6 haftalık hamileyim. Aldırmak istiyorum

Konuyu dini açıdan değerlendirip birçok şeyi gözardı etmişler. Söz konusu bebek sesine bile tahammül edemeyen bir kadın. Psikolojik ve fizyolojik olarak hiç hazır hissetmiyor. Ona göre yorum yapmak lazım. Size aldırın veya aldırmayın diyemem. Bütün ihtimalleri göz önünde bulundurun. Eğer içinizde pişman olacağınıza dair en ufak bir şüphe varsa çözüm odaklı düşünün. Mesela doğum yaptıktan sonra bir süre bebeğe bakıcıyla beraber bakmak gibi

Ben nasibimiz varsa ilk kez anne olacağım. Haliyle bir bebeğin bakımı nasıldır bilmiyorum. Ama yakın arkadaşımın ilk bebeği ciddi derecede alerjik bir çocuk. Arkadaşım 55 den 41 kiloya düştü yemek yiyemekten vs. Uzun süre çocuk istemiyorum derken kendi ve eşi korunduğu halde hamile kaldı. Hatta kanda gördükleri halde inanamadılar. Öyle dikkat ediyormuş iki tarafta. Ama demekki nasip olunca oluyor. Sizin gibi arada kaldı baya ama sonra aldırmadı kabullendi.

Siz sağlık sorunları,zor bebekler,zor hamilelik süreci nedeni ile psikolojik olarak çok yıpranmışsınız. Hak veriyorum tek başına hiç kolay olmasa gerek. İnsan aldır yada aldırma diye kesin yorum yapamıyor. Sadece lütfen çok iyi düşünün aldırırsanız hiç geri dönüş yok sonra nasıl hissettirir,sürekli aklınıza gelir mi,psikolojik olarak rahatlayayım derken iyice çökermisiniz,başınıza en ufak bişey gelse aldırdım da oldu dermisiniz. Aldırmasanız da bedenen ve ruhen zorlu bir süreciniz var ama buna bi alternatif bulabilirmisiniz. Misal gözünüzü karartıp hamilik sıkıntılarına dayanırım derseniz maddi durumumuz varsa eve diğer çocuklar için bir yardımcı gelse nasıl olur. Yada hamilelik süreciniz aileniz yanında geçirseniz. Tabi imkanlarınız ne bilmiyorum benimki sadece bir fikir.
İnşallah kendiniz ve aileniz için o minik can için en hayırlı kararı verirsiniz. Rabbim yardımcınız olsun.

Sizi çok iyi anlıyorum ilk oğlum ile ikinci oğlumun arası tam 3 yaş ikinci oğlumun ilk doğum gününü kutladık 1 hafta sonra hamile olduğumu öğrendim dünyam başıma yıkıldı 2 bebeğim varken 3.ye bakamazdım günlerce ağladım çok zor bebeklikleri oldu ve çok yorgundum ailemden yanımda kimse yoktu eşimdende işinden dolayı pek yardım alamıyordum yinede ilk ikisine birşey olacak korkusuyla aldıramadım sonra dünyalar güzeli bir kızım oldu çok kolay bir bebek oldu şimdi 1 buçuk yaşında yatağına koyuyorum kendi uyuyor gece hiç uyanmıyor büyükler hala gece kalkıp gezerler ama kızım hepsinden uyumlu, 2 numara hala yemeğini kendi yemek istemezken kızım çok güzel çatal kaşık kullanarak kendi yiyor beni hiçbir konuda zorlanmadı tabiki karar senin ama Allah verdiği can için kolaylığını veriyor ben şimdi o zaman düşündüklerime bile pişmanlık duyuyorum hormonların beynini ele geçirmesine izin verme!!!

O kadar şanslısınız ki istemeden hemde korunarak Allah veriyor nasıl oluyor bu anlamak mümkün deil Allah'ın hikmeti bizde senelerce ugrasalim neler neler deneyelim olmuyor oluncadakendisi düşüyor Allah'ım isyan deil sadece çok istiyorum ya bir bebeğim daha olsa ne olur rabbim hayırlısıyla sağlıkla bu insanlar istemiyor onlara verme Rabbim bize ver biz istiyoruz severiz koklariz bakarız Allah'ım yanlış bişey söylüyorsun beni affet

Ahhh keşke ama benim asilama igneler ilaclar tup bebek denemesi derken artik tum umutlarimi kaybettim olanlarada vazgecmeyin bebeklerinizden diyorum ama ....

