- 22 Ocak 2012
- 14.598
- 62.710
- 798
Kıymayı pişirmeden koymak iyi olur mu ki canım. Ben harcını çiğden yapıyorum çünkü.Bence normal yaptıgın gibi yap pirinç yerine kıyma koy canım yine güzel olacaktır
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kıymayı pişirmeden koymak iyi olur mu ki canım. Ben harcını çiğden yapıyorum çünkü.Bence normal yaptıgın gibi yap pirinç yerine kıyma koy canım yine güzel olacaktır
Rica ederim canımEvet ben öyle yapayım yarın en sevdigim balık var salı davet var gidip sofraya oturmamak ayıp olur en iyisi sonraya bırakayım annemler gittikten sonra dedigin gibi duraksama zamanında tşk ederim canım eltim![]()
Ben bulgur pirinç soğan sarımsak maydonoz domates nane baharat ve salcayla çiğden yapıyorum. Pirinci çıkarıp çiğ kiymayla da olur diyorsunuz yani. Öyle yapayım o zaman. Zıpzıp da öyle demiş.Çok güzel olur canım kıymalı bulgurlu çigden yapacaksın bol soğan yemede yanında yat ben bulgurlu pirinçli yaptım çok güzel olmuştu şuan olsa 1 tencere yerim![]()
Kuzum normal sarma içi hep aynı ben hep çigden yaparım etli yaprak sarmayıda erzurumda kıyma bulgur koyarlar yada karısık sorun olmaz bulgur daha lezzetli oluyorBen bulgur pirinç soğan sarımsak maydonoz domates nane baharat ve salcayla çiğden yapıyorum. Pirinci çıkarıp çiğ kiymayla da olur diyorsunuz yani. Öyle yapayım o zaman. Zıpzıp da öyle demiş.
Ben hiç yapmadım ama genelde çiğden yapılıyor canımKıymayı pişirmeden koymak iyi olur mu ki canım. Ben harcını çiğden yapıyorum çünkü.
Benimki kendi oynar oynar telefonla bi ara elinden bırakır o an gözüne batarım sürekli telefonla oynuyosun birak şunu halbuki 2 saatir onun elindeEv işi çoluk çocuk derken insan gelemiyor buraya haftasonu. Bı de eşler sürekli bırak şu telefonu diyor![]()
Iyi geceler canimKizlar herkese iyi geceler
Kv ler tatildeydi bugün döndüler kendi işlerimi bitirip onlarin evine gittim yemek yaptım eve gelince de çocukları yıka yatir okul giysileri hazirla bi baktim kk ya hiç girmemişim suanda da ölüyorum yorgunluktan![]()
Neyseki akşam pilav yemissin benim dolmayi kapatır28 Ekim menü
11.00 3 kaşık menemen 3 zeytin 2 dilim peynir 2 dilim tb ekmeği
15.00 sade türk kahvesi maden suyu
19.30 1 kepçe çorba 3 parca tavuk 2 dilim patates 2 yemek kaşığı pilav 1 kase cacık
Canfeb
Yok canım bu kadarYazmışsınız gördüm de sadece hurma ve yoğurt mu yeniliyor. Başka hiçbir şey yok mu.
Canım etli sarmaya ben hiç pirinç koymam, ince bulgur ve kıymayla yaparım çok güzel olur. Yani bizim burda hep öyle yapılırBen gecenlerde sarma yaptım kalan kısımlarını limon zeytinyağı ve baharatlarla salata gibi yapıp yedim. Kilo vermeye etkisi olmadı tabiki tek seferlik olunca ama güzel bir ara öğün olmuştu. Evde yine lahana var. Sarmadan kalanları yine aynı şekilde yapıcam.
Kızlar bu arada ben sarmayı pirinç ve bulgurlu yapıyorum ama 21 gün sekersizde pirinç yasak. Sadece bulgurlu da güzel olmaz. Kıymalı bulgurlu yapayım diyorum ama hiç yapmadım, güzel bir tarifi olan yaziversin Allah için.
Canım çiğden yapılıyor, kıyma miktarı kadar bulgur koyarım ben, kuru soğan da bol olsun, çok lezzetli oluyorKıymayı pişirmeden koymak iyi olur mu ki canım. Ben harcını çiğden yapıyorum çünkü.
