• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 6. Takım

markette de bazı markaların paketli satılan tam buğday ekmeğinden bahsetmiyo musunuz?
benim karşımda ekmekçi var orda satıyolar ama harika bi ekmek
beyaz ekmekten çok daha güzel ve tabiki daha sağlıklı
alkisalkisalkis evet o elsecim çok lezzetli bir ekmek sadece bu diyet için degil saglık açısından ben sürekli o ekmekten yiyyorum ...kaydirigubbakcemile5

alkisalkisalkis evet o elsecim çok lezzetli bir ekmek sadece bu diyet için degil saglık açısından ben sürekli o ekmekten yiyyorum ...kaydirigubbakcemile5

bende ya tam buğday ekmeği ya da kepek ekmeği alıyorum eve hep
kocişte alıştı artık sengözlerimebaksanab

ÖzgecıĞım saĞıl canım ben kıtabın sıparıŞını dÜn verdım ınternetten bugÜn gelır

kızlar bakın burayıda çok dikkatli okuyun ...

bunu bakında . linki sileyim yabancı link

Son düzenleme:
Zamanlamaya dikkat!
diyet_kepekekmegi.jpg

Montignac diyetinde dikkat edilmesi gereken kurallardan biri, ilk aşamada beyaz un ve şekerin tamamen beslenmeden çıkarılması. Kepekli un ya da kabuklu pirinçle hazırlanmış yiyeceklerin tüketiminde daha rahat davranabilirsiniz. Ancak karbonhidratlı bir öğünün ardından en az 3- 4 saat ara vererek diğer öğüne geçmeniz gerekiyor. Proteinli öğünler için de bu kurala uymalısınız. Diyeti tam anlamıyla uygulayabilmeniz için öğün atlamayı aklınızdan bile geçirmeyin. Öğün atladığınız takdirde, ensülin salgılanmasındaki dalgalanmalar diyetin etkisini azaltabilir. Diyette yiyeceğiniz besinlerin miktarına çok fazla bir sınırlama getirilmiyor, ancak besinlerin tüketilme zamanları önem taşıyor. Diyet sırasında bol bol meyve yenilmesi öneriliyor. Ancak meyveyi ya kahvaltıdan 15 dakika önce ya da yemeklerden en az üç saat sonra yemelisiniz. Buna dikkat etmediğiniz takdirde, meyveler midede alkole dönüşerek kilo kaybını engelliyor.
Düşük glisemik indeks

Montignac diyetinin ilk aşamasında, glisemik indeksi düşük gıdalardan oluşan bir kahvaltı tercih edilmesi öneriliyor. Ayrıca kahvaltıda tüketilecek gıdaların yağsız olması da önemli. Kahvaltıdan 15 dakika önce meyve yiyebilirsiniz. Aşırıya kaçmamak koşuluyla kahvaltıda dilediğiniz miktarda kepekli ekmek ve yağsız peynir, yoğurt ve süt tüketebilirsiniz. Yine yağsız olmak şartıyla öğle ve akşam yemeklerinde kırmızı et, tavuk, balık ya da omlet gibi protein ağırlıklı beslenebilir, ana yemeğin yanında yine çok düşük glisemik indeksli yeşil salata, yeşil sebze ya da mantar tüketebilirsiniz.
Tercihiniz karbonhidrattan yanaysa

Protein ağırlıklı bir tabak yerine karbonhidrat ağırlıklı bir yemek isterseniz, karbonhidratları yine düşük glisemik indeksli gıdalardan seçmelisiniz. Örneğin kepekli makarna, kabuklu pirinç, kuru baklagillerden oluşan bir porsiyonun yanında dilediğiniz kadar yeşil sebze ve salata ve yağsız yoğurt yiyebilirsiniz. ışlenmiş (rafine edilmiş) her karbonhidrat, patates, havuç, pancar, mısır, muz ve karpuz gibi gıdalar diyetin ilk aşamasında vazgeçmeniz gereken besinler arasında yer alıyor. Yaklaşık iki ay sürecek bu dönemi adatırsanız, beslenmenize yavaş yavaş bu gıdaları da ekleyebilirsiniz.

özge o senle yaptıgımız dönemde sen tam olarak nasıl beslenmiştim bebişim ...

ben kalkıyorum kızlar evi toplıycam herkese iyi hafta sonları ....
kızlar aklımdaykan dr. verdigi listeyide yazabilirim oda gl. degeri düşük olanlardan . siz biraz ekmegi azattirsanız olur benım listede 11 dl. de .....

hatta durun yazayım ... gün içinde toplam yemem gerkenler bunları eşit ve dengeli bir biçimde yayıyor ama o liste uzun biraz ....

ET...................90 GR. .......(3 KÖFTE BÜYÜKLÜGÜNDE .)
PEYNıR..... .......60 GR. ......(2 KıBRıT KUTUSU KADAR..)
SÜY -YOGURT ..600ML....... (6 ÇAY BARDAGI .)
PıŞMıŞ SEBZE ...SUSUZ . .(10 YEMEK KAŞIGI )
ÇıG SEBZE ...................YAGSIZ OLARAK SÖGÜŞ SALATA .( SERBEST ıSTENıLDıGı KADAR.)
MEYVE............... 4 PORSıYON ...(..1 ELMA 1 PORSıYON VS.)
SIVI YAG ....... 3 TATLI KAŞIGI .( YEMEKLERDE OLAN )
EKMEK .... .. 275 GR. (ıNCE 11 DıLıM .)

