6 aylik nisanliyim ama dugun tarihi bilinmiyor

e beyaz eşya taksidi bittiğinde evlenelim diyor çocuk
risk almak istemiyordur rahat etmek istiyordur
sen bilirsin ama bence de sıkıştırma kendini geri çek derim

bir de gerçekten neden evlenmeden ev kredi işlerine giriştiniz ki
dünyanın bin türlü hali var
tapu kimin üzerine?
evlendikten sonra da sende ödeyeceksin o borcu
neyse daha fazla karışmayayım:27:

bende bunu merak ettim. bendemi birşey demiyeyim kii:27:

e beyaz eşya taksidi bittiğinde evlenelim diyor çocuk
risk almak istemiyordur rahat etmek istiyordur
sen bilirsin ama bence de sıkıştırma kendini geri çek derim

bir de gerçekten neden evlenmeden ev kredi işlerine giriştiniz ki
dünyanın bin türlü hali var
tapu kimin üzerine?
evlendikten sonra da sende ödeyeceksin o borcu
neyse daha fazla karışmayayım:27:
Ağustos da bitiyor beyaz esya ama nisanlim seneye yaz olsun dugun diyor tapu ortak bende kefilim iste bole olunca bunaliyoruum iater istemez hersey aliyoz ama dugun uzuyor nisanlim cok calisiyor gezip tozma gibibi luksumuz de yok izim gunlerimz uyusmuyor yanyana gelip bi yere gittigimiz sayilidir gorusemiyoruz bile

Bence nişanlınız akıllı davranıyor birikim yapıyor beyaz eşya taksiti bittiğinde bitmiyor ki iş mobilyası var düğünü var krediyle bir anda olması hepsi zor geç olsun da güç olmasın birbirinizi seviyorsunuz 1 sene geç kavuşun sonrasında daha rahat olacağınızı bildikten sonra insanların ne söylediğini önemsemeyin düğün olur çocuk ne zaman derler uzar gider bu sorular insanlara göre yaşasaydık oo:ssz:

Ağustos da bitiyor beyaz esya ama nisanlim seneye yaz olsun dugun diyor tapu ortak bende kefilim iste bole olunca bunaliyoruum iater istemez hersey aliyoz ama dugun uzuyor nisanlim cok calisiyor gezip tozma gibibi luksumuz de yok izim gunlerimz uyusmuyor yanyana gelip bi yere gittigimiz sayilidir gorusemiyoruz bile

kırmızıyla işaretlediğim yerden bahsediyorum yani tapu da nişanlının adı var sen krediye mi kefilsin
yoksa ikinizin de mi adı var
iyice maddiyatçı göründüm bu arada :40:

iletişim kopukluğunuz olmasın
dediğim gibi aldırma pek biraz umursama bakalım ne olacak?

Yok yok sinsi plan filan yok ortak tapumuz ailesi yardim etmiyor 0 yardim daha cok nisanlimdan alir kaynanam yok market parasi yok faturalar yok pazar nisanlim hayir diyemez yani dugun uzasa bile arti bisey olmayacak zaten bin tl kredi oducek evleniriz bende çalışıyorum daha cok destek oluruz

canımm bende nişanlımla 2010 yılında tanıştım 2012 yılında zor zxar söylene söylene nişanlandık (hep söylenen ben oldum yüzük takalım diye ısrar ettim).. 2 yıl flört 2 yıldırda nişanlıyım 4 yıldır sürekli söylendim, o da hep tamam bekleyelim biraz daha şuan belli deil durumu biliyorsun vs bi dünya şey söyledi.. sonunda bu yaz ewleniyoruz canımm.. haa arada bi fark var mı diye sorarsan yıllar öncede durum aynıydı şimidde aynı durum farkı sadece ben işe girdim çalışıyorum... biraz da bunun güwencesi var yanii yoksa eminim hala ewlenemezdim..

sende sıkma canını boşwer oluruna bırak erkeklere evlenelim diye söleyince ewlenme meraklısı diolar bişey war sanıolar..

zaten bu dewirde artık kızlar erkek, erkekler kız olmuş hahah :52:

