6-7 yıl çıktıktan sonra erkek neden evlilikten kaçar?

beste8585

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2011
541
1
46
Kars
arkadaşlar gerek kendi ilşkimden gerek çevrede gördüklerim gerek de bu forumda okuduklarımdan gördümki kişiler 5-6-7 sene çıkıyor o çıkma sürecinde herşey mükemmel erkek evlilik hayaliyle yanıyor.ama gelgelelimki iş ciddiye binince erkek düşünüyorumda ben hazır değilim evliliğe,sen aslında evlenebileceğim insan değilsin gibi laflarla yan çiziyor.bu süreçte çok şey yaşanıyrda bıkılıyor gibi yorum yapardım önceden sonra gördümki yok bu süreçte az şeyde çok şeyde yaşayan hep aynı oluyor.kime sorsam 6yıllıkken arılmış kime sorsammmm.çok ilginçç.neden sizce??bu kişiler bukadar yılı gerçekten silip atabiliyormu.yoksa evlilik psikolojisiyle yaşanılan geçici bir dönemmi bu???

keşke bunun cevabını erkelere sorabilseydik..bende 6 yıl dolmaya yakın terkedildim..gerekçe onun istediği insan değilmişim..6 yıl boyunca başkasını istemem diyen insan bana bunu söyledi..erkeleri anlamak çok zor hatta imkansız..

Benimde 5 yıllık bi ilişkim var.İlk ve son olması tek temennim..geçen beste senin yazından etkilendim.Erkek arkdaşıma dedim 6 yıl olunca herkes ayrılıyomuş fln forumda okudum çok tesadüf var dedim..güldü bende okumuştum ona bakarsan aşkın ömrü 3 yıl diolardı ama öyle değilmiş vs..dedi..Umarım herkes mutlu olur,songünlerde farkına vardım önemli biyerde staj yapıyorum gözlemim şöyle oldu insan çok para da kazanabilir,çok iyi yerlerede gelebilir,çok lüks yaşamıda olabilir..ama gerçek aşk,sevgi,o heycanlar çok zor bulunur..
Herkesin sevdiklerinin değerini bilmesi dileğiyle...

evet canım ben de terk edildim 6 yıl olmuştu
dün benimkinin ev arkadaşı da yazmış facebooka 6 yıllık ilişkim bitti diye
eee körle ev arkadaşı olan şaşı olur

6 yıldır cinsellik yoksa erkek o ilişkiden sıkılıyor. bir süre sonra seni çekici bulmamaya başlıyor çnkü aslında seni tam olarak hiçbir zaman cinsel isteğini arttıran biri olarak göremedi. başta belki ihtimaller vardı, birşeyler yaşadınız ama hep ilerisi ne zaman olur dye bekledi. olmayınca da bu isteğine cvap verebilecek başka birini bulduğunda ya da belki de sadece kendine heyecan veren yeni birini bulduğu için ilişkiyi bitirebiliyor.

5-6 yıl sonra ayrlanlara dkkat edn genelde ortaokul ya da lisede çkmaya başlayanlar.

hımmm cinsellik olunca da ayrılıyorlar canım fark etmiyor onlara emin ol
6 yıl çıktık ee son senemizde cinselliği de yaşadık ne oldu yine gitti her şeyini ver gitmek isteyen gidiyor

istisnalar olablr ama genelde sıkıntı cinsellk oluyor. siz de son senenizde yaşadığınzdan olmş olabilir. herşey zamanında ve tadında güzel.

ayyy korktum 6. yılımızın içindeyiz :18:
bana göre erkek/bayan sıkıldığı için terkedebilir
çünkü uzun soluklu bi ilişki bu ve sevgiliyken yapabilecekler kısıtlı, evliykenki gibi her zaman eğlenceli bi durum değil
ve zaman geçtikçe sevgili sevgili takılmak nereye kadar denilebiliyo
bunu dedikten sonra da önüne 2 yol çıkıyo
biri ayrılmak, başkalarıyla başka hayatlar yaşamak
diğeri ciddi adımlar atıp sevgililiğin önüne geçip evlilik yolundaki süreçleri yaşamak
bu ona kalmış bir şey. ama asıl sebep ilişkinin monotonluğundan kaynaklanıyor
aşkı canlı tutacak şeyleri ihmal etmemek lazım..

