6 haftalık hamileyim. Aldırmak istiyorum

Esiniz ne diyor bu konuda?? Yazdiginiz yorumlardan cok bunaldiginiz belli acaba karar vermeden once psikolojik destek falan mi alsaniz.. esiniz yardimci mi? Maddi durumunuz nasil buyukler artik buyumus aslinda krese falan verseniz.. Daha onunuzde Dort hafta gibi bir sure var lutfen acele karar vermeyin enine boyuna dusunun..bakacak olan sizsiniz ve herseyden once sizin iyi olmaniz lazim..

Oncelikle Allah kolaylik versin iyi dusunun. Eger cocuk olduktan sonra o cocuga annelik yapamicaksan, dunyaya gelmesi onun sucuymus gbi davranacaksan bana gore bu daha buyuk kotuluk isin dini boyutunu hesaba katmasigim zaman.Kurtaj hic olmadim Allah muhtac etmesin tabii ki zor surec insan kendini kendi evladina kiyan bi canii gbi hissediyor. Ama ilerideki boyuta bakincada gercekten isin icinden cikilmaz bi manzara ortaya cikiyor.

Karnındaki de senin çocuğun. Hani demişsin ya hem cocuklarıma bakıp hem hamile olmak. Cocuk bakmak seni o kadar bunaltmışsa cocuk yapmasaydın. Hamile de kalmasaydın Bak. Sen. Okadar spiral taktırmışsın ama yine Allahın dediği olmuş. Durdurabildin mi? Sen sebepsiz yere cocuk aldırmanın haram oldugunu bilmiyormusun. Yasak! canları tehlikede olmasına ramen cocuk doguran ANNELER var. Eger sen izin verirsen o cocuk buyuyecek. Sen hangi hakla onun buyumesine doğmasına yaşamasına engel olursun. Sana bu hakkı kim veriyor. Hadi bunaldım diye kurtaj olayım. Bence cok iyi dusun boyle bisey sakın yapma. Biri gelse dese ki iki cocugundan birini oldureyim kesin cocugunun. Canı için kendini. Feda edersin. Ama unutma karnındaki de senin cocugun. Ve yarın izin verirsen sana anne diyecek. Sabır kardeşim. Belki de bu karnındaki cocuk suanki cocuklarından daha hayırlı olur. Allah'a guven gonderdiyse bir sebebi var Senin şer bildiginde bir hayır vardır. Sakın cocugunu aldırma. Onun artık kalp atışı bile var. Kurtaj girip onu param parca etme. Oteli dunyada o paralar 1 yere gelip senden hesap sorar neden yasamam izin, vermeden diye.

Aldır ya da aldırma diyemem. Bu karara direkt etki etmek istemem. Bir kadın dogurmak ya da doğurmamak hakkina kendi sahiptir. Eş yarı yarıya sorumluluk alsa bile 9 aylik süreç, dogum sureci, dogumdan sonraki emzirme alisma süreci kim ne derse desin tamamen kadınla ilgili. Bebek sesine bile tahammulunuz yokken, hayatiniza yeniden bebek girmesi sizi psikolojik olarak çok yaralayacaksa bu su anki bebeklerinize de bakamayacak duruma gelecekseniz, bu kadar agir durumda olduğunuzu düşünüyorsanız kararınızda hakli buluyorum. Hayatımdan anlatmak istediğim hikayeler var. Ilki cok uzun seneler sonra anne olan bir kadin. Diger cocuklari tedaviyle olmus. Sonra hic olmadigi icin korunmamış. Uzun seneler sonra tekrar oluyor. Aldırmayı istiyor ama yapamiyor. buyuturken de maddi manevi cok zirluk çekiyor. Niye dogurdum ki diye diye büyütüyor. Sonra cocugu büyüyor. Esiyle sorunlar artıyor. Diger çocukları okuyor evleniyor gidiyor. Son cocuk ve kari koca kaliyorlar. Kocasını cekmek istemiyor ve boşanıyor. Hala der ki o olmasaydi guc alıp bosanamazdim. Oturur çekerdim kocamın her yaptığını. Simdi anlıyorum neden dunyaya geldigini. Bana güç vermek içinmiş diyor. Çocuk bir kurtarıcı ya da düzeltici olarak görülmemeli.
Ama ne bileyim belki bir neden vardir. Cocuklariniza bir organ gerekecektir gelecekte, ilik gerekecektir. Sebeple geliyordur dünyaya.

Bence oturup esinizle konusun. Destek beklediğinizi söyleyin.bir psikologtan seanslar alin. Siz su an olumsuz düşündüğünüz için de olumsuz olma durumu yüksek. O size telkinlerle odevlerle yardimci olur ve inanin cok ise yarar. Sizin once psikolojik bir destege, ardından yardim destegine ihtiyacınız var. Çekinmeyin talep edin. bundan sonra da ister tüp baglatin ya da hap kondom ikilisini deneyin. Spiral guvenilir degil. Hakkinizda hayirlisi olsun. Verdiğiniz karar hiçbirinizi pisman etmesin insallah.

Bekliyorum zaten hemen öğrendim adetim 1 gün geçikince. 6 hafta oldu. Daha fazla bekleyip büyümesi de beni üzüyor.

