Cuma Zayıflama Yarışması 6. Takım

Cok iyi gidiyordun aslinda gecen hafta hayır dediklerini hatırla toparlamak icin geç değil ama misafirlere uyacak lüksümuz yok yedikte elimize ne gecti

Kızlar insülin direnci beni yordu 11 Mart itibari ile uğraşıyor idim 20 günü aşkın sürede 2 kilo veremedim inanılmaz psikolojim beni yordu bundan toplayamadım düzelecek mi bilmiypırm diyetisyen nasıl toplayacak onu da bilmiyorum 12 nisan da bakalım o ne diyecek

Ben okadar insulin direnci olan insanlar gördüm canim ayda 10kiloya kadar veriyolar istemek önemli onun altina keske sıgınmasak zaten menulerin dolu dolu doymaman imkansiz

Cnm yaşın genç daha, direncde olsa verebilirsin
Menulerinde karbonu minumuma indirmeye calis
Suyu ve sporunu artir

Canım bende de insülin direnci var. Diyete ilk başladığımda biraz zorlandım. Spor yap, yürüyüş yap. İnsülin direnci o kadar önemli birşey degil. Yediklerine dikkat edince düzeliyor. En azından ben öyle biliyorum. Psikolojik olarak gözünde büyütmüs olabilir misin?

İnsülin direnci tuzağına düşmemenin en etkili yolu, beslenme tarzında değişiklikler yapmak, yanlış ve zararlı beslenme alışkanlıklarından vazgeçmektir.
Bunun için 10 maddelik bir plan yapabilirsiniz. İşte o plan...

1. Sabah ve öğlen kuvvetli, akşamları hafif yiyin.
2. Sık ve az yiyin.
3. Kahvaltıyı ve akşam yemeğini erken saatlere kaydırın.
4. Yatmadan 2-3 saat önce bir şeyler yiyip içmeyi bırakın.
5. Karbonhidrat grubu besinleri daha az yiyip için.
6. Daha çok acı ve baharat kullanın, sirke, limon ve baharatlardan, doğal otlardan (maydanoz, taze nane, tarhun, fesleğen, kekik) yararlanın.
7. Sebze ve meyve ağırlıklı bir beslenme planı yapın ama meyveyi abartmayın.
8. Tam tahılları (öğütülmemiş, kepekli tahıllar) ve baklagilleri sofranızdan eksik etmeyin.
9. Beyaz ekmeği azaltın, beyaz pirinçten uzak durun. Beyaz undan yapılan her türlü yiyeceği sınırlayın.
10. Şeker eklenmiş içeceklerden (kola, gazoz), kafeinli içeceklerden, hazır meyve sularından -özellikle meyve konsantrelerinden-, kaymak, krema, mayonez ve benzerlerinden uzak durun.

Yürüyün...

Hareketli bir hayatınızın olması şart. Hatta mümkünse düzenli bir aktivite planınız olmalı. Haftada 2-3 gün yapabileceğiniz, sosyalleşme aracı olarak da kullanabileceğiniz bir sporla da uğraşabilirsiniz (Tenis, yürüyüş gruplarına katılmak, yüzmek, voleybol gibi).
Benim önerim, haftada en az 3-5 gün, 30-45 dakika sürecek sıkı bir yürüyüş yapmanız. Dakikadaki adım sayınızı 100’ün altına düşürmemeye çalışın.

70 KG’IN ÜSTÜNDE AĞIRLIĞI OLANLARIN İNSÜLİN DİRENCİ İÇİN DÜŞÜK Gİ DİYETİ

4. GÜN
KAHVALTI
60 g (2 ince dilim) yağsız dil peyniri
1 adet yumurta akı ile maydanozlu omlet
3-4 zeytin
50 g (2 ince dilim) kepekli ekmek
Domates, salatalık (yağsız)
ARA ÖĞÜN
100 g (1 küçük boy) elma
3 çorba kaşığı yağsız yoğurt
ÖĞLE YEMEĞİ
Salata (yağsız, sirke ve limon serbest)
6 çorba kaşığı etsiz sebze yemeği
200 g (1 su bardağı) yağsız yoğurt
6 çorba kaşığı kepekli makarna
ARA ÖĞÜN
200 g (1 Su bardağı)yağsız süt
2 adet şekersiz kepekli bisküvi
AKŞAM YEMEĞİ
salata (yağsız)
1 kepçe domates çorba (kremasız)
90 g (3 köfte kadar) balık eti
4 çorba kaşığı etsiz sebze yemeği
25 g (1 ince dilim) esmer ekmek
ARA ÖĞÜN
100 g (1 küçük boy) elma
2 adet kepekli grissini
5-6 adet badem

first ladyy

Birinciyizzzzz.

Kızlar harikasınız. Gerçekten hakettik. Tebrikler.

4. Takımı bu güzel yarış için gönülden kutluyorum. Hep beraber yağları erittik. Arrietty_

Ben okadar insulin direnci olan insanlar gördüm canim ayda 10kiloya kadar veriyolar istemek önemli onun altina keske sıgınmasak zaten menulerin dolu dolu doymaman imkansiz
Gerçekten menüler nasıl merak ettim
Cnm yaşın genç daha, direncde olsa verebilirsin
Menulerinde karbonu minumuma indirmeye calis
Suyu ve sporunu artir
Abla öyle yapmaya çalıştım ben zaten
Haftalardır 45 dakika 1 saat arası kesintisiz yürüyorum internet üzerinden de araştırıp öyle beslendim 2 gündür çok değil ama biraz kaçırdım
Canım geçmiş menülerime bakarsan zaten bundan farklı değil aşağı yukarı böyle idi

Tamam canim

Anlamamak sizi bunaltmak İçin yazmıyorum çok teşekkür ederim elinizden geleni yapıyorsunuz sadece ruhsal üzgünlüğümü bahsettim ben gene sağlıklı besleneceğim elimden geleni yapacağım daha da kilo almak istemiyorum

Gunaydin herkese mutlu pazarlar
Gunaydin canım ❤
Günaydın
Zipzip- dünkü adımım
Günaydın canım ekledim ❤
Günaydın kızlar
Gunaydin canım ❤
Migrenim var midem bulanıyor yazan kimdi ki ben sen sandım canım bende aynı dertten muzdaribim
Olsun canim sana da cok gecmis olsun
Afiyet olsun canım
Sagol canım ❤
Hayırlı sabahlar kızlar maşallah çok iyisiniz tebrik ederim
Günaydın canım ❤
Gunaydinnnnn

Yatakta gözünüzü acmadan esinizin busesiyle uyanip
Elinde kahvalti tepsisi, mis gibi kokan kizarmis ekmek ve kahveyle
Yaninda kirmizi bi gülle uyanan varmi

Ben uyanmadimda
Günaydın ablacım ❤

Ben dr. Degilim sadece sana örnek bir menü attim arastirip okuyarak,senin cidden menun 2gunden beri dolu dolu doymamak mümkün degil kurabiye falanda var senin mumkun mertebe herseyi kesmen lazim tabiki bakalim doktor ne dicek o sürecte dikkat etmen lazim

Evet bende 2 gündür menülerinin düzgün olmadığını biliyorum dünde bu günde yazdım psikolojik de olabilir en azından doktora gidene kadar dikkat etmeliyim sonra liste ne verecek bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…