6-7 yıl çıktıktan sonra erkek neden evlilikten kaçar?

Allah tamamına erdirsin inşallah umarım sende hüsrana uğrayanlardan mutsuz olanlardan olmazsın umarım mutlu mesut olursun dediğin gibi Allah hayırlı vicdanlı insanlarla karşılaştırsın.. en azından siz anlamışsınız sevindim buna ''dediğiniz gibi 10 yılı aşmış evlilikte okul aşkı mı kalır!kocamı en iyi ben tanırım.. sevmeyen adam her halinden belli eder aynı evi aynı hayatı paylaşıyorum anlarım'' yani!sizde kuzenlerinizin başına gelenleri yazmışsınız.. işte benim çevremdeki örneklerde böyle onu anlatmak istedim..kocamın ergenlik aşkıyla kendimi kıyaslama gibi bir yanlışa düşmem bu yüzden kendimi mutsuz etmem yani

Son düzenleme:

Amin inşallah Şu anda güzel giden ve böyle gitmesini temenni ettiğim bir ilişkim var.Ama asla da büyük konuşmayı sevmem,ben %100 evleneceğim onunla,çok da mutlu olacağım,hiç sorun olmayacak diye.İnsan kendine bile kefil olamıyor yeri gelince.O yüzden hep kısmet derim.Siz eşinizle çoktan yuvanızı kurmuşsunuz,yolunuza bakmışsınız.Çok eskilerde kalmış,unutulmuş,üstüne güzel bir yuva kurulmuş bir şey için bence de mutsuz etmenizi gerektirecek hiçbir şey yok ortada. Herkese mutluluklar dilerim

Son düzenleme:

bazı yorumlarınıza katılmakla birlikte genelde görüşlernize katılmıyorum..yada yanlş ifade ediyorsunuz.siz tüm boşananlar uzun süreli ilişkiler ama görücü usulüyle evlenenlerde çok mutlu çok iyi gibi bir izlenime kapılmışsınız ama çok çok yanlış.boşanma herkesin başına gelebilir ister uzun süreli flört et ister etme zamanın insanın başına neler getireceği belli olmaz.siz farkında değilsiniz ama aşırı tepki göstererek zaten eşiniizn önceki sevgilisini çok dert etmişsiniz kendinize.ama bence dert etmenize gerek yok.evet arkadaşında dediği gibi ortaokuldan buzamana aşkmı kalır sevgimi...eşiniz uzun süreli çıkmış ama çocukluk döneminde ergenlik döneminde çıkmış tabiki onu önemsemezzz tabi unutur.bide 20 li işte nebileyim 25 li yaşlarda öle bi uzun süreli çıkma olsaydıda görseydim...gönlünüz rahat olsun yani..bide şu bir gerçekki kız aldatmışşşşş bu çok önemli zaten eşiniz sevseydide sevmeseydide o kızla evlenmezdiii...buda sizin için bir avantaj.ayrıca evli erkek namusu gözüyle bakıyor diğeri bakmıyor gibi bişe çok saçma...çokk flört döneminde olupta namusum diyen insan gördüm..işte gördüğünüz gibi bu kişiler ve durumlara göre değişiyorrr...

6-7 yıl çıkmak niyemi?????bu nasıl bi soru ya..ya insanlar üniversitede tanışıyo diyelim ee zaten 4yıl üni.ee o bitiyo işe girmek kolaymı anca iş güç sınavlar derken oluyo 6-7-8 anca arkadaşımmm anca...

yaseku ya kesinlikle katılıyorum...dediği gibi aynı cümleyi kurmuşuz 20lerden sonra iş çok ciddileşiyor.ben bunu ısrarla savunuyorumki.dediği gibi 23-25 lerde beraber olup 7-8 sene çıkan insanlar olur evet evlenemz aksilik olur bıkkınlık yaşar işte nebileyim aldatma olur falan filan evlenemz belki ama aslada unutamazzzz...tabii yinede kişiye göre değişkenlik göstermekle birlikte genelden bahsediyorum...

