6 ayda 53 kilo şaka gibi:)

olsun canım bende dün yapamadım bugün başldım tekrar. ama harfiyen uyamıyorum malum yaz günü et tavuk yiyesim yok hiç...
günlük menümü vereyim hemen

sabah 1 dilim karpuz 1 kk peynir 1 yeşil çay 1 beşibiyerde

öğle 1 dilim karpuz 1 kase semizotlu yoğurt

ikindi 1 dilim karpuz

akşama da 1 kase yoğurt yicem gene semizotlu naneli...

2.5 litre su içtim yatana kadar 1 litre daha içerim....

sende başla bence hiç acıkmadım canım inanki su içmekte zaten karnım davul gibi şişti

Canım beşibiryerde çayının faydasını gördünmü hiç bende almıştım zamanında poşet olanından ama etkisini görmeyince bıraktımhemen.Bu arada sen çok azimlisin banada destek oluyosun teşekkür ederim :7:

Canım beşibiryerde çayının faydasını gördünmü hiç bende almıştım zamanında poşet olanından ama etkisini görmeyince bıraktımhemen.Bu arada sen çok azimlisin banada destek oluyosun teşekkür ederim :7:

olmaz mı canım hiç ben cok fayasını gördüm günde 2 fincan içmeye calışıyorum ama mutlaka hergün 1 fincan içiyorum... sende iç bence diyetine katkısı olur yani hem ödem atmada hemde yağ yakımını hızlandırır... burda birbirimize destek olmak için varız her türlü soruna cvp veririm sıkılmadan sorabilirsin.... hemen basla yarın inanırmısın bugün o kadar hafifim ki saat 6 gibi 1 kase semizotlu yoğurt yedim doydum yani...ben azmi bi ara bırakmıştım ama gene azmettim cok şükür bu kez 60 hatta 55 e kadar gitmeyi düşünüyorum boyum 1.55 çünkü...

o zaman hoşgeldin aramıza canım benim:)
bugün akşama kadar iyiydim ama az önce tnsiyonum cok düştü ayakta duramadım ama diyetle ilgisi yok canım sıkkın biraz... Bende mecburen biraz ekmekle yemekten kasıkladım içime sinmedi yarın ilk günden karpuz diyetine baslıyorum gene...

Bende bugün dünden daha halsiz olunca yedim valla,tamyağlı peynir,ekmek,kurabiye derken baktım ekmeği büyük bi özlemle yiyorum,tutamadım kendimi,bugün 4. gündü.Yarın devam edicem ama bugünün pişmanlığını yaşıyorum şu an.sporda yapmadım.of of...karpuz diyetinde başarılar.

olmaz mı canım hiç ben cok fayasını gördüm günde 2 fincan içmeye calışıyorum ama mutlaka hergün 1 fincan içiyorum... sende iç bence diyetine katkısı olur yani hem ödem atmada hemde yağ yakımını hızlandırır... burda birbirimize destek olmak için varız her türlü soruna cvp veririm sıkılmadan sorabilirsin.... hemen basla yarın inanırmısın bugün o kadar hafifim ki saat 6 gibi 1 kase semizotlu yoğurt yedim doydum yani...ben azmi bi ara bırakmıştım ama gene azmettim cok şükür bu kez 60 hatta 55 e kadar gitmeyi düşünüyorum boyum 1.55 çünkü...

Sabah yürüyüş yaptım 50 dk 10dk da bisiklete bindim.Bakıyım çaylarımın tarihi geçmediyse içiyim yoksa bugün hemen alıyım :126: Benim ilk hedefim 75 çünkü 93 olduğum için daha kolay bi hedef 75 olduktan sonrada 60 olmak istiyorum inş. :8:

Bende bugün dünden daha halsiz olunca yedim valla,tamyağlı peynir,ekmek,kurabiye derken baktım ekmeği büyük bi özlemle yiyorum,tutamadım kendimi,bugün 4. gündü.Yarın devam edicem ama bugünün pişmanlığını yaşıyorum şu an.sporda yapmadım.of of...karpuz diyetinde başarılar.
canım benim neden bozdun yaa hemde iyice abartmışsın ama oluyo bazen bende gün geliyo oturuyorum dolabın önüne afedersin kusana kadar yiyorum sonra tabi büyük bi pişmanlık... ama ertesi gün kaldıgım yerden devam ediyorum olur bazen önemli olan farkına varabilmek pişman olabilmek...neyse bugün başla gene hemen kaybedecek vaktimiz yok dimi...
Sabah yürüyüş yaptım 50 dk 10dk da bisiklete bindim.Bakıyım çaylarımın tarihi geçmediyse içiyim yoksa bugün hemen alıyım :126: Benim ilk hedefim 75 çünkü 93 olduğum için daha kolay bi hedef 75 olduktan sonrada 60 olmak istiyorum inş. :8:

