- 27 Şubat 2014
- 9.351
- 16.727
- 298
eevt diyet deyince herkes sana karsi birlik olusturuyo gibi :)kız ne diyetiii, ben kızlara hep diyom diyet derseniz çenesi düşen sabote eden çok olur
ben hep derimki
benim şekerim yukseliyo dikkat ediyorum, beni seven ısrar etmesin sonuçta sağlığım için yemememm lazım diyorum. benim kanka nazlı geçen annesinin getirdiği iran tatlılarını önumden kaptııı, annesi noluyo dedi, nazo da anne onun şekeri var yemesin dedi gülüştükk. afferin sana nazo dedim eskiden kendi ısrar ederdi, en sonunda sen beni sevmiyon sağlığımı düşünmüyon tribi yapmıştım işe yaramış
en kestirme ŞEKERİM ÇIKIYO VE BEN SAĞLIKLI YAŞAMAK ZORUNDAYIMM bahanesi işe yarıyorrr.
hhah baya kendilerini dusunuyolar senin arkadaslar cnmayyyyyyy kızlarrrrr asıl yarın benim doğum günüm...
çok fena çoook şimdi ev kalabalık ama asıl önemli olan işyeri illa bişeyler yapılır oysa bi kaç gün önce konusu geçti sakın dedim bi telaşe yaratmayın dedim. beni düşünüyosanız ama bazı sivriler aaa dedi herkeste yapılıyo sonuçta sayende pasta yeriz
evet bende artik patates salatasi yaparsam sogumasini beklicem :) yada sogutup isitcam bakalim :)BİR BİLGİ
GLİSEMİK İNDEKSİ ( Gİ) DÜŞÜK GIDALARIN DAHA SAĞLIKLI OLDUKLARINI HEPİMİZ BİLİYORUZ.
size bir tiyo. patates piştiğinde glisemik indeksi yükelir ya
Canınız patates çektiğinde
Canınız haşlanmış veya kızarmış patatesi çok çektiğinde sıcak sıcak yemek yerine soğutup öyle yiyin. Patates (haşlanmış veya kızarmış) soğutulduğunda glisemik indeksi azalıyor. Önce soğutulup sonra yeniden ısıtıldığında bile glisemik indeksi daha düşük oluyor.
Yeni pişirme teknolojileriyle çok az yağ eklenmek suretiyle kızarmış patates hazırlamak mümkün. “Actifry” ismiyle pazarlanan böyle bir cihaz var ve çok ilgi görüyor. Küçük bir nüans daha: Patates ne kadar taze ve küçükse glisemik indeksi o oranda düşük oluyor. Hazır satılan dondurulmuş, paketli kızartmalık patateslerin Gı değeri daha yüksek olabilir. Haşlanmış ve buharda hazırlanmış diğer yiyeceklerde olduğu gibi buharda pişmiş ya da mikrodalgada pişirilmiş patatesin Gı değeri kızarmış patatesten daha azdır. Gı değeri daha düşüktür.
Sıfır Gİ besinler var mı?
Şaşıracaksınız ama glisemik indeksi “sıfır” olan bazı besinler de var. Bunlar genelde en çok yüzde 5 karbonhidrat ihtiva eden taze sebzeler.
Pratik olarak yeşil soğan, sarmısak, turp, kabak, karnabahar, lahana, salatalık, marul, kıvırcık, ıspanak ve patlıcanın glisemik indeksi sıfır kabul edilebiliyor. Bu yiyecekleri sofranızdan eksik etmeyin.
Prof. Dr. Osman MÜFTÜOĞLU ndan alıntıdır
Patates:
Patates yüksek GI ‘e sahip olsa da buzdolabında soğutulup tekrar ısıtılırsa GI’i azalır. Patates salatası soğutulursa GI’i azalır. Taze pişmiş ve ezilmiş patatesin GI’i en yüksektir. En iyisi patates salatası halinde hazırlamak, buzdolabında soğutmak ve içine sirke koymaktır. Tüm patatesler yüksek GI’li değildir. Tatlı patates daha faydalıdır. Haşlanmış patates GI’i 70’in altındadır. Soğutulmuş patatesin GI’i düşüktür. Bu nedenle patates salatasının GI’i düşüktür. Küçük, taze patates ise daha az GI’lidir.
dr. metin özata dan alıntıdır
ohh masallah artik seni yilbasina mezun edelimmm dimi superr:))))bende tavam yaptı
kizlar yarina heyecan var mi bakalimm
eevt diyet deyince herkes sana karsi birlik olusturuyo gibi :)
hastayim dersen mecbur bisey diyemiyolar :)
hhah baya kendilerini dusunuyolar senin arkadaslar cnm
nice mutlu yillara simdiden insallah :)
hadd safhada çünkü bu hafta çok uğraştım...
ohh masallah superrr canimm cok sevindim :))
az öyle gazlayım dedim ama yemedi ortada yok
ay ben ne kadar verdim aceppp heyecanım dorukta beyaaaaaaaaaainceldim samkimmmm
Şimdi karatay yapmıyorum ama araştırırım eğer hoşuma giderse belki yeniden başlarım karataya. Teşekkürler ,canım.karatay için kurufasulyeli ekmek tavsiye ederim canım bi araştır.
Var, hem de çooooookkizlar yarina heyecan var mi bakalimm
Şimdi karatay yapmıyorum ama araştırırım eğer hoşuma giderse belki yeniden başlarım karataya. Teşekkürler ,canım.
Doğru söylüyosun, canım. Ama ben ekmek yemeyince canım her şeyi çekiyoyeni beslenme düzeni kurmaya çalışırken illa oluyo canım baş ağrısı ama şuan karatay yapmayan eski bir karataycı olarak söylüyorum ki en sağlıklı ve ev güzel beslenme tarzı kesinlikle karatay. haaa bunca şeye sen neden yapmıyosun dersen uzun zamandır zayıflama çabası veriyorum başla bırak olduğu içinde sıkıldım artık bu işten. o yüzden karatay kadar sağlıklı olmadığını bilsem de en kısa yola gitmeye çalışıyorum. ama bildiğim bir şey var istediğim kiloya ulaştıktan sonra kesinlikle hayatıma karatayla devam ederim hatta şuan bile evdekiler için yemekler karatay usulü pişiyo.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?