- 2 Mart 2012
- 24.007
- 55.972
- 798
- Konu Sahibi ayhayatcokzor
-
acele ediyorsun. evlilik bir anda oturmaz. sen daha ilk 6 ayı ailen için kocana zehir edersen tabi içinden gelmez. şu yazdıklarınla ailene düşkün görünüyorsun ve bu durum evli çiftlerde hiç hoş durmuyor.Demez miyim ?sakince konustum "zaman ver icimden gelmiyor" diyor, bende kolay seyler yasamadim zamanla asariz diyor ama 6 ay oldu caba yok!ofkelendim agladim iyice ters tepiyor.
Esimin yaptigi adaletsizlik diye dusunuyorum bir de eminim ki ailemle gorusmemesi ailesinin fikri doldurmasi . zoruma gidiyor yaniEvi neden terketmek ve boşanmak istiyorsunuz?
Bende öyle yaptim.insan nedense geri adim atamiyor es lerde bitiyor valla konu sahibinin esi yinede görüşme demiş en azından hiç takma arkadasim tek gitsin gelsin sen hiç eskileri hatirlatip kendini de esinide hirpalama oraya gittimi ne zaman gelecegini biliyosundur yemek yemicekse yemegini hazırla suslen yada aperatif biseyler hazırla ara esini deki seni bekliyorum cok gecikme ozledim kocami de adami heyecanlandir anla iste ailesini sikayet etmeden kadınlığını kullan size diyorum ama bende en bastan öyle yapmadim hep ne dediyse anlattim esime oda anneci oda acindiriyo yok babasız büyüttüm yok sutumu helal etmem odur budur diye diye ezdi hep ama tam tamina bi haftadir uyguluyorum adam degisti bi kere iyi oldu bi iyi oldu anlatmam zaten iyiydik ama ( ailevi konular hariç ) dahada bi ilgili oldu bakışları hareketleri degisti yarin bakalim ziyarete gidicez kv bizim eve yerlesmek istiyo esim yok dedi ama diretiyo kadin bende karar verdim esime sikayet etmek yerine yarin esimin yaninda cevap vericem bakalim ailevi konularda da değişiklik olacakmi dedigimi bi dene arkadasim esinin ailesinin adim atmasini bekle adim atarsalarda sakin kuslugu sürdürme esinin gözünde sen yücel ama vicvicda olma mesafeni koruAhhh ama siz nişanlı iken herşeyi görerek evlenmişsiniz bile bile lades denir mi hiç?
Aileler yüzünden ne hale geliyor evlilikler yazık ya..
Oyle mi gorunuyorum gercekten bilemedim ki simdi istedigim surekli gorusmek degil zaten ama giderken de esim yanimda olsun istiyorumacele ediyorsun. evlilik bir anda oturmaz. sen daha ilk 6 ayı ailen için kocana zehir edersen tabi içinden gelmez. şu yazdıklarınla ailene düşkün görünüyorsun ve bu durum evli çiftlerde hiç hoş durmuyor.
O sizin kp in buyuklugu olmus benim karsimda anlayisli insanlar yok malesef hatta o kadar kinciler ki ben gitsem de almazlardi eve zaten ,gorusmeme kararimiz karsilikli yaniSiz eşinizi ailesine yalnız mı gönderiyorsunuz. Öyleyse hata. Samiöi olmak zorunda değilsimiz ama eşinizi tek yollamayın. Ki oda sizinle gelsin çizginiz
Bu olsun. Evliyiz ve akraba ziyarrtleri tek yapılmaz deyin.
