Cuma Zayıflama Yarışması 6. Takım

Mersinli bayan bir müdürüm vardı kulağı çınlasın. Dolmanin içine nohut koyardı. Songulcum aslen nerelisin canım? Mersin mutfak kültürü bize çok benziyor. ( Antep)

Benim eşim de zeytinyağlı tercih etmiyor, etli daha çok seviyor sarmayı

Aramıza dönmek istemene çok sevindim, daha iyi olacaksın burda.

Mersinli bayan bir müdürüm vardı kulağı çınlasın. Dolmanin içine nohut koyardı. Songulcum aslen nerelisin canım? Mersin mutfak kültürü bize çok benziyor. ( Antep)
Dolmanin içinde nohutu hiç bı yerde görmedim ben, çok şaşırdım. Aslen nigdeliyim. Anne baba evlenip Mersin'e yerleşmişler. Tüm çocuklar orda doğup büyüdüm. Anteple çok yakın yemeklerimiz.

Pişirerek yapıyoruz canım, bazı yerlerde direk ayranın içine katıyorlar buğdayı, onu dedim
Biz buğdayı haşlayıp pişirip içine pişmemiş yoğurt su ve nane (genellikle taze) ekliyoruz. Bizimki pismeden oluyor yani. Mersin gibi sıcak yerlerde özellikle yazın hayat kurtarıcı oluyordu.

Biz buğdayı haşlayıp pişirip içine pişmemiş yoğurt su ve nane (genellikle taze) ekliyoruz. Bizimki pismeden oluyor yani. Mersin gibi sıcak yerlerde özellikle yazın hayat kurtarıcı oluyordu.
Bizde pişiyor canım, yoğurt un yumurta, çorbayı pişirdikten sonra üstüne soğan kavurup Nane de katıp döküyoruz, soğan soharıç deriz üstüne döktüğümüze de. Hatta asıl peskütan denen bir tür yoğurtla yapılır bunun aslı Sivas da. Buğday da kırık tercih edilir, ona da yarma deriz.

Güzel eksi canım yinede cumaya daha güzel rakamları göreceksin
Dun tursu yaparken havuc salatalik lahana yedim dayanamayipo etkiledi bence
Olabilir canım

Sizdeki bayağı sıcak bir corbaymis canım, biz de yarmayla yaparız ama çok basit bizimki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…