Devam etmeyi yada aldırmayı.
ikisini de çok düşündüm.
bunaldım sıkıldım. Tam kurtuldum artık iğneler yok diye düşünürken tekrar sil baştan.
eşimin desteği var tabiki ama bu çokta önemli değil açıkçası. Çünkü o zorlu süreci sancıları ben çektim. Asla aldırmamı istemiyor ama ne düşündüğü umrumda değil işin açığı.
çünkü yaşayan benim.
bilemiyorum çok zor gerçekten çok zor.
psikolojik destek 1 senedir alıyorum.
doktorum kararı bana bırakıyor.
nasıl istiyorsan öyle olmalı diyor.

Sakin aldirma bir cana kiyma annesi olarak yapacaginin öbür dünyadaki yükünü düsün. Yillarca evlat hasreti cekip bi turlu hamile kalamayanlari düşün Allah vermis senin ne haddine o cana kiymak Rabbim sorar bn sana verdim de kabul etmedin diye iyice dusun kesinlikle karsiyim bu tür seylere sen evlat sahiviysen onlari dusuneceksin kendini degil bencillik yaparak bir cana kiyma !!!!

Yani ben sizin hangi yorumunuza cevap vereyim ki.
yapmasaydın derken zaten hamile kalayım diye ilişkiye girmedim.
dünyaya gelen çocuklarım için asla pişman değilim. Çok zor günlerle çok zor süreçlerle getirdim ben onları.
evet zor. Bir kadın anne olmanın zorluklarını çekemez mi. Neyse yani ne denir ki.
ben zaten yeterince üzgün durumdayım.
burda kimseyle laf dalaşına girebilecek gücüm de yok.

Allah onu sana vermiş diğer iki evlat nasılsa o da senin evladın . Ben 3. Aşılamayı yaptırdım sanırım bu da negatif olacak o kadar üzülüyoruz bir evlat için o kadar adaklar adıyoruz yeter ki bir tane olsun neler vermeyiz ama siz aldırayım diyorsunuz kıymayın sonra çok pişman olursunuz . Hiç unutmam ilkokula gidiyordum . Ablamın eşiyle sorunları vardı. Annem ilk çocuğu kendi 2.çocuğunu aldırmaya giderken az kalmış ilk çocuğuna araba çarpacakmış . Yani ona göre Allah’ın bir işaretiydi sana verdiğim cana kıyma yoksa elindekini de alırım diye . Şimdi diyor ki iyi ki öyle bir olay olmuş da yoldan dönmüşüm şimdi o çocuk büyüdü 15 yaşına geldi tırnağına dünyaları değişmez . Sizde öyle düşünün lütfen kıymayın o da sizin canınız 2 aylık ben hiç anne olmadım bilmem hangi organı şuAn gelişmiştir diye ama kalbi atıyor canı var onunda

Bencillik ağır bir itham.
ben çocuklarımı herşeyin önünde düşünüyorum.
ama benim de bu sağlık sorunlarımla bu süreci sağlıklı bir şekilde geçiremeyeceğimi biliyorum.
çarpıntılarım beni daha şimdiden bitirmiş durumda. Ne söylesem kimse anlamayacak o yüzden kendimi de yormak istemiyorum.

Bu kadar hassas olmanızı çok iyi anlıyorum.
diliyorum en kısa sürede sağlıkla o müjdeyi alırsınız. Ve sizin gibi bekleyen hakeden herkese versin

Bu kadar hassas olmanızı çok iyi anlıyorum.
diliyorum en kısa sürede sağlıkla o müjdeyi alırsınız. Ve sizin gibi bekleyen hakeden herkese versin
Teşekkür ederim . Tabi herkes kendi derdini yaşadığını bilir sizin ne çektiğinizi ne yaşadınızı bilemeyiz ama yine de imkanlarınızı zorlayın onu doğurmak için

Hep k3ndinizi dusundugunuz anlami cikiyor cocuklarinizi her seyin onundr dusunuyorsaniz o da sizin cocugunuz artik onu da her seyin onune koymalisiniz tahammul edemiyorum dayanamiyorum rahatsizim elbet katlanma gücü verir Rabbim sabrin da guzel bir mukafati olacaktir. Binbir emekle bunalimla yillarca tedaviye gidip eli bos dönenler varken evt sizinkisi bencillik basimla beraber diyip kabul etmen gereken yerde yapamam edemem psikolojim bozuk neye hangi dine inandiginizi bilmiyorum ama her dinde bebek aldirmak cana kiymak günahtir kötülüğunuz icin soylemiyorum silkelenip kendinize gelin sizin karariniz saygi duyuyorum diyenlerden degilm sizin karariniz olsaydi rahminize dusmezdi yasatmak ya da öldurmek de sizin karariniz degil

yaşadığın durum çok zor anlıyorum. Ama ya hiç olmasaydı ? bizim gibi yıllarca uğraşan azımsanmayacak bir kitle var. aldırma bacım. bizim için aldırma rabbim kolaylığını verir sana

yaşadığın durum çok zor anlıyorum. Ama ya hiç olmasaydı ? bizim gibi yıllarca uğraşan azımsanmayacak bir kitle var. aldırma bacım. bizim için aldırma rabbim kolaylığını verir sana
Çocuk sahibi olmak için uğraşan insanlara bu çok ağır olmalı.
sizler için de çok üzgünüm. Yani keşke ben değil siz hamile kalsaydınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…