başla tabi canım faydası cok oluyo gercekten hiç aksatmadan hergün içerim ben..hedefini zaten şimdilik küçük tut kilo verdikçe değiştirirsin benim ilk başta 75 sonra 70 sonra 65 sonra 60 ve en son belki 55e kadar gidicem inşallahh... ama suan 60 a bile razıyım yaa offfffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff

sabah 9 da kalktım 2 brd ılık su
sonra 1 yeşil çay 1 beşibiyerde
gece yatarken kayısılı cay içmiştim 2 fincan karnımda gurul gurul sesler var:52:
şimdi semizotlu yoğurt ve karpuz yicem benim diyet yoğurt ve karpuz diyeti oldu biraz ama canım baska bişi istemiyo hiç...
ikindi de bi dilim karpuz yerim ,
aksama annemler gelecek yemeğe bakalım artık ne yerim bilmiyorum

başla tabi canım faydası cok oluyo gercekten hiç aksatmadan hergün içerim ben..hedefini zaten şimdilik küçük tut kilo verdikçe değiştirirsin benim ilk başta 75 sonra 70 sonra 65 sonra 60 ve en son belki 55e kadar gidicem inşallahh... ama suan 60 a bile razıyım yaa offfffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff

Verirsin sen bu azimle canım benim takılma hiç zaten 10 kilocuk benim vermem gereken 18 kilo var :14:

slm kızlar pek giremiyorum aksam anneme demiştim tartımı al gel diye unutmuş sevdalı:9:
kilomuda cok merak ediyorum ama bu karpuz diyeti beni hasta etti yaa soğuk yedim karpuzla yoğurdu boğazlarım şişmiş kötüyüm yani...
yarın hollaywood diyetine başlıyorum son kararım ne zamandır denemek istediğim bi diyet ama sonunda kararımı verdim
yarın başlıyorum artık... tartıldıgımda en azından 66 - 65 görmek istiyorum yoksa cok büyük hayal kırıklığı olur yani...

Çok geçmiş olsun.İnş faydası olur.Ben öyle diyetleri bıraktım spora başladım.İnş. istediğimiz kiloya geliriz canım :8:

saol tatlım yaa karpuzu soğuk yemiştim ondan oldu galiba yutkunamıyorum resmen sabahtır yediğim tek sey 3 kayısı aslındaa meyve suyu içmem lazzım ama oda soğuk o yüzden meyve yiyorum şimdilik...
gene de diyetten vazgeçmedim bakkalım bu diyeti deniicem bi hafta spora vaktim olmuyo pek oğlum benden önce spor yapcaam diye atıyo kendini önüme...
artık 65 olmak istiyorum ben yaaaaaaaaa ne zamandır aynı kilodayım takıldı kaldı gene... gerçi uzun süüredir tartılmadım ama bakalım tartıda ne cıkcak..

saol tatlım yaa karpuzu soğuk yemiştim ondan oldu galiba yutkunamıyorum resmen sabahtır yediğim tek sey 3 kayısı aslındaa meyve suyu içmem lazzım ama oda soğuk o yüzden meyve yiyorum şimdilik...
gene de diyetten vazgeçmedim bakkalım bu diyeti deniicem bi hafta spora vaktim olmuyo pek oğlum benden önce spor yapcaam diye atıyo kendini önüme...
artık 65 olmak istiyorum ben yaaaaaaaaa ne zamandır aynı kilodayım takıldı kaldı gene... gerçi uzun süüredir tartılmadım ama bakalım tartıda ne cıkcak..

Olucaksın canım ben inanıyorum sana.Bi de dukanı denedinmi hiç bana tavsiye etmişlerdi sadece 3 gün dayanabilmiştim ama 2 3 kilo vermiştim çok kısa sürede.

