Cuma Zayıflama Yarışması 6. Takım

Bu gece unuttum valla başkan.
Günlük raporum;

zabah; yeşil çay, 2 yumurta ve kepekli omlet, peynir, elma
öğlen; elma ve bir kase yoğurt
akşam; 2 haşlanmış tavuk göğsü, 1 kase yoğurt
su; 3.300
spor; bacak açma, kapama, sağa sola eğilme gibi abidik gubidik yalandan egzersizler.
Aziz Dukan affetsin bu ara elmaya dadandım ama gene de az kalorili, bol proteinli bir gün oldu diye vicdanım rahat :KK45:

Herkese hafif ve keyifli bir haftasonu diliyorum :KK31:

Afiyetolsun tatlım elma yoğurt ve tarçın üçlüsüne bayılırıyorum çok dengeli bir menü olmuş cnmm egzersiz olsun da nasıl olursa olsun kuzum

öğleden sonra uyudum hiç yatasım yok o_Oo_O kk da turlarım artık:KK55::KK55:

Sindim yüzdeleri baz aldığım için öyle oldu tatlım :KK66:

Dünkü menüm
Sabah kk kahvaltısı
Akşam 1 tabak kıymalı yeşil mercimek salata 3 kaşık bulgur pilavı

Bugünkü menüm
Sabah kk kahvaltısı
Akşam yarım ızgara levrek salata bir parça helva :kk77:
Su 2.5 lt spor dışarıda 30 dk yürüyüş sadece :KK20:

Afiyetolsun cnmmm bu hafta dersten olayı spor yapamadın ve hemen etkisini gördük menüler süper kuzum bu hafta spor asılırsan yine vereceksin

listede hata yok bitanem ellerine sağlık:KK60:

Amacım 600 grdan fazla vermek tabi de yine hüsran Olmasın dıye düşük tutmuştum kaptanım:)
Kitapları kesinlikle edinicem
Bugünkü menüm
14.00 da biberli Omlet yeşillik zeytin 1 dilim cısss
Arada yarım elma yoğurt
Aksam yesil mercimek Çorbası( ilk defa Yaptım güzelmiş)Yemeğini yapardım salata bi bardak ayran
Gün icinde 1 soda 3 bitki cayı 4,5 lt su
200 mekik

Kahvaltıyı asla geciktirmicem bidaha sen demeden ben yazıyım:) bugün tartıdan sonra geciktirdim

Amacım 600 grdan fazla vermek tabi de yine hüsran Olmasın dıye düşük tutmuştum kaptanım:)
Kitapları kesinlikle edinicem
Bugünkü menüm
14.00 da biberli Omlet yeşillik zeytin 1 dilim cısss
Arada yarım elma yoğurt
Aksam yesil mercimek Çorbası( ilk defa Yaptım güzelmiş)Yemeğini yapardım salata bi bardak ayran
Gün icinde 1 soda 3 bitki cayı 4,5 lt su
200 mekik

Kahvaltıyı asla geciktirmicem bidaha sen demeden ben yazıyım:) bugün tartıdan sonra geciktirdim

Hoşgeldin fatoşum kitapları okursan aklında hiç bir soru işareti kalmaz bilimsel gerçekleri görünce hak verirsin tatlım menün güzel şu cıss ta olmasaydı :mad::mad: eminim zamanla o da kaybolacak menülerinden bol ekşili yeşil mercimek çorbası harika olur ne kadar erken yersen o kadar çabuk metabolizman çalışmaya başlar tatlım :KK60:

bir de mekik şu an senin için tekbaşına uygun değil kuzum öncesinde mutlaka yağ yakımına yönelik tempolu spor yapabilsen sonrasında mekik çeksen güzel sonuç alırsın:KK19:

Ben açıkladım gülüm hata tamamen bana ait :KK23::KK23:

Gizem yarışmaya ne ara katıldın kuzum sen o ne güzel anlatım öyle bayıldımmmm:KK9:
Bu aralar kafamı meşgul edeyim diye sırıkla atlama yarışması olsa ona bile katılırım :KK45:
Eğlencesine katılayım dedim işte..
Teşekkür ederim beğenine kaptancım.

Bu aralar kafamı meşgul edeyim diye sırıkla atlama yarışması olsa ona bile katılırım :KK45:
Eğlencesine katılayım dedim işte..
Teşekkür ederim beğenine kaptancım.

