- 4 Mart 2021
- 533
- 2.053
- 63
Cok iyi gidiyordun aslinda gecen hafta hayır dediklerini hatırla toparlamak icin geç değil ama misafirlere uyacak lüksümuz yok yedikte elimize ne gecti
Afiyet olsun canım
Afiyet olsun canım
Afiyet olsun canım menün cok dolu makarna yiyosun yanindaki lavas neden toparlan canim
Afiyet olsun canım aksam meyveni gunduzemi alsan
Afiyet olsun canım diyetisyen meyveyi geceyemi veriyo listen òylemiydi hatirlamiyorum
Afiyet olsun canım
Kızlar insülin direnci beni yordu 11 Mart itibari ile uğraşıyor idim 20 günü aşkın sürede 2 kilo veremedim inanılmaz psikolojim beni yordu bundan toplayamadım düzelecek mi bilmiypırm diyetisyen nasıl toplayacak onu da bilmiyorum 12 nisan da bakalım o ne diyecekKendini en kısa zamanda toparlaman lazım canim. Zayıflamak istediğinde hiç mi giymek istediğin kıyafetler yok her kıyafeti sorunsuz almak istemez misin.
32 yaşındasın daha ne kadar bu şekilde yaşamak istiyorsun otur bir düşün bakalım
Sagol canimSagol bitanem
Hepinizi yürekten tebrik ediyorum kizlar
Gercekten cok emek verdiniz
Gelip ayaklarinizi tuzlu suda masaj yapsak yeridir
Cordelia @Tostombalakanne @Penguen S sulisim @Cedarice
Zipzip- @Elhan @kackaloribu E Elif_Eylul
@bengisu022
Mezuniyetini cok tebrik ederim cnm
İnşallah bidaha kilo sorunun olmaz
Benimki hödük seninkini bilemem yani odun kalas hersey benimki
O zaman ayri dünyaların insaniyiz cnm
Ben okadar insulin direnci olan insanlar gördüm canim ayda 10kiloya kadar veriyolar istemek önemli onun altina keske sıgınmasak zaten menulerin dolu dolu doymaman imkansizKızlar insülin direnci beni yordu 11 Mart itibari ile uğraşıyor idim 20 günü aşkın sürede 2 kilo veremedim inanılmaz psikolojim beni yordu bundan toplayamadım düzelecek mi bilmiypırm diyetisyen nasıl toplayacak onu da bilmiyorum 12 nisan da bakalım o ne diyecek
Benimkide ülkemin en nadide ormanlarindan çıkma cnmBenimki hödük seninkini bilemem yani odun kalas hersey benimki
Benimkide ülkemin en nadide ormanlarindan çıkma cnm
Cnm yaşın genç daha, direncde olsa verebilirsinKızlar insülin direnci beni yordu 11 Mart itibari ile uğraşıyor idim 20 günü aşkın sürede 2 kilo veremedim inanılmaz psikolojim beni yordu bundan toplayamadım düzelecek mi bilmiypırm diyetisyen nasıl toplayacak onu da bilmiyorum 12 nisan da bakalım o ne diyecek
Canım bende de insülin direnci var. Diyete ilk başladığımda biraz zorlandım. Spor yap, yürüyüş yap. İnsülin direnci o kadar önemli birşey degil. Yediklerine dikkat edince düzeliyor. En azından ben öyle biliyorum. Psikolojik olarak gözünde büyütmüs olabilir misin?Kızlar insülin direnci beni yordu 11 Mart itibari ile uğraşıyor idim 20 günü aşkın sürede 2 kilo veremedim inanılmaz psikolojim beni yordu bundan toplayamadım düzelecek mi bilmiypırm diyetisyen nasıl toplayacak onu da bilmiyorum 12 nisan da bakalım o ne diyecek
Adimlar Cordelia 177.234 @Tostombalakanne 136.639 @Penguen 98.990 S sulisim 91.323 @Cedarice 79.958 @kackaloribu 78.907 Zipzip- 76.183 E Elif_Eylul 75.559 @Elhan 71.974 @bengisu022 61.085 Toplam 947.852
Arrietty_ kaptanim bizim adimlar bu durumda
Bu defa da yenmis olduk sanirim
Yaris icin teşekkür ederiz
Gerçekten menüler nasıl merak ettimBen okadar insulin direnci olan insanlar gördüm canim ayda 10kiloya kadar veriyolar istemek önemli onun altina keske sıgınmasak zaten menulerin dolu dolu doymaman imkansiz
Abla öyle yapmaya çalıştım ben zatenCnm yaşın genç daha, direncde olsa verebilirsin
Menulerinde karbonu minumuma indirmeye calis
Suyu ve sporunu artir
Haftalardır 45 dakika 1 saat arası kesintisiz yürüyorum internet üzerinden de araştırıp öyle beslendim 2 gündür çok değil ama biraz kaçırdımCanım bende de insülin direnci var. Diyete ilk başladığımda biraz zorlandım. Spor yap, yürüyüş yap. İnsülin direnci o kadar önemli birşey degil. Yediklerine dikkat edince düzeliyor. En azından ben öyle biliyorum. Psikolojik olarak gözünde büyütmüs olabilir misin?
