• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

50 yaşındayım hiç tatile çıkmadım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Biz güneydoğu luyuz ama suyu musluktan hiç içmedik ayrıca bizim yemeklerimiz kadar lezzetli bol etli yemek yapan bı yöre daha yoktur gaaliba kuusra bakmayın ama ben buna takıldım elli yasindaysaniz tek başına karar alıp tatile gidebilirsiniz
Siz oralı olduğunuz, ona alışkın için öyle geliyor size. Bol etli yemek güzel yemek demek değildir. Orada bir gün bir yemek yedim. İlk lokmada çok beğenmiştim ama 2.gün kesinlikle tekrar o yemeği yemek istemedim. Aşırı ağır geldi. Bol etli ve salçalıydı ki böyle yemekleri sıcakta görmek bile istemem

Ya!! Bizimkiler öyle işte şehrin göbeğindeler tanınmış aile ama öyle işte
Diyorum acıdan yiyemiyoruz tamam diyorlar size acısız yaparız
Sonra akşam bakıyorsun gene zehirr gibi acı güya çok az katmışlar
Katmayın işte şu mereti sanki o acıyı katmasalar yemek olmayacak. Öyleler malesef
Tek et yemeğini doğu yapmaz
Bizim de et yemeklerimiz var hem de çeşit çeşit ve ACISIZ oh mis gibi
Yanmış kebaptan yerde yemek yemekten kalabalıkta yemek yeme savaşından plastik gibi lavaş ekmeklerinden BIKTIMMMM varsa yoksa patlıcan biber domates
İnanın eve dönünce o sebzeleri almıyorum aylarca
Yerde yemek yemek , kalabalıkta yemek gibisi var mı? Plastik gibi lavaşı bulamayanlar var. Bence siz olan durumunuzu nasıl daha trajik hale getiririm diye kendinize dert etmişsiniz. Anlattığınız şeylerde dertlenecek bişey yok.

Pahalıdan kastın ne? Tatil hayalin nasıl?
Tatilin ucu bucağı yok. Çadır kurup kampta kalabilirsin, kendine özel aşçısı olan villada da kalabilirsin. Normal şartlar altında İnsanlar bütün sene tatil için çalışırlar. Onları motive eden “Tatil”dir. Gündelik hayatta yapmayacakları harcamaları Tatil’de yaparlar. Kendi evlerinde sahip olmadığı hizmeti Tatil’den beklerler. Örneğin kendi evinde 4 çeşitle kahvaltı yaparken bir otelde açık büfede 80 çeşit varsa az bulabilirler. İnsanların tatilden genel beklentisi Deniz+kum+güneş üçlüsüdür. Oteller kışın sattıkları aynı odayı yazın 2-3 misline satarlar.
50 yaşında hiç tatile çıkmamış olmanız büyük kayıp. İnşAllah imkan yaratır, sizde bu dünyanın nimetlerinden faydalanırsınız. Dalga sesini dinler, kızgın kumlara çıplak ayak yürür, sahilden çakıl taşı toplarsınız 🙏🏻
Not: Turizmciyim

Sorunum tatilden büyük evet biliyorum:KK43:
O doktor meselesini bir yaz yaptım gitmedik
Öteki yaz tüm ailesi tek tek aradılar niye velmiyorsunuz ! Hey Allahım So ra kalabalık ikişer aile olarak ergeni bebeği doldukar evimizde 15 gün kaldılar inanın öldüm öldüm dirildim
Komşulara rezil oldum balkonlardan birşeylqaer atmalar bağıra bağıra şiveli konuşup kontrolsüz gülmeler iğrenç ötesiydi
Evde kedim var ona laf söylemeler hayvan bile saklandı15 gün eziyet çektik bende bel ağrısı uykusuzluk bir çok şey o zaman başladı
Kusura bakmayın ama 50 yaşına geçmişiniz
Koca kadınsınız en az 20 yıllık evlisiniz halen dün gelin olmuş gibi yadırgamak nedir yok yemekleri yok konuşmaları yok komşulara rezil oldum