Benim bişeyi dert ettiğim yok rahat olun siz dert edinecek olsam bu kadar zaman aynı adamın yanında olmazdım yada evlenmek için tercih etmezdim kimse kimseyi zorla evlendirmedi anlıyorsun değil mi? pişman ettiniz evliliğimden eşimden kendimden örnekler verdiğime ve sayfanıza yorum yazdığıma .. sıradan bir mevzu uzadı gittiiiii...benim tepkim sizin yorum tarzınıza belden aşağı vurmakta neyin nesi?amaç bur forumda konular üzerinde değişik fikirleri sunmak ve onları paylaşmak dertleşmek değil mi! amacınız nedir?benimle tezat düşünceyi paylaşan arkadaşlar bile ne demek istediğimi anladı bir tek siz anlamamakta ısrar ediyorsunuz..artık bu konuya yorum yazmak istemiyorum sıkıcı bir hal aldı! hala benim evliliğimde ve eşimin ergenlik ilişkisinde takılı kalmış olduğunuzu görüyorum :44: doğru dürüst tartışamıyoruz bile sizinle.. konunuz amacını aşıyor burda konu benim eşimin geçmişi değil öyle değil mi? tavrınız hoş değil.. size abla tavsiyesi asla büyük konuşmayın.. kadere ve nasip'e inanın..sizinle evlendiğinizde bir daha konuşalım olur mu

arkadaşım sen gerçekten takılıp kalmışsın ya yazık...sanada evliliğinede eşinede kimse bişe demiyo zaten yaa.bunu anlamak istemeden sürekli kendini evliliğini savunup duruyorsun offf nerden yazdın buraya ya....ya sana bişe diyen yokki.herkes kendini ifade ediyor işte yaşadıklarına dayanarak.sende güzelce fikrini yazmışsın ok eyvallah.bizde evliliğini katarak örnek verdik sadece karşıt fikir sunduk.hayır senin ne demek istediğini anladıkda sürekli savunma yapmanı anlamadık.bu yoruma açık bi konu herkesin başka düşüncesi var.normalde banada sorsan ilişkiler uzamasa iyi olur derim..hatta aynı fikirleride savunurum seninle yerigelir ama sen nereye taşıdın yaa..ilk msjından beri bi savunma bi savunma.tamam sağol yorumların için.tşk.daha yazmak istemiyorum cvp.anlayışına tşk

Uzmanlar bile bi ilişkinin flört döneminin en fazla 2 yıl olabilceğini söylüyor. Herşeyin olduğu gibi bununda fazlası zarar adamı yorar.. ilişki artık sıkıcı bi hal almaya başlar. 7sene az bi zaman değil ki.. Bi çocuk yeni dünyaya gelse okula başlıycak, dile kolay. Ayrıca ben o yazıyı genel olarak yazdım zaten farkındaysanız
istisnalar (az olsa da) kaideyi bozmaz mağlum :121:

oo konu nerelere gelmiş
herkesin ilişkisi farklıdır yani
bu kadar büyütmeye gerek yok
Allaha bin şükür benimde cok güzel bi evliliğim var agustosta esimle tanışalı 4 yılımız biticek
herkes flört döneminde değil evlilier de yorum yapmıs dikkat ederseniz
siz sadece ben şöyle mutluyum, böyle mutluyum yazmıssınız
konu amacından kopmus gitmiş

Rabbim herkesi mesut etsin.

Tamda akşam bunu konuştuk.Ben ılk gunlere gore daha fazla sevıyorum sevgılımı.
cunku benım ıcın cok buyuk seyler yaptı halada yapıyor emek verıyor.
uzun surelı ılıskı ıstemem dıyen arkadaslarbu bızım elımızde degılkı benbukadar aşık olmusuum kusura bakma senı bekleemmemı deseydim??
heyecan bıtıyo denıyo yasanacak kalmıyo denıyo
ne bıtmesı arkadaslar bız daha hıc bısı yasamadıkkı ben sevgılımle daha cok seyler yasamayı planlıyorum
ona sarılarak uyumak, gozumu actıgımda onu goprmek ıstıyorum
bunları yazarkenbıle heyecanlanıyorum neden heyecan bıtsın??
uzun surede hep bakımlı halınle goruyo fala dıyosunuz ya
aslında kısa surede olunca hep bakımlı halını goruyosun
sevgılım grıp olmus kırmızı burunlu halımıde yazın patates gıbı soyulan halımıde gordu
her halımı sevdı
evt benımde etrafımda uzun surede bıten ılıskıler var
ama ben soyle dusunuyorum arkadaslar o ılıskılerde sorunlar var alında ama ınsan gormezden gelıyo sevıyor ya
ıs cıddıye bınınce omur gecmez dıyo
bırde ınsanların evrelerı donemlerı var
mesela ogrencıyken tanıstın baska bırısın sende o da eve donuyosun bambaskasın sonra ıs hayatı yenı bı donem bu degısımler ılıskılerı zorluyo bunları atlatmak guc oluyo 2 farklı ınsanın bır arada olmadan gormeden bırbırını anlaması cokta kolay degıl.
uzun yıllar sonra ayrılan arkadaslar ıcın cok uzgunum gıden yıllarınza emeklerınıze dılerım Rabbım dogru ınsanı cıkarır karsınıza
mutluluklar...

