benim evliliğimden örnek vermemin nedeni eşimin ortaokul yıllarında başlayan üniversite ikinci sınıfta biten 7 yıllık birlikteliği eşimin ağzından duyduklarımı dile getirdim.. çocuklukta yada ergenlikte yaşanan bir ilişkiyi dert etmememin nedenini yazdım çünkü bazı arkadaşlar nasıl cesaret ettin eşin anılarını unutmamıştır gibi yorumlar geldi sanki bu yüzden evliliğimi zehir etmek farzmış gibi oysa bizde durum çok başkaydı.. bende aşk evliliği yaptım.. sizde de durum başka ise üstünüze alınmayın yorumları..kaç erkek flört ettiği kıza namusum gözüyle bakıyor? yada madem namusum gözüyle bakıyorlarda neden cinsel anlamda beraber olmak için diretiyor bunun için ısrar ediyor erkek? sizin ilişkinizde sağlam ve uzun ömürli bir ilişki olabilir Allah tamamına erdirsin..ama sonrasında yaşananlar evlilik sürecine girildiğinde durum ne olacak onu görmek lazımen yakın arkadaşım ve kuzenim yıllar süren ilişkilerinden sonra hüsrana uğradılar ve şimdi geçen yıllarına yanıyorlar ilk sayfadan itibaren yazılan yorumlara bakarsanız çoğunluk benimle hemfikir ve bizzat olumsuzluklarını yaşayan arkadaşlar yazmış siz belki doğru insanı buldunuz ama herkes bu kadar şanslı olmuyor malesef...
Siz evlenmişsiniz ve sanırım 10 sene oldu demiştiniz evleneli.Bu kadar seneye ortaokul aşkımı kalırOnu geçtim evlendiğinizin ilk başında da eşiniz sizi sevmemiş olsa,evlenmezdi neticede.Hem eşinizi herkesten daha iyi tanıyorsunuz.Arkadaşlar genelleme yapmak istemiş heralde boş verin,onlar gibi düşünmüyorum ben.Ben üstüme alınmadım zaten,ama işte istisnalar da oluyor bazen onu belirtmek için yazdım.Tabi ki ben de evlendikten sonra nasıl olacak,neler değişecek neler değişmeyecek merak ediyorum. Kısmet olursa seneye mezun olduktan sonra göreceğim bunu.Benim çevremde dayımla yengem gibi uzun süre çıkıp,evlenip çok mutlu olan da var.Ama daha evlenmeden ayrılıp hüsrana uğrayan,sonra başkasıyla evlenen de var.Ya da bunların tam tersine 1 sene içinde tanışıp evlenen sonra da aldatılan,saygısızlığa ya da şiddete maruz kalan kuzenlerim de var 2 tane O yüzden zaten diyorum uzun ilişkiye,kısa ilişkiye bakmıyor bu işler diye Allah herkesi iyilerle karşılaştırsın
Allah tamamına erdirsin inşallah umarım sende hüsrana uğrayanlardan mutsuz olanlardan olmazsın umarım mutlu mesut olursun dediğin gibi Allah hayırlı vicdanlı insanlarla karşılaştırsın.. en azından siz anlamışsınız sevindim buna ''dediğiniz gibi 10 yıl evlilikte okul aşkı mı kalır!kocamı en iyi ben tanırım.. sevmeyen adam her halinden belli eder aynı evi aynı hayatı paylaşıyorum anlarım'' yani!sizde kuzenlerinizin başına gelenleri yazmışsınız.. işte benim çevremdeki örneklerde böyle onu anlatmak istedim..kocamın ergenlik aşkıyla kendimi kıyaslama gibi bir yanlışa düşmem bu yüzden kendimi mutsuz etmem yani
istisnalar vardır ilişkiler ve kişiler baz alınarak analiz yapılamaz diye bunu her mesajımda belirtiyorum ama herkes ısrarla kendi ilişkisine yorumluyor yazdıklarımı.. işin enteresan yanı benim fikrime tezat olan arkadaşlar evliliği yaşamamış flört aşamasında olan arkadaşlar.. keşke sizler evlendikten sonra bu konuyu tartışabilseydikherkes uzun yıllar flört ediyor çok mutlu kusursuz ilişkileri var peki öyleyse boşananlar kim görücü usulü evlenenler mi?(gerçi bu devirde gerçek anlamda görücü usulü evlilik kalmadı)