Derdiniz tatile gidemedik mi doğuyu küçümsemek mi aileyi kötülemek mi anlamadım

Sizin için basta çok üzülmüştüm ama şiveli konuştular diye niye utandiniz ki ?
Ayrıca mutfaga girip kendinize küçük bir tencerede acısız yemek yapiverin madem
Yada konserve sebze alın evden yaniniza onu pişirin yemek olarak
Yetmedi bir iki hafta kahvalti yapın

Sizin derdiniz tatil,acılı yemek degil bence
Siz eşinizin ailesini sevmiyorsunuz ,yetmiyor hatta aşağılıyorsunuz
Yemek değil tabiki o bir detay
Eşimin ailesi niraz insan olsa gece yarılarına kadar balkonlarda acaz avaz gülüp milöeti kapıya getirmezlerdi
Anlamıyorlar ki söylüyorsun burada az dikkat edin ! Yok
Ha bemi çok severler ben de onları
Onların şivesiyle konuşurum arada çok gülerler
Aşağılamıyorum hataları büyük oluyor uyarıyorum ama hep uyar uyar bereye kadar
Mesela pikniğe götürdük ağaçta erikleri gördüöer arabayı alel acele durdurdular daldılar öilöetin bahçesine durun haram alınmaz öyle sahipli yer ... güya dindarlar
Resmen talan ettimer bahçe sahibi geldi kovdu bunları peşlerinden ben gidip adamdan özür diledim
Sonra apartmanımızın bahçesinde dut ağacı var onu gördü bunlar illa sirkeleyelim ... bizim orada da kim toplasa ortak yemir aşağıda ya da dallarından bir tabak toplar gideriz Bunlar ben uyurken tüm ağacı talan etmişler ne dal kalmış be yaprak görseniz! Yönetici dalları niye kırmışlar diye lafını etmişti
Öyle görgüsüzler ki daha neler var neler ben oralara girmeyeyim Ben söylüyorum yüzlerine bu görgüsüzlüktü diye ama beni bilirler severler de ! İsterse sevmesinler benim yanımda ayıp etmelerine izin veremem benden gizli yaparlar ama genede

Pahalıdan kastın ne? Tatil hayalin nasıl?
Tatilin ucu bucağı yok. Çadır kurup kampta kalabilirsin, kendine özel aşçısı olan villada da kalabilirsin. Normal şartlar altında İnsanlar bütün sene tatil için çalışırlar. Onları motive eden “Tatil”dir. Gündelik hayatta yapmayacakları harcamaları Tatil’de yaparlar. Kendi evlerinde sahip olmadığı hizmeti Tatil’den beklerler. Örneğin kendi evinde 4 çeşitle kahvaltı yaparken bir otelde açık büfede 80 çeşit varsa az bulabilirler. İnsanların tatilden genel beklentisi Deniz+kum+güneş üçlüsüdür. Oteller kışın sattıkları aynı odayı yazın 2-3 misline satarlar.
50 yaşında hiç tatile çıkmamış olmanız büyük kayıp. İnşAllah imkan yaratır, sizde bu dünyanın nimetlerinden faydalanırsınız. Dalga sesini dinler, kızgın kumlara çıplak ayak yürür, sahilden çakıl taşı toplarsınız 🙏🏻
Not: Turizmciyim
Benim tatilim hiç yemek yapmamak ve iş tapmamak sıcak bir demiz veya havuz bu!

