50 yaşındayım hiç tatile çıkmadım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Niye pahali olsun. Cimriyim diyemiyorlar. Ama hatun bla bla bla...Iki lafla ikna olmayin. Simdi zaten pandemi var bir yere gitmeyin. Sizden bir tatili esirgeyen adama bunu soyleyin. Susunca madalya takmiyorlar. Yani şöyle bakiyorum da bunca yilimi vermişim valla boynumda madalya yok nah takmış🤪
susmuyorum ama kavga da ettim küs de kaldık adam odunn naparsın

Imkansiz. Yoreden yoreye degisir. Belki börülce brokoli yer elmasi yoktur ama illaki vardir her yorede kendine göre sebze meyve.

Yahu vardır da aile yemiyor evine sokmuyordur neyini büyüttünüz bu kadar?

Meyve var meyvenin en tatlısı güneydoğuda evet ama sebze almıyorlar ya pazara getirmiyorlar işte
Avokado bile var ama size denk gelmemiş demek ki. Neyse konu bu değil :)

Çocuklarınızla beraber bütçenize uygun bir tatil programı yapıp eşinizi ikna etmeye çalışın. Belki o da çok masraflı olacağını düşünüp kaçınıyordur.

Sorunum tatilden büyük evet biliyorum:KK43:
O doktor meselesini bir yaz yaptım gitmedik
Öteki yaz tüm ailesi tek tek aradılar niye velmiyorsunuz ! Hey Allahım So ra kalabalık ikişer aile olarak ergeni bebeği doldukar evimizde 15 gün kaldılar inanın öldüm öldüm dirildim
Komşulara rezil oldum balkonlardan birşeylqaer atmalar bağıra bağıra şiveli konuşup kontrolsüz gülmeler iğrenç ötesiydi
Evde kedim var ona laf söylemeler hayvan bile saklandı15 gün eziyet çektik bende bel ağrısı uykusuzluk bir çok şey o zaman başladı
Sizin için basta çok üzülmüştüm ama şiveli konuştular diye niye utandiniz ki ?
Ayrıca mutfaga girip kendinize küçük bir tencerede acısız yemek yapiverin madem
Yada konserve sebze alın evden yaniniza onu pişirin yemek olarak
Yetmedi bir iki hafta kahvalti yapın

Sizin derdiniz tatil,acılı yemek degil bence
Siz eşinizin ailesini sevmiyorsunuz ,yetmiyor hatta aşağılıyorsunuz

Canım onlarda var vallahi brokoli salatası yapıyoruz kaynanama nerdeyse iki yıldır hemen hemen hastalığı var ondan

Gecmis olsun.
Yani uretilmese bile, cok yaygin olmasa bile bu cagda bulunur her sey her yerde.

Konu sahibinin sorunu cok baska. Yok sayiliyor. Tam adaptasyonu bekleniyor.

Ben yurtdisindan geldim suan alistim ama ilk zamanlarda ne zaman esimin ailesine gitsek esim kruvasan soya sutu kahve yulaf waffle ve meyveli yogurt alirdi. Ailesine de mor alisik degil peynir sucuk yiyemiyor cay icemiyor kahvaltida derdi.
Hic sorun etmedi kimse bunu. Iyi ne yiyosa yesin diyip herkes isine bakti. Zamanla alistim ortayi bulduk.

Meyve var meyvenin en tatlısı güneydoğuda evet ama sebze almıyorlar ya pazara getirmiyorlar işte

Bak nalin hanim her sey var diyor. Sorununuz baska. Ne sebze olmamasi, ne aci yemekler. Bunlar cok basit konular.

Sizin için basta çok üzülmüştüm ama şiveli konuştular diye niye utandiniz ki ?
Ayrıca mutfaga girip kendinize küçük bir tencerede acısız yemek yapiverin madem
Yada konserve sebze alın evden yaniniza onu pişirin yemek olarak
Yetmedi bir iki hafta kahvalti yapın

Sizin derdiniz tatil,acılı yemek degil bence
Siz eşinizin ailesini sevmiyorsunuz ,yetmiyor hatta aşağılıyorsunuz
Balkondan sofra silkelemişler.
Bagira çağıra konuşup gulusmusler. Zaten kalabalıklar. Kediye bile atar yapmışlar. Apartman hayatında tabiki komşulardan utanıp çekinir kadıncağız.
Illa cımbızla çekilecek, polemik çıkarılacak