hala yazık takılıp kalmışsın diye yorum yazıyo hey Allahım konuyu kapattırmak zorunda bırakacak beni hala anlamıyo hala saygısız yorumlar hala sınırını aşmaya devam ediyor az kaldı devam edin!

hala yazık takılıp kalmışsın diye yorum yazıyo hey Allahım konuyu kapattırmak zorunda bırakacak beni hala anlamıyo hala saygısız yorumlar hala sınırını aşmaya devam ediyor az kaldı devam edin!

esencan ve herşey güzel olacak arkadaşlar size katılıyorum evet tabi ilişkiyi uzatmamak lazım ama dedğiniz gibi insanın elinde olmuyor bazen şartlar.ve herşey güzel olacağında dediğin gibi heyacan bitiyo diye bişe yok..yaseku sana da cevap vemiycem arkadaşım seni burda kimse anlamıyor.esencanın dediği gibi herkes örnek veriyo kendince sen sadece şöle mutluyum böle mutluyum iyi allah bozmasın mutlu ol....konu nerelere gitti ya hayretbişe...neyse arkadaşlar uzun süreli beraberliklerde sanırım alışkanlık ve bıkkkınlıkla bitebiliyo diyorsunuz yani değilmiii....bide sanırım kırılma noktaları varyaaa odönemleri atlatanlar evleniyo

Bir insan altı yedi yıldan uzun süre evli kalabiliyorsa sevgili de olabilir bence. Yani en azından ben olabilen biriyle birlikte olurdum. İnsan seviliyken sıkılıyor da evliyken niye sıkılmasın. Evliyken cinsellik ve çocuk falan farklı oluyor. Bunlar heyecan katıyor belki. aAma bunlar da birgün heyecanını yitirmeyecek mi? O yüzden altı yıl sonra terkediyorsa bir erkek çok da üzülmeyin bence.

benimde yeni baaşlayaan bi ilişkim var ve erkek arkadaşım çok içten, sürekli evlilik haayelleri kuruyo. ki ilk başlarda evliliği düşünmeyen biriydi.
ve bahsettiğin gibi sürekli evimize dair en ince detayları bile düşünüp hayel ediyo, o kadar ki bazen şaşırıyorum ben bi kız olarak bu kadar ince düşünmüyorum diye.
ve şimdi 21 yaşındayız, evlenecek olursak ancak 7 yıl sonra mümkün. benim okulumdan dolayı, onundaa hayata tutunma kailesi v.s. derken, en erken 7 yılı bulacak gibi gözüküyo.
ve sürekli o kadar zaman nasıl geçecek diye düşünüyo.
ama yinede korkularım yok değil tabi...
zamanla aramızdaki aşkın farklılaşmasından tututta başka bi çok ihtimal var ve ben onu kaybetmek istemiyorum, yüreği çok iyi bi insan.
ve umarım zaman yanılmadıgımı kanıtlayacak şekilde ilerler bizim için.
korkularımdan biride monotonlaşması mesela ama bunun bizim elimizde oldugunu düşündükçe ve bi şeyleri renklendirmek için gayret ettikçe diniyo endişem.

