Cuma Zayıflama Yarışması 6. Takım

İnşallah iyi gider canım. Geçen hafta perşembe 66.5 tim, dün yine ayniydim. Gram oynamadı diye üzülüyordum. Regl bitince güzel bir sonuç görürüm inşallah. İnşallah seninki de güzel eksi gelir.
regli bitiminde güzel sonuç gelir canım sıkma canını

giderken eylülde dönerim diye gitmiştim
ben yazın diyet yapamıyorum ya ama şimdi tam mevsimi fakar ocak ayına bırakmıycam bu kez şimdiiden sıkı sarılcam

Aynen, bak sende çözmüşsün işi, helal olsun :)))) Maalesef ki maalesef öyle boş olanları var ki :/

(Canım biraz uzun yazacağım mecbur)
Muhtemelen doktorunun verdiği ilacı kullanırsan şekere düşkünlüğün kısa sürede kaybolacaktır canım. Tedavini ihmal etme, canının çok şeker,tatlı istemesi ya insülin direncinde olur ya da yüksek şeker hastası olabilirsin.
Şekerinin yüksek olması demek; vücutta şeker çok demek değil, vücudun şekeri kullanamadığı için hücrelerin yoksunluk çekiyor onun için canın tatlıyı çok istiyor demek.
İnsülin direncin de ise; sürekli tatlı yediğin için vücudun kendini savunmak için fazla insülin salgılıyor, şeker vücuda zarar vermesin diye de yağ olarak depoluyor. Genelde tatlıyı yediğin saatlerde yemesen bile vücut yine yiyeceğini sandığı için bolca insülin salgılar, bu sende bastıramayacağın ani açlık veya tatlı yeme ihtiyacı oluşturur. Bu bir, iki gün yememekle düzelmez, orada direnç oluşmuş, az da yesen yine çok yiyeceksin gibi fazlaca insülin salgılar vücudun.
İşte bunu kırmak için de glifor, glange, glucophage,..., tarzı ilaçlar verir doktor.
Yani her iki durum içinde bunu kullanman gerekiyor. Ve birde o tatlı krizi geldiğinde yediğini mümkün oldukça frenlemen lazım çünkü yediklerinin ölçüsünü, vücuda yetip yetmeyeceğini, beynimiz yeme işi bittikten 10 dk falan sonra algılayıp gerekli uyarıları gönderiyor. Yeter, doydun, daha yeme diyor ama o diyene kadar sen zaten gözünü karartmış ve gerekenden de fazla yemiş bulundun. Kriz gelince az miktarda ve oyalanarak yemelisin. Her hangi bir tatlı yediğinde yanında süt, peynir, ayran gibi dengeleyici amaçlı protein tüketmelisin. Bunun düzenini hemen sağlayamazsın, vücudunu yavaşça alıştırman lazım. Kısa süreli yüksek çabaların sonuç vermez. Yavaşça ve ilaçlarını kullanarak, yediklerine dikkat ederek sonuç alabilirsin. Zaten vücudun bu duruma uzun süre dengesiz beslenmenden dolayı gelmiş. Bunları yaparsan kilo vermende kolay olacaktır yoksa başına bela bir durum canım

Oncelikle çok teşekkür ederim çok incesin
Zayifladigim dönemlerde şekerim olmuyor makineyle olctugumde sabah açlık şekerim 70 idi.
Şöyle bir düşüncem var nekadar doğru bilmiyorum ama ilaç kullanmaya baslarsam ömür boyu ilaç kullanirim ve bu hastalık kroniklesir ama sekerede veda edemiyorum
Yakın zamanda bı degerlerime baktirmam lazım son durumum ne bilemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…