slm canım,biraz geç kaldım kusura bakma
karatay özetleyecek olursam;
1-Klasik diyetlerdeki gibi az az sık sık yeyip kalori hesabı yapmıyosun..
2-doğru besinleri doyana kadar yiyerek, aç kalmadan kilo veriyosun
3-Un, şeker,meyve yemiyosun( bazı meyvelere izin var kısıtlı da olsa erik gibi ama bunları aralarda değil kahvaltıda yiyosun
3-kuru meyve kahvaltıda yiyebiliyosun.
4-her türlü, rafine edilmiş,raf ömrü uzun, fabrikasyon ürünü gıda yemiyosun
5. herşeyin doğalını yiyosun, köy tavuğu,köy yumurtası,köy tereyağı,köy yoğurdu gibi.. herşeyin hazırı yasak.. diyet ürünler hepten yasak
6-yağ kısıtlaması yok ama sağlıklı yağlar kullanıyosun sadece.. tereyağı,kuyrukyağı, zeytinyağı,bi de fındık yağı istediğin kadar yiyebilirsin kısıtlamadan..
7-sebzelerden patatesin glisemik indeksi çok yüksek o yüzden yenmiyor. bezelye çok önerilmiyor. onun dışındaki sebzelerden yiyebiliyosun..
8-pirinç yerine bulguraz izin var öğle yemeğinde 3-4 kaşık
9- her türlü ekmek yemek yok, kepekliydi, tambuğdaydı vs. o şekilde satılan ekmeklerin renklendirici ile yapıldığını, doğal bile rafine edildiği için(parçalandığı için) yenmemesi gerek. ekmek yerine tam buğday öneriyor. hani anadolu da diş bulguru yapılır ya o buğday, yani buğdayın en doğal halini yemeyi öneriyor. buğday işlendikçe, glisemik indeksi yükseliyor ve sağlığız için tehlikeli hale geliyor.
10-protein ağırlıklı besleniyosun, sağlıklı yağları raht tüketiyosun ama karbonhidrat ve glisemik indeksi yüksek gıdalar yemiyosun..
aslında diyet değil yaşam tarzı diyelim, ömür boyu bu şekilde beslenmek gerektiğini söylüyor.
yediklerime gelince
hergün 2 yumurta,( istersem haşlanmış, istersem sağlıklı yağlarla, sebzeyle falan çeşitlendirdiğim omlet çeşitleri)
istediğin türden peynir (kibrit kutusu büyüklüğü falan yok,istediğin kadar ama bana genelde kk yetiyor ama sınrlama yok)
10-15 e kadar zeytin (tuzsuz olmak şartıyla)
1 çay bardagı ceviz(ekmek yerine ama bana 2-3 ceviz yetiyor
domates,salatalık vs. istediği kadar yiyorum
ve gün boyu acayip tok tutuyor,öğleye falan acıkmıyorum aslında ama yemek saati mecburen yiyorum.ileride 2 öğüne indirmeyi düşünüyorum..
yemekte karataya uyumlu ne varsa yiyorum.. sebze et tavuk.. pilav makarna tatlı yok..akşama da aynı şekilde doyana kadar et, tavuk, sebze yiyorum
hergün 2,5 lt su
30 dk yürüyüş yada başka spor
diğer diyetlerdeki gibi aç gezmiyosun, sevdiğin yemekleri sevdiğin tadıyla, doyana kadar yiyosun.. geçen mesela dövmeli yoğurt çorbası yaptım. o kadar lezzetli oldu ki anlatamam, yoğurt çorbasını bulgurlu yaptığım olmuştu ama dövmeli hiç yapmamıştım, tereyağlı, naneli valla süperdi ve doyurucu idi.
bide öğünler arası en az dört-5 saat olması gerek, yani arada hiçbişey yememen gerek. Yemekten 4 saat kadar sonra vücutta leptin denen bir hormon salgılanıyor ve sürede vücut ara öğünleri depo yağları yakarak kullanıyor.. zaten sen bunun yarısı bir kahvaltı et gün boyu acıkmazsın, çünkü çok az yiyorsun bana göre.. yani düşün ben zaten sizden çok yiyen biri olarak, aynı miktarda hatta daha fazla yiyerek kilo verdim.. siz çok daha güzel verirsiniz.. ekmek ve karbonhidrat yemediğin gerçekten acıkmıyosun, bunu denersen göreceksin emin ol..
karatay popüler olalı 2 yıl oldu ve benim 2 yıldır bu diyetle ilgilenmememin nedeni ekmeğe düşkün olmam ve bırakamayağımı sanmamdı, meğer ne büyük hata yapmışım, 2 yıl önce başlamış olsaydım çok daha farklı olurdum.. neyse nihayet bu diyete başlamış olmamda oldukça önemli... bir de grubumuz orda paylaşımlar yapılıyor okumanı tavsiye ederim..
ben şiddetle tavsiye ediyorum sen de bir incele aklına yatarsa başla hemen.. kolay gelsin...
http://www.kadinlarkulubu.com/diyet...atay-diyeti-deneyimlerimiz-canan-karatay.html