:

saolasinn bitanemm benimm
guzelcim yanmistir bence o kadar spor yapiosun gulum
bol bol suda iciosun arada olcak kacamaklar tabikide hic suclu hissetme kendini bebegim

ewet o siteden yapiyorum ama kabulk etmiyor anlayamadim Weight Loss - Diet Ticker iste linkim bu

url=http://www.TickerFactory.com/]
event.png

[/url]

Şöyle bir link veriyorlar ya, sen onun sadece lerin arasındakini kopyalıycaksın.
Şunu yani.
[url]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10747;127/st/20090822/e/Dogum+Gunum/k/9a46/event.png[/url]

url=http://www.TickerFactory.com/]
event.png

[/url]

Şöyle bir link veriyorlar ya, sen onun sadece lerin arasındakini kopyalıycaksın.
Şunu yani.
[url]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10747;127/st/20090822/e/Dogum+Gunum/k/9a46/event.png[/url][/QUOTE]

Ehehe resim de çıkmış:)

tesekkurler canim benim elime simdi aldim suyumu canim opuyorumnanaktan

tamamdir o zaman canim benim videolarini yaptiysan opuyorumnanaktan valla ben de hergun videomu yapsam diye dusunmeye baslamistim canim ya bisikletten sikildim bi de videolari cok sevdim yararli gibime geliyor bayaa yani bisiklete kiyasla akannehir

ohh yarasin su sifa olsun yansin kalorilerr gulum

Son düzenleyen: Moderatör:
Canım o videolar her gün farklı şekilde 8'er dakilalık veriliyor. Benim bildiğim 5 tane. Her sabah bir tane yapıyorsun sadece. Sırayla.;)

aaaaaaaaaaaa :bbo: simdi anladim yani hergun sadece 1 video kafamçokkarıştı hahhahah ben de sandim ki :1ninca: ayy cok saolasin canim ama iste ben sabah degil de aksam yapiyorum ama 3 tane birden kaydirigubbakcemile3

saolasinn bitanemm benimm
guzelcim yanmistir bence o kadar spor yapiosun gulum
bol bol suda iciosun arada olcak kacamaklar tabikide hic suclu hissetme kendini bebegim

canim iste su icemiyorum ya bugun yarim litre olmadi daha mafoldumben sisede aldim insallah icmeye calisacagim cok cok cok cokeyvahedigeldismile
cok tesekkurler prensesim umarim guzel olur opuyorumnanaktan

J.mlcim degerini bil valla hepimiz senin icin bi cizelge yapmisiz artik bi gun birisini bi gun birisini kullanirsin:))

aaaaaaaaaaaa :bbo: simdi anladim yani hergun sadece 1 video kafamçokkarıştı hahhahah ben de sandim ki :1ninca: ayy cok saolasin canim ama iste ben sabah degil de aksam yapiyorum ama 3 tane birden kaydirigubbakcemile3

canim iste su icemiyorum ya bugun yarim litre olmadi daha mafoldumben sisede aldim insallah icmeye calisacagim cok cok cok cokeyvahedigeldismile
cok tesekkurler prensesim umarim guzel olur opuyorumnanaktan

Su içmek

Kilo vermek sandığınız gibi zor ya da pahalı değil. En kolay ve en ucuz yolu ise kalori kısıtlaması ve egzersize ek olarak bolca tüketeceğiniz su. Diyette her fazla beş kilo için bir bardak fazla su içilmeli. Özellikle yemeklerden önce su içmek, suyu soğuk tüketmek ****bolizmayı hızlandırıyor.

Diyet deyince sadece yediklerimizi kısmak akla gelmemeli. Çünkü vücuttaki yağın da eritilmesi gerekiyor. Bunun ise basit ve ucuz bir yolu var: Su içmek. Su, dokulara oksijen taşıyarak yağ yakımını hızlandırıyor. Suyun yokluğu ise ölüme varan ciddi sonuçlara yol açıyor. Kadınların günde 10, erkeklerin ise ortalama 14 bardak su tüketmeleri öneriliyor. Ancak gereğinden fazla tüketilen su da sorunlara neden oluyor. Türkiye Diyetisyenler Derneği İstanbul Şube Başkanı diyetisyen Aysen Arıcan, "Su içmek için asla susamayı beklemeyin" diyor.

Su diyette neden önemli?

Su, insan yaşamı için oksijenden sonra gelen en önemli öğedir. İnsan yemek yemeden haftalarca yaşayabilir, fakat susuz ancak birkaç gün yaşayabilir. İnsan vücudunun ortalama yüzde 65'i sudur.

