6-7 yıl çıktıktan sonra erkek neden evlilikten kaçar?

ya ama 7 yıl çıkmış biriyle evlenmekte cesaret ister.yani onun o kızla ne anısı biter ne hatırası canını sıkmak istemem ama ben öule düşünüyorum

ya ama 7 yıl çıkmış biriyle evlenmekte cesaret ister.yani onun o kızla ne anısı biter ne hatırası canını sıkmak istemem ama ben öule düşünüyorum

sana kesinlikle katılıyorum eşimden once 1 sene cıktığım kişi gecmişinde 7 yıllık çalkantılı bir ilişki yaşamıs
başından bilseydim 1 senemi zehir etmezdim artık kız ona ne yaptıysa psikolojisi bozulmustu resmen
ve mesajlarını yakalamıstım hala umut besliyordu unutamıyordu,boşuna beni de oyalamıs oldu
cok iyi düşünülmesi gereken bir konu

sizin gibi düşünmüyorum yani o kızla ayrılması için kimse baskı yapmamış benimle evlenmesi içinde kimse baskı yapmadı..diğer bayandan ayrılmayı isteyen de eşim olmuş benimle evlenmek isteyende eşim oldu.. 10 yıldır evliyim hiç eskiye dair eşimde bi burukluk özlem yoktu ve bana oğlumuza çok düşkündür..bide şu var ayrıldığı kız eşimle beraberken başka biriyle beraber olmuş ve eşim bunu yakalıyor ondan sonra zaten ipler kopuyor.. eşim diyor ki zaten ilişkimiz sıkıcı bir hal almıştı ayrılmak istiyordum fakat sırf vicdanımın sesini dinlediğim için yaşanmışlıkların hatırına arkama dönüp gidemiyordum (cinsel anlamda yani)bir bayanı madur etmek istemedim ama ben onu madur etmekten korkarken o başka bir erkekle oldu asla affedilmeyecek bir durum sonrasında kız kayınvalideme geliyor ağlıyor sızlıyor pişmanım diye ama kayınvalidem hiç yüz vermiyor neyse sonrada eşimle bir kaç ay sonra biz tanıştık ve kendisi tanıştıktan 2 gün sonra herşeyi en detaylı şekilde anlattı aklında en ufak soru işareti varsa paylaş benimle en açık şekilde herşeyi anlatmaya seni ikna etmeye hazırım dedi...eğer gizleseydi onda mutsuz üzgün bir ifade hissetsem asla görüşmeye devam etmezdim ve eşim diyor ki; ben çok rahatım vicdanımda rahat üstümden bir yük kalktı sanki dedi kimsenin ahını almadım bu yönden de rahatım dedi ve çok şükür eşimde bana karşı evimize karşı hiç soğukluk sevgisizlik hissetmedim oğlumuz için deli oluyor hiç eskilere takılıp hayatı ve evliliği bize zehir etmeyi düşünmedim ve şu da var benimde eşimden önce erkek arkadaşlarım oldu cinsellik yaşamadım ama ciddi düşündüğüm birileri illaki oldu yani herkes evlendiği insanın ilk ve son aşkı olmayabilir mühim olan evlilikte o huzuru sadakati güveni yakalamak karşındaki insana saygı duymak ve saygı duyulmak değerli olduğunu hissetmek çok önemli Allahım nazarlardan korusun bizi

haklısın üstünde düşünülmesi gereken bir mevzu ama karşındaki erkeğin davranışları çok önemli tutarlı ve dürüst olduğunu görmek lazım dedim ya 10 yıl bitirmek üzereyiz ne eşimden ne ailesinden bir gün olsun soğukluk görmedim çok şükür her zaman beni sahiplendiler yanımda oldular saygılarını sevgilerini hep içimde hissettim şayet başka türlü hissetsem zaten bu kadar zaman evli olmazdım sonuçta benimde bir onurum var sevilmediği mi değer verilmediğimi gördüğüm yerde asla durmam çocuğum olsa bile.. sevgisiz bir ortamda çocuk büyütülmez!!!

