• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

6. güne embriyolarin yüzde kaçı gelir?

Söyle
Ben 40 a merdiven dayadım sanirim ondan genetik istiyorlar en iyi embriyoyu seçmek için. Daha önceki toplamadaki iyi durumda 5 embriyoda hasarli gelmisti cunku:KK43:
Şöyle Söyleyeyim siz ne kadar olumsuz düşünceler içine girseniz evrene de o enerji yayılıyor. Siz pozitif olun pozitif düşünün. Canınızı sıkmayın. Allah'a bırakın. Elinizden geleni yapın genetik test DNA hasarı hepsine baktırın. Kurban olduğum rabbim bizim için neler yazmış kaderimize. Kim bilebilir ki büyüyünce çocuğu olmayacak tüp bebek yaptıracak. Biz bilemiyoruz demekki hayırlısı buymuş. Çocuğunuz normalde olsa engelli olsa çok ama çok üzülürüz onun için. Herşeyin hayırlısı diyip canınızı sıkmayın. Olumlu olun ki olumlu ilerlersin🌷

Söyle

Şöyle Söyleyeyim siz ne kadar olumsuz düşünceler içine girseniz evrene de o enerji yayılıyor. Siz pozitif olun pozitif düşünün. Canınızı sıkmayın. Allah'a bırakın. Elinizden geleni yapın genetik test DNA hasarı hepsine baktırın. Kurban olduğum rabbim bizim için neler yazmış kaderimize. Kim bilebilir ki büyüyünce çocuğu olmayacak tüp bebek yaptıracak. Biz bilemiyoruz demekki hayırlısı buymuş. Çocuğunuz normalde olsa engelli olsa çok ama çok üzülürüz onun için. Herşeyin hayırlısı diyip canınızı sıkmayın. Olumlu olun ki olumlu ilerlersin🌷
Dna hasarindan kastınız Sperm Dna hasariysa onu da yaptı esim yuzde 22 geldi, doktoruma sordum ondan olabilir mi diye tam birsey demedi ama yuzde 15 ve altını normal kabul ediyoruz dedi. Morfoloji de 0 onu da sordum cevabı şu oldu; çok ağır morfolojik sorun yoksa sorun olmaz . Yuzde 0 dan ötesi var mı? Anlayacağınız erkek faktörünü çok dikkat etmiyorlar yumurta varsa baslatiyorlar ne kadar doğru bu

Bunu etkiliyen şey sperm kalitesi ve o ayki yumurta kaliten canım .. benim 20döllenenen yumurtada bir tane 5 ci güne gelende olmuştu . Sayıya bakma önemli olan hamile kalabilmek .

Dna hasarindan kastınız Sperm Dna hasariysa onu da yaptı esim yuzde 22 geldi, doktoruma sordum ondan olabilir mi diye tam birsey demedi ama yuzde 15 ve altını normal kabul ediyoruz dedi. Morfoloji de 0 onu da sordum cevabı şu oldu; çok ağır morfolojik sorun yoksa sorun olmaz . Yuzde 0 dan ötesi var mı? Anlayacağınız erkek faktörünü çok dikkat etmiyorlar yumurta varsa baslatiyorlar ne kadar doğru bu
Ki zaten bu sorunlar olduğu için tüp bebeğe başvurduk normal sonuçlarla doğal yoldan gebelik oluşur zaten. Üstelik en iyi spermi seçmek için ayrı bir işlem daha yapıyorlar. Acaba hersey bize anlatıldığı gibi değil mi diye düşünmeden edemiyor insan.

Erkek faktörü de önemli buradan okuduğum kadarıyla yumurta %80 sperm de %20 etkili. Yoksa yumurta nasıl döllenecek. Yumurta dollenirken bunlar tek kese içinde bölünüyor çoğalıyor. Burda yumurta kadar bence sperm de önemli. Yani tam bilmiyorum ama benim düşüncem bu yönde. Açıkçası spermin canlılığı önemli ama ileri hareketlilik önemli değil. Bide anormali var mı yok mu buda önemli. Yani doktorlar canlı sperm sayısına bakıyor . Ya eşimde sıkıntı olmadığı için konuya hakim değilim. Eşimin spermi ne iyi durumda ne de kötü. Sınırda demişti dokturumuz. Canlı sayısı çok çok fazla ana ileri hareketlilik az demişti

Erkek faktörü de önemli buradan okuduğum kadarıyla yumurta %80 sperm de %20 etkili. Yoksa yumurta nasıl döllenecek. Yumurta dollenirken bunlar tek kese içinde bölünüyor çoğalıyor. Burda yumurta kadar bence sperm de önemli. Yani tam bilmiyorum ama benim düşüncem bu yönde. Açıkçası spermin canlılığı önemli ama ileri hareketlilik önemli değil. Bide anormali var mı yok mu buda önemli. Yani doktorlar canlı sperm sayısına bakıyor . Ya eşimde sıkıntı olmadığı için konuya hakim değilim. Eşimin spermi ne iyi durumda ne de kötü. Sınırda demişti dokturumuz. Canlı sayısı çok çok fazla ana ileri hareketlilik az demişti
Canlı sperm hareketli sperm değil mi?

