6 aylık evliyim dayanamıyorum artık

ayhayatcokzor

Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2016
50
37
18
Kızlar selam, uzun zamandır forumu takip ediyorum artık benim de sizlerle dertleşip vereceğiniz fikirlere ihtiyacım var.
6 aydır evliyim yapım gereği insanlarla çabuk kaynaşamam. Eşimin ailesi nişan zamanı ve sonrası hep bu konuda gereksiz alınganlık yapıp huzursuzluk çıkardı kv ve görümcem eşimi onlardan ayıramayacağımı sürekli hayatımızda olacaklarını bile açıkça yüzüme söylediler. Ki öyle bir derdim düşüncem bile yoktu gereksiz kıskançlıkları ve küslükleri ile 1 yıla yakın nişan dönemini hep burnumdan getirdiler.
Eşim çok pasif kv ve görümce sürekli hastayız hastanedeyiz ayıldık bayıldık diyerek kendilerini acındırdıkça o da vicdan yapıp haklı olduğum konularda beni savunamaz. En ufak birseyde bizi sil derler konuşmazlar o da günlerce yemez icmez uyumaz uzuntusunden.
Dügün günümde bile beş karış surat yaparak geldiler.ikisi kalabalıkta yanıma gelip arkadaslarin neden surekli yaninda, gelin odasına girmeyecekler vs diye tartışma yarattılar ve tabiki kaçınılmaz son olarak bayılıp hastanelik oldular hep ayni taktik yani.
Ben o günden sonra kendileri ile konuşmuyorum hoş onlar da benimle aynı şekilde zaten.eşimde sen haklısın demedi onlara kıyamayıp ama en azından "bende görüşmenizi istemiyorum artık" dedi.yalnız bu olaylar olurken benim ailem hiç karışmadı kötülük olmasın diye tek bir laf etmediler dugun gunumde o rezillikte bile ama eşim onlarla görüşmek istemiyor pek yani kendi ailesiyle bir sorunu yok neden böyle yaptınız diye sormadı bile bende öyle bir talepte bulunmam zaten ailesidir iyi olsun gitsin görüşsün ama ailem ya da akrabalarımdan biri davet ettiklerinde tek gidiyor ya da bi bahane buluyorum..
En sonunda bu durum düzelmezse boşanırız dedim kesinlikle ayrılmak istemiyor ama duzeltmek icin bir adım da atmıyor.
Nasıl davranmalı bu konu karşısında ne yapmalıyım bilmiyorum inanın şu an evde valizim hazır ailemin yanına dönüp dönmemeyi düşünüyorum bir akıl verin lütfen bayanlar?

Evlilik bir kişiyle olmuyor ailesi de akrabaları da oluyor. Ve herkes sevmek zorunda değil ama saygı duyulmali. Bence onun ailesiyle aranıza düzeltin yoksa adam da sizin ailenize tavrına devam edecek. Esin için yapmalısınız kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama onlar artık aileniz

Of ya aynı ben vala bi çözüm varsa beraber uygulayalım bde bana yalanlar soylenıyor işin kotusu gozumun onunde bliyorum yalan oldgunu ama elmden bsey gelmiyo

Esin neyi duzeltmesini bekliyon.. Onlar duzelmezler, allah bilir senden suan ozur bile bekliyorlardir .. Uzaklasmisin , esinde demis saten gorusmeyin artik diye.. Bence sakinles ve devam et. Hic bir konusunu acma ve mutluluguna bakmaya bak..