Canım geçmiş menülerime bakarsan zaten bundan farklı değil aşağı yukarı böyle idiİnsülin direnci tuzağına düşmemenin en etkili yolu, beslenme tarzında değişiklikler yapmak, yanlış ve zararlı beslenme alışkanlıklarından vazgeçmektir.
Bunun için 10 maddelik bir plan yapabilirsiniz. İşte o plan...
1. Sabah ve öğlen kuvvetli, akşamları hafif yiyin.
2. Sık ve az yiyin.
3. Kahvaltıyı ve akşam yemeğini erken saatlere kaydırın.
4. Yatmadan 2-3 saat önce bir şeyler yiyip içmeyi bırakın.
5. Karbonhidrat grubu besinleri daha az yiyip için.
6. Daha çok acı ve baharat kullanın, sirke, limon ve baharatlardan, doğal otlardan (maydanoz, taze nane, tarhun, fesleğen, kekik) yararlanın.
7. Sebze ve meyve ağırlıklı bir beslenme planı yapın ama meyveyi abartmayın.
8. Tam tahılları (öğütülmemiş, kepekli tahıllar) ve baklagilleri sofranızdan eksik etmeyin.
9. Beyaz ekmeği azaltın, beyaz pirinçten uzak durun. Beyaz undan yapılan her türlü yiyeceği sınırlayın.
10. Şeker eklenmiş içeceklerden (kola, gazoz), kafeinli içeceklerden, hazır meyve sularından -özellikle meyve konsantrelerinden-, kaymak, krema, mayonez ve benzerlerinden uzak durun.
Yürüyün...
Hareketli bir hayatınızın olması şart. Hatta mümkünse düzenli bir aktivite planınız olmalı. Haftada 2-3 gün yapabileceğiniz, sosyalleşme aracı olarak da kullanabileceğiniz bir sporla da uğraşabilirsiniz (Tenis, yürüyüş gruplarına katılmak, yüzmek, voleybol gibi).
Benim önerim, haftada en az 3-5 gün, 30-45 dakika sürecek sıkı bir yürüyüş yapmanız. Dakikadaki adım sayınızı 100’ün altına düşürmemeye çalışın.