Kanın yüzde 92'si,
kemiklerin yüzde 22'si,
beynin ve kasların yüzde 75'i sudur.

Hücrelerin yaşamsal faaliyetleri, vücut fonksiyonlarının yerine getirilmesi vücudun su dengesinin korunmasıyla mümkündür.

Vücutta biriken toksinleri atmak, vücudun ısı dengesini sağlamak için idrarla 1500, deri yoluyla 500, dışkı ve solunum ile 300'er ml. (toplamda yaklaşık 2.5 litre) su kaybediliyor. Kaybedilen suyun her gün yerine konulması yaşam için çok büyük önem taşır.
Vücutta sıvı kayıplarının oranına göre çıkan acı fatura ise şöyledir:

Yüzde 1'lik su kaybında hipotalamusta susama merkezi uyarılır. Yüzde 3'lük su kaybında kan hacmi ve fiziksel performans azalır. Yüzde 5'lik su kaybında birey konsantre olamaz. Yüzde 8'lik su kaybında baş dönmesi, aşırı yorgunluk, soluma güçlüğü oluşur. Yüzde 10'luk su kaybında kas spazmı, aşırı yorgunluk, dolaşım-böbrek yetmezliği gibi ciddi sağlık sorunları ortaya çıkar.

Egzersizle su ihtiyacı artar

Herkesin su ihtiyacı farklı mı?

İnsan vücudunun su içeriği yaş, cinsiyet, boy uzunluğu, vücut ağırlığı ve fiziksel aktiviteye göre değişir.

Çocukların vücudunun su oranı yüksektir (yetişkinde yüzde 70, yeni doğan bebekte ise yüzde 90) ve yaş ilerledikçe suyun yerini yağ dokusu almaya başlar. Dolayısıyla yaş ilerledikçe suyu daha çok tüketmek gerekir. Yetişkinlerde vücut su oranı yüzde 60, yaşlılarda ise yüzde 50'dir.

Sporcuların su oranı ise standart kişilerden yüzde 5 daha yüksek seviyede olmalı. Yapılan egzersize bağlı olarak su içimi artırılmalıdır. Vücutta egzersiz sırasında kaybedilen suyun yerine konulması ve tekrar vücut su dengesinin sağlanması için yeterli su tüketimi şarttır.

Su tüketimi egzersiz sonrasında olabileceği gibi, vücudu su kaybına hazırlamak adına egzersiz öncesinde hatta egzersiz esnasında da (15'er dakikalık aralıklarla yudum yudum su içilmesi şeklinde) olabilir.

Vücutta su dengesinin sağlanması ****bolizmanın düzgün çalışmasını, cilt sağlığını, kan akışkanlığının düzenli olmasını sağlar.

Susamak, vücudumuzdaki sıvı miktarının azaldığına işaret eder. Susama hissi oluşmadan su içemeye özen gösterin. Aksi halde geri dönüşü zor problemler oluşabilir.

Ne kadar su içmeliyiz?

Su ihtiyacı, kişiye göre değişir.

Bebek ve çocuklarda vücudun harcadığı her kalori başına 1.5 ml. suya gereksinim vardır (ortalama 1-1.5 litre). Yetişkin bireylerde ise ortalama iki-üç litre suya ihtiyaç vardır.

canim benim yirim seni ben pamuk sekerim opuyorumnanaktan
tatlim spor yaparak yemeklerinide azaltarak verirsin kuzum kendini cok slkmana gerek yok biseyi tam yiyosan artik yarisini ye veya iki yiyosan bir ye
yani yediklerini deistirmeden porsiyonlari kucultursen bide spora yaparak bol bol su icersen verirsin bitanem
bebegim pılates topu ve minderi aldım ebru sallının videolarını indirip her gun duzenli olarak yapmayı planlıyorum ama yemek işi biraz zor olucak gibi cunku yemek yemegi cccccok seviyorum porsiyonu kucultsem bile doymam 2. bir tabak koyarım :kedi:

hosgeldin canim aramiza kaydirigubbakcemile5 anlat bakalim kimsin ne yeyip ne icersen neler neler yaparsin kaydirigubbakcemile3
cnm soyle diyim genelde abur cubur yerim annem evde yemek yapsa dahi canım cekti mi bol kasarlı sucuklu bir tost yaparım çok saglıklı beslendigim soylenemez
su cok az tuketirim genelde su ihtiyacımı asitli içecekler ve kafein ile gideririm ...umitsiz vaka gibi duruyorum boyle yazınca kendimden utandımmmmmm aaaa :kedi:

Back
X