bide şu var insan sevdiği biriyle kavuşamasa engeller çıksa içinde uhde kalır dolayısıyla hırs yapar unutamaz ama eşimde öle bir durum söz konusu olmadığı için acaba unutamadı mı? diye düşünmedim çok seviyorsa zaten o kızla evlenirdi ne aileden yana ne maddi yönden ne başka yönlerden bir problem yokmuş ikiside okulunu bitirmiş hatta kız fizik öğretmeni ve bende onu dershaneden tanıyorum ve kompleks yapacak bir fiziğe güzelliğe sahip değil bu yüzden içim rahat bu arada içime kurt düşürmeye çalışan arkadaşlara teşekkür ederim

canım kimse senin içine kurt düşürmek istemiyor burda sanmıyorum..nasıl senin kendine göre fikirlerin varsa bizimde var.sen kendi hayatından örnek veriyorsun arkadaşta kafasından uydurmuyor oda kendi hayatından örnek veriyor.çok sorun yaşadım diyor..demekki kişilere olaylara göre değişebilir.ayrıca benim fikrimde öle..uzun süreli beraberliklerden sonra çokkk düşünmeli 2.şahıs senin eşin kız onu aldatmış diye rahatt ama dediğin gibi kavuşamama durumu olsaydı çokkk kötü olurdu senin için..evet senin durum farklı ama eşin tabi o kızla evlenmezdi..zaten burda onun cevabını arıyoruz.uzun süreli çıkıpta çok sevip sevilip daha sonra başkasında aynı sevgi bulunabilirmi onun cevabını aramaktayız zaten

ben kesinlikle o şekilde düşünenlerden değilim...
aşk bu sevgi bu ... 6 7 8 yıl geçsin.. sıkılınır mı ...
tek çözümü ; birbirinize tahammül etmek arkadaşlar...
sonuçta sıkılan insan evlenincede sıkılır.. aynı evde, aynı yatakta , aynı yerde görmek ve ondan çocuğu olması vs.. vs..
20 30 yıl evlilikler ne olacak peki _?..
ilişkinin heyecanını korumak bizim elimizde..
sevgi , saygı , hoşgörü , tahammül..
bunlardan ibarettr..
eğer olmuyorsa da defalarca şans vermek de anlamsız.. zaten 6 7 yıl birliktelklerin sonu nasıl olsa birbirimizi seviyorum hadi bu da tamam diyerek affetmeler vs..
sonra evlenince de aynı sorunlar çıkabiliyor..
sorunları en aza indirgemek..
tahammül edebilmek

kendinize göre fikriniz var elbet ama ''o kızla ne anısı biter ne hatırası'' 7 yıl ilişki yaşamış biriyle evlenmek cesaret ister.. tarzında yaklaşım hoş olmamış.. ben diğer arkadaşa kafasından uyduruyor demiyorum bakın zaten belirtmiş başından bilseydim 1 senemi zehir etmezdim diyor arkadaş.. yani adam söylememiş bile saklamış çünkü hala o kızı seviyor ve örtbas etmeye çalışıyor daha da kötüsü mesajlaşmaya devam ediyor hala eski kızdan yana umudu var bir taraftanda bu arkadaşı idare ediyor.. ama ben eşimle tanıştıktan iki gün sonra hiç birşey sormadan haberim yokken herşeyi detayına kadar anlattı ve annesiyle tanıştıktan sonra anneside anlattı kızım aklında en ufak bir soru işareti kalmasın dediler dürüst oldular bu çok önemli.. yine söylüyorum istisnalar var elbet uzun süre flört edip mutlu olanlarda var unutanlarda var yani demek istediğim şu vicdansız bir erkek yaşanacak her ne varsa yaşayıp hevesini alıp herşeye doyduktan sonra arkasını dönüp gidiyor.. ama Allah korkusu varsa beraber olduğu kızı madur etmemek için vicdanını rahatlatmak adına evleniyor..Tamer Karadağlı'yı tanıyorsundur hani şu çocuklar duymasındaki Haluk karakteri eşini aldattığında yaptığı açıklama şuydu 7 yıldır zaten birlikteydik eşimle ona vicdan borcum vardı onu ödedim evlendim görevim bitti.. dedi düşünebiliyormusun adam sırf kendini mecbur hissettiği için evlenmiş ve evlendikten kısa bir süre sonra aldattı üstelik yeni doğmuş bebeği vardı bu erkeğin dilinden söylenen bir söz.. benim eşiminde söylediği uzun süre beraberlikte artık belli bir zaman sonra işin büyüsü kaçıyor cazibesini yitirmiş oluyor heycan bitiyor aşk bitiyor yerine alışkanlık ve vicdan borcu kalıyor umarım anlatabildim.. yani eski kız arkadaşının aldatması eşimin işine gelmiş kendini ona borçlu bile hissetmemiş vicdanım rahat diyor..herşey bir sebep vesiledir ben nasip ve kader'e inanlardanım