Geçen kp aradı oğlu için gelemedi işteydi bemde çalışıyrum dedim. Tek gelmesin zaten evlisiniz Ya ikiniz ya hiç dedi adam
Aynısını yaşıyorum hemen hemen 3 yıla yakın oldu evleneli nisan döneminde bir başladı hala daha sürüyo ve ben bu dönemde kafaya çok taktigim için sağlık sorunlarım çıktı sinir hastası oldum psikolojik tedavi gördüm ama hiç bir şey değişmiyor inan eşimde dahil buna benimde haklı olduğumu görür ama hiç tepki vermez sonra evde biz tartışıyoruz sana tavsiyem o insanlar kesinlikle değişmez kendi açımdan konusursam eşimde değişmez bu süreçte kendini sıkmamaya kafana takmamaya çalış inan olan bir tek sana olur bana olduğu gibi ve onlara bakıyorum hayatlarına devam ediyorlar benim onlar yüzünden sağlık sorunum çıktığı için çocuk isteğimi bile ertelemek zorunda kaldım sen böyle bi duruma gelme dikkat et olur mu biraz daha sabret bakalım eşini seviyosan onunla iyiysen eğer bu konu dışında bitirme evliliğini benim eşimle aramda çok büyük sevgi var ve tek kavga sebebimiz ailesi onlar hayatımıza karismadigi zaman iyiyiz sen de oyleysen zamana bırak bakalım biraz ama ne olursa olsun kafana hiç bir şey takma sakın bunu engellemeye çalış çünkü berbat bişeyAnne kız kendi akrabaları ile bile konuşmuyorlar 30 yıldır. Onlara göre etraflarındaki herkes kötü bir onlar iyi.görümcem evli eşinin ailesi ile görüşmüyor eşi de kul köle kendisine alıştıkları düzen bu aslında.herkesin gözünün üstünde kaşı var diye diye çevrelerinde kimse kalmamış . sadece onlara itaat edip her dediklerine haklısın dersem anlaşacağız yoksa şimdi barışsam iki gün sonra yine bi bahane ile huzursuzluk vermeye başlayacaklar biliyorum. Ama hata onlarda değil benim onlara karşı zaafı olan esimde. Kendi ailesinin yaptıklarından utanıp benim gönlümü hoş tutması gerekmiyor mu bu olaylardan sonra? Evlenene kadar iyiydi evlendikten sonra bu olaylarla hic ilgileri olmayan masum insanlara cephe alıp ailemle görüşmek istememesini hazmedemiyorum.
bak canım. daha 6 ay olmuş.Oyle mi gorunuyorum gercekten bilemedim ki simdi istedigim surekli gorusmek degil zaten ama giderken de esim yanimda olsun istiyorum
O sizin kp in buyuklugu olmus benim karsimda anlayisli insanlar yok malesef hatta o kadar kinciler ki ben gitsem de almazlardi eve zaten ,gorusmeme kararimiz karsilikli yani
Haklısınız galiba denemeye çalışacağımbak canım. daha 6 ay olmuş.
eşin ve senin tek derdiniz cicim ayları dediğimiz bu ilk zamanları kimseyi düşünmeden, mutlu geçirmek olmalıydı.
eşinin ailesi senin için sevilecek insanlar değil ama onun 20-30 yıllık ailesi. hiçbir zaman onun gözünde kötü olmaz ve vazgeçmez. senin ailen ise onun için, sadece senin ailen, o kadar. onun için hayati mevzu değil yani.
bu yüzden yuva yıkılmaz. ailene hakaret mi ediyor, küfür mü ediyor, evden mi kovdu, seni onlarla görüşmekten men ediyor mu?
cevaplar hayır ise, eşine gerçekten zaman vermen gerekiyor demektir. 6 ayda olmaz da 3 yılda olur. sen baskı yaparsan ailesine yaklaşır, senden ve ailenden uzaklaşır haklı olsan da.
sabret. sen ve ailen içten samimi davrandıkça, ailesi ile ilgili olumsuz söz ve davranışta bulunmadıkça hatasını anlayacaktır.