Harcamaz o sadece benzin parası veriyor bedava işte ona göre tatil
Kaç yıllık evlisiniz bilmiyorum ama bu adam böyle gelmiş böyle gidicek
Adam düşüncesiz artık ne denirse o

Ayrıca doğu yemekleri çok güzel oluyor karpuz kayısı ne bileyim doğudan geliyor
Ben bir kaç yıl doğuda yaşadım evet bir egede yetişen yada egede tüketilen şeyler olmasada doğuya özgü bir sürü meyve sebze yeşillik var
Mesela egede de doğuya ait şeyler zor bulunur doğuda egeye ait ama sebze meyve yok demekte olmadı

Evliyim ama eşim hiç tatile güzel yerlere götürme raraftarı olmadı olmaz da cimridir
Ama ben çooookkk isterdim gerçek bir tatile çıkmayı :KK43:
Hep onun güneydoğudaki ailesine gittik temmuz sıcağında güneydoğuda kavrulduk hiç rahatım olmadı orada
Aç susuz kaldım inanın her sene en az25 gün :KK43: abartmıyorum acı yemekler ce suyu musluktan içerler su almaya gitsen ayrı içsen ayıp olur bilmem ne .... hep hastalandık orada Sadece koca mutlu çokk mutlu sinir bozucu şekilde hem de
Bıktımmmm
Gerçek Tatil çok pahalı mı gerçekten
Ben deniz kum güneş ve yemek yapmadığım bir tatil isterdim offff offff
Gğneydoğudayım hava sıcaksa insanların suçu değil. Kendimi bildim bileli musluktan su içerim çocuklarım dahil hiç musluktan su içtik diye hasta olmadık. Mutlu olmak için illa batıda tatil yapmaya gerek yok mutlu olmak isteyen mekan seçmez koşulları kendine uydurur yine de mutlu olur. Doğu ve güneydoğudayız diye medeniyetten uzak yaşamıyoruz evlerde klimalar var vantilatörler var. Canı isteyen de gider hazır su alır buna da kimsenin güceneceğini sanmıyorum. Abartıyorsunuz biraz

Ne güzel anlatmışsın canım yaaa
Pazarlarına gittik sebze yokk inanın sebze yok bulamadım alacaktım yok arkadaş yok!! Milöet alışmış patlıcam biber domates ....
Eee biz ne yiyoruz ki o zaman 🤣🤣 oyuncak sebzeler mi??

Avokado bile var ama size denk gelmemiş demek ki. Neyse konu bu değil :)

Çocuklarınızla beraber bütçenize uygun bir tatil programı yapıp eşinizi ikna etmeye çalışın. Belki o da çok masraflı olacağını düşünüp kaçınıyordur.
Evet var avakado 😂😂

Sorunum tatilden büyük evet biliyorum:KK43:
O doktor meselesini bir yaz yaptım gitmedik
Öteki yaz tüm ailesi tek tek aradılar niye velmiyorsunuz ! Hey Allahım So ra kalabalık ikişer aile olarak ergeni bebeği doldukar evimizde 15 gün kaldılar inanın öldüm öldüm dirildim
Komşulara rezil oldum balkonlardan birşeylqaer atmalar bağıra bağıra şiveli konuşup kontrolsüz gülmeler iğrenç ötesiydi
Evde kedim var ona laf söylemeler hayvan bile saklandı15 gün eziyet çektik bende bel ağrısı uykusuzluk bir çok şey o zaman başladı
Sizin memleketi yada yemekleri sevmemeniz bahane siz eşinizin ailesinden hoşnut değilsiniz. Ayrıca insanların şivesi varsa neyapsinlar anlatım tarzınızı beğenmedim.

Öyle haklısınız ki.. insan köye gidip başkalarına da hizmet etmeye başlayınca bırakın tatili evdekinden daha çok yoruluyor. Hele bir de bağ bahçe işi varsa.. bir yolunu bulup ikna edin eşinizi. Çocuğunuz varsa büyüktür zaten onlarla tatile gitseniz.. yada bir arkadaşınızla tura falan katılsanız olmaz mı?
Benim bir yakınım da aynen sizin gibiydi 50 yaşında eşinden boşandı. “Benim ruhum genç eşimle tatillere gitmek, hayatımı yaşamak isterim” demişti.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X