Doğal yoldan biz çok bekledik. Bizim sebepsizdi. İnanın sebepsiz. Eşimin sperm testleri hep iyiydi ama en son yaşadığımız sıkıntılı süreçler neticesinde kötü geldi. Bahçecideki doktorum eşimin şimdiye kadar verdiği testlerin süper olduğunu demişti taaki biz tekrar orada test verene kadar. Yani rabbim verince veriyor. Mesela bizimki sebebi yokken iki yıl olmadı

Canlı sperm hareketli sperm değil mi?
Hayır canlı sperm sayısını farklı bir şey. Canlı sperm testini bölüm bölüm ayırıp harekeli yerinde hareketli hareketsiz ve az hareketli hepsini bu şekilde kategorize ediyorlar. Morfoloji dediğimiz şeyin ne olduğunu okumuştum bir yerde sanırım sperm anomaliliklerini mı kapsıyordu tam net değilim

Doğal yoldan biz çok bekledik. Bizim sebepsizdi. İnanın sebepsiz. Eşimin sperm testleri hep iyiydi ama en son yaşadığımız sıkıntılı süreçler neticesinde kötü geldi. Bahçecideki doktorum eşimin şimdiye kadar verdiği testlerin süper olduğunu demişti taaki biz tekrar orada test verene kadar. Yani rabbim verince veriyor. Mesela bizimki sebebi yokken iki yıl olmadı
Morfoloji nasıldı sizde tüp bebekte en onemlisi oymuş. Benimde eşimin hepsi normal (ml de 25 milyon ve yüzde 40 ileri hareketlilik (a+b)) sadece morfoloji 0. İşte genetiği hasarli gelmesinde bunun mu etkisi var dediğimde çok ağır olmadı mı sorun olmaz diyorlar

Bildiğim kadarıyla kadın yaşına göre genetik istiyorlar diğer baslığınızdan baktimda taze transfer yapmışsınız yani genetige gondermemissiniz. Yaşim 40 sanirim ondan dolayı genetik istiyorlar
Ben 2.denemede pozitifi gordum ilk deneme taze. 2.deneme ise dondurulmustu. Eger 2.de tutmasa genetige gonderiliyodu benim tedavi gördüğüm klinikte. Bide yas. Faktoru de etken olabilir tabi herkesin hikayesi baska es durumu da etken bunlarda

Bahçecinin çok ilgili olduğunu orda tedavisi süren bir arkadasimdsn daha duydum. Ama daha önemlisi laboratuvar donanımı imiş. En az yumurta ve sperm kaliteleri kadar etkileyebiliyormus embriyo kalitelerini ve gelişim sürecini. Acaba Bahcecinin mi yoksa Acibademin mi daha iyi işte orası muallak.
Bahceci der ve tek geçerim 👍👍🙏💕

Aradılar demin, kalan 10 taneden sadece 1 tanesi 6. Güne ulaşmış. Toplamda 3 tane oldu ama bir tanesi orta kalite olduğu için diğer ikisini genetige göndereceğiz dediler ama dondurduktan sonra genetige göndermeye karar vermeleri canımı sıktı tekrar cozdurup biyopsi almaları gerekecek bu durumda zarar görmez mi . Dr a sorduğumda bu zaten yaptığımız bir uygulamadir hiç sorun olmayacaktır dedi

Ben 40 a merdiven dayadım sanirim ondan genetik istiyorlar en iyi embriyoyu seçmek için. Daha önceki toplamadaki iyi durumda 5 embriyoda hasarli gelmisti cunku:KK43:
Bende 39 yaşındayım. 2 tane iyi kalite 3. gün embriyosu dondurulmuştu acıbadem maslakta, genetiğe gönderilmediler. Transfer sonrası pozitifti. Sonra maalesef gelişmedi. En çok genetik hata sebebiyle böyle oluyormuş. Genetiğe gitmesi iyi bişey aslında ben şimdi betamın sıfırlanmasını bekleyeceğim. Sonra yeniden acıbademde devam edeceğim sürecime.

Bende 39 yaşındayım. 2 tane iyi kalite 3. gün embriyosu dondurulmuştu acıbadem maslakta, genetiğe gönderilmediler. Transfer sonrası pozitifti. Sonra maalesef gelişmedi. En çok genetik hata sebebiyle böyle oluyormuş. Genetiğe gitmesi iyi bişey aslında ben şimdi betamın sıfırlanmasını bekleyeceğim. Sonra yeniden acıbademde devam edeceğim sürecime.
3. Gün embriyoyu genetige gönderiyorlar. 5. Gün embriyosu olsaydi yasinizdan dolayı mutlaka göndermenizi onereceklerdi. Ben de ordayim

Pardon 3. Gün embriyoyu genetige gondermiyorlar

Back
X