Olucaksın canım ben inanıyorum sana.Bi de dukanı denedinmi hiç bana tavsiye etmişlerdi sadece 3 gün dayanabilmiştim ama 2 3 kilo vermiştim çok kısa sürede.

dukanı aslında cok düşündüm ama bi cesaret edemedim... bi arkadaşım denedi ve gerçekten cok güzel kilo vermiş uzun süreden sonra görüşünce cok sasırmıştım valla... aslında denemek lazım en azından bi hafta deneyip bıraksam bi sorun olmaz herhelde demi bi bilgin varmı istersen pazartesi beraber yapalım mı ben her gün yeni bi diyet deniyorum ama bi konsantre olamadım nedense su ara cok halsiz kaldım belkide ondan bide cevremdeki herkes küçücük kaldın bırak artık diyeti hasta olursun falan deyince de ne bilim işte adapte olamıyorum

kahvaltı 3 kayısı
öğle bi dilim karpuz
ikindi 4-5 tane yaprak sarma 1 dilim revani 1 dilim börek (gezmekteydim sölemesi ayıp tutmadım kendimi kıtlıktan cıkmış gibi hepsini yedim tabağın)
akşam karpuz
5 brd su (su içemedim bugün bademciklerim şiş resmen su dalıyo boğazlarımı)
1 kahve
2 brd çay

dukanı aslında cok düşündüm ama bi cesaret edemedim... bi arkadaşım denedi ve gerçekten cok güzel kilo vermiş uzun süreden sonra görüşünce cok sasırmıştım valla... aslında denemek lazım en azından bi hafta deneyip bıraksam bi sorun olmaz herhelde demi bi bilgin varmı istersen pazartesi beraber yapalım mı ben her gün yeni bi diyet deniyorum ama bi konsantre olamadım nedense su ara cok halsiz kaldım belkide ondan bide cevremdeki herkes küçücük kaldın bırak artık diyeti hasta olursun falan deyince de ne bilim işte adapte olamıyorum

Canım ben dukana dayanamıyorum ya yoksa yapmak isterdim seninle.1 gün dene halsiz kötü hissedersen bırak.Bende adapte olamadım diyetlere ya sporla halletmeye çalışıyorum.

Merhaba arkadaslar ben dukana baslamak ıstıyorum ama ramazan ayının yakında olması benı korkutuyor,ramazanda nasıl uyguladınız var mı uygulayan ?

dukan nasıl oluyor?

ducan dıyetı 4 evreden olusuyor ... proteın agırlıklı beslenıyor ılk evre atak evresı ...

ATAK EVRESİNİN ÖZETİ

Süresi,vakalara göre(kilo fazlanıza göre ve vemek istediğiniz kiloya göre değişiyor),1-10 gün arasında değişen bu dönemde,belirtilen on kategorideki besinleri ve ekstraları yeme hakkınız var
(kilo fazlasında göre atak süresi değişebiliyor.vermeniz gereken kilo azsa atak süresini gereğinden fazla uzatmayın lütfen.Yalnızca obezlik durumlarında 10 güne kadar uygulama tavsiye ediliyor.Dukantest yaparak evre sürelerinizi görebilirsiniz.)
Bu on kategoriden,hoşlandığınız ya da size uygun gelen gıdaları HİÇBİR SINIR OLMADAN,GÜNÜN İSTEDİĞİNİZ SAATİNDE,DİLEDİĞİNİZ KADAR tüketebilirsiniz.

Ayrıca bu gıdaları birbirleriyle karıştırma özgürlüğünüz de var.

Yani slogan basit,tartışmaya da açık değil.Aşağıda adı geçen her şey sizin,bu listede yer almayanlarsa sizin değil.

1-AZ YAĞLI ETLER:Dana ve sığır,ancak antrikot ve pirzola hariç(ben yemeklerde kullanmak üzere kıyma olarak da çiğ köftelik diyerek alıyorum)Etlerin ızgarada ya da yağları alınarak yapışmayan bir tavda pişirilmesi uygundur.Et ürünlerinde yağ oranı en fazla %10 olmalı.