Anne kız kendi akrabaları ile bile konuşmuyorlar 30 yıldır. Onlara göre etraflarındaki herkes kötü bir onlar iyi.görümcem evli eşinin ailesi ile görüşmüyor eşi de kul köle kendisine alıştıkları düzen bu aslında.herkesin gözünün üstünde kaşı var diye diye çevrelerinde kimse kalmamış . sadece onlara itaat edip her dediklerine haklısın dersem anlaşacağız yoksa şimdi barışsam iki gün sonra yine bi bahane ile huzursuzluk vermeye başlayacaklar biliyorum. Ama hata onlarda değil benim onlara karşı zaafı olan esimde. Kendi ailesinin yaptıklarından utanıp benim gönlümü hoş tutması gerekmiyor mu bu olaylardan sonra? Evlenene kadar iyiydi evlendikten sonra bu olaylarla hic ilgileri olmayan masum insanlara cephe alıp ailemle görüşmek istememesini hazmedemiyorum.

Sakin olun fevri karar vermeyin.. babanızla veya annenizle görüşün önce ona göre bi yol çizin.. sonra haklıyken haksız duruma düşmek de var..

Hepimiz benzer dönemlerden geçtik.. ben tavır aldıkça eşim de sizin aileniz gibi sakinliğini koruyan aileme tavır aldı kendince..

Sonra baktım olmuyo gitmek de çözüm değil çünkü eşimle aramda ailesi hariç sorun yok.. saygımı koruyarak gidip gelmeye devam ettim ama bi taraftan da onların yaptığı gibi 2 arada bi derede lafımı söyleyip şakayla karışık tavrımı da belli ettim.. zaten bi zaman sonra da pasif olan eşim çok da belli etmeden ailesiyle arasına belli belirsiz bi mesafe koydu.. arada delirdi çatır çatır beni korudu.. bazen de sessiz kaldı ama o zamanlarda da sen susma hakkını savun dedi.. ailemle de iyidir çok şükür çok da saygılıdır..

Tabiki ara ara ayarı kaçıyo ama ilk yıllarımızla şimdiki arasında dağlar kadar fark var.. sizin de daha 1 yıl bile olmamış biraz gayret gösterin bol dua edin..

Tavrı çok yanlış ama ne yazık ki bizim kadınlarımızın yetiştirdiği modeller genel itibariyle bunlar.. hasta annelerin hastalıklı çocukları

Aslında benim de ailesi dışında eşimle tek bir sorunum yok. Çok merhametli hastalanırım gözümün içine bakar, birsey istesem elinden ne geliyorsa yapar. Ama ailesi de bu merhameti kullanıyor zaten. Ben olanlardan sonra kesinlikle ilk adımı atmam onlardan gelen bir adım olursa geri cevirmem ama mesafemi koruyarak devam ederim . tabi eminim onlar da ölseler durumun duzelmesi icin adim atmaz.esimden tek beklentim ailem ve akrabalarimla ayda bir bile olsa gelsin gitsin ki yarin bir gun ben de laf isitmeyeyim. Arada kaliyorum ne bahane bulacagim diye her davetlerinde ki oyle sık sık gelin gidin diyen insanlar da değiller inanın. 6 aydır evli kızkardesime bir kere yarım saatliğine uğrayamadık düşünün

esinin bahanesi ne kizkardesine gitmemek için
kardese gidilmezmi yaa
anladigim akdariyla kisasa kisas sen gitmiyon oda gitmiycek kafasinda ama onunkiler deliymis
seninkiler in suçu ne

esinin bahanesi ne kizkardesine gitmemek için
kardese gidilmezmi yaa
anladigim akdariyla kisasa kisas sen gitmiyon oda gitmiycek kafasinda ama onunkiler deliymis
seninkiler in suçu ne
İşte beni de bu durum yıpratıyor zaten.içimden gelmiyor diyor ben sizinkilerle kusmeden sorun yoktu da şimdi mi gelmiyor? Ben durup dururken mi küstüm? Bu insanlar sana ne yaptı peki bi bunları otur düşün dimi?

Bunca sorun üstüne neden evlenilir anlayamadım gitti. Şurda problemli evliliği olanlar %99 sorunlarını nişanlılıktan başlayarak yazıyorlar.

