50 yaşındayım hiç tatile çıkmadım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evliyim ama eşim hiç tatile güzel yerlere götürme raraftarı olmadı olmaz da cimridir
Ama ben çooookkk isterdim gerçek bir tatile çıkmayı :KK43:
Hep onun güneydoğudaki ailesine gittik temmuz sıcağında güneydoğuda kavrulduk hiç rahatım olmadı orada
Aç susuz kaldım inanın her sene en az25 gün :KK43: abartmıyorum acı yemekler ce suyu musluktan içerler su almaya gitsen ayrı içsen ayıp olur bilmem ne .... hep hastalandık orada Sadece koca mutlu çokk mutlu sinir bozucu şekilde hem de
Bıktımmmm
Gerçek Tatil çok pahalı mı gerçekten
Ben deniz kum güneş ve yemek yapmadığım bir tatil isterdim offff offff

Ailenin yanında para harcamıyor mu 25 gün boyunca
Yol parası gidiş dönüş derken tatil parası tutar zaten
Evet pahalı yerler kadar gayet uygun yerlerde var
Insan istedikten sonra bütçeye göre bulur ama sizin ödün bunca yıl hicmi fırsat bulmamış
Yazık ya

Insan istedikten sonra bütçeye göre bulur ama sizin ödün bunca yıl hicmi fırsat bulmamış
Yazık ya
Gereksiz görür zaati alileri

Valla isterse kafasını pörtletsin. Sen dik ve kararlı durduktan sonra hiçbir şey olmaz. Ama senin özgüvenini küçüklükten beri yıkmışlar. 😔
Toparlamalısın o özgüveni. Değerlisin biriciksin. Bu fikri kendine aşıla.
Oluyor mu ki öyle o sonradan :(

Gerçekten yok
Su kabağı bamya tek onlar alınıyormuş fasulye de alınıyormuş ama yoktu gittiğimizde
Ya burdaki bütün bahçelerde pazı marul bamya taze fasulye maydanoz neredeyse hepsinde vardır bırakın pazarı marketi

Haziran başı ve eylül sonu okulların açılması nedeniyle otel fiyatları düşer. Bence siz şimdiden zemin hazırlayın eşinize sürekli tatile gitmekten neler yapabileceğinizden hayaliniz olduğundan falan bahsedin. Seneye kadar da bi köşede ufak ufak para biriktirin. O zamana kadar da bu pandemi süreci biraz hafifler belki. Ben bu yöntemi bir iki senedir uyguluyorum. Şimdi de çocuk odasına kafayı taktım. Küçük oğlum 2.5 yaşında seneye abisinin odasında birlikte yatsınlar istiyorum. Salonda oturuyoruz. Oturma odasını geniş geniş iki oğlana çocuk odası yapalım iki de mobilya alalım diye başladım. İlk başlarda iki takım bi araba parası falan diyordu yüzü asılıyordu. Şimdi beğendiğim takımları gösterdiğimde o da yorumlamaya başladı. Nasıl öderiz planlamasına bile geçtik:) Siz de eşinizin zihnine tatil planını yavaş yavaş yerleştirin. Ama memleketinden eksik de bırakmayın ki ters tepmesin.

50 yaşındaki bir kadın için yorumlarınız olgunluktan çok uzak
Bu adam sonradan mı güneydoğulu oldu
Baştan böyleydi evlendiniz madem bu kadar sevmiyorsunuz ne diye boşanmıyorsunuz?

bu dediklerinizi kocanıza diyin
Bıktım acılı yemeklerinizden yer sofralarınızdan plastik lavaş ekmeklerinizde diyin

Her bölgenin sevmediğimiz kültürel yanları olabilir ama sizinki sevmemeyi aşmış hani biraz

eşiniz zaten normal biri değil o ayrı mesele.

Sorunum tatilden büyük evet biliyorum:(
O doktor meselesini bir yaz yaptım gitmedik
Öteki yaz tüm ailesi tek tek aradılar niye velmiyorsunuz ! Hey Allahım So ra kalabalık ikişer aile olarak ergeni bebeği doldukar evimizde 15 gün kaldılar inanın öldüm öldüm dirildim
Komşulara rezil oldum balkonlardan birşeylqaer atmalar bağıra bağıra şiveli konuşup kontrolsüz gülmeler iğrenç ötesiydi
Evde kedim var ona laf söylemeler hayvan bile saklandı15 gün eziyet çektik bende bel ağrısı uykusuzluk bir çok şey o zaman başladı

Benim icin es ailesi kiymetlidir. Sevdigim adamin annesi babasi kardesi icin böyle konusamam. Cok anlasamasam bile idare ederim.

Sizin esiniz dengeyi kurmadigi icin dolmus tasiyorsunuz. Bu sekilde bir cok kisi katlanamaz, keske isler bu sekilde rutinlesmeden bir seyler yapsaydiniz. Maasinizi bilr harcayamamak ne demek ya 🤦‍♀️🤦‍♀️ Allah yardimciniz olsun.