2-SAKATAT:Karaciğer,böbrek,dil

3-YAĞLI,YAĞSIZ,BEYAZ YA DA SİYAH ETLİ,ÇİĞ YA DA PİŞMİŞ TÜM BALIKLAR:(En çok somon ve light ton balığı kullandım ama mevsimine göre her türlü balık yağsız pişirilmek kaydıyla uygundur)

4-BÜTÜN DENİZ ÜRÜNLERİ(kabuklular ve yumuşakcalar)

5-DERİLERİ HARİÇ OLMAK KAYDIYLA(ÖRDEK VE KAZ DIŞINDAKİ )TÜM KÜMES HAYVANLARI

6-YAĞSIZ JAMBON,YAĞSIZ HİNDİ VE TAVUK DİLİMLERİ(Polonez'in tavuk ve dana jambonu en az yağlı olanlardan, füme ve kurutulmuş etler,çemensiz pastırma da uygun)

7-YUMURTA

8-YAĞSIZ SÜT ÜRÜNLERİYoğurt,peynir ve süt yağsız ürünlerden seçilmeli.Bulunamadığı durumlarda en fazla %2 'ye kadar yağlı ürünler seçilebilir.Süt günde 1 brd.'la sınırlanmalı,toplam süt ürünleri 1lt'yi geçmemeli.Peynirlerde buoranı yakalamak çok zor.Ancak bazı beyaz peynirler(Aknaz-BİM)%2,5 yağlı.Onun dışında en uygun peynir bizim için lor.

9-EN AZ 1,5 LT SU(Bu çok önemli.Çünkü çözülen yağları su ile atıyoruz.Ben lt'lik şişeyle geziyorum.Bardaktan içmekte daha pratik.)

10-YULAF KEPEĞİ:Günde 1,5 yemek kaşığı.
BU ÜRÜN ÇOK ÇOK ÇOK ÖNEMLİ.
Ben başladığımda Türkiye'de yulaf kepeği diye bir ürün olmadığından yulaf ezmesi kullandım.Ama ikisi aynı şey KESİNLİKLE değil.(Kepek kullansaydım daha kısa sürede verebilirdim fazlalıkları)Kepeğin karbonhidrat oranı çok düşük olduğu gibi,zayıflamaya katkısı çok büyük.Kepeğin neden bu kadar öenmli olduğunu BU LİNK'e tıklayarak okuyabilirsin.
Ayrıca günlük karbonhidrat ihtiyacınızı karşılayacağınız ,tariflerde yer alan yiyecekleri yaparak diyetinizi çeşitlendireceğiniz bir besin.ALMADAN DİYETE BAŞLAMAYIN...

GÜNDE 20 DK ZORUNLU YÜRÜYÜŞ(Ben kondisyon bisikleti kullanıyorum)

EKSTRALAR:KAHVE,
ÇAY,
BİTKİ ÇAYLARI,
SİRKE,
KOKULU OTLAR(maydanoz,dereotu,nane gibi otlarI yiyeceklere tat verme amaçlı az miktarlarda tüketebilirsiniz,fazlası sebzeye gireceğinden izinli değil),
BAHARATLAR,
KORNİŞON TURŞU(3-4 adet)
LİMON SUYU(tatlandırma amaçlı az miktarda örn:günde 1 kaşık)
SOĞAN,(tatlandırma amaçlı az miktarda örn:günde çeyrey ufak soğan)
SARMISAK,(tatlandırma amaçlı az miktarda örn:günde 1)
TUZ (çok çok azaltın)
HARDAL
ZEYTİNYAĞ(kasım 2011 de dr.dukan yaptığı güncellemeyle diyete 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağ dahil etti.Bunu istediğiniz yiyecekle kullanabilirsiniz.)
DOMATES(tatlandırma amaçlı az miktarda örn:günde 1 kaşık)Domatesi rende,şeker ve yağ katkısız salça veya püre olarak kullanabilirsiniz.

*İçeceklerde veya yiyeceklerde kalorisiz tatlandırıcılardan(aspartam,sukraloz vs.) kullanabilirsiniz.(ÖRN:SPLENDA,STEVIA,TAKİTAFORMTAT60)
*Light gazlı içecekler tüketebilirsiniz.(Diyet kola vs)Dr.Dukan bu tür içecekleri de sınırlamıyor ama şahsi görüşüm 1-2 bardağın üzerine çıkmamak çünkü selülitin artmasına sebep oluyor bu tür içecekler.

Yukarıdaki ekstralar ve on kategoride yer alan besinler dışında hiçbirşeye izin yok...

dukan nasıl oluyor?

SEYİR EVRESİNİN ÖZETİ

Bu evre bizim asıl kilo vereceğimiz evre.
Atak evresindeki gibi saf protein(SP) ve sebzelerin eklendiği protein sebze (PS) günlerinin dönüşümlü olarak uygulandığı bu evre ulaşmamız gereken kiloya inene dek devam ediyor.

