• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 6. Takım

Kayınvalidem kıymalı yapıyordu ama ben sevmiyordum. Ama onun harcı güzel değil bence çünkü o kadar az malzeme kullanıyor ki, ben şimdi kendi usulümce yapacağım. Ben Mersin'de doğup büyüdüm oralarda hep etsiz yapılırdı canım, eşim de etliye alışıktı ama şimdi benim yaptığıma bayılıyor. Ayıptır söylemesi çok güzel yemek yaparım.
Mersinli bayan bir müdürüm vardı kulağı çınlasın. Dolmanin içine nohut koyardı. Songulcum aslen nerelisin canım? Mersin mutfak kültürü bize çok benziyor. ( Antep)

Kız etli sarma yenmezmi yaprak olsun lahana olsun benim eşim zeytin yaglıya yalancı sarma diyo yemiyo illa kıymalı olacak ama ben hepsini çok seviyorum tadını bi Alsan kıymalıdan vaz geçmezsin biz bulgur kıyma yada pirinç kıyma ikisi karışıkta yaparız ama ince bulgur koymayız
Benim eşim de zeytinyağlı tercih etmiyor, etli daha çok seviyor sarmayı

Zipzip- Zipzip- canım bu cuma listeye tekrar dönmek istiyorum. Saçma salak geçiyor günlerim. Bir gayem olsun en azından oyalıyor burası beni. Ne yapmam gerekiyor? Bugünkü tartimla kaldığım yere donebildim . 60.7 bildirimim. Hala regl olmadım sürpriz yapmaz inşallah. Cumaya kadar. Çok üzülürüm yoksa.
Aramıza dönmek istemene çok sevindim, daha iyi olacaksın burda.

Mersinli bayan bir müdürüm vardı kulağı çınlasın. Dolmanin içine nohut koyardı. Songulcum aslen nerelisin canım? Mersin mutfak kültürü bize çok benziyor. ( Antep)
Dolmanin içinde nohutu hiç bı yerde görmedim ben, çok şaşırdım. Aslen nigdeliyim. Anne baba evlenip Mersin'e yerleşmişler. Tüm çocuklar orda doğup büyüdüm. Anteple çok yakın yemeklerimiz.

Pişirerek yapıyoruz canım, bazı yerlerde direk ayranın içine katıyorlar buğdayı, onu dedim
Biz buğdayı haşlayıp pişirip içine pişmemiş yoğurt su ve nane (genellikle taze) ekliyoruz. Bizimki pismeden oluyor yani. Mersin gibi sıcak yerlerde özellikle yazın hayat kurtarıcı oluyordu.

Biz buğdayı haşlayıp pişirip içine pişmemiş yoğurt su ve nane (genellikle taze) ekliyoruz. Bizimki pismeden oluyor yani. Mersin gibi sıcak yerlerde özellikle yazın hayat kurtarıcı oluyordu.
Bizde pişiyor canım, yoğurt un yumurta, çorbayı pişirdikten sonra üstüne soğan kavurup Nane de katıp döküyoruz, soğan soharıç deriz üstüne döktüğümüze de. Hatta asıl peskütan denen bir tür yoğurtla yapılır bunun aslı Sivas da. Buğday da kırık tercih edilir, ona da yarma deriz.

Çok şükür geçmişi bitirdim. Kosturmacasi bol bir gün oldu benim için. Bildirimi de yapayım hemen Zipzip- Zipzip- Gulumse24 Gulumse24

Cuma 64.3
Pazartesi 64.0

Dün daha eksiydim ama akşam biraz kaçırdım,sabah da tuvalate çıkamamıştım. Rakibem duy bunları cuma kork benden.
Güzel eksi canım yinede cumaya daha güzel rakamları göreceksin
Dun tursu yaparken havuc salatalik lahana yedim dayanamayip😂o etkiledi bence
Olabilir canım

Bizde pişiyor canım, yoğurt un yumurta, çorbayı pişirdikten sonra üstüne soğan kavurup Nane de katıp döküyoruz, soğan soharıç deriz üstüne döktüğümüze de. Hatta asıl peskütan denen bir tür yoğurtla yapılır bunun aslı Sivas da. Buğday da kırık tercih edilir, ona da yarma deriz.
Sizdeki bayağı sıcak bir corbaymis canım, biz de yarmayla yaparız ama çok basit bizimki.

Back
X