En güzelini yapıyorsun tatlım maşallah ne kadar aktif bir takımız böyle :D:D
gece gece pisicanını mıncıklayasım geldi yalnız :KK22::KK22:

En güzelini yapıyorsun tatlım maşallah ne kadar aktif bir takımız böyle :D:D
gece gece pisicanını mıncıklayasım geldi yalnız :KK22::KK22:

Aynı benim kaynana, yüzünde nur yok pisicanın :KK53:
Gene de onun bir tüyüne 40 kaynana eskitirim o ayrı :KK53:
Şimdi laptopun köşesinde suratıma küçük Emrah gibi bakıp miv miv söyleniyor.
Meali "yatın da zıbarın artık". Kendisi gece sesten , ışıktan ve zamanında yatmayan insanlardan pek hoşlanmaz da :KK53:

Hmm ne yarışması bende okumak isterim neyi anlattıysa güzel anlatmıştır Gizem:)
Yatacağım diyorum gazı veriyorsun Bulut kardeş, ben bir havalara giriyorum, bir havalara giriyorum bu laflardan sonra, totom havalanıyor, kolaysa indir onu sok yatağa..:KK53:
Güzel sözleriniz için teşekkürler efenüm :KK52:

Hepimize güzel bir uyku diliyorum.
İyi haftasonları :KK52:

Aynı benim kaynana, yüzünde nur yok pisicanın :KK53:
Gene de onun bir tüyüne 40 kaynana eskitirim o ayrı :KK53:
Şimdi laptopun köşesinde suratıma küçük Emrah gibi bakıp miv miv söyleniyor.
Meali "yatın da zıbarın artık". Kendisi gece sesten , ışıktan ve zamanında yatmayan insanlardan pek hoşlanmaz da :KK53:

Yatacağım diyorum gazı veriyorsun Bulut kardeş, ben bir havalara giriyorum, bir havalara giriyorum bu laflardan sonra, totom havalanıyor, kolaysa indir onu sok yatağa..:KK53:
Güzel sözleriniz için teşekkürler efenüm :KK52:

Hepimize güzel bir uyku diliyorum.
İyi haftasonları :KK52:

İyi geceler tatlı rüyalar kuzum güzel bir haftasonu dilerimm yerim o pisicanın triplerini benim de cooker ım vardı rahmetli oldu:KK51::KK51: hepsi stres topu şanslısın benim leptin gitti bugün:KK16::KK16:

Cnm ne güzel yazmıssın yorumlamışsın walla diyecek söz yok...
Herkese iyi geceler iyi haftasonları

ne olurmuyum kuzum inan anlamadımo_O

kaç gün yapacaksın daha tatlım gel vazgeç mis gibi karatayımız varken :kk77:

Hoşgeldin tatlımm tbrkler dilimler azalmış meyveleri mümkünse tane olarak tüket cnmcım çünkü sıktığın an glükoz haline dönüşüyor ve akşam değil de aralarda veya sabah kahvaltından sonra yesen aralarda da tabi yoğurt veya sütle:KK19:

sağlık olsun hiç yoktan iyidir değilmi:KK66: bebiş olunca :KK46:
demistin ya dvit baslamadin mi diye. onun uzerine yazdim bu yaziyi da aptal telefon bi rahat birakmiyo alintimu duzgun yapayim
E kapisalim haydiii kacti kuzum kilon de hele sindi beni birakti arkada kaldi gulay pes etti gitti sende gel ;) :))))
gulay pes mi ettiiii. kiz uc kilo kaldi ensendeyim. sen bekle
Eşleşmeler teklifim su
kilolari yakinlari bazladim
bulut ve zeyno
asli ve nur
gamze ve sindi
nesli ve winston
makre ve eylul
sena ve kaptan swettt
oturup zirzir aglayacaktim ben yokmuyum diyede banum kendi eslesmesine almis beni sagolsun. zaten hedef kilo listesindede yokum. ayyyyyy artik beni sevmiyonuzmu. adetim yaklasti alinganlik fiskiriyo her yerimden zaten...

dun gelemedim dilosu hadtaneye gotrduk. bronsit olmus kuzum. buhar falan bagladilar. sonra da ogretmenler gunu yemegi icin kiyafet alfim nihayet. amaaaa coooook guzel oldum be. etegi terziye verdiydim bu gun alacam. nail alacam bilmiyom ama disari buz ve yagmur arti uc cocuk. offf cok zor sanki gidebilmem

kizlar dun kendime bir kotuluk yaptim. aksam esim kurabiye cips meyve suyu ne bulduysa alfi. bu gun tatil gunum yiyecez dedi. bende agzimi cok acmadim gunu rezil etmemekadina. aksam yedik bir guzel ve sonrasini hiiiic sormayin ben bir fenaladtim. esim meyve suyundan mi dedi. bende ulen seker yaramiyo diyorum sen hala meyvesuyumu diyosun dedim cemkirdim. cok uzuldu halime. ve birdaha eve sekerli gidalar almamaya soz verdi. bakalim bu sozu ne kadar tutabilecek. sejerden kastim karbonhidrat grubu. kanda seker yukselince carpinti khalsizlik bas donmesi uyusma hissi uyku hali yaparmi sizce kizlar. ben bu halimi buna bagliyorumda

Keten tohumu neden değerlidir?