Arada kilo vermenin yavaşladığı zamanlar ve hatta 1-2 kg geri almış gibi görebilirsiniz.Pes etmek yok.Çünkü hemen yeniden vermeye devam ettiğinizi göreceksiniz.

LİSTEYE EKLENENLER:

Atak evresinde izin verilen bütün gıdalara devam ederken,bunların yanına şimdi sayacağımız çiğ ya da pişmiş sebzeleri de ekleyin.Her zamanki gibi bu listedekilerin yeneceği miktara,yenebileceği saatlere ya da listedeki diğer gıdalarla karıştırılmalarına herhangi bir kısıtlama getirilmemiştir.

Seyir evresinde Saf Protein günlerinde ataktaki gibi beslenmek gerekir.Ataktan farkı ise yulaf kepeğinin 2 yemek kaşığı olması ve sınırlı izinli gıdaların da yenebilir olmasıdır.

Protein Sebze günlerinde ise Saf Proteinlere ek olarak sebzeler listeye dahil oluyor.

Ayrıca önem verilmesi gereken bir husus da sebzelerin tek başına tüketilmemesi yanında mutlaka miktar olarak daha fazla proteinle beraber tüketilmeleri gerektiği.Bu oran 1/3 sebze,2/3 protein şeklinde olmalı.

Ancak eğer kabızlık,yorgunluk,halsizlik vs. gibi etkiler yaşıyorsanız sebze miktarının proteinden fazla olmasında sakınca yok.Bu durumda süt ürünlerini azaltarak sebzelerin yanında et türevlerini tüketmek daha faydalı olacaktır.

dukan nasıl oluyor?

GÜÇLENDİRME EVRESİ ÖZETİ

Bu geçiş döneminin süresi şimdiye dek verdiğiniz kiloyla bağlantılı olarak hesaplanır:Verilen her kilo için 10 günlük güçlendirme rejimi yapılmalıdır.

Eğer 20 kg verdiyseniz,bu dönemi 20kg x 10gün=200 gün sürdürmelisiniz.Herkes bu formülle kolayca kendisi için uygun süreyi hesaplayabilir.

Güçlendirme eskiden yediğimiz bazı besinleri hayatımıza yeniden ve yavaş yavaş sokmak için çok önemli bir evre.Bu yüzden bu evre 2 bölüm halinde yapılmalı.Yukardaki örnekteki gibi 200 gün güçlendirme yapmamız gerekiyorsa 100+100 günden oluşan 2 yarıdan oluşmalı.

Yeni kilonuzu korumayı hedeflediğimiz bu güçlendirme evresi boyunca,aşağıdaki besinleri tüketmekte özgürsünüz ve sürdürmekte olduğunuz rejime sadık kalmalısınız.

-Güçlendirmede kilo verme gözlenmese de bazı istisnai durumlarda bu görülebiliyor.Bu durumda kilo vermenin devam etmesini önlemek için 2.tablodaki beslenme şekline geçmek öneriliyor.

-Eğer tam tersi bir durum söz konusu ise yani güçlendirmede aniden kilo artışı olduysa yeni besinlerin tümünü ilk haftada eklemek yerine yavaş yavaş menüye dahil etmek öneriliyor.Örneğin 1 hafta ekmeğin 1 dilimi,2.hafta 2 dilimi,sonraki hafta meyve vb.

-Sınırlı İzinli gıdalardan ise bu evrede 3 tane seçebilirsiniz.