aslında birazda kader bu şeyler kimisi 10 sene çıksın genede ayrılmadan evlilikle sonuçlanıyor yani sonucu
önemli olan ALLAH birbirimize yazmış sevgilimizle kızlar

aslında erkeklerin evlilikten korkması bence bu..çünkü sevgiliyken seni gözlemliyor mutlu muyum onunla sürekli olmayı göze alabiliyormuyum.ama hep aklının bi tarafında içini rahatlatan bi nokta var ''içime yatmayan herhangi bir durumda ayrılabilirim'' lakin iş evliliğe gelince boyut tamamen değişecek artık çok daha ciddi bir konuma geleceksiniz bu yüzden de gözü korkuyor ve emin değilse bir ömür geçirmek isteyip istemediğinden ama 1 yıl ama 3 yıl ama 7 yıl sonra bu iş ayrılıkla noktalanıyor

malesef ben anlayamıyorum bunu yani çıkarken mutlu mesut ee iş evliliğe gelincemi onunla olamayacağını anlaıyor.6-7 sendir bunu düşünmedimi bu kişi.evet yeni heycanlar daha mantıklı ama bunun sonu nedirki hep yeni heyecan heppp yeni heyecannnn ömrü boyunca ordan orayamı savrulacak bu kişi

uzun süre beraberlik donemine karsiyim.7 sene ,10 sene..Ondan sonra evlilikmi olur allah askina,,
yasiyacaginizi yasamissiniz.heycan kalmamis.Ask yok.Sevgi gucluyse ancak evlilikle devm eder.

Merhaba kızlarr,

7. yılımız bitti 8. yılımızın içindeyiz şuan. Nisan bitmeden sözümüz olacak kısmetse.. ayrılıp barıştık muhakkak, çocukça şeylerdi belki ama yine de bırakmadık birbirimizi. sonra araya zaman girdi yollar girdi. 2 yıl üniversiteye gittim bekledi. Ben döndüm 15 ay askerliğini yapmak için gitti ben bekledim. Şimdi çok mutluyuz.. en son söylediği şey:

"Artık eve geldiğimde kapıyı bana sen aç istiyorum" dedi.. Güzell Allah'ım nazarlardan korusun..

Ayrılıklara gelince bunca yıllık yaşanmışlıklara göre bişiler söyleyebilrim. Cinsellik dediğiniz şey her erkeğe göre değişir. Kimisi sevdiğine hemen sahip olmak ister, kimi zamanında olsun ister. Ve onca zamandan sonra eğer rahat bir ilişki yaşandıysa (cinsellik, para ve gezip tozmaktan bahsediorumm) erkekler bir yerden sonra sıkılabiliyor. Monotonluk diyelim biz şuna. Şu bi gerçek ki, erkeklerde kendilerini güldüren hayattan zevk alan kadınları seviyor.

Çeneniz düşük olmasın, bakımlı ve alımlı olun, bir şeyler gizleyin mutlaka, yani erkekler adet olduğunuzu bilmek zorunda değil ve bence erkeğe tamamen teslim olmamak gerekiyor. Ama gbu lafım başka yerlere çekilmesin. Şunu demek istiyorum. Hani erkekler genelde istediğim kızı tavlarım havasındadır ya, işte sizde öyle olun. Kıskanılırsanız eğer ilişkiniz sürer giderrr..

ama maalesef şu da bir gerçek ki her erkek sorumluluk altına giremiyor... Yıllarıı verdiğiniz adam son raddeye gelince çıkarıyor tırnaklarını.. İşte bu çok acı

uzun süre beraberlik donemine karsiyim.7 sene ,10 sene..Ondan sonra evlilikmi olur allah askina,,
yasiyacaginizi yasamissiniz.heycan kalmamis.Ask yok.Sevgi gucluyse ancak evlilikle devm eder.

