6 ay geçti hala bebek istemiyor

Bir konunuzda ilaç kullandığınızı ve kazara hamile kalsanız bile bebeğin sağlıklı bir şekilde dünyaya gelemeyeceğini yazmışsınız. Adamın bebek istememesini geçtim de böyle bir risk varken siz nasıl isteyebiliyorsunuz, çok ilginç. Önce tedaviniz bitsin, sonra eşiniz zaten ister. Adam sizden daha mantıklı bir şekilde davranıyor.

Biz uzun zamandır sevgiliydik 9-10 yıl kadar, evlilikte 8 ayımıza girdik eşim istiyor ama şuan ben istemiyorum. 6 ay nedir ki? Evliliğin tadını çıkarın çocuk elbet bir gün olacak ve olduktan sonra ölene kadar yanında olacak şimdi yalnız olmanın tadını çıkarmak daha güzel bence :)

Bebek geldi mi bir daha gitmiyor biliyorsunuz değil mi??
Yani hiç bir şey aynı kalmayacak, aranızdaki ilişki de dahil.
Doya doya geç yatıp geç kalkmak, yiyip içip gezmek, sevişmek varken neden büyük bir sorumluluğa giresiniz ki yaşlar ileri değilse. Biz otuzda evlendik iki yıl bekledik. İyi ki de beklemişi az bile beklemişiz.
O tatiller gerçek tatil, uykular ne güzel uykuymuş.
Şimdi yarım yamalak sevişiyoruz, uykuya hasretiz, başbaşa çıksak ikramiyeyi vurdul diye seviniyoruz.

Sizin sağlık sorununuz vardı. Iyilestiniz mi biraz iyi olun sonra düşünün bence .

Nasıl evlendiniz? Yani uzun süredir birlikteyiz evlenelim diyen taraf siz miydiniz? Yoksa eşiniz istekli bir biçimde ilişkiniz oturduktan sonra teklif mi etti? Konuya yorum yapabilmemiz işin bence temelini bilmeliyiz. 5 senelik ilişki 2 senelik aynı evde yaşama demişsiniz ama sizi zaten birlikte yaşadığınız halde evlenmeye iten nedeni yazmamışsınız. Mesela siz evleniriz ve çocuk yaparız diye mi düşünüyordunuz da eşiniz fikir mi değiştirdi? Yoksa siz beklentinizi hep içinizde tuttunuz adam size baba olmak istediği ile ilgili şimdiye dek hiçbir şey söylemedi mi?

Arkadaşlar ben eşimle evleneli 6 ay oldu hala bebek istemiyorum diyor. Nasıl ikna edeceğimi de bilmiyorum? Benim anlamadığım şey yeri ve zamanı değilmiş bu işin yeri ve zamanı ne zaman diye sorduğumda ona da cevap vermiyor??
Çok ayıp etmiş. 6 ay beklenir mi hiç çocuk için ilk gece dururken hemde

Ben evlendikten 6 ay sonra bebek isterim mesela.
Ama evlenmeden önce adama da sorurum ve söylerim bu istegimi.
Hayir dese zaten evlenmem.
Veya ortak bir zaman dilimine karar verilir.

O degilde.. ben simdiye kadar sorguladigim flörtleri sorgulamamis olsaydim evli olurdum kesin suan :D

Bakiyorum insanlar kac yillik iliskilerinde dahi acik iletisim kurmuyor. Evlenince de dert sahibi oluyorlar..
Cok ilginc.

Rahatsızlığınız oldugunu söylemissiniz, o tarz rahatsızlıklarda ilacların kesilmesi ve etkisininin gecmesi gerekir ki bunu bir jinekologa da söylemeniz gerekir. Sizin durumunuzda planlamadan cocuk yapmak sıkıntı içerebilir. Anne olmak istemenizi çok iyi anlıyorum elbette ama ihtiyatlı davranmanızda fayda var.

Bebeğin sizi iyileştireceğini mi düşünüyorsunuz?

Bebek efsane büyük bir sorumluluk, bunun altından kalabilecek misiniz?

Hamile kaldınız, doğurdunuz tamam ama bu yatırınca hop uyuyan, kaldırınca oynayan bir şey değil. Pembe düşünüyorsunuz muhtemelen. Tüm sorumluluklarını göze alıp bebek sahibi olanlar bile bazen baya depresyona giriyor.
Ve bebek evliliği sağlamlaştırmak yerine sallıyor.

Evliliğiniz çok sağlamsa bebek düşünün.
Ruhsal durumunuz çok sağlamsa 'eşinizle' bebek düşünün.

Arkadaşlar ben eşimle evleneli 6 ay oldu hala bebek istemiyorum diyor. Nasıl ikna edeceğimi de bilmiyorum? Benim anlamadığım şey yeri ve zamanı değilmiş bu işin yeri ve zamanı ne zaman diye sorduğumda ona da cevap vermiyor??
Bebekten sonra her şey güzel olmuyor ki ... bunalımlar kavgalar uykusuzluk artıyor .. evden kaçmak istiyo insan.. bende bebek istememekle iyi ediyor eşiniz. Daha çok eRken bence

Siz delirmişsiniz😳😳
Eski konulara baktım, maddi sıkıntınız var, doktorunuz zararlı ilaç kullandığınız için bir sene bebek yapma demiş, otizme sebep olabilir demiş, sizin zaten psikolojik sorunlarınız var engelli raporu alacak kadar ve hala bebek diyorsunuz.
Siz bebeği ne sanıyorsunuz? Engelli olma riskine rağmen nasıl bile bile çocuk dersiniz bu vebaldir. Annem engelli olacağımı bile bile yapsa ben engelli olsam onu asla affetmezdim.
Lohusalık sendromu mesela şu ruh durumunuzda nasış başa çıkacaksınız? Hiç nir sorunum yokken şartlarım uygunjen dibine kadar yaşadım. Kaldırıp çocuğu atmayaxağınızın garantisi yok.
Hepsini geçtim bu bebeğin bez, gerekirse mama, kıyafet, gibi ihtiyaçlarını nasıl karşılayacaksınız?
Çok bencilsiniz. Çok.

Gören de 6 asır geçti sanır. Hala istemiyor dediğinize göre eskiden beri istemiyordu. Zaten neden istesin 6 ayda ne değişecek? Sizin için bu kadar mühimse çocuk isteyen biriyle evlenseydiniz keşke. Çocuk öyle ite kaka ikna edilinilecek bi şey değil çünkü.

Back
X