6-7 yıllık evlilikler böylemi oluyor?

diğer beşini merak ettim

Hepinizin msjlarını okudum kızlar çok teşekkür ederim, ufak tefek anlatımız oluyor tabikişten 22.30da gelir kapıda sarılırız öpmeden gitmez banyoya ne biliyim yemeğini yer eline sağlık hatun deyip alnımdan mutlaka öper salonda tv başında sarılır hakkını yiyemem ama galiba sorun eşimde veya bende değil bizim zamanımız kısıtlı birbirimizi görmeye oyüzdende ben akşam olunca eb güzel şekilde geçirelim istiyorum tabi eşimde yorgun haliyle uyumak istiyor. Kısa da olsa bi tatile çıkmayı teklif edicem eşime bakalım ne diycek. Geçen senede aynı soeunlar olmuştu ve ben resmen buhran geçirmiştim artık aklıma herşey geliyodu aldatılıyorum beni sevmiyo beğenmiyo boşancakmıyız... neyseki türkiyeye 1haftalığına tatile geldik ve gördümki ben büyütmüşüm.

Ben hiç sürpriz görmedim.. bence hala iyisiniz.. eşin sana düzgünce açıklama yapmış.. başkası olsa saçmalama, senin romantikliklerinle uğraşamam derdi..

merak ettim diğer beşini

İster istemez uzun süreli birlikteliklerde bir rutin oluşuyor, hatta öyle oluyor ki bazen, cinsellik bile planlı gelişiyor, hani yarın tatil-çocuklar uyudu-hemen halledelim vb. bir şekil içinde, eski heyecanından kaybediyor.

Sizinkine benzer bir konum vardı, ilgi alaka ve cinsellik yönünden olmasa da, eşimin kıyafetine kadar değişip evin içinde daha çok vakit geçirme istemlerini ele aldığım, rutin bir hayatı anlatmıştım. Biz bu problemi şu an aştık (tekrar etmez umarım); bir alış-veriş esnasında kıyafet denerken kendi çökkünlüğünü fark etti ve adım adım değişmeye başladı. Sanırım biz ne kadar söylesek de, ne kadar dıştan müdahil de olsak, erkeklerin kendilerinin hatırlaması gerekiyor evliliğin ilk yıllarındaki romantik ve hareketli günleri. Bize de düşen, o hatırlamayı yaşayabilecekleri ortamı kurmak sanırım.

İsterseniz konuma bakabilirsiniz, ara ara gelişmeleri yazdım belki bir faydası dokunur size. Diyebileceğim tek şey, bu rutin, monoton hayatı kabullenmek zorunda değilsiniz, ısrarınızı, taleplerinizi sürdürün, hatta talep ettiklerinizi siz yaparak, eşinizin zaman içinde ölen davranışlarını yeniden canlandırmaya çalışın, çocukları anneanne-babaanneye birkaç saatliğine yollayarak rutin dışı cinsel yaklaşımlar sağlayın. Bir noktadan sonra illa ki değişim geliyor.

ben kendi adıma değişim için çabalarım. ama karşı tarafta istek ve azim hadi bunlarıda geçtim herşeyi kabul etme normalinin bu olduğuna dair dayatma olunca olmuyor işte:)

ben kendi adıma değişim için çabalarım. ama karşı tarafta istek ve azim hadi bunlarıda geçtim herşeyi kabul etme normalinin bu olduğuna dair dayatma olunca olmuyor işte:)

Dayatma değil, bir çeşit alış-veriş ve bu alış-verişin, alıcılarının-satıcılarının, ürünlerinin zamanla değişmesi gibi bu.