Ben evlilikten önce uzun süreli ilişki olmasın diyenler gibi düşünmüyorum.Evlenmeden önce her şey yaşanıyor,heyecan kalmıyor görüşüne hiç katılmıyorum.O zaman heyecan bitecekse evlendikten 10 sene sonra da biter,ee hadi heyecan bitti boşanalım durumu mu olur yani o zaman.Evlenince boşanmak kolay olmaz derseniz,buna da katılmıyorum.O zaman da adam sırf mecbur olduğu için mi evli kalır yani sizinle?10 sene geçmiş,heyecan bitmiş,ama sırf kurulu düzeni bozmayayım diye devam eden bir evlilik.Bence bu tamamen insanın karakterine bağlı.Kişinin karakteri sağlamsa,doğru olduğunu düşündüğü ve sevdiği insanla ister evlenmeden önce 10 sene geçirsin isterse evlendikten sonra fark etmez.

Benim de 7 senelik bir ilişkim var.Karşılıklı aşk hiçbir zaman bitmedi.Her gün günde 3,4 kere seni çok özledim diyen,artık evlenelim seneye okulun bitsin diye 4 gözle bekleyen bir erkek arkadaşım var İnanın abartmıyorum ama her gün artık evlenelim lafını en az 5 kere duyuyorum.Her gördüğü mobilyacı,beyaz eşyacı dükkanına beni sürüklüyor.Evimiz şöyle olsun,bu odası böyle,fayansı şöyle deyip duvar boyasına kadar hayalini kuruyor.Üstelik heyecan asla bitmiyor.Aksine evli olunca da aynı evi paylaşmanın,yan yana uyuyup uyanmanın heyecanı başlıyor.Erkek arkadaşım sürekli kapıyı bana sen açsan,beraber yemek yapsak,bazen tembellik etsek evde,yürüyüş yapsak,çocuğumuz olsa filan gibi şeylerin hayalini kuruyor.Üstelik ben lisedeydim ve 16 yaşındaydım,o da 20 yaşındaydı.Ama ilk seneden evlenmenin hayalini kurduk biz.O zaman doğal olarak herkes çocuk gözüyle baktığı için bana,inanmadılar gelip geçer sandılar.Şimdi de herkes bana hadi evlilik sırası sen de diyorlar akrabalardan.

Benim dershane öğretmenim var o da üniversiteyi ilk kazandığı sene tanışmıştı sevdiği insanla,tam 10 sene çıktılar.Okul,iş,para biriktirme askerlik filan derken 10 sene geçti ve geçen sene evlendiler,düğünlerine gittim ben de canım hocamın.Hep kız arkadaşını anlatırdı hocam bize,saygıyla sevgiyle aşkla bahsederdi.Hocamın yaşı da genç olduğu için abi kardeş gibiyiz,yıllardır tanıyorum çünkü.Sadece atanmak için beklediler,dershaneye güven olmuyor diye.Atanınca da hocam evlendiler.

Tabi ki uzun ilişki yaşayıp ayrılanlar da çok.Benim de çevremde var 4 sene sonra ayrılıp,başkasıyla evlenenler.Ama şunu gözlemledim,her uzun ilişkide belli kırılma noktaları oluyor zaman zaman.Kimininki 4.yıl da kimininki 6. da filan.Eğer sen o kırılma noktalarında karşındakine hala aşık olduğunu hissediyorsan,ilişkin eskisinden daha güzel devam ediyor.Bizim de 4-5 yılları arasında öyle bir dönemimiz oldu.7 sene boyunca sadece o dönemde 1 kere ayrıldık ve 1,5 ay dayanabildik.Ama bizimkinin nedeni çok farklıydı.Erkek arkadaşımın o dönemde maddi sıkıntıları vardı,bir de üzerine sperm sayısının az olduğunu öğrenince,beni mutlu edemeyeceğini düşünüp kendini benden uzaklaştırdı.Çok kötü davrandı bana,ama çok şükür aştık o günleri.Geçmişin öz eleştirisini yaptık birbirimize ve daha iyi olduk.Şimdi en büyük hayalimizden birisi seneye evlenmek ve sağlıklı bir çocuğumuzun olması.