Rakibeciim cok azz bi pilav yedim 45 dk sporumu yaptım bence o pilav gitmiştir yatarken cok açtım bugün eksi gelecigimi düşünüyorumNeyseki akşam pilav yemissin benim dolmayi kapatır![]()

Ben bu gece hiiiiiic uyyamadim malesef oglanin ateşi geçmedi acile götürdümRakibeciim cok azz bi pilav yedim 45 dk sporumu yaptım bence o pilav gitmiştir yatarken cok açtım bugün eksi gelecigimi düşünüyorum![]()
Geçmiş olsun cnmBen bu gece hiiiiiic uyyamadim malesef oglanin ateşi geçmedi acile götürdümbir ara tartildim eksi 500 Düm ilk wc den sonra yazarım buraya
çok hafif bir menü afiyet llsun canımMenum kizlar
Sabah11
1 yumurtadan menemen
Domates
Salatalik
Ara
300 ml sut
2 kare bitter
aksam 18
1 tabak sebzeli bulgur
2 parca firinda tavuk
1 dilim ekmek
Su 2 lt
adımın çlk güzel canım arada kaçamak yapmak lazjm bence abqrtamayacak şekildeKızlar hayırlı geceler ❤
26 ekim menüsü; 10:30 kahvaltı 1 tb ekmek, 1 haşlanmış yumurta, 1 kk süzme peynir, 1/2 kk kaşar peyniri, domates, salatalık
14:30 ara 1/2 kırmızı elma, 3 yk eti lifalif müsli+ süt
19:30 akşam yemeği 1 kase şehriye çorbası, 150-200 gr kadar yeşil fasulye kavurması, salata ( eve ancak geçebildim)
20:30 1 sade türk kahvesi, 4 ince dilim ayva, 1 avuç patlamış mısır( belki daha az), 1 kk kadar kek (teyzemlere gidince kalabalıkta yemiş bulundum.),1 küçük şekersiz çay
2 lt su
7343 adım(5 km yürüyüş)
afiyet olsun canım çeşitli olunca mecbur hazırlanınca yememek olmuyor eşinle ona eşlik ediyorsun yaniKızlar 27 ekim menüsü:
Sabah 11:00 2 kuru kayısı+ 1 bardak ılık su
12:00 kahvaltı 1 dilim tb ekmek, 1 dilim tb nutellalı ekmek, 1 ince dilim kk börek, 1 haşlanmış yumurta, 1 kk peynir, 1/2 kk kaşar, domates salatalık, 4 adet sucuk, 2 fincan şekersiz çay ( eşime özel kahvaltı hazırlayınca böyle oldu)
14:30 1 sade soda, 1 duble şekersiz türk kahvesi
16:30 1 şekersiz çay
18:00 1 kase şehriye çorbası, 3 köfte, 1 dilim ekmek ( tb ekmek evde yoktu)
1 lt su ( içmeye devam ederim, dışarıdayken içemedim)
7000 adım (5.2 km yürüyüş)
Yatmadan 1 fincan kiraz saplı form çayı + sade soda içerim.
oo 5 mil leslie çok güzel canım hanjmeller yerine burçak yada form bisküviler olanilir27 Ekim Pazar
Kahvaltı 11 de
1 haşlanmış yumurta, biraz peynir, 3 zeytin, 2 tatlı kaşığı bal, domates, salatalık
Akşam yemeği 17:30 da
Yarım tabak pırasa, 6-7 kaşık bulgur pilavı, bir kase yoğurt, salata
Ara öğün
Çay, 4 tane hanımeller bisküvi, 2 ceviz
1.5 litre su
Spor
5 mil lesli, 40 köprü hareketi, 4000 adım
afiyet olsun canım menünde sporunda güzel27 ekim
Kahvaltı
1 kaşık menemen
1kasik acuka
2dilim salatalık
1 dilim ekmek
Ara
1.5 mısır
Akşam 19.00
3 küçük köfteli fırın patates yemeği 2 dilim patates
1kasik Yoğurtlu pancar salatası
Haşlanmış brokoli
1adet kuru patlıcan dolması
1 dilim ekşi ekmek
Ara
2 ceviz
Nescafe
Su
2lt
Spor 15 dk yürüyüş
15squat
çok hafif ne güzel afiyet olsun28 Ekim menü
11.00 3 kaşık menemen 3 zeytin 2 dilim peynir 2 dilim tb ekmeği
15.00 sade türk kahvesi maden suyu
19.30 1 kepçe çorba 3 parca tavuk 2 dilim patates 2 yemek kaşığı pilav 1 kase cacık
Canfeb
Canjm çok daha dikkat etmelisin pizza makarna yağ gözlemeler en azından haftada 1 gün olmalı kepekli makarna yiyebilirsin pizzanı diyete özel kepekli undan yapabilirsin25 ekim sabah : bir tane patetesli gözleme
Öğle Menemen bir porsiyon bir dilim ekmek
Akşam 6.30 gibi 4 yemek kaşığı kuru fasulye 4 yemek kaşığı pilav
Saat 8 gibi dut kurusu ve ceviz bir avuç
Spor 8000 adım
26 ekim Cumartesi s
Sabah bir dilim ekmek peynir patatesli yumurta 3 Çatal çay
Öğle bir kase ekşili köfte
Akşam 4 yemek kaşığı makarna yoğurt
Arada elma mandalina 1 tane
27 ekim sabah bir dilim ekmek yumurta peynir bir tatlı kaşık yağ bal çay
Öğle ev yapımı 2 küçük dilim pizza ayran
Akşam 2 köfte 2 yemek kaşığı pilav salata ayran