Mersinli bayan bir müdürüm vardı kulağı çınlasın. Dolmanin içine nohut koyardı. Songulcum aslen nerelisin canım? Mersin mutfak kültürü bize çok benziyor. ( Antep)Kayınvalidem kıymalı yapıyordu ama ben sevmiyordum. Ama onun harcı güzel değil bence çünkü o kadar az malzeme kullanıyor ki, ben şimdi kendi usulümce yapacağım. Ben Mersin'de doğup büyüdüm oralarda hep etsiz yapılırdı canım, eşim de etliye alışıktı ama şimdi benim yaptığıma bayılıyor. Ayıptır söylemesi çok güzel yemek yaparım.
Pişirerek yapıyoruz canım, bazı yerlerde direk ayranın içine katıyorlar buğdayı, onu dedimNasıl yani biz yapmıyoruzmu diycektin anlamadım
Rakibem seni bugün icin tebrik ediyorum ama cuma günü sen beni tebrik ediceksin çünkü ben kazanicamEksi 600
Benim eşim de zeytinyağlı tercih etmiyor, etli daha çok seviyor sarmayıKız etli sarma yenmezmi yaprak olsun lahana olsun benim eşim zeytin yaglıya yalancı sarma diyo yemiyo illa kıymalı olacak ama ben hepsini çok seviyorum tadını bi Alsan kıymalıdan vaz geçmezsin biz bulgur kıyma yada pirinç kıyma ikisi karışıkta yaparız ama ince bulgur koymayız
Ateşi varmış canımNe olmuş rakibemin çocuğumu hasta disardayim pek giremiyorum geçmiş olsun canimCanfeb
Hem de nasıl canıma minnetHocanın da canına minnetbizim çocuklarda gitmedi öğlene kadar diye onlarda kendilerine tatil verdi
Aramıza dönmek istemene çok sevindim, daha iyi olacaksın burda.Zipzip- canım bu cuma listeye tekrar dönmek istiyorum. Saçma salak geçiyor günlerim. Bir gayem olsun en azından oyalıyor burası beni. Ne yapmam gerekiyor? Bugünkü tartimla kaldığım yere donebildim . 60.7 bildirimim. Hala regl olmadım sürpriz yapmaz inşallah. Cumaya kadar. Çok üzülürüm yoksa.
Dolmanin içinde nohutu hiç bı yerde görmedim ben, çok şaşırdım. Aslen nigdeliyim. Anne baba evlenip Mersin'e yerleşmişler. Tüm çocuklar orda doğup büyüdüm. Anteple çok yakın yemeklerimiz.Mersinli bayan bir müdürüm vardı kulağı çınlasın. Dolmanin içine nohut koyardı. Songulcum aslen nerelisin canım? Mersin mutfak kültürü bize çok benziyor. ( Antep)
Biz buğdayı haşlayıp pişirip içine pişmemiş yoğurt su ve nane (genellikle taze) ekliyoruz. Bizimki pismeden oluyor yani. Mersin gibi sıcak yerlerde özellikle yazın hayat kurtarıcı oluyordu.Pişirerek yapıyoruz canım, bazı yerlerde direk ayranın içine katıyorlar buğdayı, onu dedim
Geçmiş olsun canım, biseyler sürüyor musun.Sağ baş parmak ucumda yara var, derim çatlıyor böyle soğuklarda, mesajı zor yazıyorum
Dun tursu yaparken havuc salatalik lahana yedim dayanamayipCok artı değilsin canım
Bizde pişiyor canım, yoğurt un yumurta, çorbayı pişirdikten sonra üstüne soğan kavurup Nane de katıp döküyoruz, soğan soharıç deriz üstüne döktüğümüze de. Hatta asıl peskütan denen bir tür yoğurtla yapılır bunun aslı Sivas da. Buğday da kırık tercih edilir, ona da yarma deriz.Biz buğdayı haşlayıp pişirip içine pişmemiş yoğurt su ve nane (genellikle taze) ekliyoruz. Bizimki pismeden oluyor yani. Mersin gibi sıcak yerlerde özellikle yazın hayat kurtarıcı oluyordu.
Hiç bir şey fayda etmiyor canım, minicik yara öyle de can yakıyor ki, bir kaç gün sürüyor, kanıyor çok zorlarsam orayıGeçmiş olsun canım, biseyler sürüyor musun.
Güzel eksi canım yinede cumaya daha güzel rakamları göreceksin
Olabilir canımDun tursu yaparken havuc salatalik lahana yedim dayanamayipo etkiledi bence
Sizdeki bayağı sıcak bir corbaymis canım, biz de yarmayla yaparız ama çok basit bizimki.Bizde pişiyor canım, yoğurt un yumurta, çorbayı pişirdikten sonra üstüne soğan kavurup Nane de katıp döküyoruz, soğan soharıç deriz üstüne döktüğümüze de. Hatta asıl peskütan denen bir tür yoğurtla yapılır bunun aslı Sivas da. Buğday da kırık tercih edilir, ona da yarma deriz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?