Deniycem bakalım hic de sevmem umuzsamaz davranmayi icimicimi yer ama napalim düğün salonu arastir derdim onceden tutinca ucuz oluyo diye demiyom bakalim

Ailesi yardim etmiyormus, belkide sizin annenizin verdigi borcla yapmak istemiyor dügünü ama size söyleyemiyor... Mobilya borcu bittimi belki devam öder gibi kenara para koyacaktir dügünü kendisi yapsin diye, annenize borclu kalmak istemiyordur...

ay iyi ozaman tapu ortaksa...

elki amacı sadece para biriktirmektir.. gereçi 1700 tl alıyor 1000 tlsi kredi.. geriğe 700 tl kalıyor. büyük bir ihtimal sende kredi parası ödüyorsundur..

evlenince yeterince rahat olabilecekmisiniz? belki elinizin altında para olsa daha iyi olur...

bende nişan işlerinin uzunluğunu pek sevmiyorum ama maddiyatta zor oluyor. hele ilk evlendiğinde parayı idare etmeyi bilmeyince daha bir zorlanıyorsunuz. biz evlendiğimizde taksit, borç olmamsına rağmen ilk aylar beceremiyorduk.

diğer arkadaşlar gibi biraz umursama ve akışına bırak...

Mobilyalari cekle aldik bi tanidiktan dugunden gelen parayla kapacaz

Bende iki buçuk yıl nişanlı kaldım. Eşimin ailesi nişanlıma yardım etmedi. Nişanlım güç bela erkek tarafına düşenleri yapmaya çalıştı tabi bende bazı şeylerden fedakarlık yaptım. Onun taksidi bunun taksidi kredi borcu ödedi hep ki halen ödüyoruz. Herkes banada ne zaman evleniyorsunuz diye sormaya başladı annem nikah gününü alın deyip duruyordu. Tabi eşimin ailesinden çıt çıkmadı. Ne zaman nikah günü alacaksınız ne yapacaksınız diye bir kere bile sormadılar.
Artık benimde canıma yetti nişanlıma nikah günü alalım diye tutturdum gittik nikah günü aldık. Tabi nişanlım düğün yapamadı haliyle. Nikah günü yaklaştıkça masraflar katlandı. Evi 2 hafta önceden ancak tutabildik. Evin badanası çok pisti. Eve badanacı bile sokamadık. Evin duvarlarını nişanlımla ikimiz boyadık. İkimiz hem maddi hem manevi çok yorulduk. Çok fazla kilo verdim o dönemde sıkıntıdan hem nikah stresi hem bu sıkıntılar çok yordu.

İşte o zaman benim kafam yerine geldi keşke biraz daha bekleseydik diye düşündüm. Hatta bu sebeplerden hemde başka bir sebepten nikahı ertelemeyi teklif ettim. Ama eşim o zamanlar kabul etmedi keza annemde karşı çıktı. Şimdi biz halen borç ödüyoruz ve şöyle bir rahata eremedik henüz maalesef. Asla şikayet etmiyorum elbette sıkıntılı dönemler olacaktır çok şükür halimize. Ama benim bizim gibi bile bile lades deme. Sıkıntı içindeyken evlenme ki ben çok sabırlı tahammüllü bir insanım özellikle maddi konularda ama ben bile bazen of diyorum dert ediyorum haliyle.

Biliyorum herkes ne zaman düğün ne zaman düğün diye sorup bunaltırlar. Hatta bizden sonra nişanlılar evlenmişti de biz halen bekliyorduk. Zor oluyor biliyorum ama sıkıntıyla evlenmektense beklemek daha iyi oluyor. Sen benim gibi yapma sabret ferah ferah evlenin. Evlendikten sonra maddi sıkıntı çekmeyin.

