- 26 Ekim 2019
- 1.464
- 5.939
- 108
- Konu Sahibi Konus dinliyorum
-
Yemin ederim ki ağlayarak okudum. Allah size evlat vermiş lütfen kıymayın bu dediğiniz iğneleri hapları neredeyse bir senedir kullanıyorum sırf sağlıklı sıhhatli bir evladım olsun diye. Bizim elimizde hala hiçbir şey yok bir çoğumuzun göbeği delik deşik mosmor. Sabah akşam ön hazırlığıydı, sulandırıcı, yükseltici derken zibilyon tane ilaç içiyoruz. Her gün rüyamızda kim bilir belki de hiç sahip olamayacağımız bebekleri kucağımıza aldık öptüm emzirdik. Lütfen Allah size o kadar güzel bir şey bahsetmiş ki dua edin ve ikinizin sağlığı için her ne gerekiyorsa yapın. Şükredin biraz. Belki ileride o sizin elinizden tutacak nasıl bir cana kıyma hakkını kendinde buluyorsunuz. Rabbim olmasını istemeseydi vermezdi vardır bunda da bir hayır. Allah yar ve yardımcınız olsun ama lütfen bir cana kıymayınMerhaba hanımlar.
benim 2 evladım var. Biri 3,5 yaşında diğeri 2,5
Peşpeşe doğurdum. Asla kıymak aklıma gelmedi.
ama şuan tekrar hamileyim ve asla düşünmediğim kafamda artık hamile olayını bitirdiğim için şoklara girdim. (Spiral ile korunuyorum)
Günlerce ağladım. En büyük sebebi doğumlarım..
İlk bebeğim 1,900 gr doğdu. Diğeri 2,300
Hamileliklerim hep haplar,hergün iğneler v.s
Hatırlamak bile istemiyorum.
şuan şiddetli kalp çarpıntım,baş dönmelerim berbat haldeyim. Hem çocuklarıma bakıp,hem hamile olmak beni kahrediyor ve evet aldırmak istiyorum.
kürtaj olan arkadaşlar varsa,süreci,duygusal anlamda neler yaşadıklarını anlatabilirlerse sevinirim.
teşekkür ederim şimdiden.
En çokta sizler adına çok üzgünüm.Yemin ederim ki ağlayarak okudum. Allah size evlat vermiş lütfen kıymayın bu dediğiniz iğneleri hapları neredeyse bir senedir kullanıyorum sırf sağlıklı sıhhatli bir evladım olsun diye. Bizim elimizde hala hiçbir şey yok bir çoğumuzun göbeği delik deşik mosmor. Sabah akşam ön hazırlığıydı, sulandırıcı, yükseltici derken zibilyon tane ilaç içiyoruz. Her gün rüyamızda kim bilir belki de hiç sahip olamayacağımız bebekleri kucağımıza aldık öptüm emzirdik. Lütfen Allah size o kadar güzel bir şey bahsetmiş ki dua edin ve ikinizin sağlığı için her ne gerekiyorsa yapın. Şükredin biraz. Belki ileride o sizin elinizden tutacak nasıl bir cana kıyma hakkını kendinde buluyorsunuz. Rabbim olmasını istemeseydi vermezdi vardır bunda da bir hayır. Allah yar ve yardımcınız olsun ama lütfen bir cana kıymayın
Ya aslında kendi verdiğim karar sonucunda o masaya yatmadım. Sanırım gözüm kapıda son dakikaya kadar bi haber bi güç bekledim ama olmadı.Zaten zor bir karar verip,zor zamanlar geçirmişsiniz. İmkanınız olsa eminim böyle bir karar vermezdiniz,kimse böyle bir kararla sınanmak istemez. Belki de bu kararınız herkes için en hayırlısı oldu,bunu kimse bilemez. Çok geçmiş olsun. Artık önünüzdeki günlere bakma vakti gelmiş.