.. benim sana sormak istediğim; mutlu bi şekilde sürdürebilmenizi neye bağlıyosun ?

iyi kötü yaşadıklarınızdan çıkarttığın dersler vardır mutlaka.

buarada Allah bozmasın, her daim mutlu huzurlu kılsın inşallah :))))

valla bizim bu sene 7. senemiz benimki evlencem diye tutturdu

merhaba bi kaç soru sormak istedim;

yeni 6 aya yaklaşan bi ilşkim var ve uzun süreli ilşkilerle ilgili bi konuda yazdıklarına ratladım daha doğrusu '' 7 yıllık bi ilişkim var ve erkek arkdaşım evlenmek istiyor'' deyişine.

erkek arkadaşım 'şimdilik tanıdığım kadarıyla' !, çok temiz, iyi yürekli biri ve onu kaybetmek istemiyorum.
ama bi çok korkumda var..
biliyorum bu kadar düşünmek için erken ama elimde değil.

ve bizim ilişkimiz sürecek olursa nerden baksan 7 yıl var, evlenebilmemize..

sana sakıncası yoksa danışmak istedim;
bu kadar amandır iyi kötü tüm yaşananlardan çıkarımların vardır diye tahmin ediyorum, mutlu olduğun şeyleri neye borçlusun
yada hatalarınızdan çıkarttığın dersler neler ? danışmak istedim ..

buarada hayırlısıyla, saglıkla huzurla sürmesi dileğimle.. :)))

Merhaba Arkadaşlar

Öncelikle 9 senelik bir ilişkim var.Erkek arkadaşımı ilk çıktığımızdan daha çok seviyorum diyebilirim.Her geçen sene zaman beni ona onu bana daha çok bağlıyor.Uzun süreli ilişkilerin evliliğe dönüşmeyeceğini düşünmeyenlerdenim.Tam tersi kısa süre çıkıp evlenmek bence çok daha büyük risk.Bir insanı 2 ayda veya 4 ayda tanıyabileceğinizi düşünmüyorum.Bazı arkadaşlar uzun süre çıkıp evlenmemek doğru değil demişler.Şuanki zamanda birçok şey istiyorsanız evlenmek zaman alıyor.Bu sene 23 yaşında olucam sevgilim ise 24 yaşında olacak.Lise 2 de çıkmaya başladık şuan ikimizde çalışıyoruz.Sadece erkek arkadaşımın askerliği kaldı sonrasında ev alıp evlenmeyi düşünüyoruz.Erkek arkadaşımın ailesini çok iyi tanıyorum.Tabi erkek arkadaşımı da çok iyi tanımaktayım.Uzun süre çıkıp ayrılanlarda elbette vardır.Ama bunu kesinlikle genellemek yapmak yanlış.İnsanlar kısa sürede evlenip bu huylarını bilmiyorum deyip de ayrılabiliyorlar.Uzun süreli ilişkiniz varsa karşınızdakini kendiniz kadar iyi tanıyabilirsiniz.Evlenincede insanlar birbirlerinden sıkılıp ayrılabilirler.Formda uzun süre olduğu için vicdan azabı olduğu için alışkanlık bağlılık olduğu için çıkmaya devam ediliyor yazılmış.Evlenince daha çok vicdan azabı bağlılık olmayacak mı hele ki mecburiyet çocuğunuz varsa ondan kaynaklanan.
Bana göre ilişkinin süresinden dolayı evlilikten erkekler kaçmaz.Karşısındaki kişiden emin değillerse sevdiklerini düşünmüyorlarsa uzunu kısası yok evliliği sevgililiği yok bu işin ayrılabilirler.Ciddiyet ilişkinizin süresiyle sırf bitmiyor karşınızdaki erkeğin kişiliği davranışı tavrı herşeyiyle oluşur.Bu yüzden uzun ilişkiye veya kısa ilişkiye bakmıyor.Genellemek yapmanın yanlış olduğunu düşünüyorum.Sadece şu var ki karşınızdaki kişiyi çok iyi tanıyorsanız evlendiğinizde evliliğe alışmanız bence çok daha kolay olacaktır.

8 senelik bir ilişkim vardı ,aldatıldığım için bitirmek zorunda kaldım .
Ailesine,arkadaşlarına kısacası herkese evleneceğim kız asdfgh87 diye söylerdi.Yok ayrılırsam asla bir başkasıyla olmazmış ,hayata küsermiş vesaire :)
Beni aldattığı kızla 1 senedir beraberler Facede profilini açıp, fot.larını koymuşlar felan .