Onu geçtim, bu kadar pasif, sünepe biriyle asla evlenmezdim.
Ben çok duygusal biri değilim aslında yani size "ama cok seviyordum ayrılamadım" diye bir cevap vermeyeceğim.eşim ailesine karşi merhametli evet kırmaz kızmaz vs ama bana karşı da öyleydi nişan sürecinde ailesiyle benim problemlerim olduğunda onlara laf etmezdi ama dönüp bana da tek birsey demezdi ne sitemi ne beklentisi oldu hatta uzakta ev tuttuk bilerek iyi olduklarını bileyim uzakta olalim dedigi icin. Yani ben o surecte düşündüm ki ;ailesi sorunlu insanlar diye bana karşi bi kotulugunu gormedigim sevgi dolu bi adamdan neden ayrilayim?zaten uzak olacagiz yine yuz goz olmadan 15 gunde bir benimkilere de onunkilere de gider geliriz sorun olmaz dedim.ama dugun gunu ipler kopunca esimin karsiliginda benim aileme cephe almasi bana tam bir supriz oldu acikcasi.

O zaman ciddi bi şekilde konuşun eşinizle.. ama fevrice değil sakince ve bu durumdan dolayı ne kadar üzüldüğünüzü belirterek..

Sizin sorununuz şu aynı şeyleri yaşamış bi kadın gözüyle : eşinizin size olan sevgisini ilgisini kıskanmışlar.. fenalıklar yapıp ortalığı karıştırmışlar.. oğullarını da dolduruyolardır bu arada sakın onun ailesine gitme etme diye.. mazallah 3 yaşındaki çocuğu eline şeker verip kandırır da nüfusunuza geçirirseniz naparlar.. eşiniz aradığı huzuru rahatı ve ilgiyi sizin ailenizde görür ve ailenizi benimser diye akılları gidiyordur..

Eşinizin bi taraftan gözünü açmaya çalışın.. yuvamızın huzurunu ikimiz arasında sorun yokken olmadık şeylerden kaçırmayalım.. kendini benim yerime koy bi de benim tarafımdan düşün falan diye telkin edin.. size çaktırmasa da o sizin haklılığınızı zaman içinde kabullenip bundan sonra sadece kendi yuvamın mutluluğuna bakarım diycektir.. tabi bu arada fedakarlık size düşüyor büyük oranda..

Ben evliliklerin bi çırpıda bitirilmesine karşıyım.. bi de baştan da ne oldukları belliymiş zaten.. ha deyince ayrılsa herkes evliliğin ne anlamı kaldı ki.. eşinizin bu çabayı hakedip haketmediğine ailenizle istişare yapıp öyle karar verin derim.. anne baba nasihatı çok şeyden daha kıymetli benim için..

Ailem de esimi cok sever onlara karsi da hep saygilidir.hatta boyle bir aileden nasil bu cocuk yetismis derler.gecenlerde anlattim biraz tavsiye almak icin onlar da ayni fikirde .ailesi istemiyordur gorusmesini o da arada kaliyordur dediler ama bozuldular da tabi. Bitti bosaniyorum desem sahiplenecek bir ailem var cok sukur.iyi bir meslegim iyi bir kazancim var diyorum ki bir kere geldim dunyaya niye cekeyim bu nazı niyazı? Bi taraftan da daha cok yeni ugrasmadan pes edip sonradan pisman olur muyum?acaba bir sekilde cozum bulabilirmiyiz? Iki fikir arasindayim yani kafam cok karisik yakin zamanda bi karar vermem gerekiyor o yuzden herkesden fikir bekliyorum

İşte beni de bu durum yıpratıyor zaten.içimden gelmiyor diyor ben sizinkilerle kusmeden sorun yoktu da şimdi mi gelmiyor? Ben durup dururken mi küstüm? Bu insanlar sana ne yaptı peki bi bunları otur düşün dimi?
bunlari kocana dedinmi buraya yazdigin sekilde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…