Haftada 1 gün(perşembe) Ataktaki gibi SAF PROTEİN diyeti uygulamanız gerekirken diğer 6 gün aşağıdaki besin gruplarıyla evreye devam edilmeli.
ATAK REJİMİNİN PROTEİNLİ BESİNLERİ(Atak evresinde izinli olan tüm besinler)
SEYİR EVRESİNİN SEBZELERİ(Seyir evresinde eklenen tüm sebzeler)
MUZ,ÜZÜM,KİRAZ ve İNCİR DIŞINDAKİ MEYVE ÇEŞİTLERİ:Güçlendirmenin ilk yarısında günde 1 porsiyon, ikinci yarısında ise 2 porsiyon meyve yenebilir. 1 porsiyon meyve olarak tüketebileceğiniz besinler ve miktarlarına örnek:
Elma 100 gr (1 orta boy),Portakal 135 gr (1 orta boy),Mandalina 135 gr (2 küçük boy)
Kayısı 100 gr (3-4 adet),Vişne 80 gr (14 adet),Greyfurt 100 gr (1 orta boy),Yeni dünya 6 adet
Kırmızı erik 50 gr (2-3 adet),Yeşil erik 100 gr (10 adet),Çilek 100 gr (12 adet/1 çay bardağı)
Şeftali 140 gr (1 orta boy),Armut 100 gr (1 orta boy),Ayva 100 gr (1/4 orta boy),Nar 75 gr (1/2 orta boy),Kavun 150 gr (1/8 orta boy kavun),Karpuz 200 gr (1/8 orta boy karpuz),
GÜNDE 2 DİLİM TAM BUĞDAY EKMEĞİ:Tam buğday ekmeğinden kasıt işlenmiş beyaz undan yapılmamış olması.Her tam buğday ekmeği uygun değil.Alacağınız ekmeğin içinde şeker,ayçiçek yağı,glikoz,yağlı tohumlar olmamasına dikkat etmelisiniz.Dilim boyutu piyasada dilimlenmiş olarak satılan standart dilimler kadar yani aşağı yukarı 34gr olmalı.Bu hakkınızı ekmek olarak tüketmek istemezseniz 2 yemek kaşığı tam buğday unuyla yapacağınız erişte,yufka veya başka bir hamurişini -yağsız olmak kaydıyla- tüketebilirsiniz.Veya ekmek hakkınız yerine 220gr nişastalı gıda tüketebilirsiniz(bknc.nişastalı gıdalar)
40 GR ÇOK YAĞLI OLMAYAN SERT PEYNİR:Bu peynir mevzusu kafaları karıştıran bir kavram.Süt ürünleri deyince biz otomatikman içine peyniri de dahil ediyoruz.Oysa ki 'dairy' olarak geçen süt ürünleri içindeki peynirler mayalanmamış lor,quark,ricotta tarzı peynirler.Atak ve seyirde yenmesi tavsiye edilenler de bunlar.Güçlendirmede ise aşırı yağlı olmamak kaydıyla diğer peynirlerden de günde 40gr kadar(kibrit kutusu kadar) yenebiliyor.Peynir hakkınız yerine eğer isterseniz kavrulmamış olmak kaydıyla fındık,badem,antep fıstığı ,ceviz,ayçekirdeği ve kabak çekirdeği tüketebilirsiniz.Miktarları yine 40gr kadar olmalı.(40gr ceviz yaklaşık 8-10 adet,fındık-badem ise 20-25 adet arası)Eğer isterseniz 20gr peynir-20gr kuruyemiş olarak da ayarlama yapmanız mümkün.
NİŞASTALI GIDA:Nişastalı gıdalar için Dukan'ın önerdiği yeme sırası esmer,tam tahıllı olmak kaydıyla Makarna,Bulgur,mercimek türleri,kuru fasulye türleri,pirinç ve patates.Bu besinlerin miktarı -ister tek başına ister karıştırarak yiyin-pişmiş olarak 220 gr.'ı geçmemeli.Beyaz pirinç yemek isteyenler ise sadece 175gr yiyebilirler.Nişastalı gıdalar da ilk yarıda 1 PORSİYON,İkinci yarıda 2 porsiyon olarak yenebilirler.
KUZU BUDU:Yağlı olması sebebiyle ilk 2 evrede izinli olmayan kuzu eti de bu evrede haftada 2 kez yenebiliyor.(şart değil tabi ki)
2 ÇORBA KAŞIĞI YULAF KEPEĞİ
''ÖDÜL YEMEĞİ'':Ödül yemeği kavramı gerçekten de öğün olarak algılanmalı ve 'ödül günü'ne dönüştürülmemeli. Dukan'a uygun olması zorunluluğu olmayan BAŞLANGIÇ,ANA YEMEK,TATLI VE İÇECEKTEN(örn:1 kadah şarap) OLUŞAN SERBEST BİR ÖĞÜN olarak tüketebilirsiniz.(Bu yiyecekleri 1 tabakla sınırlı tutmak 2 tabağı almamak kaydıyla)
İlk yarıda haftada 1 kez,ikinci yarıda 2 kez ödül yemeği yiyebilirsiniz.
HAFTADA 1 GÜN MUTLAKA ATAK EVRESİNDEKİ GİBİ SAF PROTEİN DİYETİ

Back
X