Anlamadığım şey şu 8 senelik kız arkadaşını aldatan insanla, bir kız nasıl birlikte olur nasıl ona güvenebilir.
Eninde sonunda onunda başına aynıları gelecek .Belki şu an değil ama mutlaka bu yaşanacak .

Canım eğer bana soracak olursan biriyle uzun süre birlikte olmanın sırrı öncelikle saygı sadakat sevgi diyebilirim.Senin en iyi arkadaşın olacak herşeyinizi konuşabileceksiniz dertlerini paylaşacaksın ama aynı zamanda da sevgilin olacak.Biribirinizden hiçbir şeyi saklamıycaksanız konuşacaksınız.Dediğim gibi hem iyi bir arkadaş hemde sevgili olacaksın.

Onca yıl çıkıp hiç mi tartışmayacaksanız fikir ayrılıklarınız olmayacak elbette olacak.Hatalarınızdan ders çıkarıcaksınız birbirnizin her defasında ne kadar değerli olduğunu kırmanın üzmenin yıpratmanın ne kadar yanlış olduğunu fark ediceksiniz.Fikir ayrılıklarınızda konuşarak çözüceksiniz.Kısacası bence mutlu bir beraberlik 2 kişi ama tek bir hayat demek=)

Elbette sana yapan onuda yapacaktır.Oda yaşayıp öğrensin canım düşünmüyorsa günün birinde düşündürtceklerdir :1

Öncelikle sağol canım kimsenin ilişkisini Allah bozmasın Sorunun aslında tek bir yanıtı yok gibi benim için.Yani onunla 7 senedir mutlu olmam tek bir nedene ya da birkaç nedene bağlı değil. Sanırım hayatın her anını onunla daha çok seviyorum ve anlamlı buluyorum. Kavga etmiyor muyuz? Oooo yeri geliyor hem de ne kavgalar ediyoruz biz.Başkaları belki böyle kavga etse tekrar barışmazlar ama bizim böyle bir yapımız yok işte,kopamıyoruz.Bir de insanların bazı sınırları vardır,o çizgileri aşmıyoruz.Mesela sadık olmak herkes gibi bizim için de çok önemli.Bunun olmadığını hissetseydim zaten yürümezdi.Aynı şekilde benim için bir erkeğin bayana el kaldırmaması ya da şiddet yanlısı olmaması da çok önemli.Görüyorum bazı ilişkilerde kadın aman bir tokattır filan deyip aldırmıyor,çok şükür böyle bir şey de yaşanmadı biz de.Bir de bizim huyumuz suyumuz çok uyuyor birbirine.Dünya iyisi bir insan olsaydı ama bana uymayan çok huyu olsaydı yine yürütemezdim ben. Hatalarımız da çok oldu elbette. Kimse mükemmel değildir çünkü.Ama sevgi hep ağır geldi ve hatalarımızın çoğunu telafi ettik.
Sen canım yeni bir ilişkiye başlamışsın bence tadını çıkart.Karşındakine değer verdiğini hissettir.Ayrılığı düşünme hiç.Olacağı varsa zaten kaçamazsın.Ama sen hep olumlu düşün,ilişkine emek ver.Erkekler de çocuk gibidir aslında.Sevgiye,şefkate ihtiyaç duyarlar.Tabi çok boğmadan,bunaltmadan arada şımart onu,özel hissetsin kendini.Zaten zaman geçtikçe daha iyi tanırsın ve inan sen artık başkalarına tavsiye verirsin

merhaba cnm,
öncelikle saygi ve güven cok önemli cnm birbirimize cok saygiliyiz güveniyoruz da. ask ve sevgi zaten var.
hatalarimizdan tabiki ders cikarttik. ilk baslarda yaptigimiz hatalari yüzümüze vururduk birbirimizi kirardik ama simdi mesela sevgilim bi hata yapsa ona bagirmadan konusuyorum. o hatayi hangi düsünceyle yaptigini anlamaya calisirim ve yüzüne vurmam.
benim istemedi seyi yaparsa yada ben yaparsam onun istemedigi herahngi bir seyi tatli dille yada sakayla karisik söyleriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…