O bisey yapmicak esyalari dugun parasi ile kapatcaz ben yatal odasini aldim zaten diger ceyizlerim tam eve 5 bin kattim halada yardom ediyorum annemde borc vercek tamam dedi ama hala istek yok bizimkinde

Nişanlına fazla müsamaha gösterdiğiniz,destek çıktığınız için hazıra alışmış.Herşey dört dörtlük olsun dese de hiçbirşey dört dörtlük olmuyor.Para yardımında bulunmuşsunuz,ailen artı para vermiş,ev ortak alınmış,mobilyalar düğün parasıyla ödenecek,nişanlın birikim yapmıyor,ailesine veriyor,aile ona yardımcı değil eeee neyi bekliyor.Ya da hangi taşın altına koymuş elini.Bir yola çıkılmış,karar verilmiş,ona göre eşya şu bu alınmış.Öyle kendi kafasına göre düğünü 1 yıl sonraya ertlemek ne demek.Senin de bir ailen var.Senin de ailenin de fikirleri vardır.Kendi başına canı istediği gibi davranamaz.Benim ailem uzatmak istemiyor de.Kendine güvenmiyorsan bitir de.

canım hiç üzülme bende 2013 mayısında nişanlanmıştım,düğün için de kasım gibi yaparız demişti o dönem nişanlım ben de kış gelini olmak istemediğimi söylemiştim o da borçsuz evleniriz falan demişti. Daha sonra sordum bizim kasıma kdr bekleme sebebimiz para mı yoksa birbirimizi tanıma aşaması mı diye,para tabi ki dedi tmm ben bir şey istemiyorum dedim erkene alalım ve ağustos 18 de evlendik :)
şu an 5,5 aylık evliyiz.böyle bir şey yapabilirsin diye düşündüm:34:

Bende iki buçuk yıl nişanlı kaldım. Eşimin ailesi nişanlıma yardım etmedi. Nişanlım güç bela erkek tarafına düşenleri yapmaya çalıştı tabi bende bazı şeylerden fedakarlık yaptım. Onun taksidi bunun taksidi kredi borcu ödedi hep ki halen ödüyoruz. Herkes banada ne zaman evleniyorsunuz diye sormaya başladı annem nikah gününü alın deyip duruyordu. Tabi eşimin ailesinden çıt çıkmadı. Ne zaman nikah günü alacaksınız ne yapacaksınız diye bir kere bile sormadılar.
Artık benimde canıma yetti nişanlıma nikah günü alalım diye tutturdum gittik nikah günü aldık. Tabi nişanlım düğün yapamadı haliyle. Nikah günü yaklaştıkça masraflar katlandı. Evi 2 hafta önceden ancak tutabildik. Evin badanası çok pisti. Eve badanacı bile sokamadık. Evin duvarlarını nişanlımla ikimiz boyadık. İkimiz hem maddi hem manevi çok yorulduk. Çok fazla kilo verdim o dönemde sıkıntıdan hem nikah stresi hem bu sıkıntılar çok yordu.

İşte o zaman benim kafam yerine geldi keşke biraz daha bekleseydik diye düşündüm. Hatta bu sebeplerden hemde başka bir sebepten nikahı ertelemeyi teklif ettim. Ama eşim o zamanlar kabul etmedi keza annemde karşı çıktı. Şimdi biz halen borç ödüyoruz ve şöyle bir rahata eremedik henüz maalesef. Asla şikayet etmiyorum elbette sıkıntılı dönemler olacaktır çok şükür halimize. Ama benim bizim gibi bile bile lades deme. Sıkıntı içindeyken evlenme ki ben çok sabırlı tahammüllü bir insanım özellikle maddi konularda ama ben bile bazen of diyorum dert ediyorum haliyle.

Biliyorum herkes ne zaman düğün ne zaman düğün diye sorup bunaltırlar. Hatta bizden sonra nişanlılar evlenmişti de biz halen bekliyorduk. Zor oluyor biliyorum ama sıkıntıyla evlenmektense beklemek daha iyi oluyor. Sen benim gibi yapma sabret ferah ferah evlenin. Evlendikten sonra maddi sıkıntı çekmeyin.

ne güzel söylemişsiniz... Her işte vardır bir hayır :)

Bende bişey istemedim zaten bana aldiklari takilari seti filan ev icin sattik daha takilmadan gitti

Back
X