6 haftalık hamileyim. Aldırmak istiyorum

Konus dinliyorum

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2018
1.995
4.067
133
30
Merhaba hanımlar.
benim 2 evladım var. Biri 3,5 yaşında diğeri 2,5
Peşpeşe doğurdum. Asla kıymak aklıma gelmedi.
ama şuan tekrar hamileyim ve asla düşünmediğim kafamda artık hamile olayını bitirdiğim için şoklara girdim. (Spiral ile korunuyorum)
Günlerce ağladım. En büyük sebebi doğumlarım..
İlk bebeğim 1,900 gr doğdu. Diğeri 2,300
Hamileliklerim hep haplar,hergün iğneler v.s
Hatırlamak bile istemiyorum.

şuan şiddetli kalp çarpıntım,baş dönmelerim berbat haldeyim. Hem çocuklarıma bakıp,hem hamile olmak beni kahrediyor ve evet aldırmak istiyorum.
kürtaj olan arkadaşlar varsa,süreci,duygusal anlamda neler yaşadıklarını anlatabilirlerse sevinirim.
teşekkür ederim şimdiden.

Kurtaj hic olmadim, fikir beyan etmem de belki yanlis. bir anne olarak vicdan yukunun cok agir olacagini dusunuyorum. Lakin cocuklariniz cok kucuk sizin icin de cok yorucudur tahmin edebilirim. Allah dogru karar vermenize yardim etsin.

Kurtaj hic olmadim, fikir beyan etmem de belki yanlis. bir anne olarak vicdan yukunun cok agir olacagini dusunuyorum. Lakin cocuklariniz cok kucuk sizin icin de cok yorucudur tahmin edebilirim. Allah dogru karar vermenize yardim etsin.
Teşekkür ederim amin.
bu kararı vermek çok zor.
ama yalnızlık,zor hamilelik çok düşündüm ama yatağı düşsem çocuklarıma bakacak kimse yok.
yurtdışındayım.

allahin cerdigi bir cana nasil kiyarsiniz sipralli oldunuz halde olmussa o bebegin dunyaya glmesi yazilmis biz neler yapiorz bir tek bebek sahibi olabilmek icin yapmayin omur boyu vicdan azabi cekersiniz
Umarım uğraşlarınız sonuç verir ve sağlıklı bir gebelik yaşarsınız.
dışardan bilinmiyor tabi bu kararı nasıl alındığını.
bende bu kararı kolay vermedim.
ve muhtemelen vicdan azabı da çekeceğim.
lakin yapamıyorum. Düşündükçe işin içinden çıkamıyorum. Önemli olan doğurmak değil. Bakabilmek,yetiştirebilmek. Ama ben artık çok yoruldum. Bedenim artık kaldırmıyor.

Kararınıza saygı duyuyorum ama aldırmayın kayın validem yıllar önce 3 tane aldırmış her gün ağlıyor onlar için keşke aldırmadaydım çok vicdan azabı çekiyor çok üzücü

Bence bebeğinizi aldırmayın. Benim annem 25 yıl önce aldırdığı (tehdit olduğu için) bebeğinin yaşını sayar durur hala. O bir can gelmek istemiş o kadar korunmaya rağmen bırakın gelsin. Korunmayan bilinçsiz bir aile olsanız kaderinizi kendiniz yazdınız derdim. Ama o miniş de kaderini kendi yazmış. Yapmayın, cana kıymak zordur.

Kararınıza saygı duyuyorum ama aldırmayın kayın validem yıllar önce 3 tane aldırmış her gün ağlıyor onlar için keşke aldırmadaydım çok vicdan azabı çekiyor çok üzücü
İçim hiç rahat değil benim de.
ama kaç gecelerdir düşünüyorum.
artık psikolojim bozuldu.
ileri ayları düşününce boğuluyor gibi oluyorum.
çok değişik ama bir an önce kurtulmak istiyorum.
2. çocuğumda böyle oldum galiba.
kızım doğduğu günden 2 yaşına kadar bağıra bağıra ağladı. Ve bende tekrar çocuk sahibi olma hissi tamamen bitti.
hala çok zor bir kızım var 2.5 yaşında.
daha yeni yeni eh işte diyebileceğim kıvamda.
yani neresinden tutsam elimde kalıyor.
bedenen gittiğimi,tükendiğimi hissediyorum.

Ben kendime güvenmiyorum.
psikolojim öyle bozulmuştu ki artık.
bebek sesi duymak,görmek bunlar bende hiç güzel duygular yaşatmıyor.
soyunma kabininde kıyafet denerken,ağlayan bebek sesini diğer kabinde duymamla çıkıp gitmem bir olduğunu hatırlıyorum.
çok yoruldum anlatamam...

allah yardimciniz olsun

Sizi çok iyi anlıyorum yorgunsunuz ve haklısınız. Bende spiralle korunuyorum ve geçtiğimiz aylarda adetim gecikti 12 gün . Korktum tabi sizin gibi ben de acaba hamile miyim diye.Biraz araştırdım Spiral varken hamile kalınca kendiliğinden düşükle sonlanabiliyormuş. Bekleseniz biraz...

Aldırmayın bence evet biliyorum zor benimde var iki tane bebeğim var biri 2.5 diğerine 1.5 yaşında suan bende hamile kalırım diye ödüm kopuyor ama eger hamile kalirsamda aldırırım diye hic düşünmedim..belki doğacak bebeginiz cok uslu olacak sizi hiç zorlamayacak..ömür boyu vicdan azabı çekmektense 1 sene zorluk çekmeyi tercih ederim..çocuklarınız büyüdüğünde onlarla gurur duyacaksınız kalabalık aile olmanın tadi başkadır bayramda çocuklarınız torunlarıniz gelininiz damadiniz elinize öpmeye gelmiş ne güzel duygulardır eminim..sizde ilerisini düşünüp vazgecebilirsiniz belki aldirmaktan

Teşekkür ederim amin.
bu kararı vermek çok zor.
ama yalnızlık,zor hamilelik çok düşündüm ama yatağı düşsem çocuklarıma bakacak kimse yok.
yurtdışındayım.
"Allah kuluna kâfi değil mi? (Zümer suresi 36)"

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…