Bende çok istiyorum ikinciyi doğuracağım kısmetse şimdi. bende yurtdışındayım,gerekirse türkiyeye gidince yaptıracağım. Umarım sizde doğru kararı verirsiniz çok zor bir durum.

teşekkür ederim. Bende araştıracağım.

Dediklerinizde yanlış bişey yok.
insan okuyunca zoruna gidebilir tabiki.
benim hatam ki buraya yazdım.
bekleyen,çaba gösteren anneler var.
üzdüysem okuyan herkes affetsin.

Durumunuz nedir.bende kurtaj oldum hala vicdan azabi cekiyorum cok zor cok uzuluyorum.psikolojik tedavi aliyorum iyilestikten sonra simdide ben istiyorum tekrar hamile kalmak .ölumden baska herseyin caresi varmis onu anladim ama giden gelmiyor iyi dusunun

Geçmiş olsun size de.
O his hep bir köşede kalacak gibi sanırım.

Evet baya oldu..
Buraya güncel durumu yazamadım.
malum yorumlar...
Zaten ben kendi kendime yeterince söyleniyorum. Birde buradaki yorumları okumamak için yazmadım.
Yargilanmak agir gelirdi evet. Allah vicdan rahatlığı versin. Yazilan örnekler gibi pişman etmesin.

Yargilanmak agir gelirdi evet. Allah vicdan rahatlığı versin. Yazilan örnekler gibi pişman etmesin.
Aslında hayatın kendi içinde bir bedel kavramı var. Herşeyin bir bedeli olduğuna inanır ve bilirim.
bundan kimse kaçamaz bence.
tek dileğim bu bedeli çocuklarımdan gelmesin.
ben yaptım ben ödeyeyim..
Okuyunca pek bişey hissedilmez sanırım.
ama yazmanın çok zor olduğunu söylemek isterim.
kendi içimde hergün hesaplaşıyor,hesabımı ödeyemeden uyuyorum.
daha nasıl anlatabilirim bilemiyorum.

Merhaba ...
Allahin verdigi cani ancak alir ki hangi evladinizin hayirli olacagini bilemezsiniz. Binlerce kadin her seyi denemesine ragmen kalamazken siz sprale ragmen kalmissiniz bu mucize gibi bisey degil mi? Benim annemde dayanamam bakamam diye aldirmiş hala pişman...

Ben 7 haftadan beri kusuyorum 16 haftalik gebeyim safralar hastane yatmalar bugun bile ac gezdim ama bir cana kiymak benim haddime değil.. Bu bebegide doğurup tamamen rahminizi aldirabilir yada tuplerinizi baglatabilirsiniz ama bu cocuga sans verin size tutunmuş bir şey.. duger bebekleriniz gibi onunda anneliginiz hakli...

Cok zor gecmis olabilir bu süreç ama bir cana kiymak mi yoksa kendimizi dusunmek mi diye sor kendine.. kalbin ve allahin soyledikleriyle eminim ki dogru karari vereceksin annesi..

Çok üzüldüm gerçekten. Insallah serin uykular derin uykular nasip olsun tez zamanda.

Yargılamak bize düşmez ilk okuduğumda kürtaj olmuştum. ama mecburen. istemediğinden değil.. uzgundum. birde sizin mucize gibi gebe kalisiniz bizim çok istememize rağmen bebeği kaybetmiş olmamız bana dokundu.kimse size bişey diyemez ne yaşadığınızı bilemeyiz .öyle olması gerekiyordu öyle yaptınız.Allah isteyenlere versin sağlıkla..

Sanırım annemin bedelini ben ödedim... Bı polar bozukluğu olan babam var. İki kardeşiz babam uzun süre atak geçirmeyince annem yeniden gebe kalmak istedu ve kaldı babam 4. Ayda çok şiddetli ataklar geçirmeye başladı eskisinden çok daha kotu hal aldı annem bayağı zamanı geçmiş olmasına rağmen aldırdı. Çok üzüle üzüle bunu yaptı. Her ne nedenle olursa olsun bebeği gitmişti. Kader bu ay 3 yıl boyunca üç tedavi ile anne olabildim. Annem geldi seni buldu dedi birgün . O ana kadar aklımdan böyle bir şey geçmemişti ama onun geçmiş. Rabbim evlatlarına sağlık huzur versin.

Zaten zor bir karar verip,zor zamanlar geçirmişsiniz. İmkanınız olsa eminim böyle bir karar vermezdiniz,kimse böyle bir kararla sınanmak istemez. Belki de bu kararınız herkes için en hayırlısı oldu,bunu kimse bilemez. Çok geçmiş olsun. Artık önünüzdeki günlere bakma vakti gelmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…