Evli olmakla flört döneminde olmak arasından çok keskin ve ince bir çizgi var aynı şey değil malesef.. flört ederken sıkılan adam evlenincede sıkılır diye genelleme yapılamaz zaten çiftler sıkılmış ise tahammül gösteremezler birbirlerine evlilik devam etmezzz! bu analiz çiftlere ve ilişkilere göre değişir..İnsan evliliğini bitirmemek için daha çok çaba harcar.Bitmiş bir ilişkinin ardından yıkılırsınız evet ama bitmiş bir evliliğin ardından 2 kat yıkılırsınız! ben sadece bir erkeğin dilinden söylenen sözleri dile getirdim bu konuda kimsenin ilişkisi baz alınamaz! erkeğin flört ettiği kıza bakış açısıyla karısına karşı olan bakış açısı çok başka.. çocuğumun annesi evimin kadını benim namusun ailem diye bakıyor! bu yüzden genelleme yapmak abes olur! Bir erkek mecbur olduğu için 10 yıl evli kalıyorsa bu durumun mecburiyetten olduğunu karısına topluma her şekilde yansıtır.. zaman içinde aldatır yalan söyler,eşine şiddet uygular, ilgisiz ve sevgisiz davranır eve uğramaz kopuk yaşar! (çok şükür ben bunları yaşamadım)
Yapılan evlilik eğer flört’ten sonra aşk yaşanarak yapılmışsa aile içinde insanların beklentsi flört hayatında olduğu gibi olmasını arzulamaktadır. Flört zamanında bireyler genelde cafe’lerde buluşmalar ve her zaman canım cicim'ler çağını yaşadıkları için daha sonra evliliklerinde o durumu aramaktadırlar.Aile yaşantısı içinde problemlerde geriye dönüş yapılarak sen daha önce böyle değildin mazeretleri ile aile temellerinde problemler yaşanmaya başlıyor..
Araştırmalara ve anket çalışmalarına göre..
uzun dönem flört etmeyen evliliklerde aslında flört evliliğin tam tersi kişiler daha önce birbirlerini tanımadıklarından dolayı yaptıkları bir hatayı veya problemi daha olumlu karşılayarak problemlerin üzerinden gelmesini biliyor.Çünkü daha önceden karşılaştırma yapacak bir durum olmadığından dolayı normal karşılanmaktadır..
Eğer bir aile kurulacaksa herkez birbirinin hakkını gözetmeli ve herkeze şans tanınmalı hemen hatalar karşısında birbirini yargılamamak lazım… şunuda yazmak isterim hiç düşündünüz mü ?eskiden yapılan evlilikler çok daha uzun daha sağlam.. Hani derler'ya bir yastıkta kocayın diye işte aynen bir yastıkta koca bir ömür geçiriyorlarmışş..flört döneminde gençlerimiz herşeyi dolu dizgin yaşayıp evlilik sonrasına paylaşacak bir şey bırakmıyor olabilirler mi?yada beklentiler çok daha fazla mı? Burda pek çok üyenin açtığı konuda şunu okudum.. kocam evlenmeden önce böyle değildi nasıl bu kadar değişti! yada ben bu adamı mı sevmişim nasıl bu kadar körmüşüm! v.s gibi konular..peki bu insanlar uzun uzun süren flört döneminde birbirlerini tanımamışlarmıydı ?

Son düzenleme:
Sizin bu söyledikleriniz de bütün uzun ilişkiler için geçerli olamaz.Ben evli değilim ama erkek arkadaşım bana namusum,karım,ailemsin sen benim der.Üstelik bana karıcım diye hitap etmekten hoşlanır ve 7 senedir her gün böyle hitap eder.Böyle hissetmesi için sadece bir imzaya ve aynı yatağa girmesine gerek yok çünkü.O yüzden bir erkek evlenmeden önce farklı bakıyor evlendikten sonra farklı bakıyorsa bu onun karakteriyle alakalı bir durumdur,ama her erkek böyle olacak diye bir şey de yoktur.Bu benim erkek arkadaşımın kendi görüşüdür üstelik,her zaman da dile getirir.Ben seni başka gözle göremem ki der.