En kötü yorum dahi gelse kimseye kırılamam.Yargılamak bize düşmez ilk okuduğumda kürtaj olmuştum. ama mecburen. istemediğinden değil.. uzgundum. birde sizin mucize gibi gebe kalisiniz bizim çok istememize rağmen bebeği kaybetmiş olmamız bana dokundu.kimse size bişey diyemez ne yaşadığınızı bilemeyiz .öyle olması gerekiyordu öyle yaptınız.Allah isteyenlere versin sağlıkla..
Mezheplere göre ne nasıl değişir hiç fikrim yok ama benim 7+4 günlük iken alındı.6 haftalik bir bebeğe daha ruh üflenmemistir, ruh 120. günde üflenir. Hanefiye göre ruh uflenmeden önce bebeği düsürmek caizdir, ama avret yerlerini açmadan yapabilir bunu. Ama ruh uflendikten sonra aldirmak bir yetiskini öldürmek gibidir ve küfürden (islamdan cikma) sonra ki en büyük gunahtir.
Yani kendiniz ilacla ya da igne gibi seylerle düşürebilirdiniz bebeğinizi.Mezheplere göre ne nasıl değişir hiç fikrim yok ama benim 7+4 günlük iken alındı.
avret yerlerini açmadan yapabilir. Nedir onu anlamadım.
Tabi doktora danisarak.Yani kendiniz ilacla ya da igne gibi seylerle düşürebilirdiniz bebeğinizi.
Şimdi anladım. Tabi bildiniz göbek deliğinden aşağısı tamamen açık vaziyette oluyor.120. Gunu doldurmadan aldırmışsınız, bebeginiz canlı degildi yani. Avret yerleri değişiyor, mesela kadının baska bir kadina diz ile göbek arasini gostermesi haramdir. Kurtaj icin bayağı acilmamasi gereken yerler açılıyor maalesef.
Soruyu yanlis anladigimi dusunerek sildim, ama anlamissiniz neyseki :) bircok insan döllenmeyle birlikte bebeğe ruh uflendigini sanıyor, bundan dolayi tepki veriyor. Ama canli bebek engellide olsa kurtaj yapilamaz, diri diri öldürmektir bu, Allah bizleri korusun. Hem sizi bu konuda rahatlatmak icin, hemde avret yerini acmanin aslinda haram olduğunu anlatmak icin yazdım.Şimdi anladım. Tabi bildiniz göbek deliğinden aşağısı tamamen açık vaziyette oluyor.
ilk defa böyle bişey duydum.
genelde günaha girdin katil oldum gibi cümleler duyduğum için biraz olsun rahatlasam mı bilemedim.
Gerçekten senin adına da çok üzüldüm umarım Rabbim yar ve yardımcın olur. Şunu hiçbir zaman unutma o çocuk masum ve dilsiz şu an ama aldirdigin zaman mutlu olmazsın surda belki bir kaç sene zorlanırsın sonrasında ise onlar senin can yoldaşın olur iki taneye bakan ötekine de bakar. Gün gelir o senin elinden tutar o yüzden Kendini toparla kararından dön. Cennet annelerin ayaklarının altındadır ama sen kendi cennetini mahvetmeEn çokta sizler adına çok üzgünüm.
en başta konu açarken,bebek sahibi olmak için çırptınan insanların konuları aklıma gelmemişti.
daha sonrasında girip okuma fırsatım oldu.
çok üzüldüğümü belirtmek isterim.
ve dilerim ki,hakeden bekleyen,gözyaşları içinde bu habere hasret kalan herkese nasip olsun.
Ama bazen insan yaşadıklarının anlatım yolunu bulamıyor. Benimki de o mesele.
yaşadığımı hangi kadın yaşasaydı sabah kalkıp 2 çocuğuna yedirme,bakma enerjisini kendinde bulurdu acaba bilmiyorum.
ben daha fazlasını kaldıramazdım.
2 evladımı herşeyden uzak bi haber şuan için büyütmeye çalışıyorum.
kendimden bile sakınarak. Bunu yapabilmek çok zor. Üstelik yalnızım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?