Ben eşimi tanıdım, o da beni tanıdı nişanlılık süresinde mesela, ondaki özellikler, benim evlilik kararı almama zemin hazırladı, tıpkı onun da bendeki özelliklere bakarak evlilik kararı alması gibi. Evliliğin ardından ise, bu özellikler değişime uğradı ve ben de başta olan şeyi geri talep ettim, yani onda olmayan bir şeyi ona dayatmadım. Genelde evliliklerin sorun gibi görünmeyen sorunu bu. Esasen evlilik içinde değişen taraf, karşı tarafa yeni kişiliğini dayatıyor. "Artık sevgili değiliz ki, tabi değişeceğiz, kaç sene oldu, tabi rutine bağlayacağız" deniyor. Bu çok yavan bir bahane. Elbette tamamen eskisi, ilk günlerdeki gibi olmuyor, dün alınan ekmek bile 2 güne kadar bayatlıyor; ama kişi o bayat ekmeği kuru kuru yemek zorunda değil ki "Evlendik" diye. Talep edilen, "Yanına kolay yutmam için bir bardak su ver" gibi bir şey. Eh arada karısının-kocasının gönlünü yapıversin, karısı da onun bu gayretini görür, o da onun istediğini yapar, ölmez ya. Böyle sürdürülür sağlıklı ilişki.

Bir süredir dediğiniz ne kadar süredir?
Şarkı şiir yollamama dışında nasıl değişiklikler oldu?
Sadece bu ise çok normal,iyi olduğu kafasının rahat olduğu bir dönemde yine yollar,güzellikler yapar hiç merak etmeyin.
Başka yerlerde de değişim var mı?
Evle sizinle ilgisi eskiye nazaran eksik mi,ettiği güzel lafların yerini kötüleri mi aldı,yoksa sessizlik mi var nedir?
Siz onun işiyle ilgili sorunlarından haberdar mısınız?Anlatır mı?
Çok sorulu oldu yorum ama bunlar da önemli,
Endişelenmeyi bu soruların cevabına göre belirlemelisiniz.
Ben 4 yıllık evliyim,eksilmeyi ilk yıl yaşadım,sonra düzelttik şükür.

Canim ben 3 yillik evliyim. 7 yilda flort ettik. Toplam on sene. Ve Allah bozmasin. Her sene birbirimuzin kiymetini daha iyi biliyoruz. Sevgimuz askimiz daha cogaldi cocuklar olunca. Esimde yogun cslisiyor. Herkesin kendine gore yogunlugu var. Oglum var burde hamileyim.Benimde kendime gore gunlerim yogin geciyor ama ihmal etmiyoruz birbirimizi. Rutine bindi, is hayati falan soyleydi boyleydi bahane. İsteyen her sartta olursa olsun karsisindakine ilgisini surprizini yapar. Bastan beri bu tur seyleri onemsemeyenler yapmayanlar icin normaldir. Ama onceden olup sonradan yapmiyorsa bence bıkkınliktur. Altinda baska sey ararim.

Erkekler biraz analarına benziyor aslında ,kv de ilk dönemde el üstünde tutar içindeki cadıyı sonra çıkarır bariz değişiklik olmadığı sürece örn: yatakta ilgisi tavırları , ilgisizliği ,verdiği değer vs.. çokta sorun etmeyin rutine alisiyorlar beklenti icine girmektense değişik heyecanları siz serpiştirin hayatıniza ,ben 10 yıllık evliyim seni çok seviyorum dediğimde bende seni der mesela ,ama bende seni çok seviyorum demez . Gece uykumda canım karım diye sarıldığını çok kez duymusumdur . Yuzumu sevmesiyle uyanirim ama çaktırmamdile getirdigim zaman biz evleneli on yıl oldu der sizin eşiniz gibi.. önemli olan o rutine siz alismayin romantikligi sevmiyorsa sert ne istediğini bilen kadın olun ,herşeyi kocadan beklemeyin ..

7 yıllık evli olmama 6 yıl 2 ay var, bilemedim.
Biz evlenir evlenmez Doğuya şarka geldik, evliliğimizin en başlarından beri stres hep hayatımızdaydı ama heyecan hala dinmedi.
Ne denir bilemedim.
Ufak sürprizler deneseniz canlandırmak için evliliğinizi?