7 senelik ilişkimde daha erkek arkadaşımla paylaşamadığım o kadar çok şey var ki benim için bir şeyleri tüketmiş olmak mümkün olamaz.Onun için de böyle olduğunu biliyorum,kendisi söyler çünkü bunu.1-2 senelik kısa ilişkilerde de canımlı cicimli konuşulup evlendikten sonra sorunlar ortaya çıkabilir,bu sadece 6,7 senelik ilişkilere özgü bir şey değildir.Bir de bu evlilikten ne beklediğine de bağlıdır.Sen evliliği canımdan cicimden ibaret görüyorsan istersen 10 sene beraber ol,ister 1 ay içinde tanışıp evlen sorunlar yaşarsın bu normaldir,burda da işte hayata hangi pencereden baktığın işin içine girer.Toz pembe mi,gerçekçi mi?Bunun ilişkinin kısalığı ya da uzunluğuyla ilgisi yoktur.Bazen uzun ilişkilerde de ben hiç tanıyamamışım meğer dersin,ama bu kısa ilişkilerde de geçerlidir.Bunu bu forumdan çok okuyorum.1 sene içinde tanışıp evlenen sonra eşi dayakçı çıkan,alkolik çıkan,uyuşturucu kullanan,şu şu huyunu bilmiyordum,kendini iyi gizlemiş diyerek pişman olup boşanan.Evli olmakla bekar olmak tabi ki farklıdır.Her birinin kendine özel,güzel yanları vardır.Erkek arkadaşım daha beni eve bırakır bırakmaz seninle çok güzel vakit geçirdim bugün de,şimdiden özledim der.Bir daha ki buluşmayı iple çekeriz,bazen sürprizler yapar,5 dk beni görmek için kapımızın önünden arabayla geçer,ben pencereden bakarım ona vs vs.Evlilikte de farklı özel şeyler vardır.O yüzden uzun ilişkilerin bir dezavantaj olduğuna inanmıyorum.Her ilişki gerçekten de kendi içinde değerlendirilir çünkü.Araştırmalar evliliğin aşkı öldürdüğünü de söylüyor.Ama kime göre neye göre?Aşkı ne uzun ilişki öldürür bence ne de evlilik.Bu benim görüşüm,kendi ilişkime dayanarak söylüyorum bunu.

Eğer 2 insanın kimyası birbirine tuttuysa,ten uyumu varsa,saygı sevgi aşk tüketilmediyse,karakteri de yerine oturduysa insanın,evli olsun bekar olsun o ilişkinin ne kadar sürdüğü fark etmez.İlişkiyi yük gibi sırtında değil,kor gibi yüreğinde taşıyanlarla karşılaştırsın Allah herkesi

Son düzenleme:
6-7 yıl çıkmak niye? evlenicek adam 6seneye kadar çoktan evlenir. Tabi herkesin gerekçeleri ve yaşadığı şeyler farklıdır elbet ama genel olarak 6-7sene konuşmak çok yanlış bence bu kadar uzatılması gereksiz diye düşünüyorum. Tabi bu 6-7 sene hangi yaşlarda bununda çok önemi var. 6sene bu az bi zaman değil ki ayrıldın diyelim peki ya sonra ? başka bi insanı tanıyıp anlamak için bi 6-7 sene daha mı............. Ömür bitti

istisnalar vardır ilişkiler ve kişiler baz alınarak analiz yapılamaz diye bunu her mesajımda belirtiyorum ama herkes ısrarla kendi ilişkisine yorumluyor yazdıklarımı.. işin enteresan yanı benim fikrime tezat olan arkadaşlar evliliği yaşamamış flört aşamasında olan arkadaşlar.. keşke sizler evlendikten sonra bu konuyu tartışabilseydik herkes uzun yıllar flört ediyor çok mutlu kusursuz ilişkileri var peki öyleyse boşananlar kim görücü usulü evlenenler mi?(gerçi bu devirde gerçek anlamda görücü usulü evlilik kalmadı)

Son düzenleme:

Arkadaşım kesinlikle sonuna kadar sana katılıyorum aynen düşüncelerimi yazmışsın sürekli deneme yanılma payı bırakarak hayat yaşanmaz ki evlenecek adam yıllarca neyi bekler bende bunu anlamam.. dediğin gibi 7 yıl denedin olmadı bi 7 yıl başka birini tanımak içinmi bekliceksin kadın menopoza adam antropoza girsin artık o saatten sonra

Herkesin kendine göre gerekçeleri vardır eminim. Çoğu bayanda kendini kandırıyo diye düşünüyorum sonra bi bakıyolar güvendiği, sevdiği, inandığı, evleniceğini sandığı o adam yok oluyo hayatından. Bir varmış bir yokmuş... 7 sene gitti ama olsun sağlık olsun üstüne bi bardakta su ohh mis acısıda yanına kar kalıyo

Eğer benim gibi lisedeyken çıkmaya başladıysan,üniversitenin bitmesini bekliyorsun mecburen. Ama okuyup,iş güç sahibi olanları bilemiyorum