Ailesini bir kenara bırakın iyi-kötü yanlarını düşünün,anlaşabiliyor musunuz?,sizce evlilik ne demek?bunları kafanızda çözümleyin...Haksızlık ve adaletsizlikse bu dünyayı da terketmeliyiz değil mi?Şu ailelere odaklanmayan çoğu evlilikte; mükkemel gelin mi,ya da mükemmel kv, kp mi var?hayır değil tabi... Kan bağı olan insanlara karşı hangimiz eşimiz için rest çekebiliriz?eşiniz sadece zamanla bazı tepkiler verir,hakkınızı savunabilir, ama onları hayatınızdan çıkaramazsınız,eşiniz de tabiki öyle?Esimin yaptigi adaletsizlik diye dusunuyorum bir de eminim ki ailemle gorusmemesi ailesinin fikri doldurmasi . zoruma gidiyor yani
Boyle de olmuyor ki bir dogumgunu kutlamasi vardi mesela aksam tek gittim icime oturdu herkes sordu esin nerde mesaide dedim o aksam evde tek oturdu.kotu seyler neresinden baksanizBazen erkekler böyle durumlarda kadının ailesine yaklaşırsa iç güveysi gibi olacak mantigi taşıyor sanırım
Yani size hak verse de ailenizle bence görüşmez.
Görüşürse ailesi yer bitirir. Senin karın bizi adamdan saymıyor, sen koşa koşa onun anasına babasına gidiyorsun diye diye ömrünü yerler adamın.
Bence en iyisi kurcalamamak.
Bırakın görüşmesin
Sizi görüşmeye zorlamadigi sürece problem yok
Boyle de olmuyor ki bir dogumgunu kutlamasi vardi mesela aksam tek gittim icime oturdu herkes sordu esin nerde mesaide dedim o aksam evde tek oturdu.kotu seyler neresinden baksaniz
Zaten hatanın buyugu esimin dik duramamasi işte.ben ailesini yok saysin sevmesin de demedim ustelik ailendir gorus dedim destekledim ama isterdim ki karsiliginda beni de ailemin yaninda yalniz birakmasin arada birlikte gidelim dengeleri koruyabilsin olmadi olmuyor yapamıyor bu olgunluğu..Bu durum bir tek bana mı tuhaf geldi yahu adam anası istemedi diye görüşmeyin demiş kızı dusundugunden değil ailesi istemiyor diye kızın ailesi ile görüşmüyor neyin adaleti bu kız gitse almazlar diyor niye o ailesinin yanına yanlız gitsin ?niye hakkında konussunlar ?bu adam seve eşinin üzülmesine Kıyamaz hem uzaktalarmis gitse 1 2 saatligine nerden bilecekler gizli gitsin yani yemin mi ettirdiler. Missilleme yaptığı çok açık yani eşiniz dediginiz kadar iyi biri değil oda onların silahiyla vurun hastayım falan yani bir erkek eşini saydırır gerisi tırı viri abimle nisanlisi sıkıntılı bir süreç sonunda evlendiler haliyle biz biraz soğuktuk abim öyle dik durduk i karşımızda annemin babamın baş tacı gelinimiz insanın kocası rezil de eder vezir de
Insallah yoluna girer benim de ama bu 6 ayi gordukce yasadikca cok umudum da yokBende 1-1,5 yıllık evliyken çok ugraştım bu sorunla ben kv.lere gitmek istemiyodum ki ayrı şehirlerdeyiz eşimde bi problem olmamasına ragmen bizim tarafa gitmek istemiyodu bir bayramı ayrı geçircektik herkes kendi memleketine gitti ama bayramın ikinci günü çıktı geldi yanıma sonrasında düzene koyduk şükür bayramları paylaştık iki tarafada sırayla gidip geliyoruz ama benim eşim ne ailesine ne kardeşlerine hiç düşkün degil 8 ay görmese özledim demez benimde işime geliyo açıkcasıwala öyle böyle 5 yıl geçmiş sizinkide zamanla oturur inşallah biraz daha ılımlı olmaya çalış inan kv.elti görümce nefret ediyorum hepsindende içlerinde en çok kp.severim oda beni sever saolsun ama eşimin hatrına rol yapıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?