Bir kaç haftaya altıncı yılımıza giriyoruz biz de. Ondan önce on yıl flört dönemimiz oldu.
Evet hem evlilikte hem de flörtte biraz süre geçtikten sonra yazdığınız her iki konuda da bir sönüklük dönemi başlıyor. Bu kaçınılmaz bir şey. Ama onun öylece devam edip gitmesine de izin verilmemeli uzun süre. İlişkinin her türlüsü emek ister. Ve bu emeği her zaman ister. Eğer bunu karşıdan bekler bekler, bulamadıkça da üzülür durursanız bir yere varamazsınız. Hatta bazen siz bir iki adım atarsınız, hatta sitem edersiniz bakarsınız yine tık yok. E napacağız? Boşverip hayatım bu deyip küsüp gidecek bir evlilik mi var ortada? Hayır. Boşanacağım denilecek bir durum var mı? Ona da hayır. O zaman mutlaka o problem çözülecek.
Küçük şeyleri boş verin. Büyük şeyler yapın. Emek verin. Ne kadar emek verdiğiniz belli olsun. Onun hayal etmediği şeylerle çıkın ortaya. Ve istediğinizi alın. Kadının gizliden gizliye ve ya açıktan ilişkiye yön verdiği evlilikleri daha mutlu buluyorum ben açıkçası. Çünkü kadın o ilişkiden istediğini alıyor. Kadın istediğini alıyorsa da mutlaka karşısındakini de mutlu ediyor. Kadın istediğini alamazsa erkeklerin bunu sürekli sağlamaya devam edebilmesi zor malesef hem unutkanlar hem tembeller biraz.
İlk başlarda istediğiniz şeyler sizin çok emeğinizi gerektirsin ama onun hiç zamanını almayacak şeyler olsun mesela. Çok masraflı olmasın vs. Böylece o daha kolay uyum sağlar. Sonra yavaş yavaş onun vermesi gereken emeği artırırsınız faaliyetlerinizde. İlk baştan sadece veriyor ama ondan bir şey istemiyor gibi davranın yani. Onun mutluluk seviyesi arttıkça zaten gönüllü olarak verdiği emek artacak.
Yani bu durum normal. Ama koyuverirseniz anormal soğukluklara doğru serin sularda ilerlersiniz.
Ama çocukla her şey çok zor ona katılıyorum. Benim henüz yok. O yüzden onunla ilgili bir yorum yapamam.
Sizin durumunuzda yapabileceğiniz en büyük hata, hep ben uğraş veriyorum o bir şey yapmıyor kıymetimi bilmiyor, o zaman ben de çekilirim geriye demektir. İlla ki bunu yapacaksanız, bunu yapın çok içinizden geliyorsa ama aklınızda bir süre belirleyin ve o süre dolunca ona böyle böyle oldu ben çok kırıldım, o günden beri geri çekildim onu bile farketmedin deyin. Ne kadar kırıldığınızı görsün. Dürüstlük yolu yani :) Ama o konuşmanın sonunda da pasif olarak ondan bir şeyler bekliyor olmayın. Böyle olduğu için çok kırgınım, ama seni çok seviyorum hadi şunu yapalım düzelsin deyin mesela. Bir erkekle ilgi ve cinsellik konusundaki beklentilerinizle ilgili konuşacaksanız mutlaka ona somut bir çözüm önermeniz gerekiyor. Yoksa ona göre sadece dırdır yapıyor oluyorsunuz ya da iyi niyetliyse bir şeyler yapmak istiyor ama bocalıyor beceremiyor.
(Allah'ım ne kadar sexist ve erkekleri küçük gören bir yorum gibi olmuş. Beni affetsinler :) Ama cidden bu konularda yönlendirilmeye ihtiyaçları var yani ben ne yapayım. Erkek düşmanı değilim )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…