Bütün evlenip boşananların uzun yıllar flört edip sonra evlendikleri kanısına nereden vardınız bilmiyorum.İnsanlar kısa flört döneminden sonra da evlenip boşanabiliyor.Siz kendi ilişkinizden örnekler vererek konuyu açıkladığınız için,ben de kendi ilişkimden örnek verdim bundan daha doğal bir şey olamaz sanırm Ama yazdıklarınızı kendi ilişkime yorumlamadım.Sadece sizin söylediğinizden farklı şekilde olan ilişkilerin de olduğunu belirtmek için yazdım.10 sene flört ettikten sonra evlenen ve mutlu olan hocamdan da örnek vermiştim.Bir de şimdi aklıma geldi benim dayımla yengem de uzun süre flört ettiler.Yengem lisedeymiş o zaman,dayım daha askere bile gitmemiş o da lisede okuyor,hatta annemle arkadaşlarmış yengem 25 seneden fazladır evliler ve hala çok seviyorlar birbirlerini Askerdeyken birbirlerine yazdıkları mektupları bile saklamışlar

haklısın canım bide şu var dediğin gibi hangi yaşlarda yaşanmış bu ilişkiler çok önemli ortaokul lise yada üniversite aşkı mı? okul aşklarından pek bir cacık olmaz diye düşünüyorum zaten genelde uzun süren aşklar okul aşklarıdır en yakın çevremde böyle çok örnek var sonu hüsran ama 23-25 yaşlarından sonra ciddi bir ilişkiye başlamış ise durum çok daha başka

benim evliliğimden örnek vermemin nedeni eşimin ortaokul yıllarında başlayan üniversite ikinci sınıfta biten 7 yıllık birlikteliği eşimin ağzından duyduklarımı dile getirdim.. çocuklukta yada ergenlikte yaşanan bir ilişkiyi dert etmememin nedenini yazdım çünkü bazı arkadaşlar nasıl cesaret ettin eşin anılarını unutmamıştır gibi yorumlar geldi sanki bu yüzden evliliğimi zehir etmek farzmış gibi oysa bizde durum çok başkaydı.. bende aşk evliliği yaptım.. sizde de durum başka ise üstünüze alınmayın yorumları..kaç erkek flört ettiği kıza namusum gözüyle bakıyor? yada madem namusum gözüyle bakıyorlarda neden cinsel anlamda beraber olmak için diretiyor bunun için ısrar ediyor erkek? sizin ilişkinizde sağlam ve uzun ömürli bir ilişki olabilir Allah tamamına erdirsin..ama sonrasında yaşananlar evlilik sürecine girildiğinde durum ne olacak onu görmek lazım en yakın arkadaşım ve kuzenim yıllar süren ilişkilerinden sonra hüsrana uğradılar ve şimdi geçen yıllarına yanıyorlar ilk sayfadan itibaren yazılan yorumlara bakarsanız çoğunluk benimle hemfikir ve bizzat olumsuzluklarını yaşayan arkadaşlar yazmış siz belki doğru insanı buldunuz ama herkes bu kadar şanslı olmuyor malesef...

Son düzenleme:

Siz evlenmişsiniz ve sanırım 10 sene oldu demiştiniz evleneli.Bu kadar seneye ortaokul aşkımı kalır Onu geçtim evlendiğinizin ilk başında da eşiniz sizi sevmemiş olsa,evlenmezdi neticede.Hem eşinizi herkesten daha iyi tanıyorsunuz.Arkadaşlar genelleme yapmak istemiş heralde boş verin,onlar gibi düşünmüyorum ben.Ben üstüme alınmadım zaten,ama işte istisnalar da oluyor bazen onu belirtmek için yazdım.Tabi ki ben de evlendikten sonra nasıl olacak,neler değişecek neler değişmeyecek merak ediyorum. Kısmet olursa seneye mezun olduktan sonra göreceğim bunu.Benim çevremde dayımla yengem gibi uzun süre çıkıp,evlenip çok mutlu olan da var.Ama daha evlenmeden ayrılıp hüsrana uğrayan,sonra başkasıyla evlenen de var.Ya da bunların tam tersine 1 sene içinde tanışıp evlenen sonra da aldatılan,saygısızlığa ya da şiddete maruz kalan kuzenlerim de var 2 tane O yüzden zaten diyorum uzun ilişkiye,kısa ilişkiye bakmıyor bu işler diye Allah herkesi iyilerle karşılaştırsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…