Merhaba arkadaşım,

Kişisel düşüncene saygım sonsuz ama üzgünüm ki hepsi öyle olmuyor. 8. yılımızın içindeyiz. Bu akşam buluşacağız ve benim mideme tıpkı ilk zamanlardaki gibi kramplar giriyor. Nefesi tenime değince tüğlerim diken diken oluyorsa, gözlerimin içine uzunn uzun bakabiliyorsa karlı havada atkısını çıkarıp sarıp sarmalıyorsa akşam sesimi duymadan uyuyamıyorsa iki gün görmeyince çıldırıyorsa bu adam bana aşıktır efendim

Öyle aşığız ki Allah nazarlardan saklasınn

Son düzenleme:

maşallah size ne güzell...işte ben tamda son yazdığınız mısrayı yaşıyorum..yıllarımı verdiğim adam son reddeye gelince yapmadığını bırakmadı((

kesinlikle katılıyorum size,çok yerinde bi tespit. Bir de şöyle bişey var 5-6 yıl dediğiniz çok uzun süre. bu süre zarfında insanların fikirlerinin değişmesi ve hayata farklı yerden bakmaya başlamaları çok normal

gerçek sevgiyi zaman bitirmez önemli olan her anlamda tamamlanmak. çevremde çoğu insanın on yıllık ilişki süreci oldu. mesela abim yengemle on yıl deli gibi sevdiler birbirlerini 99 da evlendiler hala da çok mutlular. böyle şeylerle kafayı sulandırmayın. siz kaybetmekten korkmayın karşı taraf korksun.

uzun flört dönemine bende karşı olanlardanım..istisnalar olabilir ama benimde çevremde gözlemlediğim hep uzun dönem flört eden çiftler daha çabuk ayrılmaya karar veriyorlar evlilikleri daha kısa sürüyor ve hayal kırıklığı yaşanıyor.. çünkü hep güler yüzlerini ilgili hallerini en şık hallerini anlayışlı tavırlarını görüyorlar flört döneminde.. oysa hayat hep öle geçmiyor..6-7 yıl herşey yaşandıktan ve herşey tüketildikten sonra geriye yaşanacak çok fazla şey kalmıyor heycan bitmiş oluyor.. sonra evlenincede herşey aynı devam edecek sanılırken birden başka gerçeklerle ve kişiliklerle yüzleşiliyor.. ama kısa dönemde evlenmeye karar vermiş çiftler bu flört dönemini bu heycanı evlilik sürecinde geçirdikleri için eğlenceli oluyor sıkıcı yada çekilmez olmuyor.. ben 10 yıllık evliyim 19 yaşında evlendim.. eşim benden 5 yaş büyük ..biz tanıştıktan 2 ay sonra evlendik..oysa eşimin bende önce 7 yıl flört ettiği bir kız arkadaşı varmış ortaokul zamanlarında başlayıp üniversite zamanlarına kadar sürmüş..o kızdan ayrıldıktan 3 ay sonra biz tanıştık 1 ay sonra evlenme teklifi etti ben daha evet demeden ertesi gün ailesi istemeye geldi haftasına nişanlandık ve 1 ay sonra düğünümüz oldu neden beni tercih ettin diye nedenini sorduğumda zaten herşeyi yaşadık onunla aşk değil belli bir zaman sonra alışkanlık olduğunu farkettim sıkıcı hale gelmişti benim için hiç bir süprizi heycanı kalmamıştı dedi belki tuhaf ama böyle bir zamandan sonra işin büyüsü kaçıyor galiba

biten de var devam edende .bitme sebepleri herşey yaşamışsındır ,paylaşılcak birşey kalmamıştır,heyecan bitmiştir ,taraflar değişmiştir alışkanlıkları,beğenileri,beklentileri vs
devam edenlerde çok oluyor ,alışkanlıktır ,bir daha böyle birini bulamam korkusu ,çevrem ne der annem babam vs
ilişkiye göre değişir bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…