BU 1800 KL. LıK KIZLAR ....EGER EKMEDı 11 DEGıLDE 5 DıLıM YAPARSANIZ ORTALAMA 1400. 1500 KL. Bı DıYET OLUR

AYRICA YıYECEKLERıN .VE MAYVELERıN .. GLıSEMıK .. ENDEKSıNEDE DıKKAT EDEREK .... LıSTE 4 SAYFA EŞLEŞTıRMELERLE AMA HEPSıNı YAZMIYORUM .... MESELA 1 DL. EKMEK YERıNE 1 KASE ÇORBA YENE BıLıYOR ...

ELıMDEN GELEN BU KIZLAR . TABI YAPMAK YAPMAMAK SıZE KALMIŞ .....

Son düzenleme:
Sut (tam yagli) 27±4 250 12
Sut, light, yagsiz 32 30 12kafam karıştı tam yağlı sütün 27 lıhgt yağsız süt 32 nası oluyo işlenmemiş olduğu içinmiaebencim

canım bir soruy daha öğünde toplammı 50 olucaz yoksa 50 yi geçmeyen gıdalardan istediğimiz kadarn yiyebilirmiyiz bide şu listeni alalım canım örnek olur bize hiç olmazsa

Sut, light, yagsiz 32 30 12kafam karıştı tam yağlı sütün 27 lıhgt yağsız süt 32 nası oluyo işlenmemiş olduğu içinmiaebencim

canım yağ oranı azaldığı için karbonhidrat oranı yükselmiş oluyor
o yüzden glisemiks index de yükseliyor

NEYE GÖRE HESAPLANDIGINI PEK BİLMİYORUM MAYTABIM BEN KİTAPTAKINI BAZ ALIYORUM ..... HER ZAMAN İÇİN YERİM YAGLI OLANI KULLAN ...SADECE BU DİYET İÇİNDE DEGİL BEN EVE SÜREKLİ YARIM YAGLI SÜT ALIYORUM . YOGURTTA PEK FARK YARATMIYOR AMA ...
canım bir soruy daha öğünde toplammı 50 olucaz yoksa 50 yi geçmeyen gıdalardan istediğimiz kadarn yiyebilirmiyiz bide şu listeni alalım canım örnek olur bize hiç olmazsa
YAOKCANIM HESAP İŞİ YOK ...kaydirigubbakcemile3 SADECE 50 ALTINDAKİLERDEN SEÇİCEKSİN GEÇENLERİDE ASLA YEMİYECEKSİN ....50 DEGİLDE 20 YADA 30 DEGERDEKİLERLE BESLENİRSEN DAHADA GÜZEL OLUR ...

ŞÖYLE DÜŞÜN SINIR ASLINDA 50 ALTINDA AMA SEN 20 LİK GİDE DA YİYYORDUN 50 EKMEGİN YANINDA MİDEDE . NE OLUYO İKİSİNİN BİRLEŞİMİ.. 35 ...HESAP YOK DEDİM AMA .-tatlicadiarzu-kaydirigubbakcemile3ÖRNEK OLSUN DİYE

BEDİŞ OLSAYDI DERDİ AEBEN GENE KAFAYI MONTİYLE YEDİ DİYE ...:roflol::roflol::roflol:

Kızlar sızı okuyorum ama yazamadım hıÇ toplantıdaydık. Bırazda canım sıkkın hıÇ bıŞey yapasım yok aebencıĞım bılgıler ıÇın saĞol canım. BugÜn ekmeĞımı alıp baŞlıycam.

canım yağ oranı azaldığı için karbonhidrat oranı yükselmiş oluyor
o yüzden glisemiks index de yükseliyor
alkisalkisalkis BAK İŞTE ....kaydirigubbakcemile3 CADI SENDE BU KONUDA UZMANLIK VARDI DİMİ ...kaydirigubbakcemile NE DİYE BENİ KONUŞTURUYON ...delikafaduldenkaydirigubbakcemile3

alkisalkisalkis BAK İŞTE ....kaydirigubbakcemile3 CADI SENDE BU KONUDA UZMANLIK VARDI DİMİ ...kaydirigubbakcemile NE DİYE BENİ KONUŞTURUYON ...delikafaduldenkaydirigubbakcemile3

cadı sen araştımışın okuyosun
bilgiye saygımız var alkisalkisalkis
ben dalarım arada böyle ama kaydirigubbakcemile3

Bazı Besinlerin Glisemik ındeks Değerleri

Besin
Glisemik ındeks

Buğday ekmeği
100

Kepek ekmeği
89

Pirinç
79

Bulgur
65

Patates salatası
80

Patates püresi
100

Fırınlanmış patates
128

Kuru fasulye
66

Nohut
49

Kırmızı mercimek
37

Barbunya fasulye
45

Soya fasulyesi
20

Havuç
92

Elma
53

Muz
84

Karpuz
72

Portakal
59

Portakal suyu
67

Bal
126

Süt
46

Yoğurt
52

O halde glisemik indeksi yüksek olan besinlerin ne şekilde tüketilmesi önerilmektedir?

Protein ve yağ içeren besinler kan şeker yüksekliğinden göz önüne alınmayacak kadar sorumludur. Bu nedenle tek başına muz yemek yerine; karışım şeklinde muzlu süt veya muzlu yoğurt tüketmek glisemik indeksini düşürmektedir. Aynı şekilde tatlı yenildikten hemen sonra üzerine bir parça kepek ekmeği yenilmesi de glisemik indeksin nispeten daha az yükselmesine yol açmaktadır. Glisemik indeksi yüksek olan besinlerin tüketimi için doğru zaman gibi bir kavramdan bahsedilememektedir. Ancak şeker içeriği yüksek olan bir tatlının da özellikle ağır bir öğün sonrası yenilmesi pek önerilmemektedir.

glisemik indeks değeri, sadece belirli bir karbonhidratın ne kadar hızlı şekere dönüştüğünü gösterir. Servis edilen belirli bir gıdanın ne kadar karbonhidrat içerdiğini göstermez.

Back
X