6-7 yıl çıkmak niye? evlenicek adam 6seneye kadar çoktan evlenir. Tabi herkesin gerekçeleri ve yaşadığı şeyler farklıdır elbet ama genel olarak 6-7sene konuşmak çok yanlış bence bu kadar uzatılması gereksiz diye düşünüyorum. Tabi bu 6-7 sene hangi yaşlarda bununda çok önemi var. 6sene bu az bi zaman değil ki ayrıldın diyelim peki ya sonra ? başka bi insanı tanıyıp anlamak için bi 6-7 sene daha mı............. Ömür bitti
haklısın canım bide şu var dediğin gibi hangi yaşlarda yaşanmış bu ilişkiler çok önemli ortaokul lise yada üniversite aşkı mı? okul aşklarından pek bir cacık olmaz diye düşünüyorumzaten genelde uzun süren aşklar okul aşklarıdır en yakın çevremde böyle çok örnek var sonu hüsran ama 23-25 yaşlarından sonra ciddi bir ilişkiye başlamış ise durum çok daha başka
bazı yorumlarınıza katılmakla birlikte genelde görüşlernize katılmıyorum..yada yanlş ifade ediyorsunuz.siz tüm boşananlar uzun süreli ilişkiler ama görücü usulüyle evlenenlerde çok mutlu çok iyi gibi bir izlenime kapılmışsınız ama çok çok yanlış.boşanma herkesin başına gelebilir ister uzun süreli flört et ister etme zamanın insanın başına neler getireceği belli olmaz.siz farkında değilsiniz ama aşırı tepki göstererek zaten eşiniizn önceki sevgilisini çok dert etmişsiniz kendinize.ama bence dert etmenize gerek yok.evet arkadaşında dediği gibi ortaokuldan buzamana aşkmı kalır sevgimi...eşiniz uzun süreli çıkmış ama çocukluk döneminde ergenlik döneminde çıkmış tabiki onu önemsemezzz tabi unutur.bide 20 li işte nebileyim 25 li yaşlarda öle bi uzun süreli çıkma olsaydıda görseydim...gönlünüz rahat olsun yani..bide şu bir gerçekki kız aldatmışşşşş bu çok önemli zaten eşiniz sevseydide sevmeseydide o kızla evlenmezdiii...buda sizin için bir avantaj.ayrıca evli erkek namusu gözüyle bakıyor diğeri bakmıyor gibi bişe çok saçma...çokk flört döneminde olupta namusum diyen insan gördüm..işte gördüğünüz gibi bu kişiler ve durumlara göre değişiyorrr...
Benim bişeyi dert ettiğim yok rahat olun sizdert edinecek olsam bu kadar zaman aynı adamın yanında olmazdım yada evlenmek için tercih etmezdim kimse kimseyi zorla evlendirmedi anlıyorsun değil mi? pişman ettiniz evliliğimden eşimden kendimden örnekler verdiğime ve sayfanıza yorum yazdığıma .. sıradan bir mevzu uzadı gittiiiii...benim tepkim sizin yorum tarzınıza belden aşağı vurmakta neyin nesi?amaç bur forumda konular üzerinde değişik fikirleri sunmak ve onları paylaşmak dertleşmek değil mi! amacınız nedir?benimle tezat düşünceyi paylaşan arkadaşlar bile ne demek istediğimi anladı bir tek siz anlamamakta ısrar ediyorsunuz..artık bu konuya yorum yazmak istemiyorum sıkıcı bir hal aldı! hala benim evliliğimde ve eşimin ergenlik ilişkisinde takılı kalmış olduğunuzu görüyorum :44: doğru dürüst tartışamıyoruz bile sizinle.. konunuz amacını aşıyor burda konu benim eşimin geçmişi değil öyle değil mi? tavrınız hoş değil.. size abla tavsiyesi asla büyük konuşmayın.. kadere ve nasip'e inanın..sizinle evlendiğinizde bir daha konuşalım olur mu
6-7 yıl çıkmak niyemi?????bu nasıl bi soru ya..ya insanlar üniversitede tanışıyo diyelim ee zaten 4yıl üni.ee o bitiyo işe girmek kolaymı anca iş güç sınavlar derken oluyo 6-7-8 anca arkadaşımmm anca...