70 KG’IN ÜSTÜNDE AĞIRLIĞI OLANLARIN İNSÜLİN DİRENCİ İÇİN DÜŞÜK Gİ DİYETİ
4. GÜN
KAHVALTI
60 g (2 ince dilim) yağsız dil peyniri
1 adet yumurta akı ile maydanozlu omlet
3-4 zeytin
50 g (2 ince dilim) kepekli ekmek
Domates, salatalık (yağsız)
ARA ÖĞÜN
100 g (1 küçük boy) elma
3 çorba kaşığı yağsız yoğurt
ÖĞLE YEMEĞİ
Salata (yağsız, sirke ve limon serbest)
6 çorba kaşığı etsiz sebze yemeği
200 g (1 su bardağı) yağsız yoğurt
6 çorba kaşığı kepekli makarna
ARA ÖĞÜN
200 g (1 Su bardağı)yağsız süt
2 adet şekersiz kepekli bisküvi
AKŞAM YEMEĞİ
salata (yağsız)
1 kepçe domates çorba (kremasız)
90 g (3 köfte kadar) balık eti
4 çorba kaşığı etsiz sebze yemeği
25 g (1 ince dilim) esmer ekmek
ARA ÖĞÜN
100 g (1 küçük boy) elma
2 adet kepekli grissini
5-6 adet badem
first ladyy
Tamam canimGerçekten menüler nasıl merak ettim
Abla öyle yapmaya çalıştım ben zaten
Haftalardır 45 dakika 1 saat arası kesintisiz yürüyorum internet üzerinden de araştırıp öyle beslendim 2 gündür çok değil ama biraz kaçırdım
Canım geçmiş menülerime bakarsan zaten bundan farklı değil aşağı yukarı böyle idi
Ben menulerini öyle görmüyorum cnmAbla öyle yapmaya çalıştım ben
Anlamamak sizi bunaltmak İçin yazmıyorum çok teşekkür ederim elinizden geleni yapıyorsunuzTamam canim
Oooo super adimlar..hepimizi kutluyorum
Adimlar Cordelia 177.234 @Tostombalakanne 136.639 @Penguen 98.990 S sulisim 91.323 @Cedarice 79.958 @kackaloribu 78.907 Zipzip- 76.183 E Elif_Eylul 75.559 @Elhan 71.974 @bengisu022 61.085 Toplam 947.852
Arrietty_ kaptanim bizim adimlar bu durumda
Bu defa da yenmis olduk sanirim
Yaris icin teşekkür ederiz
2 gündür evet menülerim öyle değil ama öncesi için de öyle mi id bilemedim su da böbrek sıkıntım oluşuyor çok su içinceBen menulerini öyle görmüyorum cnm
Suyuda kilona göre min. 4 lt icmen lazim
Gunaydin canım ❤Gunaydin herkese mutlu pazarlar
Günaydın canım ekledim ❤
Gunaydin canım ❤Günaydın kızlar
Olsun canim sana da cok gecmis olsunMigrenim var midem bulanıyor yazan kimdi ki ben sen sandım canım bende aynı dertten muzdaribim
Sagol canım ❤Afiyet olsun canım
Günaydın canım ❤Hayırlı sabahlar kızlar maşallah çok iyisiniz tebrik ederim
Günaydın ablacım ❤Gunaydinnnnn
Yatakta gözünüzü acmadan esinizin busesiyle uyanip
Elinde kahvalti tepsisi, mis gibi kokan kizarmis ekmek ve kahveyle
Yaninda kirmizi bi gülle uyanan varmi
Ben uyanmadimda
Ben dr. Degilim sadece sana örnek bir menü attim arastirip okuyarak,senin cidden menun 2gunden beri dolu dolu doymamak mümkün degil kurabiye falanda var senin mumkun mertebe herseyi kesmen lazim tabiki bakalim doktor ne dicek o sürecte dikkat etmen lazimAnlamamak sizi bunaltmak İçin yazmıyorum çok teşekkür ederim elinizden geleni yapıyorsunuzsadece ruhsal üzgünlüğümü bahsettim ben gene sağlıklı besleneceğim elimden geleni yapacağım daha da kilo almak istemiyorum
Evet bende 2 gündür menülerinin düzgün olmadığını biliyorum dünde bu günde yazdım psikolojik de olabilir en azından doktora gidene kadar dikkat etmeliyim sonra liste ne verecek bakalımBen dr. Degilim sadece sana örnek bir menü attim arastirip okuyarak,senin cidden menun 2gunden beri dolu dolu doymamak mümkün degil kurabiye falanda var senin mumkun mertebe herseyi kesmen lazim tabiki bakalim doktor ne dicek o sürecte dikkat etmen lazim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?