Yalniz sebze olmamasina takildim. Hangi il ki 🙄
Patlican biber disinda evet cok yemiyorlar kalkip Girit mutfagi bekleyemeyiz. Hatay biraz farkli sadece.
Ama mercimek, nohut vesaire yerler surekli de aci et yenmiyor benim gozlemim.
Meyveli sebzeli cok yemekleri var aslinda. Benim esim kahvaltida cigere bayilir mesela. Ben yiyemem. Ama masaya koyacak 1 peynir zeytin domates bulur idare ederim. Guneydogulu adamla evlenip yulaf veya pankek yemesini beklemedim kahvaltida. O yesin napayim 🤷‍♀️ bu yastan sonra bastan yaratamam adami

Nasıl sebze yok bu dediginize inanıyor musunuz
Yaz mevsiminde güneydoğu da gerçekten sebze yok . Bende 12 yıldır yaşıyorum . Börülce barbunya bamya bezelye cok zor bulunuyor .
Konu sahibi patlıcan biber domates konusunda haklı .
Ben cok seviyorum güneydoğu mutfağını
Not : Egeliyim
Konunuza gelince gitmeyin ailesinin yanına evde kalın bari rahat edin .

Ne bu bı çeşit karalama kampanyasını yerde yemek yemenin neresi kötü biktiysaniz gitmeyin oturun kerevizinizi engiranizi yiyin
Sorun bu mu Allah aşkına ya. Kimsenin doğuyu kötülediği yok konuyu baska yerlere çeken sizsiniz

Ne bu bı çeşit karalama kampanyasını yerde yemek yemenin neresi kötü biktiysaniz gitmeyin oturun kerevizinizi engiranizi yiyin
Bizimkiler biraz az görmüşler sanırkm
Hepsi öyle olamaz
Iyide sen ve çocuklar isteyebilir bunca zaman hicmi demediniz gidelim başka yerlere diye
demez miyim m ahhh çocuklarla kandırırdı nizi dönüşte şuraya gideriz buraya gideriz
Ama gitmezdik
Q

Benim icin es ailesi kiymetlidir. Sevdigim adamin annesi babasi kardesi icin böyle konusamam. Cok anlasamasam bile idare ederim.

Sizin esiniz dengeyi kurmadigi icin dolmus tasiyorsunuz. Bu sekilde bir cok kisi katlanamaz, keske isler bu sekilde rutinlesmeden bir seyler yapsaydiniz. Maasinizi bilr harcayamamak ne demek ya 🤦‍♀️🤦‍♀️ Allah yardimciniz olsun.

Yalniz sebze olmamasina takildim. Hangi il ki 🙄
Patlican biber disinda evet cok yemiyorlar kalkip Girit mutfagi bekleyemeyiz. Hatay biraz farkli sadece.
Ama mercimek, nohut vesaire yerler surekli de aci et yenmiyor benim gozlemim.
Meyveli sebzeli cok yemekleri var aslinda.
O kadar üzüldüm ki öyle demelerine gerçeklikten uzak bı kere sebzesiz meyvesiz bı yer olabilir mi arkadaş

Ya ben sizi çok sevdim, çok da samimi buldum bakmayın siz buluttan nem kapanlara hiç çekilmez şey yazdıklarınız. Çok güzel kalbiniz olduğu kediniz olmasından ve sokak canları için yazdıklarınızdan belli. Bilmem sizi rahatlatır mı ama ben iki üniversite bitirmiş doktor bir annenin kızıyım, yaşım 42 ve benim doktor anacığım da bu 43 senelik evlilikte hiç tatile çıkmadı. Çıkmadık ben ailemde tatilmiş, beraber sinemaya gitmekmiş yaşamadım. Yani eğitimle de alakası yok, laftan anlamayan problemli kocalarla ilgisi var.

Yazık ya
Harcamaz o sadece benzin parası veriyor bedava işte ona göre tatil

Yaz mevsiminde güneydoğu da gerçekten sebze yok . Bende 12 yıldır yaşıyorum . Börülce barbunya bamya bezelye cok zor bulunuyor .
Konu sahibi patlıcan biber domates konusunda haklı .
Ben cok seviyorum güneydoğu mutfağını
Not : Egeliyim
Konunuza gelince gitmeyin ailesinin yanına evde kalın bari rahat edin .
Evde kalalım diyorum çocuklar falan ısrar ediyoruz görsen

Imkansiz. Yoreden yoreye degisir. Belki börülce brokoli yer elmasi yoktur ama illaki vardir her yorede kendine göre sebze meyve.
Canım onlarda var vallahi brokoli salatası yapıyoruz kaynanama nerdeyse iki yıldır hemen hemen hastalığı var ondan

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X