arkadaşım sen gerçekten takılıp kalmışsın ya yazık...sanada evliliğinede eşinede kimse bişe demiyo zaten yaa.bunu anlamak istemeden sürekli kendini evliliğini savunup duruyorsun offf nerden yazdın buraya ya....ya sana bişe diyen yokki.herkes kendini ifade ediyor işte yaşadıklarına dayanarak.sende güzelce fikrini yazmışsın ok eyvallah.bizde evliliğini katarak örnek verdik sadece karşıt fikir sunduk.hayır senin ne demek istediğini anladıkda sürekli savunma yapmanı anlamadık.bu yoruma açık bi konu herkesin başka düşüncesi var.normalde banada sorsan ilişkiler uzamasa iyi olur derim..hatta aynı fikirleride savunurum seninle yerigelir ama sen nereye taşıdın yaa..ilk msjından beri bi savunma bi savunma.tamam sağol yorumların için.tşk.daha yazmak istemiyorum cvp.anlayışına tşk
oo konu nerelere gelmiş
herkesin ilişkisi farklıdır yani
bu kadar büyütmeye gerek yok
Allaha bin şükür benimde cok güzel bi evliliğim var agustosta esimle tanışalı 4 yılımız biticek
herkes flört döneminde değil evlilier de yorum yapmıs dikkat ederseniz
siz sadece ben şöyle mutluyum, böyle mutluyum yazmıssınız
konu amacından kopmus gitmiş
Rabbim herkesi mesut etsin.
hala yazık takılıp kalmışsın diye yorum yazıyo hey Allahım konuyu kapattırmak zorunda bırakacak beni hala anlamıyo hala saygısız yorumlar hala sınırını aşmaya devam ediyor az kaldı devam edin!
Tamda akşam bunu konuştuk.Ben ılk gunlere gore daha fazla sevıyorum sevgılımı.
cunku benım ıcın cok buyuk seyler yaptı halada yapıyor emek verıyor.
uzun surelı ılıskı ıstemem dıyen arkadaslarbu bızım elımızde degılkı benbukadar aşık olmusuum kusura bakma senı bekleemmemı deseydim??
heyecan bıtıyo denıyo yasanacak kalmıyo denıyo
ne bıtmesı arkadaslar bız daha hıc bısı yasamadıkkı ben sevgılımle daha cok seyler yasamayı planlıyorum
ona sarılarak uyumak, gozumu actıgımda onu goprmek ıstıyorum
bunları yazarkenbıle heyecanlanıyorum neden heyecan bıtsın??
uzun surede hep bakımlı halınle goruyo fala dıyosunuz ya
aslında kısa surede olunca hep bakımlı halını goruyosun
sevgılım grıp olmus kırmızı burunlu halımıde yazın patates gıbı soyulan halımıde gordu
her halımı sevdı
evt benımde etrafımda uzun surede bıten ılıskıler var
ama ben soyle dusunuyorum arkadaslar o ılıskılerde sorunlar var alında ama ınsan gormezden gelıyo sevıyor ya
ıs cıddıye bınınce omur gecmez dıyo
bırde ınsanların evrelerı donemlerı var
mesela ogrencıyken tanıstın baska bırısın sende o da eve donuyosun bambaskasın sonra ıs hayatı yenı bı donem bu degısımler ılıskılerı zorluyo bunları atlatmak guc oluyo 2 farklı ınsanın bır arada olmadan gormeden bırbırını anlaması cokta kolay degıl.
uzun yıllar sonra ayrılan arkadaslar ıcın cok uzgunum gıden yıllarınza emeklerınıze dılerım Rabbım dogru ınsanı cıkarır karsınıza
mutluluklar...