Yemek değil tabiki o bir detay
Eşimin ailesi niraz insan olsa gece yarılarına kadar balkonlarda acaz avaz gülüp milöeti kapıya getirmezlerdi
Anlamıyorlar ki söylüyorsun burada az dikkat edin ! Yok
Ha bemi çok severler ben de onları
Onların şivesiyle konuşurum arada çok gülerler
Aşağılamıyorum hataları büyük oluyor uyarıyorum ama hep uyar uyar bereye kadar
Mesela pikniğe götürdük ağaçta erikleri gördüöer arabayı alel acele durdurdular daldılar öilöetin bahçesine durun haram alınmaz öyle sahipli yer ... güya dindarlar
Resmen talan ettimer bahçe sahibi geldi kovdu bunları peşlerinden ben gidip adamdan özür diledim
Sonra apartmanımızın bahçesinde dut ağacı var onu gördü bunlar illa sirkeleyelim ... bizim orada da kim toplasa ortak yemir aşağıda ya da dallarından bir tabak toplar gideriz Bunlar ben uyurken tüm ağacı talan etmişler ne dal kalmış be yaprak görseniz! Yönetici dalları niye kırmışlar diye lafını etmişti
Öyle görgüsüzler ki daha neler var neler ben oralara girmeyeyim Ben söylüyorum yüzlerine bu görgüsüzlüktü diye ama beni bilirler severler de ! İsterse sevmesinler benim yanımda ayıp etmelerine izin veremem benden gizli yaparlar ama genede
BOŞANIN🤷‍♀️ siz de rahatlayın onlar da

Kusura bakmayın ama 50 yaşına geçmişiniz
Koca kadınsınız en az 20 yıllık evlisiniz halen dün gelin olmuş gibi yadırgamak nedir yok yemekleri yok konuşmaları yok komşulara rezil oldum

Derdiniz tatile gidemedik mi doğuyu küçümsemek mi aileyi kötülemek mi anlamadım
Tatil
O konuları arkadaşlar deşince...

Biliyorum aslında :/

:) canım yaaaaa evet bi kazansam valla yapacam kızz ama ana paradan gitti daba kazanmayı bırak
Kredi çektim coine yatırdım arkadaşlar kocam bilmiyor valla bi kazansam ahhh
Krediyi nasil odeyeceksiniz?

Tatil
O konuları arkadaşlar deşince...
Yo kimse deşmedi siz dediniz
Artık sizin kv yaşınız gelmiş evleneli nerdeyse yarim asır olmuş halen dediginiz şeylere bakın şive heryerin farklı

Sorması ayıptır siz nerelisiniz

Ingiliz kraliyet ailesinden değilsiniz olsanız bile ordada şive aksan var

Sorunum tatilden büyük evet biliyorum:KK43:
O doktor meselesini bir yaz yaptım gitmedik
Öteki yaz tüm ailesi tek tek aradılar niye velmiyorsunuz ! Hey Allahım So ra kalabalık ikişer aile olarak ergeni bebeği doldukar evimizde 15 gün kaldılar inanın öldüm öldüm dirildim
Komşulara rezil oldum balkonlardan birşeylqaer atmalar bağıra bağıra şiveli konuşup kontrolsüz gülmeler iğrenç ötesiydi
Evde kedim var ona laf söylemeler hayvan bile saklandı15 gün eziyet çektik bende bel ağrısı uykusuzluk bir çok şey o zaman başladı
Büyük saçmalıyorsunuz allah aşkına . Resmen insanları aşşalık gibi gösteriyorsunuz. Bende şiveli konuşurum bangır bangır gülerim. Bu beni kötü yapmaz.gülmek güzel şey sen de gül içinden geldiği gibi konuş. İnsanlar da senin gibi yaklaşsa sana daha mı iyi. İnsan gibiler en azından doğallar.

Yo kimse deşmedi siz dediniz
Artık sizin kv yaşınız gelmiş evleneli nerdeyse yarim asır olmuş halen dediginiz şeylere bakın şive heryerin farklı

Sorması ayıptır siz nerelisiniz

Ingiliz kraliyet ailesinden değilsiniz olsanız bile ordada şive aksan var
Küçümsediğim şive değil
Senin nalkonun üstünde birileri avaz avaz aynı ses tonunda ama yümsek sesle gece 3 lere kadar bu şiveyle konuşsa veya düz konuşsa naparsın
Benim dövesim gelir

O kadar üzüldüm ki öyle demelerine gerçeklikten uzak bı kere sebzesiz meyvesiz bı yer olabilir mi arkadaş
Biz agridaydik bir ara, mesela roka tere marul falan oluyor ama pörsumus oluyor, satilmamis oldugundan mi yoksa uzun yoldamı pörsuyorlar bilemiyorum.
Belki de uzun yola sebze dayanmadigindan cesitlilik az olabilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X