Keten tohumunun;

Kolesterolü düşürdüğü, felç ve kanser için iyi bir destek gıdası olduğu,
Sindirim sisteminde mide ve bağırsak iç duvarlarını temizlediği ve
Genelde kabızlığa iyi geldiği,
Özellikle de unutkanlık gibi rahatsızlıklara birebir olduğu bilinmektedir.
Yukarıdaki sayılanlardan farklı olarak keten tohumu;

Kan şekerini ayarlamada,
Bazı deri hastalıklarının iyileştirilmesinde
Bazı yaraların daha çabuk iyileşmesi için destekleyici gıda olarak
Kemik ve destek sistemin kuvvetlendirilmesinde
Bazı solunum yolu rahatsızlıklarında
Deri ve organların dış yüzeylerini örten dokuların yenilenmesine yardımcı olmasında uzun zamanlardan beri kullanılmaktadır.

Zayıflatıcıdır.

Keten tohumu ve keten tohumu yağı iki önemli sebepten dolayı zayıflatıcı etkiye sahiptir. Bunlardan birincisi insana tokluk hissi veriri ve yeme dürtüsünü baskılar. İkincisi ise bağırsakların ve sindirim sisteminin daha düzenli ve iyi çalışmasını sağlar.

Keten tohumunu nasıl tüketmeliyiz?[/SIZE]
Öğütülmüş haldeki keten tohumu eğer bir kap içerisinde barındırılmaktaysa yaklaşık 1 ay kadar tazeliğini korumaktadır.

Yok, eğer tohum şeklinde keten tohumu aldıysanız bir bölümünü nemli pamuk arasına alınız ve çimlenmesini bekleyiniz. Eğer keten tohumları çimleniyorsa bilin ki almış olduğunuz keten tohumu tazedir ve rahatlıkla tüketilebilir. (uyarı: Çimlenen keten tohumlarını tüketmeyiniz. Onları atınız )

Diğer yandan yağ halinde tüketilecek olan ürün de güvenilir kanallardan alınmış olmalıdır.

Tane halinde keten tohumu

Bu şekilde alınan keten tohumunun özellikle sindirim sistemini düzenlediği bilinmektedir. Ancak sert tohumlar dişlerle tam öğütülemez ve sindirimi az olur. Genelde 1–1,5 çorba kaşığı sıcak suyla ıslatılarak yoğurt vb yiyecek maddeleriyle karıştırılıp tüketilebilir.

Yağ halinde

Eğer keten tohumu yağı alacaksanız; özellikle küçük şişelerde ve güvenilir yerlerden almalısınız. Aldığınız bu yağı Işık, ısı ve ağır kokulu ortamlardan korumalısınız. Keten tohumu yağı günde 1–1,5 tatlı kaşığı alınabilir. Bazı besinlerle birlikte de alabilirsiniz bu sizin damak zevkinize kalmıştır.

Öğütülmüş halde keten tohumu

Bu konuda dikkatli davranmalısınız. Çünkü almış olduğunuz tozun ne zaman öğütülmüş olduğunu bilemezsiniz. Eğer güvenilir bir yerden almıyorsanız size tavsiyem tohum olarak alın ve çimlendirme tekniğiyle tazeliğini kontrol edin.

Sıvı halinde

Bu şekil keten tohumunun demlenmesi(infüzyon) ile elde edilmektedir. Günlük tüketilebilecek miktarlarda kaynamış suya ketentohumu katılarak yapılır. Fazla beklemeden tüketilmesine özen gösterilmelidir.

Keten tohumu ekstratı kapsülleri(keten tohumu kapsülleri)

Keten tohumunun etken maddelerinin çıkartılmasıyla oluşturulan ticari kapsüllerdir bunlar şifalı bitkiler satan yerlerde ve eczanelerde bulunabilir.

Uyarılar!

Keten tohumunu küçük yaşındaki çocuklara vermeyiniz. Eğer kullanmak istiyorsanız miktarını az tutunuz.
Keten tohumunu emziren ve hamile olan bayanlar kullanmamalıdır. Bu konuda yeterli bilgi mevcut değildir.
Keten tohumunun çokça kullanılması bayanlarda selülite neden olmaktadır. Kullanımı abartmayınız.
En önemlisi: Bu bitkiler mucizelere neden olmazlar destekleyicidirler asla ilaç yerine geçemezler. Hastalık hallerinde mutlaka doktorunuza başvurunuz

Back
X