Ben evlilikten önce uzun süreli ilişki olmasın diyenler gibi düşünmüyorum.Evlenmeden önce her şey yaşanıyor,heyecan kalmıyor görüşüne hiç katılmıyorum.O zaman heyecan bitecekse evlendikten 10 sene sonra da biter,ee hadi heyecan bitti boşanalım durumu mu olur yani o zaman.Evlenince boşanmak kolay olmaz derseniz,buna da katılmıyorum.O zaman da adam sırf mecbur olduğu için mi evli kalır yani sizinle?10 sene geçmiş,heyecan bitmiş,ama sırf kurulu düzeni bozmayayım diye devam eden bir evlilik.Bence bu tamamen insanın karakterine bağlı.Kişinin karakteri sağlamsa,doğru olduğunu düşündüğü ve sevdiği insanla ister evlenmeden önce 10 sene geçirsin isterse evlendikten sonra fark etmez.
Benim de 7 senelik bir ilişkim var.Karşılıklı aşk hiçbir zaman bitmedi.Her gün günde 3,4 kere seni çok özledim diyen,artık evlenelim seneye okulun bitsin diye 4 gözle bekleyen bir erkek arkadaşım varİnanın abartmıyorum ama her gün artık evlenelim lafını en az 5 kere duyuyorum.Her gördüğü mobilyacı,beyaz eşyacı dükkanına beni sürüklüyor.Evimiz şöyle olsun,bu odası böyle,fayansı şöyle deyip duvar boyasına kadar hayalini kuruyor.Üstelik heyecan asla bitmiyor.Aksine evli olunca da aynı evi paylaşmanın,yan yana uyuyup uyanmanın heyecanı başlıyor.Erkek arkadaşım sürekli kapıyı bana sen açsan,beraber yemek yapsak,bazen tembellik etsek evde,yürüyüş yapsak,çocuğumuz olsa filan gibi şeylerin hayalini kuruyor.Üstelik ben lisedeydim ve 16 yaşındaydım,o da 20 yaşındaydı.Ama ilk seneden evlenmenin hayalini kurduk biz.O zaman doğal olarak herkes çocuk gözüyle baktığı için bana,inanmadılar gelip geçer sandılar.Şimdi de herkes bana hadi evlilik sırası sen de diyorlar akrabalardan.
Benim dershane öğretmenim var o da üniversiteyi ilk kazandığı sene tanışmıştı sevdiği insanla,tam 10 sene çıktılar.Okul,iş,para biriktirme askerlik filan derken 10 sene geçti ve geçen sene evlendiler,düğünlerine gittim ben de canım hocamın.Hep kız arkadaşını anlatırdı hocam bize,saygıyla sevgiyle aşkla bahsederdi.Hocamın yaşı da genç olduğu için abi kardeş gibiyiz,yıllardır tanıyorum çünkü.Sadece atanmak için beklediler,dershaneye güven olmuyor diye.Atanınca da hocam evlendiler.
Tabi ki uzun ilişki yaşayıp ayrılanlar da çok.Benim de çevremde var 4 sene sonra ayrılıp,başkasıyla evlenenler.Ama şunu gözlemledim,her uzun ilişkide belli kırılma noktaları oluyor zaman zaman.Kimininki 4.yıl da kimininki 6. da filan.Eğer sen o kırılma noktalarında karşındakine hala aşık olduğunu hissediyorsan,ilişkin eskisinden daha güzel devam ediyor.Bizim de 4-5 yılları arasında öyle bir dönemimiz oldu.7 sene boyunca sadece o dönemde 1 kere ayrıldık ve 1,5 ay dayanabildik.Ama bizimkinin nedeni çok farklıydı.Erkek arkadaşımın o dönemde maddi sıkıntıları vardı,bir de üzerine sperm sayısının az olduğunu öğrenince,beni mutlu edemeyeceğini düşünüp kendini benden uzaklaştırdı.Çok kötü davrandı bana,ama çok şükür aştık o günleri.Geçmişin öz eleştirisini yaptık birbirimize ve daha iyi olduk.Şimdi en büyük hayalimizden birisi seneye evlenmek ve sağlıklı bir çocuğumuzun olması.
valla bizim bu sene 7. senemiz benimki evlencem diye tutturdu
merhaba bi kaç soru sormak istedim;
yeni 6 aya yaklaşan bi ilşkim var ve uzun süreli ilşkilerle ilgili bi konuda yazdıklarına ratladım daha doğrusu '' 7 yıllık bi ilişkim var ve erkek arkdaşım evlenmek istiyor'' deyişine.
erkek arkadaşım 'şimdilik tanıdığım kadarıyla' !, çok temiz, iyi yürekli biri ve onu kaybetmek istemiyorum.
ama bi çok korkumda var..
biliyorum bu kadar düşünmek için erken ama elimde değil.
ve bizim ilişkimiz sürecek olursa nerden baksan 7 yıl var, evlenebilmemize..
sana sakıncası yoksa danışmak istedim;
bu kadar amandır iyi kötü tüm yaşananlardan çıkarımların vardır diye tahmin ediyorum, mutlu olduğun şeyleri neye borçlusun
yada hatalarınızdan çıkarttığın dersler neler ? danışmak istedim ..
buarada hayırlısıyla, saglıkla huzurla sürmesi dileğimle.. :)))
8 senelik bir ilişkim vardı ,aldatıldığım için bitirmek zorunda kaldım .
Ailesine,arkadaşlarına kısacası herkese evleneceğim kız asdfgh87 diye söylerdi.Yok ayrılırsam asla bir başkasıyla olmazmış ,hayata küsermiş vesaire :)
Beni aldattığı kızla 1 senedir beraberlerFacede profilini açıp, fot.larını koymuşlar felan .
Anlamadığım şey şu8 senelik kız arkadaşını aldatan insanla, bir kız nasıl birlikte olur nasıl ona güvenebilir.
Eninde sonunda onunda başına aynıları gelecek .Belki şu an değil ama mutlaka bu yaşanacak .
benimde yeni baaşlayaan bi ilişkim var ve erkek arkadaşım çok içten, sürekli evlilik haayelleri kuruyo. ki ilk başlarda evliliği düşünmeyen biriydi.
ve bahsettiğin gibi sürekli evimize dair en ince detayları bile düşünüp hayel ediyo, o kadar ki bazen şaşırıyorum ben bi kız olarak bu kadar ince düşünmüyorum diye.
ve şimdi 21 yaşındayız, evlenecek olursak ancak 7 yıl sonra mümkün. benim okulumdan dolayı, onundaa hayata tutunma kailesi v.s. derken, en erken 7 yılı bulacak gibi gözüküyo.
ve sürekli o kadar zaman nasıl geçecek diye düşünüyo.
ama yinede korkularım yok değil tabi...
zamanla aramızdaki aşkın farklılaşmasından tututta başka bi çok ihtimal var ve ben onu kaybetmek istemiyorum, yüreği çok iyi bi insan.
ve umarım zaman yanılmadıgımı kanıtlayacak şekilde ilerler bizim için.
korkularımdan biride monotonlaşması mesela ama bunun bizim elimizde oldugunu düşündükçe ve bi şeyleri renklendirmek için gayret ettikçe diniyo endişem.
.. benim sana sormak istediğim; mutlu bi şekilde sürdürebilmenizi neye bağlıyosun ?
iyi kötü yaşadıklarınızdan çıkarttığın dersler vardır mutlaka.
buarada Allah bozmasın, her daim mutlu huzurlu kılsın inşallah :))))
merhaba bi kaç soru sormak istedim;
yeni 6 aya yaklaşan bi ilşkim var ve uzun süreli ilşkilerle ilgili bi konuda yazdıklarına ratladım daha doğrusu '' 7 yıllık bi ilişkim var ve erkek arkdaşım evlenmek istiyor'' deyişine.
erkek arkadaşım 'şimdilik tanıdığım kadarıyla' !, çok temiz, iyi yürekli biri ve onu kaybetmek istemiyorum.
ama bi çok korkumda var..
biliyorum bu kadar düşünmek için erken ama elimde değil.
ve bizim ilişkimiz sürecek olursa nerden baksan 7 yıl var, evlenebilmemize..
sana sakıncası yoksa danışmak istedim;
bu kadar amandır iyi kötü tüm yaşananlardan çıkarımların vardır diye tahmin ediyorum, mutlu olduğun şeyleri neye borçlusun
yada hatalarınızdan çıkarttığın dersler neler ? danışmak istedim ..
buarada hayırlısıyla, saglıkla huzurla sürmesi dileğimle.. :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?